Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Σε απεργιακό κλοιό ο Βόλος ενάντια στο νέο επώδυνο πακέτο μέτρων

Σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου ΕΚΒ - ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ που συγκροτούν κοινό μέτωπο δράσης και στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας, που έχει προκηρυχθεί, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.
Το ΠΑΜΕ στις 9.30 το πρωί πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και στις 10 το πρωί, τρίτη ανεξάρτητη συγκέντρωση αριστερών και ανένταχτων συλλογικοτήτων στην οδό Δημητριάδος έξω από το Ταχυδρομείο Βόλου. Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη συγκέντρωση την Πέμπτη 18 Μαΐου, ημέρα ψήφισης των μέτρων στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου...
ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα και το ΠΑΜΕ με ανακοινώσεις τους καλούν σε συσπείρωση των εργαζομένων. 
Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από ΕΚΒ- ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ μεταξύ άλλων τονίζεται :
«Αρνούμαστε να είμαστε εμείς τα θύματα των ψεύτικων προεκλογικών υποσχέσεων των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου. Αρνούμαστε να γίνουμε τα πειραματόζωα του διαπραγματευτικού παζαριού των κ.κ. Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου. Αρνούμαστενα συναινέσουμε στην οικονομική και βιοτική καταδίκη μας και στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.
Γι αυτό και την Τετάρτη 17 Μαϊου, απεργούμε μαζικά και συλλογικά, εκφράζοντας την κοινή μας οργή και στέλνοντας στους πολιτικούς ψεύτες μήνυμα αγώνα για την μη εφαρμογή του 4ου Μνημονίου τους.
Οι συνεχιζόμενες μειώσεις μισθών, η επέκταση της φτώχειας των συνταξιούχων, των ανέργων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, η ανεργία και ο ξενιτεμός των νέων, μπορεί να περιέχονται στους όρους του Μνημονίου, δεν μπορεί όμως και δεν θα να γίνουν απ’ την πλευρά μας αποδεκτά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και του Δημοσίου Τομέα, τους Επαγγελματο-Βιοτέχνες κι Εμπόρους και άπαντες τους Βολιώτες συμπολίτες μας να συμμετέχουν μαζικά στην Πανεργατική, Παλλαϊκή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας. Στόχος μας η αντιμνημονιακή ανατροπή και η απένταξη της Χώρας από το «μαύρο» και το αβέβαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: