Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 17/7/2017

ΕΛΛΑΔΑ
ΜΕΤΣΟΒΟ

= ΜΕΔΟΥΣΑ. Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε στο πέρασμά της η «Μέδουσα», με τις έντονες καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις να προκαλούν προβλήματα σε Μέτσοβο, Αγρίνιο, Πάτρα, Πτολεμαΐδα, Λάρισα και Σέρρες. Η πλήρης καταγραφή των ζημιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και αφότου υποχωρήσουν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
 Χειμώνα θύμιζε την Κυριακή το Μέτσοβο, με τα κεραμίδια των σπιτιών να γίνονται κάτασπρα από το χαλάζι. Στην Πτολεμαΐδα από το βράδυ του Σαββάτου,   σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την πόλη δημιουργώντας αρκετά προβλήματα. Ανεμοθύελλα και χαλάζι και στο Αγρίνιο το χαλάζι και η ανεμοθύελλα προκάλεσαν ζημιές σε κηπευτικά, καλαμπόκια, αμπέλια και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες.. Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε και στη Λάρισα,   αρκετοί κεντρικοί αλλά και συνοικιακοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. 
= ΣΠΟΡΑΔΕΣ. Σταδιακή άνοδο σημειώνεται στα ποσοστά πληρότητας που σημειώνονται στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκο Ευσταθίου, να κάνει λόγο για πληρότητα που πλησιάζει το 90%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, είναι σημαντικές οι πολλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις των Σποράδων με τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και τον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος. Στη Σκιάθο, που με το διεθνές αεροδρόμιό της δέχεται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, η πορεία του φετινού τουρισμού δείχνει ανοδική εξέλιξη με θεαματικά νούμερα... 
= ΜΥΚΟΝΟΣ. Κλοπή με λεία άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ διαπράχθηκε προ τριών ημερών στην Μύκονο. Η  κλοπή σημειώθηκε σε ενοικιαζόμενη βίλα στην περιοχή Πουλί  του νησιού όπου διέμενε μία επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα που ασχολείτο με επενδύσεις σε ακίνητα.
= ΤΣΙΠΡΑΣ. Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα επισκεφθεί σήμερα, Δευτέρα, το πρωί στις 10, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε όλα τα υπουργεία.
= Ν.Δ. «Οι νέες σημερινές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να υπάρξει εξεταστική επιτροπή που θα φέρει στο φως όλη την αλήθεια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
= ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μεταβεί, τελικώς, αύριο Δευτέρα στην Ικαρία, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
= ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος διετέλεσε από 1ης Ιανουαρίου έως 9η Απριλίου 2013 πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» προσέφυγε στα δικαστήρια και ζητεί να ακυρωθεί η πράξη με την οποία καλείται από τις φορολογικές αρχές να πληρώσει 3.282.273 ευρώ, μισά μισά με τον μεταγενέστερο πρόεδρο του ίδιου νοσοκομείου και προφυλακισμένο Ανδρέας Μαρτίνης. 
ΚΟΣΜΟΣ

= ΕΥΡΩΠΗ. Η στρατηγική «Ευρώπη 2020», που στόχο είχε την μείωση του αριθμού των πτωχών στην ΕΕ κατά 20 εκατομμύρια, απέτυχε παταγωδώς, υπογραμμίζει Γνωμοδοτική Έκθεση της Επιτροπής Οικονομικής-Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου και σημειώνει ότι: Αντί να συμβεί αυτό, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά 1,6 εκατομμύρια, μεταξύ του 2008 και 2015.!
= ΓΑΛΛΙΑ. Τη μνήμη των 13.000 και πλέον γάλλων Εβραίων που συνελήφθησαν και στάλθηκαν μαζικά σε ναζιστικά στρατόπεδα κατά την «επιδρομή του Βελοντρόμ» το 1942 τίμησε στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μαζί, για πρώτη φορά, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Μακρόν επανέλαβε, όπως είχαν κάνει και προκάτοχοί του, την γαλλική ευθύνη για το έγκλημα -και το μόνο αμφιλεγόμενο ήταν η ίδια η παρουσία του ισραηλινού πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις.
Τη μνήμη των 13.000 και πλέον γάλλων Εβραίων που συνελήφθησαν και στάλθηκαν μαζικά σε ναζιστικά στρατόπεδα κατά την «επιδρομή του Βελοντρόμ» το 1942 τίμησε στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μαζί, για πρώτη φορά, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Μακρόν επανέλαβε, όπως είχαν κάνει και προκάτοχοί του, την γαλλική ευθύνη για το έγκλημα -και το μόνο αμφιλεγόμενο ήταν η ίδια η παρουσία του ισραηλινού πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις.
= ΣΥΡΙΑ. Περισσότεροι από 330.000 άνθρωποι, μεταξύ αυτών σχεδόν 100.000 άμαχοι, σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
= ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς παρουσίασε στο Βερολίνο θέσεις που συμπληρώνουν το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος του το οποίο αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούνιο.
= ΑΓΓΛΙΑ. Οι περισσότεροι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης είναι πεπεισμένοι για την ανάγκη να υπάρξουν μεταβατικές συμφωνίες για να περιοριστεί η αναστάτωση που θα προκληθεί από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ. Υπέρ ενδεχόμενης μεταβατικής περιόδου τάχθηκε από την πλευρά του και ο υπουργός Εμπορίου, Λίαμ Φοξ.
= ΣΥΡΙΑ. Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι σημειώθηκε «τρομοκρατική έκρηξη» βόρεια της Λαττάκειας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, και έκανε λόγο για θύματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. Για την έξοδο στις αγορές ετοιμάζεται η κυβέρνηση με πιθανότερες ημερομηνίες τη Δευτέρα 17 Ιουλίου ή την Τρίτη 18 Ιουλίου, αν και μέχρι στιγμής τα κυβερνητικά στελέχη κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά. Στις προϋποθέσεις που τίθενται για την επιτυχία της έκδοσης, η οποία θα είναι διάρκειας 3 ή 5 ετών, είναι, όπως γράφει και tovima, το χαμηλό σχετικά επιτόκιο, αλλά και η διασφάλιση αυξημένου ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών, που θα οδηγήσει σε υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού.
= Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. Περιορισμένη η κίνηση την Κυριακή στα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, παρά τις εκπτώσεις. Τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες πόλεις, οι εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν απεργία και συγκεντρώσεις-μπλόκα έξω από αλυσίδες πολυεθνικών.
=ΔΝΤ. Μη βιώσιμο βρίσκει το ελληνικό χρέος, σε όλα του τα σενάρια, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως αποκάλυψαν καλά ενημερωμένες πηγές στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, οι τεχνοκράτες του Ταμείου έχουν περιλάβει στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους τους (DSA) και σενάριο που ενσωματώνει τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων, δηλαδή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τη διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2% του ΑΕΠ μετά. 
= ΑΙΓΙΟ. «Εντός του έτους θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί» δήλωσε από το Αίγιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προσθέτοντας ότι το κρασί αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ελληνικών εξαγωγών.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΜΠΑΣΚΕΤ. Η Εθνική Νέων Ανδρών πήρε μία ακόμη νίκη με ευρεία διαφορά και το τελικό 79-44 να σφραγίζει την αναμέτρησή της με την Σουηδία στο πλαίσιο της 2ης μέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 στα Χανιά. Σήμερα Δευτέρα (17/7) στις 21.15 η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Γερμανία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της Α’ Φάσης. Και τον τελευταίο της αγώνα στα Χανιά, καθώς η τελική φάση θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο (19-23/7).
=ΤΕΝΙΣ. Ο Ρότζερ Φέντερερ μπορεί να διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του αλλά στα κορτ αγωνίζεται ως έφηβος καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αποδεικνύοντας ότι η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο για τον, πιθανότατα, σπουδαιότερο τενίστα όλων των εποχών.  Ο Ελβετός, την Κυριακή (16/07) έφτασε στην κατάκτηση του όγδοου τίτλου στο τουρνουά του Γουίμπλεντον και 19ου τίτλου Γκραν Σλαμ συνολικά στην καριέρα του.
 = ΠΟΛΟ. Με ήττα 9-7 από την Ρωσία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών. Στον αγώνα που διεξήχθη στο κολυμβητήριο «Άλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πλήρωσε την κακή απόδοση (2/8 και 0/1 πέναλτι) και μοιραία ηττήθηκε. Παράλληλα επέτρεψε σε κάποια σημεία, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, στη Ρωσία να χτύπησε στην κόντρα, που είναι και το δυνατό σημείο, καθώς και από φουνταριστό. Από τη μεριά τους οι Ρωσίδες είχαν 3/7 στον παραπάνω.
= ΣΤΙΒΟΣ. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, στον αγώνα της σειράς Diamond League, στο Ραμπάτ του Μαρόκου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 14.21μ., στη δεύτερη προσπάθειά της, ενώ είχε ακόμη τρία έγκυρα άλματα στα 14.18μ., 14.05μ. και 13.77μ.. Νικήτρια του αγωνίσματος ήταν η Κολομβιανή Κατρίν Ιμπαργκουέν με 14.51μ., ενώ τη δεύτερη θέση πήρε η Τζαμαϊκανή Κίμπερλι Γουίλιαμς με 14.31μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: