Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία και στη Μαγνησία

Ξεκίνησε τη «ταξίδι» των πολύ θερμών αερίων μαζών από τις περιοχές της Αλγερίας και της Τυνησίας, που από αύριο Πέμπτη θα επηρεάσουν ολόκληρη την Ελλάδα. Σέ νέο ηλεκτρονικό μήνυμα  ο μετεωρολόγος Ιωάννης Καλλιάνος,  περιγράφει αναλυτικά τον καιρός των επόμενων ημερών
καί υπογραμμίζει ότι «αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, οι θερμοκρασίες ενδεχομένως να αγγίξουν ακόμη και τους 44-45°C».
Στον Βόλο, ο υδράργυρος αναμένεται να δείξει 38οC μεθαύριο Πέμπτη ενώ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα πλησιάσει ακόμη και τους 40ο C. «Στις περιοχές που υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με τσιμέντο και στις μεγαλουπόλεις, από μεθαύριο Πέμπτη έως και την ερχόμενη Κυριακή ο υδράργυρος δεν θα μπορέσει να κατέβει πιο κάτω από τους 30 - 31°C. Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, τα βράδια θα είναι δύσκολα ως προς την αίσθηση της δυσφορίας, λόγω του ότι θα είναι αυξημένες και οι τιμές της σχετικής υγρασίας», τονίζει ο ίδιος.
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Ανοικτές θα παραμείνουν την περίοδο του καύσωνα, οι αίθουσες του δήμου, προκειμένου να παρέχουν δροσιά σε συμπολίτες.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (καύσωνα), με βάση την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και προκειμένου να προστατευθούν οι συμπολίτες μας που στερούνται κλιματισμού στα καταλύματα τους, ο Δήμος Βόλου θα λειτουργεί από την Τετάρτη, 28 Ιουνίου, έως Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017, τις εξής δομές:  • Το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και Σάββατο και Κυριακή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.  • Το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (Αραχώβης 1 και Μπότσαρη) από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ  • Το Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης (Φιλικής Εταιρείας και Σκουφά), επίσης από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.  • Στη Νέα Ιωνία το παλιό Δημαρχείο, από Τετάρτη έως και Παρασκευή, από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και Σάββατο και Κυριακή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: