Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 7/1/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Εισβολή του χιονιά και στο Βόλο. Ο Δήμος Βόλου ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε συναγερμό το σύνολο των δυνάμεων του καθώς προβλέπεται διαρκή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. Βυτιοφόρα  ήδη ρίχνουν αλατόνερο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, προκειμένου αυτές να παραμείνουν ανοιχτές και να λειτουργεί η πόλη, ενώ συνεχείς είναι  οι συστάσεις προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα λόγω του γεγονότος ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προκάλεσαν παγετό, ιδιαίτερα επικίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις.
 Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ανακοινώθηκαν μάλιστα τα τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Βόλου αλλά και στο Δημαρχείο του Βόλου, στα τηλέφωνα 24123 50173-4, όπου οι αρμόδιοι θα  παραλαμβάνουν και θα  προωθούν  αιτήματα για την αντιμετώπιση τυχόν  προβλημάτων που θα προκύψουν.  Ισχυρή χιονόπτωση έχει ξεκινήσει ήδη και στην Περιφέρεια του Νομού, κινητοποιώντας αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες. Συνεργεία της περιφέρειας Θεσσαλίας, έδιναν τη μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο στο νομό και να αποφευχθεί ο παγετός στο οδόστρωμα, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν, ιδίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.  Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να κατρακυλά ακόμη και κάτω από το μηδέν ιδίως τις βραδινές και πρωινές ώρες. 

=ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.Με τη θερμοκρασία να αγγίζει στα Χάνια τους -11 βαθμούς και στα πεδινά να κυμαίνεται από -1 εως -6 , το χιόνι σκέπασε όλο το Νομό, εκτός από το Βόλο και σε Μηλίνα -Τρίκερι έφτασε μέχρι τη θάλασσα, Κανένας δρόμος δεν είναι κλειστός, αλλά επειδή επικρατούν συνθήκες παγετού χρειάζονται παντού αλυσίδες. «Το ύψος του φρέσκου χιονιού δεν ξεπερνά στα Χάνια τους 20 πόντους και στις υπόλοιπες περιοχές τους δέκα πόντους. Το πρόβλημα είναι ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Το χιόνι πέφτει και γίνεται γυαλί», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, Ο χιονιάς «έπιασε» και τα νησιά . Στην Αλόννησο το χιόνι φτάνει τους 50 πόντους , όπως και στη Σκόπελο. Έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε στις 8 το πρωι το Βόλο. Αλατόνερο αλλά και αλάτι έπεφτε σε όλους τους δρόμους κυρίως σε αυτούς προς ΧΥΤΑ, Φυτόκο, Μελισσάτικα, Σταγιάτες και Κατηχώρι το βραδυ.

= Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.Την Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου γιορτάζει η Εκκλησία σήμερα Σάββατο 7 Ιανουαρίου.  Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος  πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί:  Τιμίου Προδρόμου Αγιάς  Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.  Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.  Τιμίου Προδρόμου Αγίας Τριάδος Άνω Γατζέας   Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


=Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. Στο πλαίσιο του χθεσινού εορτασμού των Θεοφανείων στο Βόλο, ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.  Όταν ακούστηκε το «Εν Ιορδάνη…» από την προβλήτα της παραλίας έπεσαν στη θάλασσα 14 άνδρες και μία γυναίκα που κολύμπησαν μια απόσταση αρκετών δεκάδων μέτρων και τελικά το σταυρό έπιασε πρώτος ο αστυνομικός της ομάδας ΟΠΚΕ και αθλητής της ομάδας πόλο της Νίκης Βόλου Λάμπρος Μακρής που έκανε λόγο για μεγάλη ευλογία και τιμή, με ευχές για ευτυχία και ομόνοια.  Η Βασιλική Σιδέρη έπεσε για πρώτη φορά στη θάλασσα τα Θεοφάνεια και είπε ότι αισθάνθηκε υπέροχα, καθώς είναι χειμερινή κολυμβήτρια, ενώ ευχήθηκε υγεία χαρά και ευτυχία σε όλους   Για 21η χρονιά βούτηξε στα παγωμένα νερά ο Δημήτρης Μεντεκίδης που δήλωσε ότι όσο ο Θεός του δίνει δύναμη θα συνεχίζει και όταν θα βουτήξει κάποιο από τα παιδιά του θα σταματήσει. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και συνεχάρη την κοπέλα που βούτηξε


=ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΑ.Κατάμεστη ήταν και φέτος η γραφική εκκλησία Παναγία "Τρύπα" της Γορίτσας Βόλου όπου γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια. Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες, ενώ 18 ήταν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες που βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό. Ο αριθμός αυτός όπως κάθε χρονιά είναι από τους μεγαλύτερους για κάθε αντίστοιχη εκδήλωση που γίνεται σε όλη την Ελλάδα.  Η ρίψη του σταυρού έγινε από το καράβι, κάνοντας ακόμη πιο εντυπωσιακές τις σκηνές, σε συνδυασμό με τα κανό και τα καραβάκια που έβγαλε στη θάλασσα ο ΝΟΒ Αργοναύτες.   Τη πρώτη φορά που ρίφθηκε ο σταυρός τον έπιασε ο Μιχάλης Κυριαζής. Τη 2η φορά τον έπιασε ο Γιώργος Δοδόλιας, ενώ τη τρίτη ο Κώστας Χριστομάνος. Ο πρώτος και οι τρίτος είναι κωπηλάτες του ΝΟΒ Αργοναύτες, ενώ ο δεύτερος είναι μέλος του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Νηρέας. Και στους τρεις δόθηκε από μια εικόνα για ενθύμιο, ενώ όλους τους κολυμβητές τους υποδέχτηκαν και τους κέρασαν οι υπεύθυνοι στον χώρο της Εκκλησίας, δίνοντάς τους και αναμνηστικά.



=ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.Ατυχήματα στιγμάτισαν τα Άγια Θεοφάνεια από τη ρίψη φωτοβολίδων κατά τις εκδηλώσεις.  Φωτοβολίδα, που έριξε σκάφος μετά την ανάσυρση του σταυρού, προφανώς λόγω των δυνατών ανέμων, που έπνεαν, άλλαξε κατεύθυνση και χτύπησε το θεατή, έκαψε το παντελόνι του και τον τραυμάτισε στο δεξί πόδι.   Ο 56χρονος εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος.  Σύμφωνα με πληροφορίες, από φωτοβολίδα στην παραλία του Βόλου τραυματίστηκε και ένας λιμενικός, ευτυχώς ελαφριά, ο οποίος απευθύνθηκε μόνος του στο Νοσοκομείο.  Ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων είπε ότι πρόκειται για ατυχήματα που πιθανότατα προκλήθηκαν από την ένταση των ανέμων.  Ατύχημα -χωρίς ευτυχώς αυτή τη φορά τραυματισμό, αλλά με πρόκληση πυρκαγιάς, μικρής, πάντως,έκτασης, σημειώθηκε και στις εκδηλώσεις για τον καθαγιασμό των υδάτων που τελέστηκαν στην Παναγιά την Τρύπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από βεγγαλικό που πέταξαν άγνωστοι προκλήθηκε πυρκαγιά στη Γορίτσα, η οποία έγινε άμεσα αντιληπτή και σβήστηκε από τονκόσμο.

= ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ.Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα είναι στραμμένα από σήμερα Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 τα βλέμματα του πανελληνίου. Το προσεχές τριήμερο θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες τεχνικές κατάβασης για τις Ολυμπιακές Ημέρες, με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών και αθλητριών, γεννηθέντων το 1999 και 2000, ανάμεσά τους και δύο Βολιώτες.  Οι αγώνες πραγματοποιούνται στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων και τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και της Κενταύρων Όρος που έχει τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου. Την έναρξη των αγώνων θα κηρύξει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.  Η επιλογή του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου για την διεξαγωγή των εν λόγω αγώνων, αλλά και του πρώτου Κυπέλλου Ελλάδας τέλη Ιανουαρίου και των Πανελληνίων αγώνων τον Μάρτιο από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων μόνο τυχαία δεν έγινε, αφού το χιονοδρομικό κρίθηκε λειτουργικά κατάλληλο και με επαρκές χιόνι.


=ΑΛΜΥΡΟΣ.Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στον Αλμυρό, η γιορτή των Θεοφανείων, παρουσία, αιρετών, τοπικών φορέων αλλά και πλήθος κόσμου.  Ανήμερα των Φώτων, τελέσθηκε Εορταστική Θεία Λειτουγία στον Αγ. Νικόλαο και στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή με κατεύθυνση τη Γέφυρα του Ξηριά, της οποίας προηγούταν η Φιλαρμομική του Δήμου, τα ιερά λάβαρα και ακολουθούσε ο κλήρος, οι επίσημοι και ο λαός. Στον Ξηριά τελέθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμό των Υδάτων.  Αρκετοί ήταν οι πιστοί "κολυμβητές" που έπεσαν στα κρύα νερά του Παγασητικού προσπαθώντας να πιάσουν το σταυρό στον καθαγιασμό των υδάτων που ακολούθησε στην παραλία του Αλμυρού. Ο Γαβριήλ Έκτωρ ήταν αυτός που έπιασε πρώτος τον Σταυρό.

=ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΩΡΡΑ.Χιονοστιβάδα εξώδικων εντολών προς Εφορίες και Τράπεζες της Μαγνησίας, από χρεωμένους φορολογούμενους πολίτες που ζητούν να διαγραφούν τα χρέη τους από τα 600 δισ. αμερικανικά δολάρια που ισχυρίζεται ότι έχει διαθέσει ο Αρτέμης Σώρρας υπέρ της ελληνικής κυρίαρχης Δημοκρατίας, και από τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων από τα ελληνικά καταπιστεύματα που προβλέπει η Συμφωνία του Μπρέτον Γουντς! Φορολογούμενοι πολίτες, που στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική δυσκολία και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις, φαίνεται ότι πίστεψαν στις διαβεβαιώσεις του «τρισεκατομμυριούχου» Σώρρα, και προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αποπληρώσουν τις οφειλές τους! Στις Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατατεθεί περί τα 100 εξώδικα, ενώ στις Τράπεζες 500. Οι προϊστάμενοι των Εφοριών αρνούνται να ικανοποιήσουν το περιεχόμενο των εντολών επικαλούμενοι τους νόμους και το Σύνταγμα, και παραπέμπουν στις υποθέσεις στο υπουργείο Οικονομικών. Συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου ξεκαθάριζαν χθες ότι οι οφειλέτες δεν απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις τους δείχνοντας τα ομόλογα του κ. Σώρρα.

=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.Με πολύ θετικό μάτι είδαν άπαντες στη Νίκη την αναβολή του πρωταθλήματος του δευτέρου ομίλου της Γ’ Εθνικής μετά την απόφαση της ΕΠΟ, που στηρίχθηκε στην πρόγνωση για ακραία καιρικά φαινόμενα.  Είναι κοινό μυστικό ότι το κλίμα ήταν άσχημο στην ομάδα λόγω της μεγάλης διοικητικής αναταραχής που υπάρχει και πως αυτή θα πήγαινε με κακές προϋποθέσεις να αγωνιστεί στο πολύ κρίσιμο ματς με τον Διαγόρα Σεβαστής.   Πέρα από τις δεδομένες και πολύ σημαντικές απουσίες των τιμωρημένων Ναουμίδη και Παρασκευαΐδη, υπάρχει και το γεγονός ότι η Νίκη παρέμενε χωρίς ενίσχυση λόγω αδυναμίας των ιθυνόντων της ομάδας να ολοκληρώσουν την οποιαδήποτε μεταγραφή, ενώ κάποιοι βασικοί παίκτες είχαν και εξακολουθούν να έχουν τάσεις φυγής, βλέποντας την άσχημη λειτουργία της ομάδας. Μέσα σ’ όλα αυτά είχαμε και τη γρήγορη αποχώρηση τόσο των τριών Ουκρανών όσο και του κ. Σταύρου Διαμαντόπουλου, που δεν έχει ξαναεμφανιστεί στο Π. Μαγουλάς μετά τη Δευτέρα.

=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.Ο Ολυμπιακός Βόλου αλλάζει πρόσωπο και αυτό φαίνεται ήδη στις καθημερινές προπονήσεις, ενώ πλέον ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος, μετά και την έλευση των Ερβέν Μουκάμ και Ούγκο Μασάντο, καθώς κάθε Κυριακή θα γίνεται μάχη για το ποιοι θα αγωνίζονται στο βασικό σχήμα.  Μεσοεπιθετικά η ομάδα έχει πολλές και ποιοτικές λύσεις και να σκεφτεί κανείς πως ακόμη δεν έχουν αποκτηθεί επιθετικός και αριστερός εξτρέμ, που θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό.   Με την απόκτηση του Μπόγιαν Ντόικιτς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τρεις πολύ έμπειρους κεντρικούς αμυντικούς (υπάρχουν στη ομάδα και οι Παναγιώτης Ζώνας και Γιάννης Κωστόπουλος).  Από εκεί και πέρα, είναι πλέον θέμα της τεχνικής ηγεσίας να επιλέγει κάθε φορά τους παίκτες εκείνους που βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, για να αγωνιστούν, ανάλογα βέβαια με τον αντίπαλο και το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής.

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.Μήνυμα αρραγούς ενότητας για να ξεπεράσουμε την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση και για να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα Εθνικά μας Δίκαια, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά από την τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών.

ΤΣΙΠΡΑΣ.Μήνυμα φιλίας συνεργασίας και αποφασιστικότητας  απηύθυνε προς πάσα κατεύθυνση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την Αλεξανδρούπολη, κατά την ομιλία του στην τελετή του αγιασμού των υδάτων της πόλης. Όπως επεσήμανε το μήνυμα φιλίας απευθύνεται προς όλους τους λαούς, καθώς η Ελλάδα αποτελεί φάρο αξιών, και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας. «Τείνουμε χείρα συνεργασίας και ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κ. Τσίπρας.  

ΣΜΥΡΝΗ.Νέα σελίδα γράφτηκε ανήμερα των Θεοφανείων για την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης, η οποία έχει ανασυσταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς στην προκυμαία τής ιστορικής για τον ελληνισμό πόλης τελέστηκε, υπό καταρρακτώδη βροχή, ο αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα από τον εκλεγέντα τον περασμένο Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά, μετά το 1922, μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο.

ΚΑΙΡΟΣ.Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας με άστατο καιρό σε όλη τη χώρα. Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη βόρεια Ελλάδα. Λόγω της χθεσινοβραδινής χιονόπτωσης και του παγετού, τα οχήματα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Από το απόγευμα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και τα χιόνια θα κατέβουν νοτιότερα. Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, πού χρειάζονται αλυσίδες.

ΣΕΡΡΕΣ.Συνελήφθη στις Σέρρες 54χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος τραυμάτισε αδέσποτο σκύλο και τον εγκατέλειψε στον τόπο του ατυχήματος.

ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ.«Με γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου και με ανθρωπιά» λειτούργησε η Εισαγγελία για τον εξάχρονο γιο της Πόλας Ρούπα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με δημοσιεύματα για το εξάχρονο παιδί. Σε ανακοίνωσή της η Ρούπα αναφέρει: «Υπεύθυνοι γι' αυτόν τον πόλεμο ενάντια στο γιο μας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μπάτσοι και εισαγγελείς».  Προφυλακιστέες κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση τυπικών απολογιών ενώπιον της 5ης τακτικής Ανακρίτριας η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη μαζί της οι οποίες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

ΚΟΣΜΟΣ

ΦΛΟΡΙΝΤΑ.Τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα. Αλλα 13 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί και έφερε μαζί του στρατιωτική ταυτότητα, όπως μετέδωσε το CNN. Πανικός και σύγχυση επικράτησε στο αεροδρόμιο για αρκετή ώρα μετά το περιστατικό.

ΗΠΑ.Mε την φωνή της να τρέμει από την συγκίνηση, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έπλεξε σήμερα, κατά την διάρκεια της τελευταίας ομιλίας που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο, το εγκώμιο της «θαυμάσιας διαφορετικότητας» της Αμερικής, προτρέποντας παράλληλα τη νεολαία να μην φοβάται το μέλλον.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.Χιονοθύελλες που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία παρέλυσαν σήμερα, Παρασκευή, την κυκλοφορία και προκάλεσαν διακοπή της ηλεκτροδότησης σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, ενώ παράλληλα υποχρέωσαν την εταιρεία παραγωγής ατομικής ενέργειας Nuclearelectrica στη γειτονική Ρουμανία να κλείσει τον αντιδραστήρα Νο 1.

ΓΑΛΛΙΑ.Χιλιάδες πάπιες θανατώθηκαν την Παρασκευή στη νοτιοδυτική Γαλλία, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποφευχθεί η εξάπλωση του στελέχους H5N8 του ιού της γρίπης των πτηνών.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.Αστυνομικοί στη συνοικία των Βρυξελλών Μόλενμπεκ δήλωσαν μαζικά ασθενείς σήμερα παραπονούμενοι ότι η επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν τους έχει εξουθενώσει, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ.Ετοιμασίες για πολιτική διαπραγμάτευση και παράταση της εκκρεμότητας για την οικονομία κάνουν ξανά στην κυβέρνηση, καθώς πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν  τις πληροφορίες ότι δεν αναμένεται συμφωνία στο προσεχές Eurogroup (26 Ιανουαρίου).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.H κυβέρνηση στοχεύει να λάβει τον Μάρτιο το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ, το οποίο θα δαπανηθεί για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε ιδιώτες. Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι, σε αντίθεση με ορισμένα δημοσιεύματα, η εκταμίευση του ποσού αυτού δεν συνδέεται με τη β' αξιολόγηση.

ΣΤΑΘΑΚΗΣ.Στη «μεγάλη τομή» που προωθείται μέσω της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας για τη δημιουργία ενοποιημένου φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του κτηματολογίου αναφέρθηκε ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (ΣΕΚΤ). Ο υπουργός είπε ότι ο ενιαίος φορέας θα είναι μετεξέλιξη της ΕΚΧΑ, θα έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ.Η αύξηση του ΕΦΚ επηρεάζει τις φορολογικές επιβαρύνσεις κατά 3,7 λεπτά για τις βενζίνες, 10 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης και 7 λεπτά για το υγραέριο κίνησης, σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας δίνοντας διευκρινίσεις για τις τιμές στα καύσιμα προκειμένου «να προστατεύσει τους πολίτες από λανθασμένες εντυπώσεις». Ωστόσο, προσθέτει, από τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, η αγορά δείχνει να απορροφά μέρος των αυξήσεων. Αποδίδει δε το φούσκωμα των τιμών στη μεγάλη αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟ.Τρίτο «χτύπημα» για τον Παναθηναϊκό και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, καθώς μετά τους Κουλιμπαλί, Γουακάσο ο τεχνικός των «πρασίνων» χάνει και τον Πολ Ζοσέ Εμποκού. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Κονγκό για το Κόπα Άφρικα 2017, που θα φιλοξενηθεί στην Γκαμπόν από τις 14 Ιανουαρίου ως τις 5 Φεβρουαρίου 2017.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Ο Φελίπε Πάρντο δεν δείχνει να υπολογίζεται από τον Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό, αλλά αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των «ερυθρόλευκων» και ως εκ τούτου θα αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την περίπτωσή του.

ΜΟΥΡΙΝΙΟ.Ο Ζοσέ Μουρίνιο, πιστεύει ότι ένα διευρυμένο Μουντιάλ, θα αναπτύξει το άθλημα σε περιοχές που το ποδόσφαιρο δεν έχει ισχυρά θεμέλια, χωρίς να αποδειχθεί ότι είναι ένα βάρος για τους δύο συλλόγους ή τους παίκτες σε μεγάλα πρωταθλήματα. 

ΦΙΦΑ.Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο θέλει να αυξήσει τον αριθμό συμμετοχής σε 48 χώρες από το 2026, αλλά οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, παραμένουν αντίθετοι στα σχέδια για την επέκταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πέραν από τη σημερινή κατανομή του, που είναι 32 ομάδες. Το Συμβούλιο της FIFA αναμένεται να καταλήξει σε απόφαση αυτό το μήνα για το αν θα προστεθούν περισσότερες ομάδες στο τουρνουά.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ.Λίγους μήνες μετά την τραγωδία, η ζωή για τη Σαπεκοένζε δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί. Έτσι, μετά τον πρόσφατο αγώνα της ομάδας Νέων, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συγκέντρωση των «μεγάλων» για το 2017, αφού ο βραζιλιάνικος σύλλογος καλείται να προετοιμαστεί για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Τα αποδυτήρια ράγισαν όταν οι νέοι παίκτες αντίκρισαν τον Ζαγκέιρο Νέτο (ένας από τους τρεις επιζήσαντες του αεροπορικού δυστυχήματος), ο οποίος στεκούμενος σε πατερίτσες, πέρασε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα.

ΑΓΓΛΙΑ.Ο Μάρκο Σίλβα στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Χαλ, επέλεξε να διαφοροποιηθεί από τον συμπατριώτη Ζοζέ Μουρίνιο, που ...ονομάστηκε «Special One», όταν έφτασε στην Αγγλία για να αναλάβει την Τσέλσι. «Δεν είμαι «Special One», είμαι ο Μάρκο Σίλβα,» είπε ο Πορτογάλος, ο οποίος εμφανίστηκε χαμογελαστός, στην συνέντευξη για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Σουόνσι για το FA Cup, που θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού στις «τίγρεις» της Χαλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: