Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 3/2/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΕΒΟΛ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.Η ΕΒΟΛ  δώρισε λέιζερ λιθοτριψίας, αξίας 60.000 ευρώ, στο Αχιλλοπούλειο. το οποίο ήδη έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Χθές έγινε τιμητική εκδήλωση για την ΕΒΟΛ παρουσία του προέδρου της Νικήτα Πρίντζου.
 Στο χαιρετισμό του ο διοικητής του Νοσοκομείου  κ. Δραμητινός ευχαρίστησε για την καινοτόμα προσφορά τον κ. Πρίντζο επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο επιδεικνύει την αγάπη του στο Νοσοκομείο καθώς είναι ένας άνθρωπος που στηρίζει τη ζωή και την καριέρα του στη δημιουργία. Από την πλευρά του ο κ. Πρίντζος επισήμανε ότι μέλη και εργαζόμενοι στην ΕΒΟΛ με την δωρεά αυτή υπηρετούν αξίες του συνεταιριστικού κινήματος παγκοσμίως, να βοηθούν δηλαδή το κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του μήνα η ΕΒΟΛ θα παραδώσει και το ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο κι ακόμη ένα ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Βελεστίνο. “Στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας και ο τόπος μας η καινούργια χρονιά να είναι καλύτερη. Να μπορέσει η Ελλάδα να βγει στο ξέφωτο και να ζήσουμε σε αυτό τον τόπο. Ευχαριστώ όλους και θα προσπαθήσουμε να είμαστε χρήσιμοι κι ωφέλιμοι”. Σημειώνεται ότι μέσα στο 2016 η ΕΒΟΛ πραγματοποίηση δωρεές ύψους 500.000 ευρώ, το υψηλότερο ποσό που έχουν διαθέσει ποτέ. 

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΣΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ.Οριστικά παράνομη κρίθηκε η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την αγορά οικοπέδου στο Σωρό, ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημοσίων υπαλλήλων του οποίου πρόεδρος είναι ο πρόεδρος του οργάνου που έλαβε την απόφαση κ. Γιώργος Μουλάς. Η προχθεσινή απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 αποτελεί κόλαφο για τη Δημοτική Αρχή Βόλου και για τον Γ.Μουλά προσωπικά καθώς η σκανδαλώδης απόφαση για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου απεδείχθη ότι σκοπό είχε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και δη αυτά του Συνεταιρισμού προκειμένου η διοίκηση και τα μέλη του να απαλλαγούν από τα φορολογικά βάρη που έχουν υποστεί λόγω της επιβολής ΕΝΦΙΑ στην ακίνητή του περιουσία τα οποία έχουν καταλογιστεί στον κ.Μουλά. 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.Ο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α Ν. Μαγνησίας και η επιχείρηση οργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων «Τ & Τ TOP TRAINING» συνδιοργανώνουν διημερίδα με τίτλο «Διαχείριση αποβλήτων –Χαρακτηρισμός επικίνδυνων αποβλήτων».  Η διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο (Ξενοδοχείο VOLOS PALACE), σήμερα Παρασκευή 3/2/2017 και το Σάββατο 4/2/2017, απευθύνεται σε στελέχη και προσωπικό περιβαλλοντικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, βιομηχανιών, τεχνικών εταιρειών, ελεύθερους επαγγελματίες και εν γένει σε στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται ή προτίθενται να ασχοληθούν με θέματα διαχείρισης αποβλήτων.Κύριος σκοπός της διημερίδας είναι η αναλυτική παρουσίαση των βασικών αρχών και διατάξεων της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας που αφορά στη διαχείριση επικίνδυνων και μη αποβλήτων, με παρουσίαση του νέου ΕΚΑ, τις διαδικασίες απόδοσης κωδικού αποβλήτων τις  διαδικασίες χαρακτηρισμού των επικίνδυνων αποβλήτων και του ορθού προσδιορισμού των επικίνδυνων ιδιοτήτων τους, προκειμένου όλο το φάσμα των ενεργειών διαχείρισης αποβλήτων να διεξάγεται περιβαλλοντικά ορθά και σύννομα.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ. Εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος συνδιοργανώνουν την προσεχή Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, με την συμμετοχή της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.  Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στις 6 το απόγευμα, η εκδήλωση θα συνεχιστεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), όπου θα γίνουν χαιρετισμοί, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, τον πρόεδρο της Ισταηλίτικης Κοινότητας Βόλου κ. Σολομών και την μεσόφωνο κ. Χατζησταματίου καθώς και ομιλίες από τον Επίσκοπο Σλαβονίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την ιστορικό, κ. Μαρία Καβάλα.Να σημειωθεί πως στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο “SYLVIA” του καλλιτέχνη Victor Koen. Επίσης, θα εκτίθεται η στολή ομήρου του στρατοπέδου Νταχάου που φορούσε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δημητριάδος, Δαμασκηνός.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ότι θα πρέπει να σταματήσει η «φάμπρικα» της εθελοντικής εργασίας με ωράριο και συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο, διότι είναι παράνομη και αντιβαίνει την εργατική νομοθεσία, απηύθυνε η αρμόδια υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας μετά την έφοδο που έκανε, στα μαγειρεία όπου απασχολούνται «εθελοντές» στον τομέα της σίτισης.  Η Επιθεώρηση έθεσε διορία ολίγων ημερών, προκειμένου να σταματήσει η απασχόληση των συγκεκριμένων εθελοντών υπό το καθεστώς που γίνεται, καθώς εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση με τα όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία, θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά και θα επιβληθεί πρόστιμο.

Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ.Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσαν χθές Πέμπτη 02/01/2017 στον Βόλο, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, με θέμα «την πρωτοβουλία και τα αποτελέσματα του Φόρουμ για τη Βιομηχανία του Υπουργείου Οικονομίας, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για την επανεκκίνηση της Οικονομίας».  Ο κ. Χαρίτσης τόνισε τη μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην αναζωογόνηση της ελληνικής βιομηχανίας, επισημαίνοντας πως: «Το ξεπέρασμα της κρίσης και η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας περνούν αναγκαστικά μέσα από την στήριξη της μεταποίησης, την αναζωογόνηση της βιομηχανίας και την στροφή όλο και περισσότερων παραγωγικών συντελεστών στον δευτερογενή τομέα, με όρους όμως που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα τους στις νέες πιο απαιτητικές συνθήκες της παγκόσμιας οικονομίας, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνική ισορροπία.»

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ.Λιτό, από άποψη διοργάνωσης εκδηλώσεων, θα είναι φέτος το τριήμερο της Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρας στο Βόλο. Το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το τέλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, δεν άφησε τα χρονικά περιθώρια στο Δήμο Βόλου να οργανώσει πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων. Πέρυσι, όλη η προετοιμασία που έγινε πήγε… στράφι λόγω της καταρρακτώδους βροχής ανήμερα της Κυριακής της Αποκριάς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, στη διοργάνωση εκδηλώσεων απασχολείται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, και το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, οπότε και έπεσε η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, έως και την Κυριακή της Αποκριάς είναι μικρό. «Φέτος το πρόγραμμα θα είναι λιτό. Θέλουμε να διοργανώσουμε κάτι απλό και σωστό κι όχι περιορισμένης ποιότητας», ανέφερε ο κ. Βλιώρας. 

ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΗΛΙΟΥ.Τρία άτομα συνελήφθησαν χθές στις 11.30 το πρωί και συγκεκριμένα τρεις Ελληνες ηλικίας 41, 32, 20 ετών και ένας Αλβανός ηλικίας 38 ετών, στο Νεοχώρι Πηλίου, διότι κατελήφθησαν να επεξεργάζονται σχιστολιθικές πλάκες σε λατομείο, ενώ αυτό απαγορεύεται.  Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών

ΣΟΥΡΠΗ.Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο πρώην δήμαρχος Σούρπης, Κωνσταντίνος Καραγκιόζογλου, ο οποίος κατηγορήθηκε για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με όφελος και ζημία που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.  Το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε χθες, και στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν άλλα δεκατέσσερα άτομα, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι αλλά και εργολάβος, οι οποίοι βαρύνονταν με τις κατηγορίες της απιστίας στην Υπηρεσία και της άμεσης συνέργειας σε απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.  Το σύνολο των κατηγορουμένων απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες, καθώς από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι τα έργα που τελέστηκαν το 2009, με αφορμή τη θεομηνία που είχε πλήξει την περιοχή, έγιναν με απευθείας αναθέσεις λόγω του κατ’ επείγοντος χαρακτήρα των καταστροφών

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Μηλιάδη στον αγώνα της Τετάρτης με τον Αχιλλέα στη Νεοκαισάρεια, η οποία χαρακτηρίζεται ως σφαγιαστική, εξέδωσε η διοίκηση της Νίκης Βόλου. Σ' αυτήν γίνεται λόγος πως όλες οι διαιτησίες που ήταν εναντίον της Νίκης στο φετινό πρωτάθλημα είχαν κοινό παρονομαστή πως οι ρέφερι προέρχονταν από τους συνδέσμους Μακεδονίας και Πιερίας."Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση! Χθες ο Μηλιάδης από τον σύνδεσμο διαιτητών Μακεδονίας, στο Κίτρος ο Τεβεκέλης από τον σύνδεσμο Μακεδονίας επίσης. Στο Βελεστίνο ο Συμεωνίδης από τον σύνδεσμο διαιτητών Πιερίας, την προσεχή Κυριακή ο Πολυχρόνης επίσης του συνδέσμου Πιερίας. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.Ο Γιόζεφ Βάντσικ ανέλαβε και επίσημα από χθές τα καθήκοντά του, ως προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού Βόλου, με τη διοίκηση του συλλόγου να τον παρουσιάζει επίσημα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού.  Τον Γιόζεφ Βάντσικ καλωσόρισαν στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου, ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 Νίκος Τσεκούρας και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης.  Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο Γιόζεφ Βάντσικ, εκτός από προπονητής τερματοφυλάκων στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, θα αναλάβει την εκγύμναση και των τερματοφυλάκων των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΠΠΑΣ.«η κυβέρνηση επιθυμεί την εφαρμογή συμφωνίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα την ανάκαμψη της οικονομίας», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «υπάρχουν δύο τρόποι για να υπονομευτεί αυτή η πορεία. Να βρίσκουμε προφάσεις εν αμαρτίαις για να καθυστερούμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκ μέρους των εταίρων ή να παίρνουμε νέα υφεσιακά μέτρα από τώρα. Αυτά είναι δύο ενδεχόμενα που πρέπει να αποφύγουμε και έχουμε πάρα πολύ ισχυρά επιχειρήματα».

ΚΟΤΖΙΑΣ.«Είμαστε μία χώρα που πιστεύει στην ειρηνική συνύπαρξη, στη συνεργασία με τους γείτονές μας διεθνώς και παγκοσμίως, μία χώρα που δεν θέλει τριβές χωρίς λόγο με κανέναν αλλά και ούτε και θα υποχωρήσει στις πιέσεις οποιουδήποτε» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Είμαστε μια χώρα που πιστεύουμε στο διεθνές δίκαιο, στους διεθνείς θεσμούς, στις διεθνείς διαδικασίες, τις υπερασπιζόμαστε μαζί με τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον καθένα και την κάθε μία. Μια χώρα που προάγει τις καλές σχέσεις με τους γείτονές της».

ΚΑΜΜΕΝΟΣ.Την ενοχή του Γιάννη Κουρτάκη και την αθώωση του Παναγιώτη Τζένου που δικάζονται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ζήτησε με την πρόταση του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο Εισαγγελέας Έδρας.

ΒΟΥΤΣΗΣ.Υποβαθμίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τη διαφωνία του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Βουλή, λέγοντας πως επρόκειτο για διαδικαστικού τύπου διαφορά και δεν τίθεται θέμα για τις μεταξύ τους σχέσεις, ούτε θέμα κοινής γραμμής της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.Μέχρι το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του τμήματος Μαλιακός - Κλειδί του αυτοκινητοδρόμου Αθήνας - Θεσσαλονίκης, ενός έργου προϋπολογισμού 1,3 δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο ανατέθηκε το 2007 και αναμενόταν να παραδοθεί το 2011, με βάση τις αρχικές συμβατικές προθεσμίες (σ.σ. το έργο είχε "παγώσει" επί σχεδόν τρία χρόνια λόγω και της κρίσης και ξεκίνησε εκ νέου στο τέλος του 2013, μαζί με τους άλλους τρεις αυτοκινητοδρόμους).  Με το τμήμα αυτό του ΠΑΘΕ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη οδική σήραγγα των Βαλκανίων, μήκους 6 χλμ, ολοκληρώνεται καο ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας - Θεσσαλονίκης, μήκους περίπου 550 χλμ, ένα έργο που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και παρέμεινε ανολοκλήρωτο επί δεκαετίες.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΖΑΚΙΩΝ.Σε συστάσεις προς τους πολίτες για αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας προέβη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΚΟΡΔΕΛΙΟ.Σταμάτησε προσωρινά επιχείρηση του Στρατού για την εξουδετέρωση παλιάς βόμβας που εντοπίστηκε χθες, Τετάρτη, στην περιοχή του Κορδελιού. Περίπου 250 με 300 άτομα που απομακρύνθηκαν, χθες, από τα σπίτια τους, κοντά στο πρατήριο καυσίμων όπου βρέθηκε η βόμβα, επέστρεψαν.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ.Μια ακόμη ρατσιστική επίθεση εναντίον μετανάστη στον Ασπρόπυργο, καταγγέλλουν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και η Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ.Το ρήγμα στις σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία επιβεβαίωσε η επίσκεψη της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Αγκυρα, όπου άκουσε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν να ξεδιπλώνει αιτήματα προκαλούν τουλάχιστον αμηχανία στην γερμανική και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή πλευρά.

ΣΟΥΛΤΣ.Η δημοτικότητα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) εκτοξεύτηκε στο 28%, αυξανόμενη κατά 8 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο μετά τις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές του 2013, αφότου ανακοινώθηκε ότι ο Μάρτιν Σουλτς θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

ΜΕΡΚΕΛ.Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι αναφέρθηκε στη σημασία της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθαρίας του Τύπου στην Τουρκία, στη διάρκεια της συνάντησής της με τον τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα.

ΗΠΑ.Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πέμπτη να διακόψει κάθε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, όπου μία ημέρα νωρίτερα εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους φοιτητές, διαδήλωσαν βίαια εναντίον ενός αρθρογράφου του ακροδεξιού ιστοτόπου Breitbart.

ΓΑΛΛΙΑ.Σε βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο, άνδρες της ασφαλείας της Μαρίν Λεπέν εμφανίζονται να αρπάζουν και απομακρύνουν με τη βία εκτός της αίθουσας συνεδριακού κέντρου έναν δημοσιογράφο, ο οποίος προσπαθεί να θέσει ερωτήσεις στην πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό ερευνώνται.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα της Ελλάδας, επικρίνει με επιστολή του προς την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

ΣΔΟΕ.Τον Σταύρο Θωμαδάκη, οικονομικό επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών, τοποθέτησε με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

ΑΔΜΗΕ.Πρόταση για κατοχύρωση του ελέγχου του ΑΔΜΗΕ από το κράτος με διασφάλιση των συμφερόντων της ΔΕΗ, έχει υποβάλει η επιχείρηση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΕΗ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.Μέσα σε δύο ημέρες 1.679.220 πολίτες, έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα που αφορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ενημερώνει το υπουργείο Εργασίας, προσθέτοντας ότι ήδη σχεδιάζεται η επέκταση της δυναμικότητας του συστήματος. Οι 56.231 συμπλήρωσαν ήδη τα στοιχεία τους. Στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι συνεχίζουν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι.

ΝΤΡΑΓΚΙ.Η εγκατάλειψη του ευρώ δεν θα ωφελούσε κανένα κράτος μέλος της ευρωζώνης και οι κυβερνήσεις είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες τους, έκρινε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε μια τοποθέτησή του που ερμηνεύτηκε ως μια από τις αυστηρές επικρίσεις του στους ευρωπαίους πολιτικούς για την αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη. Η γενεσιουργός αιτία των οικονομικών προβλημάτων της ευρωζώνης είναι πολιτική, τόνισε.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ.Μαύρη ημέρα για την ΑΕΚ η 2α Φεβρουαρίου, καθώς την είδηση για τον θάνατο του Μίλτου Παπαποστόλου διαδέχθηκε ένα νέο θλιβερό μαντάτο. Ο Γιώργος Πετρίδης, συμπαίκτης του Παπαποστόλου στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ του 1963, σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 2-0.Με σκόρερ τον Σισοκό στο 50' και τον Νικολάου στο 86', ένας άνευρος Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον μαχητικό Άρη στο γήπεδο Καραϊσκάκη και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

ΑΓΓΛΙΑ.Μετά από 21 χρόνια στα γήπεδα και αρκετές διακρίσεις και τίτλους, ο Φρανκ Λάμπαρντ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τσέλσι με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε την οικογένειά του, ενώ τόνισε πως θα ασχοληθεί με την προπονητική. Ο Λάμπαρντ έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα με την Τσέλσι, τέσσερα Κύπελλα, δύο Λιγκ Καπ, δύο Community Shield, ένα Champions League και ένα Europa League.

ΓΑΛΛΙΑ.Οπως συμβαίνει σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση με τα ΜΜΕ του εξωτερικού, έτσι και ο γαλλικός Τύπος, παρακολουθεί αρκετά «στενά» τον Στάθη Ταυλαρίδη, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία στα γήπεδα της Γαλλίας με την φανέλα της Λιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: