Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Οι αναλύσεις «φωτογραφίζουν» τη ΔΕΥΑΜΒ ως υπεύθυνη για τη ρύπανση στο λιμάνι -Ζητείται έλεγχος στα δίκτυά της από την Περιφέρεια

Μικροβιακή επιβάρυνση και μάλιστα μεγαλύτερη από τις προηγούμενες μετρήσεις, έδειξαν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που έγιναν στις 11 και 12 Απριλίου στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Δημαρχείου Βόλου και προβλήτας Τελωνείου, όπου παρουσιάζεται κηλίδα λυμάτων εδώ και αρκετές ημέρες και κανείς δεν μπορεί να βρει την πηγή.
 Όπως αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στην επιστολή της προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Περιβάλλοντος, προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τον ΟΛΒ «από τα τελευταία αποτελέσματα των αναλύσεων θαλασσινού νερού στο Λιμάνι του Βόλου κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, προκύπτει μικροβιακή επιβάρυνση».  Η αντιπεριφερειάρχης ζητά από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων,. Σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΜΒ να ελέγξουν το δίκτυο ομβρίων που καταλήγει στο λιμάνι και το δίκτυο ακαθάρτων, ενώ παρακαλεί το Λιμεναρχείο και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να συνδράμουν.  Η επιστολή της αντιπεριφερειάρχη κοινοποιείται στην Εισαγγελία Βόλου και στο Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: