Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ.

= ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ. Η χυδαία συμπεριφορά και φρασεολογία του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Χρ. Στεφόπουλου, δυναμίτισε το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της.  Με αφορμή την απόφαση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν λευκό στο θέμα της απαλλαγής από τα τέλη κοιμητηρίων για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες,
ο Χ. Στεφόπουλος επιτέθηκε με πεζοδρομιακούς χαρακτηρισμούς, επικαλούμενος μάλιστα τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο Αχ. Μπέος.  Συγκεκριμένα, αποκάλεσε τα στελέχη των μειοψηφιών «υποκριτές του κ@@ου», εξοργίζοντας τη Νατάσα Οικονόμου που ζητούσε από τον πρόεδρο του Σώματος Γ. Μουλά να τον πετάξει έξω από την αίθουσα. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και άλλων μελών της αντιπολίτευσης.                                                                                                               =ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ.  Με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας μόνο εγκρίθηκε η προμήθεια του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, με τις μειοψηφίες να αντιδρούν στην τακτική της Δημοτικής Αρχής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να ξοδεύει τόσα χρήματα για το σκοπό αυτό.  Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας δήλωσε ότι καλές είναι οι γιορτές και τα λαμπάκια,  αλλά θα πρέπει να δούμε τι ποσά είναι αυτά που διατίθενται και τι ανάγκες θα μπορούσαν να καλύψουν εάν διατίθονταν διαφορετικά. «Εάν στις 170.000 € και αν συνυπολογίσουμε τις 70.000 για τις εργολαβίες για να κρεμαστούν, με άλλες 250.000 € που θα πάρουμε για να γκρεμίσουμε τη Νίκη, θα μπορούσαμε να κάνουμε κούκλα την συγκεκριμένη γειτονιά της Ν. Ιωνίας.                                                  =ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ. Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή Βόλου για τους χειρισμούς της στο θέμα του ταμειακού ελλείμματος ύψους 270.000 ευρώ, άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συζήτηση άνοιξε με αφορμή την κοινή επερώτηση που κατέθεσαν 12 δημοτικοί σύμβουλοι μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Θεσσαλίας για όσα ειπώθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.  «Δεν θα λογοδοτούμε στις εφημερίδες», υποστήριξε αρχικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, για να του απαντήσει ο Μ. Πατσιαντάς πως «όταν ένα τοπικό μέσο κάνει ρεπορτάζ και περνούν 10 ημέρες χωρίς η δημοτική αρχή να δώσει απάντηση, οι μειοψηφίες έχουν κάθε δικαίωμα να καταθέσουν επερώτηση, όπως και έκαναν.
= ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. Νέα αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου αναλαμβάνει η Δέσποινα Κότογλου στην θέση της Γεωργίας Μποντού –Τοκαλή.  Επιπλέον, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη Διοίκηση της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και της ΑΝΕΒΟ.  Καθήκοντα προέδρου στην Αναπτυξιακή Εταιρία Βόλου (ΑΝΕΒΟ) αναλαμβάνει ο Απόστολος Γαλάτης στη θέση της Σοφίας Χάλαρη και αντιπροέδρου ο Γιώργος Σουϊπας.  Την προεδρία της ΚΕΠΚΑ ΔΙΕΚ αναλαμβάνει η Σοφία Χάλαρη στη Θέση της Δέσποινας Κότογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: