Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 1/3/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ.  Κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου στράφηκαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες και οι σύμβουλοι των μειοψηφιών, διότι αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρότασή τους για ανάκληση της απόφασης της ΔΕΥΑΜΒ να αναθέσει απευθείας σε ιδιώτη μελέτη σκοπιμότητας για τη συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού,
στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που διήρκεσε σχεδόν δυόμισι ώρες. Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα εκποιηθεί κανένα περιουσιακό στοιχεία είτε του Δήμου είτε της ΔΕΥΑΜΒ και η παράταξη «Δύναμη Βόλου» πρότεινε να δημιουργηθεί Διεύθυνση Αποχέτευσης στο Δήμο Βόλου που θα αναλάβει την λειτουργία του τομέα της αποχέτευσης. Οι υπόλοιπες μειοψηφίες και οι ανεξάρτητοι πρότειναν να ανακληθεί η απόφαση του Δ.,Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση, πρόταση που ο εκτελών χρέη δημάρχου δεν δέχτηκε, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η απάντηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων πολιτών που φώναξαν «έξω η μαφία από το Δήμο».
ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ. Τεχνικά έργα ύψους άνω των 45 εκ. ευρώ, όπως και μελέτες συνολικής δαπάνης 4.035.339 ευρώ, αλλά και δεκάδες έργα μέσω του ΕΣΠΑ υλοποιούνται σήμερα στη Μαγνησία, όπως συμπεραίνεται απ΄ τον απολογισμό του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που παρουσιάστηκε σήμερα από την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα. Η κ. Κολυνδρίνη αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη δημοτική αρχή Βόλου, τόνισε παράλληλα, ότι η Περιφερειακή Αρχή καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα ζητήματα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και ιδίως των νέων ανθρώπων στη Μαγνησία.
ΔΕΥΑΜΒ. Βλάβη στο φρεάτιο εξαερισμού του καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων από το Κεντρικό Αντλιοστάσιο στις ΕΕΛ και συγκεκριμένα σε σημείο που βρίσκεται επί της οδού Νεαπόλεως, μεταξύ Νέγρη και Χατζηπέτρου, σημειώθηκε σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΔΕΥΑΜΒ, για τη άμεση αποκατάσταση της βλάβης το Κεντρικό Αντλιοστάσιο λυμάτων τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 12:45 μ.μ. περίπου. Με την αποκάλυψη και εκκένωση του ως άνω φρεατίου διαπιστώθηκε η έκταση της βλάβης καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης της. Για την βλάβη είχαν ενημερωθεί οι Αρμόδιες Αρχές και συγκεκριμένα: Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Διεύθυνση Υγείας, Κεντρικό Λιμεναρχείο, ΟΛΒ, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας & Π.Ε. Σποράδων και ο δήμαρχος Βόλου. Μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες της Υπηρεσίας η βλάβη αποκαταστάθηκε σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 16.00, αναφέρει η Επιχείρηση.
ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ. Τα εγκαίνια των πρότυπων χώρων «Πολυαισθητηριακού Περιβάλλοντος (snoezelen)» και των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του Ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες» θα πραγματοποιηθούν στις 4 Μαρτίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:30 π.μ. στο χώρο του Ιδρύματος. Το έργο πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ. Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Μαγνησία δεκατρία λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι…Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η δόνηση σημειώθηκε στις 14:47, 34 χλμ Βορειοανατολικά του Βόλου  και είχε μέγεθος 4.4 R και σε εστιακό βάθος 5 χλμ, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων  δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η δόνηση πάντως θα εξεταστεί, όπως και όλα τα υπόλοιπα σεισμικά φαινόμενα της ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι χθες Κ. Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017, στις 04:16:30 τα ξημερώματα, έγινε άλλη σεισμική δόνηση 30 χλμ Βορειοανατολικά του Βόλου, μεγέθους 2.7 R και σε βάθος 5 χλμ.
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. Ενας 36χρονος συνελήφθη σήμερα μετά από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του δύο γυναίκες, καθώς εγκατέλειψε τον τόπο τροχαίου ατυχήματος στο οποίο ενεπλάκησαν στις 5.40 το πρωί, στην περιφερειακή οδό Βόλου, στο ύψος της Ιωλκού. Ειδικότερα, το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 36χρονος, αλβανικής καταγωγής, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες, ηλικίας 41 και 39 ετών.  Ο 36χρονος βρίσκοντας πρόσχημα, εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος, ενώ οι δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν ελαφρά, μετέβησαν στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών και ακολούθως στο Αστυνομικό Τμήμα όπου υπέβαλαν μήνυση, καθώς είχαν συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος του 36χρονου.
ΑΣΤΕΡΙΑ. Ξεκινούν σταδιακά από αύριο, Τετάρτη, 1η Μαρτίου 2017, οι εργασίες του Δήμου Βόλου για την αποκατάσταση και ανάπλαση του πάρκου στην περιοχή Αστέρια Αγριάς και του περιβάλλοντος χώρου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για το αποχετευτικό δίκτυο (αντλιοστάσιο). Όπως επισημαίνεται από τη Δημοτική Αρχή Βόλου, «Το πάρκο, με βάση τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, θα αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένο και πλέον είναι προφανές ότι εκλείπει κάθε λόγος για περαιτέρω ένταση και αντιπαράθεση, που υποκινήθηκαν από πολιτικούς κύκλους με συγκεκριμένα συμφέροντα.
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ. Προσπάθειες προσέγγισης σημαντικών διεθνών αγορών, με οδηγό τις πρωτότυπες και αποτελεσματικές δράσεις και τη στοχευμένη τουριστική προβολή, τίθενται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του Δήμου Αλοννήσου. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το 2017, το οποίο επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου, οι δράσεις που θα αναπτυχθούν εναρμονίζονται με τις ευρύτερες εξελίξεις στο διεθνή χώρο. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η στρατηγική προβολής που θα υλοποιήσει φέτος ο Δήμος Αλοννήσου, εστιάζεται στην επίτευξη τεσσάρων παραμέτρων: Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, διεύρυνση της μέσης παραμονής ανά επισκέπτη, αύξηση αφίξεων και ενίσχυση των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τη διαιτησία του Λάμπρου Μπεκιάρη και των βοηθών του στον αγώνα με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, εξέδωσε η διοίκηση της Νίκης. "Το 50% - 50% είναι για μας αδιαπραγμάτευτο και αρχή μας" καταλήγει η σχετική ανακοίνωση: "Η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 και ο πρόεδρός της κ. Σάκης Τζήμας, θέλουν να συγχαρούν τον διαιτητή Λάμπρο Μπεκιάρη και τους βοηθούς του Γιώργο Στεφανή και Δημήτρη Τίκα, όλοι τους από τον σύνδεσμο Καρδίτσας, για την διαιτησία τους στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στην ομάδα μας και τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Το 50% - 50% είναι για μας αδιαπραγμάτευτο και αρχή μας, για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου..."
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ γυναικών και ο Ολυμπιακός Βόλου βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Α1, ως πρωταθλητής του βορείου ομίλου. Οι «ερυθρόλευκες» με 17 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καθώς χρειάζονται τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς για να στεφτούν πρωταθλήτριες. Πάντως, αν την προσεχή Κυριακή 5/3 ο Ολυμπιακός κερδίσει τον Ηρακλή στο «Ιβανόφειο» ή χάσει μέχρι τέσσερις πόντους, τότε θα πανηγυρίσει τον τίτλο πρόωρα στη Θεσσαλονίκη.

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβανόμαστε την άβολη θέση να ζητά τόσους μήνες και στην Ελλάδα και στο Βερολίνο να μην κλείσει η αξιολόγηση για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και τελικά αυτή να κλείνει, αλλά η ΝΔ οφείλει έστω και τώρα να σοβαρευτεί... 

ΦΙΛΗΣ. Με απόφαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Φίλης τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής. Η κίνηση αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις δημόσιες βολές που έχει εξαπολύσει κατά του υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου διαφωνώντας με την προώθηση νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Την καθοριστική σημασία που έχει για την πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την κοινωνία, η επικράτηση του ρεαλισμού και της αλήθειας έναντι του ψέματος και του λαϊκισμού, επισήμανε μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βλαστάρη, «Λεξικό Χωρίς Γραβάτα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΤΣΙ. Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» ο εισαγγελέας εφετών Σ.Λογοθέτης σε 11 άτομα για Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing.Οί κατηγορούμενοι είναι  ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.. 

ΓΙΙΟΥΡΟΣΤΑΤ. Το αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα και η απόσπαση της προσοχής από το κινητό τηλέφωνο είναι τρείς παράγοντες που ενοχοποιούνται με μεγάλη συχνότητα στην πρόκληση αυτών των τροχαίων ατυχημάτων. Η Ελλάδα βάσει των στοιχείων της Eurostat κατέχει την τρίτη θέση στα θανατηφόρα τροχαία, μετά τη Ρουμανία και τη Λιθουανία.

ΤΣΙΠΡΑΣ. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, θα έχει αύριο, Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις 13:45, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ.. Συγκλονίζει ο 41χρονος πατέρας περιγράφοντας τη στιγμή που είδε το αυτοκίνητό του να φλέγεται, ενώ μέσα βρίσκονταν η 33χρονη σύζυγός του και ο τρίχρονος γιος τους, στην τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς, που σημειώθηκε στο πάρκινγκ, στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΚΑΚΗ. Ανακοίνωση για το το χαμό του 24χρονου Γιώργου Βακάκη εξέδωσε η οικογένειά του, συνοψίζοντας τον θρήνο της για το τραγικό δυστύχημα σε μία φράση. «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού. Οικογένεια Απόστολου Βακάκη»

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. Τη σκυτάλη της σκληρής ρητορικής κατά της Ελλάδας, που ενισχύει τους τελευταίους μήνες η τουρκική κυβέρνηση, πήρε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, πολιτικού φορέα των εθνικιστών «Γκρίζων Λύκων».

ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε. Επιστρέφει η ευρωκρίση; Η κατάσταση στις χώρες της κρίσης ποικίλει. Κάποιες βρίσκονται πλέον σε καλύτερη μοίρα; κάποιες άλλες όχι. Τη μεγαλύτερη ανησυχία ωστόσο δεν εμπνέει πλέον η Ελλάδα αλλά η Ιταλία.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ. Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την εκδίκαση προσφυγής που κατέθεσαν τρεις αιτούντες άσυλο ζητώντας την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ–Τουρκίας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, ανακοίνωσε πως να είναι «αναρμόδιο» για να αποφανθεί επί τέτοιων προσφυγών.

ΓΑΛΛΙΑ. Με συντριπτική πλειοψηφία, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν επειδή είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες από τις ωμότητες της τζιχαντιστικής ISIS. Η άρση ασυλίας θα πρέπει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια, διαδικασία για την οποία δεν έχει οριστεί ημερομηνιά.

ΤΟΥΡΚΙΑ. Σύμβουλος του τούρκου προέδρου υποστήριξε σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσουν την αγορά, από την Άγκυρα, συστημάτων S-400 κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους την επόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος σύμβουλος υποστήριξε επίσης πως είναι «θέμα χρόνου» συμφωνία για ζώνη ελεύθερου εμπορίου.

ΓΑΛΛΙΑ. Δύο άτομα, ένας σερβιτόρος και ένας σιδηροδρομικός υπάλληλος, τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια ομιλίας του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Βιγιονιόν όταν ένας από τους ελεύθερους σκοπευτές τους... πυροβόλησε κατά λάθος. Οι πρώτες αναφορές υποστηρίζουν πως ο φρουρός απασφάλισε κατά λάθος ενώ προσπαθούσε να στηρίξει το όπλο του.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθεί κατά της προφυλάκισης της ανταποκριτή στη Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt με την κατηγορία της «τρομοκρατικής» προπαγάνδας. Η υπόθεση έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση στη Γερμανία και έχει γίνει άλλη μία πηγή έντασης στις σχέσεις με την Άγκυρα.

ΟΗΕ. Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την ψηφοφορία για το σχέδιο ψηφίσματος που θα επέβαλε νέες κυρώσεις στη Συρία αναφορικά με τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων. Το σχέδιο είχε παρουσιαστεί από Γαλλία και Βρετανία και ήταν η έβδομη φορά που η Ρωσία χρησιμοποιεί το βέτο της υπέρ της Δαμασκού -αυτή τη φορά, με το επιχείρημα πως οι κυρώσεις θα έβλαπταν την προσπάθεια για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Να δώσουν ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια και να μην προχωρήσουν οι ίδιοι σε ομαδικές απολύσεις, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τραπεζίτες, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας, έγραψε στο λογαριασμό του στο Τwitter.

ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ. Επεκτατικά και περιοριστικά μέτρα θα νομοθετηθούν ταυτοχρόνως, και ταυτοχρόνως θα εφαρμόζονται, υπό την προϋπόθεση ότι τα δημόσια οικονομικά θα κινούνται στην τροχιά επίτευξης των στόχων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης κατά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

ΘΕΣΜΟΙ. Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να περιμένει έως τον Απρίλιο του 2019 προκειμένου να μάθει εάν θα υπάρξει τήρηση ή υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας με γνώση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Ν.Δ. Υποχωρήσεις συνεχώς και παντού, διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα, περιέγραψε ως το τρίπτυχο της «κυβερνητικής αποτυχίας», ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την ενημέρωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

ΤΑΞΙΣ. Έως την 31η Μαρτίου 2017 όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα θα πρέπει να έχουν αποστείλει στο TAXIS τις βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζομένων τους, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Προκαταρκτική εξέταση για τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο, αλλά και κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης αναμέτρησης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.

ΠΑΟ. Για προπηλακισμό του Βασίλη Κωνσταντίνου από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά και απόπειρα βιαιοπραγίας από εύσωμους συνοδούς, κάνει λόγο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση μετά τη δίκη του Τζιμπρίλ Σισέ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και καταγγέλουν τον παράγοντα των Πειραιωτών ότι επιτέθηκε φραστικά στον αντιπρόεδρο του «τριφυλλιού». «Είναι εθισμένοι στη γελοιότητα», η απάντηση Καραπαπά.

ΑΕΚ. Ο Ρόναλντ Βάργκας έμεινε εκτός 18άδας της ΑΕΚ για τον αυριανό αγώνα ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ (19:30).

ΑΓΓΛΙΑ. Μάσκες από καουτσούκ με το πρόσωπο του Κλαούντιο Ρανιέρι, πανό και πλακάτ στα ιταλικά και στα αγγλικά, ζητώντας του ευχαριστώ για όλα εκείνα που πρόσφερε στη Λέστερ. Με αυτό τον τρόπο οι φίλοι της πρωταθλήτριας Αγγλίας, που πήγαν στην συνάντηση με την Λίβερπουλ (3-1), επέλεξαν να αποχαιρετήσουν, τον Ιταλό προπονητή, που απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά κυρίως να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή. Την ώρα που εκείνος ξεκουραζόταν στη Ρώμη.

ΙΣΠΑΝΙΑ. Ο Λιονέλ Μέσι οδηγεί την βαθμολογία στην κατάταξης για το «χρυσό παπούτσι». Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, χάρισε τη νίκη (1-2) στους Καταλανούς και τους κοιτάει όλους από το ψηλότερο σκαλοπάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: