Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2/3/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ. Ανεπαρκής, για άλλη μια φορά, η Δημοτική Αρχή στα καθήκοντά της, ευτέλισε με τον χειρότερο τρόπο το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, βαφτίζοντας το ψέμα …επιχείρημα και απέφυγε να υπερασπιστεί αυτά για τα οποία μεταξύ άλλων είχε και η ίδια, προεκλογικά, δεσμευτεί, τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση των μελών της αντιπολίτευσης, καθώς και της δημοτικής κίνησης,
για την υπεράσπιση δηλαδή του Δημόσιου και Δημοτικού χαρακτήρα και λειτουργίας του Βιολογικού, όπως και την ανάκληση ανάλογης απόφασης για απ’ ευθείας ανάθεση μελέτης για την διερεύνηση παραχώρησης του Βιολογικού σε ιδιώτη που ελήφθη από τη ΔΕΥΑΜΒ. «Σε αυτό το «θέατρο του παραλόγου» στο οποίο θεσμικά αναγκάστηκαν οι Δημοτικοί μας σύμβουλοι να πάρουν μέρος, δεν απαντήθηκε καμιά ερώτηση κατ’ επιλογή της Δημοτικής Αρχής, ούτε ακόμα και για το εάν σήμερα ο Βιολογικός λειτουργεί όπως πρέπει για να περιφρουρήσει το περιβάλλον, να προστατεύσει τον Παγασητικό αλλά και τη Δημόσια υγεία. Δεν σεβάστηκαν ούτε την αγωνία του κόσμου, ούτε την ανάγκη για έγκυρη και πειστική ενημέρωση που είναι καθήκον της να δώσει», σημειώνει η δημοτική κίνηση.
ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. Αυτοδιαλυόμενη θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε χθες το μεσημέρι  στο εμπορικό λιμάνι του  Βόλου (ΣΙΛΟ) και συγκεκριμένα μεταξύ των προβλητών Νο1 και Νο2, αποτελούμενη από αστικά λύματα, μήκους 150 μέτρων και πλάτους 300 μέτρων. Η ρύπανση προκλήθηκε λόγω βλάβης σε φρεάτιο εξαερισμού του καταθλιπτικού αγωγού λυμάτων στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Βόλου, η οποία αποκαταστάθηκε χθες το απόγευμα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
ΑΘΩΟΣ Ο ΜΠΕΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΑΛΟΥΚΑ. Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον Αχιλλέα Μπέο, στην υπόθεση των συνομιλιών του με τον πρώην διαιτητή, Γιώργο Δαλούκα. O κ. Μπέος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε δύο χρόνια φυλάκιση για την περιβόητη υπόθεση των συνομιλιών με τον παλαίμαχο ρέφερι, Γιώργο Δαλούκα. Συγκεκριμένα αφορούσε στο παιχνίδι Άρη-Παναθηναϊκού της σεζόν 2010-11, το οποίο και είχε διευθύνει ο παλαίμαχος διαιτητής. Ωστόσο το Β’ Τριμελές Εφετείο αποφάσισε την αθώωση του Αχιλλέα Μπέου. Ο Δαλούκας πάντως εμφανίστηκε κανονικά στο δικαστήριο το πρωί της Τετάρτης. Μάλιστα είχε καταθέσει στο Εφετείο ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ κανένας εκβιασμός από την πλευρά του Μπέου, απλά είχαν λογοφέρει τηλεφωνικά και μετά από τη συγκεκριμένη κατάθεση, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Μπέος είναι αθώος. Απειλές κατά της ζωής του κατήγγειλε το 2011 ότι δεχόταν ο διαιτητής Γιώργος Δαλούκας από τον Αχιλλέα Μπέο.
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ. Ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα ενώνει βασικά τμήματα του Βόλου και της Ν. Ιωνίας και θα διέρχεται από 18 νέα οδικά τμήματα, δημιουργεί ο Δήμος Βόλου. Η μελέτη 300 σελίδων, έρχεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου. Το προτεινόμενο δίκτυο έχει μήκος 10.140 μ. και ενώνει τους βασικούς πόλους του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, διερχόμενο από 18 νέα οδικά τμήματα. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, διαμορφώνονται επί του οδοστρώματος αποκλειστικές λωρίδες κίνησης ποδηλάτου, ελάχιστου πλάτους 1,50 μ. παράλληλης φοράς με την παράπλευρη μηχανοκίνητη κυκλοφορία. Θα υλοποιηθεί πλήρης χρωματισμός του δικτύου με ειδικά υλικά και θα τοποθετηθεί η προβλεπόμενη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ. Από  1η Μαρτίου έως και τις 31 Αυγούστου 2019, χρέη αντιδημάρχων θα εκτελούν σύμφωνα με απόφαση του εκτελούντα χρέη Δημάρχου, Θάνου Θεοδώρου, οι: -Θανάσης Σταυρίδης  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης, Βιώσιμης Κινητικότητας -Χρήστος Στεφόπουλος -Αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας, Αισωνίας και Δημοτικών Κοιμητηρίων  -Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής - Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Τουρισμού -Γεώργιος Πράττος - Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας -Απόστολος Μαλαματίνης - Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου -Ανδρέας Ζέρβας- Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας
-Γεωργία Μποντού-Τοκαλή - Αντιδήμαρχος Παιδείας - Πολιτισμού -Αναστασία Μορφογιάννη - Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης -Βιολέττα Καντόλα - Αντιδήμαρχος Λοιπών Περιφερειακών Ενοτήτων Οι αρμοδιότητες των τομέων Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και ΚΕΠ θα ασκούνται απευθείας από τον Αντιδήμαρχο και του ασκούντα καθήκοντα Δημάρχου Θάνο Θεοδώρου.
ΚΑΝΑΛΙΑ. Νεκρός εδώ και δύο ημέρες φαίνεται ότι ήταν στο σπίτι όπου ζούσε μόνος στα Κανάλια ένας 57χρονος Έλληνας και ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Γείτονες ανησύχησαν που δεν είχε δώσει σημεία ζωής και ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου, αστυνομικοί του οποίου πήγαν επί τόπου και βρήκαν τον άτυχο άνδρα νεκρό. Η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

ΖΑΓΟΡΑ. Ορίστηκαν με απόφαση του Δημάρχου Ζαγοράς -Μουρεσίου, Πατή Κουτσάφτη οι νέοι αντιδήμαρχοι, που αναλαμβάνουν καθήκοντα από σήμερα, 1 Μαρτίου 2017. Η θητεία των νέων αντιδημάρχων λήγει στις 31 Αυγούστου 2019.  Ειδικότερα, οι νέοι αντιδήμαρχοι Ζαγοράς –Μουρεσίου είναι οι εξής:  Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς ο Απόστολος Κοντογιώργος.  Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου ο Σουλδάτος Απόστολος.  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας & Πρασίνου ο Ρεπανίδης Βασίλειος.
ΑΛΜΥΡΟΣ. Σοβαρά τραυματίστηκε χθές Τετάρτη, περίπου στις 7 το απόγευμα στην περιοχή Δρυμώνας του αλμυρού, ένας 75χρονος αγρότης, όταν έχασε τον έλεγχο του τρακτέρ που οδηγούσε, με συνέπεια αυτό να ανατραπεί και να τον καταπλακώσει. Σε βοήθεια προσέτρεξαν συχωριανοί του και κτηνοτρόφοι της περιοχής που τον ανέσυραν από το όχημα μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο και να τον παραλάβει, ενώ κινητοποιήθηκε και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Ο 75χρονος έφερε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΙΣ. Ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης επισκέφθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο την Τοπική Κοινότητα Αμαλιάπολης, προκειμένου να εξετάσουν τη δημιουργία πλωτής μαρίνας στο λιμάνι της Αμαλιάπολης, η οποία θα είναι άνω των 400 μέτρων. Πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο το οποίο προορίζεται κατά κύριο λόγο για τη λειτουργική εξυπηρέτηση και ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, σκαφών ναυταθλητισμού καθώς και διερχόμενων σκαφών, με βασικές υποδομές εξυπηρέτησης τουλάχιστον νερού και ρεύματος.  Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επισκεφθεί το χώρο κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, προκειμένου να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης του έργου.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ. Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Την αναμέτρηση της Ιστιαίας με τη Νίκη, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 5/3 στις 15.00 στο δημοτικό γήπεδο Ιστιαίας, θα διευθύνει ο Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, ενώ βοηθοί θα είναι  οι Κυριάκος Βιντσενζάτος επίσης από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής και Βασίλης Βαξαβανέλης από την ΕΠΣ Αθηνών. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Δημήτρης Καλλιακούδας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.  Αυτό είναι το τρίτο παιχνίδι που «σφυρίζει» φέτος ο Ζαχαρόπουλος, ο οποίος δεν έχει διευθύνει ματς της Νίκης στο παρελθόν. Άλλωστε, αυτό είναι μόλις το έκτο ματς στην καριέρα του στα εθνικά πρωταθλήματα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Ο Γιώργος Τζοβάρας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πιερικό την Κυριακή 5/3 στις 15.00, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας και για τον 2ο όμιλο. Βοηθοί του θα είναι οι Νικόλαος Τζάνης και Κωνσταντίνος Μανασής από την ΕΠΣ Τρικάλων. Παρατηρητής ορίστηκε ο κ. Αλέξανδρος Τικόζογλου από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Αξίζει να σημειώσουμε πως φέτος ο εν λόγω ρέφερι έχει διευθύνει δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού, στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» δεν κέρδισαν. Το πρώτο με τον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη, στο οποίο ο Ολυμπιακός έχασε με 2-1 και το δεύτερο το ντέρμπι με τη Νίκη στο «Π. Μαγουλάς», το οποίο έληξε 0-0. 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΠΙ. Έφοδο στα γραφεία της ΑΕΠΙ, στο Μαρούσι, πραγματοποίησαν άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την οικονομική διαχείριση της εταιρείας. Οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να συλλέξουν και να κατασχέσουν οποιοδήποτε στοιχείο θα διευκολύνει την έρευνα, η οποία ξεκίνησε μετά από πόρισμα για την υπόθεση, που διαβίβασε στην εισαγγελία η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Σύμφωνα με το πόρισμα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών εμφανίζει κενό στα οικονομικά της ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Την κινητοποίηση στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.

ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ. Με τις κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στο βαθμό του αντιστρατήγου, αντιπτεράρχου, αντιναυάρχου, υποπτεράρχου και υποναυάρχου, ξεκίνησαν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ν.Δ. Διαρκές είναι το αίτημα για εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1. Η κυβέρνηση φέρνει το τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο και δεσμεύει τις επόμενες γενιές, υποστήριξε ενώ ανέφερε πως είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. Μόνο οι οδηγοί των μοτοσικλετών που κινούνται μεταξύ των διακεκομμένων διαχωριστικών λωρίδων κυκλοφορίας, ευθύνονται για πιθανό τροχαίο ατύχημα και όχι τα αυτοκίνητα που κινούνται στον χώρο των λωρίδων κυκλοφορίας, έκρινε ο Άρειος Πάγος και απέρριψε αγωγή γυναίκας οδηγού μηχανής, που σφηνώθηκε μεταξύ ΙΧ αυτοκινήτου και νταλίκας 18,5 μέτρων.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. Διαύλους με την Αγκυρα προκειμένου να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο φαίνεται ότι έχει ενεργοποιήσει η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή».

ΠΑΜΕ. Συλλαλητήριο έξω από το ξενοδοχείο Hilton, όπου πραγματοποιούνται οι συναντήσεις των θεσμών με κυβερνητικά στελέχη, πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ. Σε ισχύ έχουν τεθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ κλειστή είναι η Β.Κωνσταντίνου στην άνοδο.

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει τμηματικά για τους τρεις πρώτους σταθμούς «Αγ.Βαρβάρα - Κορυδαλλός - Νίκαια», η Γραμμή 3 του μετρό προς Πειραιά, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

ΚΟΣΜΟΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Αντιμέτωπη με «φωνές» που την καλούν να απαγορεύσει την είσοδο στη Γερμανία στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο κρατείται ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt είναι η Άνγκελα Μέρκελ, ακόμα και από τις τάξεις του κυβερνητικού συνασπισμού της. Η ίδια χαρακτηρίζει «πικρή» και  «απογοητευτική» την υπόθεση, ωστόσο όπως εκτιμά η Deutsche Welle οι δυνατότητες του Βερολίνου να αντιδράσει είναι περιορισμένες.

ΑΓΓΛΙΑ. Σημαντική ήττα υπέστη η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Βουλή των Λόρδων, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, ζητώντας να προστατευθούν οι ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στην ΕΕ. Τώρα το ζήτημα των τροπολογιών θα επιστρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου θεωρείται δύσκολο να ψηφιστεί. Την απογοήτευσή της εξέφρασε η κυβέρνηση.

ΓΑΛΛΙΑ. Αποδυναμώνεται ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, έπειτα από την απόφαση της κεντροδεξιάς Ένωσης Δημοκρατών και Ανεξάρτητων (UDI) να αποσύρει τη στήριξή της από το πρόσωπό του. Ο Φιγιόν, ο οποίος αρνείται να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία, παραμένει υποψήφιος μόνο της δεξιάς των Ρεπουμπλικάνων (LR).

ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανώφ, αρνήθηκε αργά το απόγευμα να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος SDSM, του Ζόραν Ζάεφ, και πλέον η πολιτική κρίση στα Σκόπια εισέρχεται σε νέα φάση.

ΓΑΛΛΙΑ. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπεραμύνθηκε του δικαστικού συστήματος της Γαλλίας έναντι των ισχυρισμών για προκατάληψη που διατύπωσε ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, η προεδρική εκστρατεία του οποίου έχει πληγεί από τη διερεύνηση του Penelope Gate.

ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ. «Πού πας Ευρώπη των 27;». Με αυτό το «παλαιό ερώτημα, όσο και η ηλικία της ΕΕ» -όπως το χαρακτήρισε-, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη Λευκή Βίβλο της Κομισιόν για το μέλλον της Ευρώπης και τα πέντε σενάρια που θα μπορούσε να ακολουθήσει η ΕΕ των 27 -δηλαδή μετά την έξοδο της Βρετανίας- έως το 2025. Τα σενάρια κινούνται από μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων μέχρι την ομοσπονδιοποίηση και ο Γιούνκερ είπε ότι εναπόκειται στα εθνικά Κοινοβούλια και την κοινωνία των πολιτών να αποφασίσουν.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ. Ένα πιο «ευέλικτο» ευρωπαϊκό πλαίσιο, στο οποίο η εμβάθυνση θα «ενθαρρύνεται» αλλά μόνο για όσα μέλη το επιθυμούν, σκοπεύει να παρουσιάσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μεταξύ των σεναρίων για το μέλλον της ΕΕ. Η Λευκή Βίβλος θα προτείνει διάφορα σενάρια για το πώς θα συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, που ξεκινούν από την ευελιξία πολλών ταχυτήτων και φτάνουν σε ομοσπονδιοποίηση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DAW JONES. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο δείκτης Dow Jones έκλεισε πάνω από τις 21.000 μονάδες στην σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Νέα ρεκόρ κατέγραψαν επίσης οι δείκτες Nasdaq και Standard and Poor's 500.

ΘΕΣΜΟΙ. Ελλάδα και Θεσμοί βρίσκονται κοντά σε λύση αναφορικά με την τρέχουσα αξιολόγηση δηλώνει στην εκπομπή Conflict Zone της Deutsche Welle ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ. Στα 63 δισ. ευρώ υποχώρησε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Ιανουάριο, από 66,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016. Η χρηματοδότηση των τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA), μειώθηκε στα 42,8 δισ. ευρώ από 43,7 δισ. ευρώ.

ΕΥΡΩ. Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν έξι ετών αυξήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Markit, η οποία έδειξε επίσης ότι το ασθενέστερο ευρώ ενίσχυσε τη ζήτηση για εξαγωγές.

ΔΕΗ. Σε εφαρμογή τίθεται η ρύθμιση της ΔΕΗ για «πάγωμα» των οφειλών μέχρι 500 ευρώ προς την Επιχείρηση, που εξασφαλίζει έκπτωση 10% στο κόστος της ενέργειας με προϋπόθεση την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών. Εξαιρούνται οι πελάτες με ειδικά εκπτωτικά τιμολόγια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι και τις 30 Απριλίου.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. Σημαντικά κέρδη σημείωσε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, ενώ αυξημένος ήταν και ο τζίρος. Την άνοδο οι αναλυτές συνδέουν με τις πληροφορίες ότι η Μέρκελ διαβεβαίωσε τον Ντράγκι, ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να κλείσει η αξιολόγηση και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 656,17 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,59%.

ΘΕΣΜΟΙ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα συνάντηση υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών, με τις πιέσεις για λύση έως τις 20 Μαρτίου να αυξάνονται. Στο τραπέζι με τους εκπροσώπους των δανειστών κάθονται οι Ευ. Τσακαλώτος,  Γ.Χουλιαράκης και Ε.Αχτσιόγλου, ενώ στο μενού αναμένεται να βρεθεί σχεδόν το σύνολο των ανοιχτών θεμάτων. Προηγήθηκε συνάντηση του κουαρτέτου με τους εκπροσώπους της Ένωσης Τραπεζών με κύριο θέμα τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΙΣΠΑΝΙΑ. Επίδειξη δύναμης έκανε η Μπαρτσελόνα απέναντι στην αδύναμη Χιχόν, την οποία συνέτριψε 6-1 στο «Καμπ Νου» για την 25η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Πήρε μπροστά για τα καλά η Γκλάντμπαχ, που μετά τις τελευταίες επιτυχίες στην Bundesliga και την επική πρόκριση εις βάρος της Φιορεντίνα στο Europa League, βρέθηκε απόψε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, καθώς νίκησε το Αμβούργο, μέσα στην έδρα του, με 2-1.

ΓΑΛΛΙΑ Αν και βρέθηκε να χάνει 0-2 στο 76΄ στην έδρα της Μπαστιά, η Ναντ κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» με δύο γκολ στα τελευταία 13 λεπτά και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) σε εξ εναβολής αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ. Με μία άκρως ειρωνική ανακοίνωση, τοποθετήθηκε η διοίκηση του Πλατανιά στη διαιτησία του κ. Σιδηρόπουλου στον προημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.

ΑΕΚ. Ακριβό ήταν το τίμημα της πρόκρισης για την ΑΕΚ, που χάνει για αρκετά μεγάλο διάστημα τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός υπέστη κάταγμα κερκίδας στο 2ο λεπτό του αγώνα με τον Πλατανιά, παρέμεινε στο Ιατρικό Κέντρο και την Πέμπτη οι θεράποντες ιατροί θα αποφασίσουν για την... τύχη του. Αν χρειαστεί εγχείρηση τότε εξυπακούεται πως το διάστημα απουσίας του παρατείνεται ακόμα περαιτέρω.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ. Αρκετή δουλειά θα έχει για άλλη μια Παρασκευή ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας κάλεσε σε απολογία πέντε ΠΑΕ για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στις αναμετρήσεις της 22ης αγωνιστικής.

ΑΕΚ. Κλίμα έντασης παρατηρείται το τελευταίο τετραήμερο στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, από την παρουσία ομάδας νεαρών που αντιτίθενται στην άποψη της δημοτικής Αρχής γύρω από το ζήτημα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών οδηγεί σε ακρότητες, όπως το σημερινό επεισόδιο σε βάρος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Πάνου, ο οποίος, εξερχόμενος του δημαρχιακού μεγάρου, κυνηγήθηκε από περίπου 10 κουκουλοφόρους νεαρούς που είχαν την πρόθεση να τον ξυλοκοπήσουν.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ. Η εκτεταμένη... κατασκοπεία του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ανδρών, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση διεθνών και εν δυνάμει διεθνών ποδοσφαιριστών, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενος, λοιπόν, ο Μίχαελ Σκίμπε, θα βρεθεί στο γήπεδο της Τούμπας για το ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, την Κυριακή 5 Μαρτίου.

ΠΑΟ. Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το  1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Σκληρή τιμωρία επέβαλε η UEFA στον Ολυμπιακό για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών του στον πρώτο αγώνα με την Οσμανλισπόρ για τους «32» του Europa League, επειδή ακούστηκαν συνθήματα με εθνικιστικό περιεχόμενο, τα οποία σημειώθηκαν από τους παρατηρητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: