Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 27/2/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΒΟΛΟΣ. Για την Καθαρή Δευτέρα (27/2/2017), από τις 12.00,  στην παραλία του Βόλου μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και παράλληλα με το πάρκο, θα στηθεί μπουφές με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και ποτά, ενώ το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης για τα Κούλουμα έχει αναλάβει ορχήστρα με τους Δημήτρη Γακιόπουλο και Άρτζυ Λύτρα.
Στο βιολί ο Χρήστος Δασκαλόπουλος. Τα εδέσματα και τα ποτά θα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό και αποτελούν προσφορά του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και των χορηγών της εκδήλωσης.. 

ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ.Την Δευτέρα στις 27/2/2017 στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στον παραλιακό πεζόδρομο στο Δημοτικό Πάρκο της Νέας Αγχιάλου.  Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα ανοίξουν τα χορευτικά συγκροτήματα τις Νέας Αγχιάλου στις 11.30 π.μ., παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα από παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια θα δοθεί πλούσιος μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί. Σε περίπτωση βροχής ο μπουφές θα στηθεί στην είσοδο του Δράγνειου Δημαρχιακού Μεγάρου και τα χορευτικά θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους στο Αμφιθέατρο του ίδιου κτιρίου.

ΑΛΥΚΕΣ. Από τις 11.00 το πρωί της Καθαρής Δευτέρας, επί της παραλίας των Αλυκών (από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου με Βάκχου) θα πραγματοποιηθεί το πέταγμα του Χαρταετού και θα ακολουθήσει γιορτή για τα Κούλουμα, όπου θα προσφερθεί κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική και ο μπουφές προσφέρεται δωρεάν για το κοινό.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ. Φόρεσαν τις μάσκες και τα κοστούμια τους και κατέβηκαν στην παραλία του Βόλου για να γιορτάσουν την αποκριά. Πλήθος Βολιωτών βρέθηκε χθές από το μεσημέρι στην παραλία ενώ περισσότερο από όλους το απόλαυσαν τα μικρά παιδιά. Η παραλία είχε στολιστεί λόγω της ημέρας και το αποκριάτικο πάρτι ξεκίνησε από τις 12.30 το μεσημέρι με τη μουσική DJ της πόλης ενώ από τις 5.00 ως τις 7.00 ακολούθησε χορευτική παράσταση από μαθητές των τοπικών σχολών χορού και τους χορογράφους τους. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει χορευτικές παραστάσεις με Salsa, Samba, Hip Hop, Break Dance, Oriental, Jazz κλακέτες, Μοντέρνα Jazz, FunkyJazz, Latin ακόμα και ακροβατικός χορό. Το πρόγραμμα παρουσίασαν η ραδιοφωνική παραγωγός Φωτεινή Κασσίδη και ο καθηγητής χορού Χρυσόστομος Κολοβός. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πυροτεχνήματα.


ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Σκλαβενίτης και στο Βόλο… Από 1η Μαρτίου ξεκινάει η λειτουργία της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη» που θα απορροφήσει σε πρώτη φάση δύο καταστήματα της «Μαρινόπουλος». Η είσοδος της μεγάλης αλυσίδας στην περιοχή μας γίνεται αρχικά μέσω των κεντρικών καταστημάτων, στην 2ας Νοεμβρίου που είναι το κεντρικό και στη Γιάννη Δήμου που επίσης είναι ιδιόκτητο. Τα υπόλοιπα καταστήματα προς το παρόν μένουν ως έχουν, όπως και οι εργαζόμενοι, μέχρι νεωτέρας.

ΖΑΓΟΡΑ.Την επόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου, θα διεξαχθούν οι καθιερωμένες δημαιρεσίες στο Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου. Οι δημαιρεσίες αφορούν στην εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, και γίνονται στο μισό της θητείας της κάθε δημοτικής αρχής.  Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των νέων μελών θα γίνει στις 10 το πρωί.  

ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο Δήμος Αλμυρού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης απευθύνουν πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο για συμμετοχή στο καρναβάλι Ευξεινούπολης. Το καρναβάλι θα έχει θέμα «Η επέλαση της νέας γενιάς καρναβαλιστών», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα 27/2/2017 και ώρα 2.00μ.μ. στο πάρκο Ευξεινούπολης.

ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ.Ορίστηκαν με απόφαση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι που θα αναλάβουν έργο από την 1η Μαρτίου και η θητεία τους θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου του 2019. Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών – ΚΕΠ – Κοινωνικής Προστασίας, ορίζεται για τη νέα διετία ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ιωάννης Παπαϊωάννου,  Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Απόστολος Ρομφαίας στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, και του μεταβιβάζονται μεταξύ άλλων  η εποπτεία του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης, αλλά και οικονομικών θεμάτων. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Σταύρος Χατζής,  στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία, και του μεταβιβάζονται αρμοδιότητες Τεχνικών Έργων και ιδίως η εποπτεία και ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του δήμου,Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου Ηλεκτροφωτισμού και Συγκοινωνιών, ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ιάννης Κορώνας, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, και του μεταβιβάζονται αρμοδιότητες που αφορούν την εποπτεία και ευθύνη της Καθαριότητας, του Περιβάλλοντος καθώς επίσης και της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ. Η Νίκη έστω και δύσκολα κατέκτησε το 5ο σερί τρίποντο, κερδίζοντας τον Εθνικό Φιλιππιάδας (2-1), παρέμεινε σε διαχειρίσιμη απόσταση από την κορυφή και συνεχίζει να παλεύει παιχνίδι με το παιχνίδι για τον στόχο της, που επιβάλλεται να είναι η κατάκτηση του τίτλου. Οι «Βολιώτες» σπατάλησαν ένα ημίχρονο καθώς δεν κατάφεραν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 58’ με τον Πετράκο αλλά κυρίως βρήκαν απάντηση στην ισοφάριση του Εθνικού (64’) χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέτσε.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Με γκολ του μόνιμου σκόρερ του, τον Κώστα Φλίγκο, ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε με το «διπλό» από την Κέρκυρα, επικρατώντας με 0-1 του Αστέρα Πετριτή. Ο έμπειρος επιθετικός έφτασε τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα και έδωσε τη λύση, σ' ένα ακόμη παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους». Το βολιώτικο συγκρότημα παραμένει στη διεκδίκηση της ανόδου και στο κυνήγι του πρωτοπόρου Απόλλωνα, έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους από την ομάδα της Λάρισας.. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του Αστέρα, δίχως όμως να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του, είχε τρία δοκάρια και έφτασε δίκαια στη νίκη. Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Ολυμπιακού.

Γ ΕΘΝΙΚΗ. Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε χθές (26/02) η εξ αναβολής 16η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Η Νίκη Βόλου επικράτησε στο Π. Μαγουλάς με 2-1 του Εθνικού Φιλιππιάδας, ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε από την Κέρκυρα με 1-0 κόντρα στον Αστέρα Πετριτή, ενώ ο Ρήγας Φεραίος ηττήθηκε στην Άρτα από τον Καραϊσκάκη με 3-0. Στα χθεσινά (25/02) παιχνίδια ο Διαγόρας Σεβαστής επικράτησε με 2-1 του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ενώ στο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στην Πύδνα και τον Απόλλωνα Λάρισας, νικητής αναδείχθηκε ο Απόλλων με σκορ 1-0.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

 ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ. «Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι' αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του» είναι η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu. Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων, όπως τα Ίμια και το Κυπριακό, τα οποία έθιξε στε πρόσφατη συνέντευξή του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ν.Δ. Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το πινγκ πονγκ δηλώσεων μεταξύ Αγκυρας - Αθήνας. Ο Γ. Κουμουτσάκος ζήτησε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ενημέρωση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ για τις προκλήσεις της Τουρκίας. Στηλίτευσε, δε, «προσωπικές βεντέτες» και συμβούλευσε την κυβέρνηση σε τέτοιες κρίσιμες ώρες να μιλάει μόνο ο υπουργός Εξωτερικών.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών. Μια πόρσε «καρφώθηκε» σε σταματημένο όχημα στο πάρκινγκ της εθνικής, με αποτέλεσμα τα δύο αυτοκίνητα να τυλιχθούν στις φλόγες και τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος, να χάσουν τη ζωή τους.

ΤΟΥΡΚΙΑ. «Εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι μπορεί να πράξει ο Τούρκος στρατιώτης όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Το γνωρίζει πολύ καλά (η ελληνική) κυβέρνηση. Να το εξηγήσουν σε εκείνο το κακομαθημένο παιδί» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας στον Πάνο Καμμένο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ. Ο άνεμος θα είναι καλός τη Δευτέρα για το πέταγμα του χαρταετού, όμως στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και βροχερός.

ΚΥΠΡΟΣ. Για σκόπιμη διακοπή των συνομιλιών από την τουρκική πλευρά, ώστε να μην είναι εκτεθειμένη στην αδιάλλακτη θέση της να διατηρήσει επεμβατικά δικαιώματα και στρατεύματα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

ΚΟΣΜΟΣ

ΙΤΑΛΙΑ. Σάλο προκάλεσε στην πόλη Φολόνικα της κεντρικής Ιταλίας η ρατσιστική πράξη δύο υπαλλήλων σούπερ μάρκετ σε βάρος δύο γυναικών Ρομά. Οι δύο υπάλληλοι έκλεισαν μέσα σε κλουβί, όπου τοποθετούνται οι κάδοι των απορριμμάτων, δύο γυναίκες Ρομά, οι οποίες λίγη ώρα νωρίτερα είχαν προσπαθήσει να βρουν φαγητό μέσα στα σκουπίδια.

ΝΑΤΟ. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε δήλωση του για την ΠΓΔΜ καλεί όλα τα κόμματα να είναι εγκρατή στις δηλώσεις και τις πράξεις τους και να λάβουν αποφάσεις για το καλό όλων των πολιτών σε πλήρη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις που πηγάζουν από τη Συμφωνία Przino, ως το πλαίσιο για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στην πολιτική κρίση.

ΓΑΛΛΙΑ. Ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν θα νικήσει την ηγέτη της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών με ποσοστό 61% των ψήφων, δείχνει νέα δημοσκόπηση την Κυριακή.

ΗΠΑ. Ο πρώην υπουργός Εργασίας Τομ Πέρεζ εξελέγη στην ηγεσία του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος. Αποστολή του: να ανασυγκροτήσει το κόμμα και να αντιμετωπίσει την «πρόκληση» Τραμπ.

ΜΑΛΑΙΣΙΑ. Παράλυση και θάνατο μέσα σε 20 προκάλεσε στον Κιμ Γιονγκ-Ναμ, ετεροθαλή αδελφό του βορειοκορεάτη ηγέτη, ο νευροτοξικός παράγοντας VX με τον οποίο δηλητηριάστηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Παράλληλα, οι Αρχές της Μαλαισίας κήρυξαν ασφαλή τον χώρο του αεροδρομίου κρίνοντας πως δεν έχουν μείνει ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ. Ο μέχρι πρόσφατα ακμάζων κλάδος του τουρισμού στην Τουρκία έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και της εγχώριας πολιτικής αναταραχής, διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε ανάλυσή του.

ΡΕΓΚΛΙΝΚ.Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που ζητούνται από την Αθήνα, «αυτό το υπέγραψαν όλοι οι ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα», στέλνει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας ότι οι όποιες διαφορές με το ΔΝΤ θα γεφυρωθούν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ο υφυπουργός του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Γενς Σπαν ανέφερε πως «πρέπει να αναγνωριστεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί» αλλά εκφράστηκε αρνητικά για το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους. Το Βερολίνο, είπε, εκτιμά πως «είναι πολύ πιθανό να φτάσει σε συμφωνία με το ΔΝΤ η οποία δεν θα απαιτεί κούρεμα».

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΓΓΛΙΑ. Σκοράρει ανελλιπώς ο Χάρι Κέιν. Είτε υπέρ, είτε εις βάρος της ομάδας του! Μέσα σε μία εβδομάδα ο ηγέτης της Τότεναμ πέτυχε δύο χατ τρικ, το πρώτο με την Φούλαμ στις 19/02 για το Κύπελλο (3-0) και το δεύτερο την Κυριακή εναντίον της Στόουκ Σίτι για την Premier League (4-0).

ΙΣΠΑΝΙΑ. Η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη ήταν τελικά αυτή που την πήρε στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Primera Division. Η Μπαρτσελόνα με το γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 87΄ επικράτησε με 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν» και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα πέρασε στην κορυφή της κατάταξης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1. Ήττα - σοκ (0-1) από τον Πανιώνιο, μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», υπέστη ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Μασούρας σκόραρε για την ομάδα της Νέας Σμύρνης στα 49 δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού, πήρε «διπλό» στο Φάληρο ύστερα από 36 χρόνια (!) κι έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα, καθώς μείωσε από τους «ερυθρόλευκους», που υπέστησαν την πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα, στους 7 βαθμούς. Ταυτόχρονα, αυτό ήταν το δεύτερο συνεχές αρνητικό αποτέλεσμα για τον πρωταθλητή μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ενώ έμεινε για δεύτερο παιχνίδι χωρίς γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ. Με μια έκπληξη ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Κυριακής στην 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, αφού ο Πανιώνιος έφυγε από το γήπεδο Καραϊσκάκη με μια θριαμβευτική νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (Ολυμπιακός – Πανιώνιος 0-1). Την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό επιβεβαίωσε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε εύκολα της Λάρισας στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ – ΑΕΛ 3-0) στην πρώτη αναμέτρηση της ημέρας. Στην… ελληνική πραγματικότητα επέστρεψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος λίγες μέρες μετά την εκπληκτική εμφάνιση του μέσα στη Γερμανία και το «Χ» με τη Σάλκε, «πέταξε» 2 βαθμούς στο Καυτανζόγλειο παραχωρώντας ισοπαλία στον Ηρακλή (Ηρακλής – ΠΑΟΚ 1-1). Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Λεβαδειακός ανέτρεψε το σκορ και πανηγύρισε την εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα (Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1).

ΑΓΓΛΙΑ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάκτησε τον πέμπτο τίτλο League Cup στην Ιστορίας της, επικρατώντας στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με 3-2 της Σαουθάμπτον, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο κατάκτησε τον 19ο τίτλο σε 16 χρόνια καριέρας, διατηρώντας την παράδοση που τον θέλει να μη χάνει ποτέ σε κανονική διάρκεια τελικού!

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ 1-1.«Χρυσό» βαθμό απέσπασε ο Ηρακλής από τον ΠΑΟΚ (1-1) στο Καυτανζόγλειο, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να παραμείνει στη Super League. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ-οφσάιντ του Πρίγιοβιτς στο 19΄, ο «Γηραιός» ισοφάρισε με τον Μπαστακό στο 80΄ και συνεχίζει να ελπίζει στο «θαύμα» ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου (22η).


Δεν υπάρχουν σχόλια: