Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/1/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΟΙ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.«Όχι μόνο στο Βόλο, αλλά και σε όλα τα μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας, όπου γίνονται χημειοθεραπείες, στην αρχή του χρόνου υπάρχουν κάποια κενά στις παραγγελίες, που οφείλονται αποκλειστικά στα φαρμακευτικές εταιρίες», είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός.
 Ο διοικητής εξήγησε ότι κάποιες φαρμακευτικές εταιρίες, από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τα Θεοφάνεια, δε λειτουργούν τα λογιστήριά τους και δεν εκδίδουν δελτία αποστολής, με αποτέλεσμα να μη στέλνουν φάρμακα στα Νοσοκομεία. «Το συγκεκριμένο πρόβλημα δημιούργησε μια δυσλειτουργία στο Τμήμα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, στο οποίο γίνεται εξαιρετική δουλειά», παραδέχτηκε ο Ματθ. Δραμητινός, που τόνισε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο, που παραγγέλθηκε, έρχεται μέσω του ΙΦΕΤ (Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας) και παράγεται στο εξωτερικό.

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΓΑΤΣ.Θύμα διάρρηξης έπεσε ένα ζευγάρι ιδιοκτητών μονοκατοικίας στη συνοικία Καραγάτς χθές, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι από άγνωστο ή άγνωστους δράστες. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι άγνωστος ή άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι, αφού παραβίασαν τη μπαλκονόπορτα και έκλεψαν χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας περίπου 20.000 € που υπήρχαν στο σπίτι. Η διάρρηξη έγινε μεταξύ 9.30 το πρωί και 2 το μεσημέρι, την ώρα που το ζευγάρι ιδιοκτητών απουσίαζε στην εργασία του. Αν και δεν έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, άνδρες της Ασφάλειας συλλέγουν από το μεσημέρι στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ.Για παραπλανητική πρακτική πίσω από ορισμένες επιγραφές την περίοδο των εκπτώσεων που είναι σε εξέλιξη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Βόλου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος κ. Βας. Χαλαστάρας, «σύμφωνα με παράπονα καταναλωτών σε βιτρίνες πολλών καταστημάτων, στη διάρκεια των εκπτώσεων που είναι σε ισχύ, αναγράφεται με τεράστια γράμματα το ποσοστό έκπτωσης 50% και με γράμματα πολύ μικρότερα η αγγλική φράση «up to». Αναρωτιόμαστε, γιατί ο μέσος Έλληνας καταναλωτής θα πρέπει να διαβάζει στη χώρα του επιγραφές στην Αγγλική και γιατί να είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τη διαφορά της λέξης «up» που σημαίνει «πάνω» (από 50% δηλαδή) και της φράσης «up to» που σημαίνει «μέχρι και» 50%.  Αν δεν πρόκειται για εμφανέστατη παραπλανητική πρακτική πίσω από αγγλικές φράσεις, τότε τι είναι;  Για μια ακόμα φορά, ζητάμε την ενίσχυση των ελέγχων από τους αρμόδιους εποπτικούς μηχανισμούς και καλούμε τους καταναλωτές να είναι υποψιασμένοι και να καταγγέλλουν στην Ένωσή μας οποιεσδήποτε πρακτικές βλάπτουν το συμφέρον τους και τους εξαπατούν».

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.Μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την εξουσιοδότηση του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη, κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των παρακάτω περιοχών η οποία ισχύει από την ημέρα εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου την 07/01/2017 και για ένα μήνα ήτοι έως και την 07/02/2017: Αλμυρού, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Καλαμπάκας, Καρδίτσας, Παλαμά, Πύλης Σοφάδων, Τεμπών, Φαρσάλων, Μουζακίου, Πλαστήρα, Αργιθέας, Ελασσόνας και Τρικαίων. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Σκοπέλου και Αλοννήσου.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.Σφοδρή επίθεση εναντίον της Διοίκησης και ευθείες βολές εναντίον του προέδρου του Νοσοκομείο Βόλου, Ματθαίου Δραμητινού εξαπέλυσαν σήμερα στη διάρκεια έκτακτης κοινής συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών και Εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο». Γιατροί και εργαζόμενοι κατηγόρησαν τον πρόεδρο του Ιδρύματος για χρήση επικοινωνιακών τεχνασμάτων, καθώς όπως υποστήριξαν, την ώρα που καταρρέουν οι κλινικές του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης νοσηλευτών και γιατρών, εκείνος παρουσιάζει προτάσεις για δημιουργία νέων τμημάτων. Καταλόγισαν επιπλέον πρόθεση στον κ. Δραμητινό για τη στάση του αυτή, τονίζοντας ότι αποσκοπεί στο να κρύψει από τους πολίτες τη «γύμνια» του Νοσοκομείου. Τον κατηγόρησαν ακόμη ότι λειτουργεί ως υπερασπιστής της κυβέρνησης, επιχειρώντας να παρουσιάσει μία ειδυλλιακή εικόνα λειτουργίας του Νοσοκομείου

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.Συγχαρητήρια επιστολή προς όλους τους Δημάρχους της Μαγνησίας απέστειλε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης για τις ενέργειές τους για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων μετά το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το Νομό. Αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Σαβελίδης αναφέρει τα εξής: «Μετά το τέλος μίας περιόδου σφοδρής κακοκαιρίας η οποία ταλαιπώρησε όλους τους πολίτες της περιοχής μας, ωςΔιεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οφείλουμε να σας συγχαρούμε θερμά για τις ενέργειές σας, (επισκευές και προετοιμασία των σχολικών μονάδων για την ομαλή συνέχιση των μαθημάτων) οι οποίες απέβλεπαν στην προστασία και την ασφάλεια της υγείας των μαθητών μας.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ.Όπως  ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Από τις 6 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα η Θεσσαλία αντιμετώπισε δυο σοβαρές κακοκαιρίες. Με μεγάλη προσπάθεια και συντονισμό καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτό το οδικό δίκτυο ευθύνης μας. 24 ώρες το 24ωρο άνθρωποι και μηχανήματα εργάστηκαν σκληρά για το λόγο αυτό. Απεγκλωβίσαμε ανθρώπους και ζωικό κεφάλαιο, όπου χρειάστηκε και συνδράμαμε όπου μας ζητήθηκε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Στρατό, την Αεροπορία, τη ΔΕΗ και τους Δήμους για τη συνεργασία, καθώς τους οδηγούς για τη συμμόρφωση τους στις υποδείξεις και τη σύνεση που επέδειξαν κατά την μετακίνησή τους. Επίσης να ευχαριστήσω και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς όταν ζητήσαμε ιδιαίτερα για τη Σκόπελο και την Αλόννησο μηχανήματα, ανθρώπους και ελικόπτερα για απεγκλωβισμούς, ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά μας....

ΠΟΥΡΙ.Ζημιές στο κτίριο, στα δίκτυα και σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Δημοτικού Σχολείου Πουρίου, προξένησε ο ισχυρός κεραυνός ο οποίος έπληξε την περιοχή  προκαλώντας παράλληλα διακοπή ηλεκτροδότησης σε μεγάλο τμήμα του χωριού. Το σχολείο, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, δεν λειτούργησε σήμερα κ προκειμένου να  πραγματοποιηθεί έλεγχος στατικής επάρκειας από Μηχανικό και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Ο δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, ο αντιδήμαρχος κ. Απ. Κοντογιώργος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, επισκέφθηκαν την περιοχή που χτυπήθηκε από τον ισχυρό κεραυνό, ο οποίος διέλυσε το αλεξικέραυνο, προκάλεσε αποκόλληση πλακών από το δάπεδο του αυλόγυρου του σχολείου και αποκόλληση ορισμένων σοβάδων από τοίχους.

ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ.Ιδιαίτερη ευλογία για την πόλη και επαρχία Αλμυρού, αποτελεί η έλευση και φιλοξενία επί τρεις ημέρες του αντιγράφου της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Δοχειαρίτισας (πιστού αντιγράφου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους), στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως.  Πρόκειται για μια εξαίρετη Ιερά Εικόνα, η οποία αποτυπώνει το πρόσωπο της Θεομήτορος μετά του Κυρίου. Το πρωτότυπο της Εικόνας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους, όπου επιτελεί πολλά θαύματα. Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητος το θαύμα της θεραπείας ενός κωφού ανθρώπου ενώπιον της Ιεράς Εικόνας.   Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 207 και ώρα 5.00 μ.μ.

ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ.Τη συνέχιση των εργασιών του αποχετευτικού δικτύου Βελεστίνου ζητούν 23 δημότες του Βελεστίνου με γραπτό αίτημα που κατέθεσαν στη ΔΕΥΑΡΦ Βελεστίνου και όλους τους συναρμόδιους φορείς. Κοινό αίτημα των συνυπογραφόντων το υπόμνημα, είναι να τεθεί σε προτεραιότητα ο προγραμματισμός της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου Βελεστίνου, «Ενός έργου τεράστιας σημασίας, που στόχο έχει την προστασία από την ανεξέλεγκτη χρήση απορροφητικών βόθρων, καθώς και την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διεκδικήσουμε αποζημίωση για την οικονομική επιβάρυνση που υφιστάμεθα κάθε φορά για την εκκένωση των βόθρων μας», όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

ΣΠΟΡΑΔΕΣ.Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου για τις επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 150.000 ευρώ που ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές λόγω των φυσικών καταστροφών από τις έντονες καιρικές συνθήκες στα δύο νησιάΑΛΟΝΝΗΣΟΣ. Δεκαπέντε μέρες έπειτα, η μάχη απομάκρυνσης των τεράστιων όγκων του χιονιού συνεχίζεται σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, και ολοκληρώνεται, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, ακόμη και χθες υπήρχαν δύο μέτρα χιόνι στην περιοχή της Καστανιάς, όπου επιχειρούσαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να ανοίξουν διόδους ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του νησιού.  Στους κύριους οικισμούς του νησιού έχει αποκατασταθεί το νερό και το ρεύμα.  Τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά από χθες, με εξαίρεση το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό, που ανοίγουν και πάλι από σήμερα, μετά την απομάκρυνση των δεκάδων πεύκων που λύγισαν στις αυλές των σχολείων και απαιτήθηκαν προσπάθειες πολλών ημερών προκειμένου να απομακρυνθούν. ΣΚΟΠΕΛΟΣ. Το νησί επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ: «Ήδη βγάζουμε ανακοινώσεις και έχουν γίνει αναγγελίες στον ΕΛΓΑ για να υποβάλουν δηλώσεις όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης.  Χθες, εξάλλου, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση από την κύρια γραμμή του νησιού, ενώ παράλληλα αποκαθίστανται τα προβλήματα με την υδροδότηση, όπου υπάρχουν. Λειτουργούμε πλέον κανονικά και το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί το σύνολο των ζημιών που υπάρχουν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.Ανακοίνωση-κάλεσμα για τον κόσμο της ομάδας ενόψει του ματς με τον Ρήγα Φεραίο την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου, . Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!  Καλή χρονιά σε όλο το φίλαθλο κόσμο! Η ομάδα μας επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά την ανάπαυλα των εορτών αλλά και την κακοκαιρία που στάθηκε απέναντί μας , έχοντας στη φαρέτρα της τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.  Αυτή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στις 15:00, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας τον Ρήγα Φεραίο σε ένα πολύ σημαντικό ματς.  Καλούμε τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να βρεθεί στο γήπεδο, να χειροκροτήσει την ομάδα μας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον μεγάλο αγώνα, που έχουμε ξεκινήσει, για να καμαρώσουμε την ομάδα μας σε υψηλότερες κατηγορίες.  Την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο! Όλοι δίπλα στον Ολυμπιακό Βόλου!

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.ΦΑΤΣΗΣ. Την κίνηση φιλάθλων που ζήτησαν μέσω επιστολής την επιστροφή Πάτση στη Νίκη Β.,που σχετίζεται και με τις εκλογές στην Ερασιτεχνική, σχολίασε, μιλώντας στον Blue Heart ο Στέργιος Φάτσης. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης έκανε λόγο για καθαρό εκβιασμό, ενώ σημείωσε την ύπαρξη πολύ καλής πρότασης για την ποδοσφαιρική ομάδα  ΞΑΝΘΗΣ. Δηλώσεις στον Σάκη Νταφέκα και τον Βόλος 9.86 έκανε ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Γιάννης Ξάνθης, ο οποίος τόνισε ότι μόνο στην περίπτωση που θα επέστρεφε ο Ανδρέας Πάτσης, θα τον ενδιέφερε η προεδρία του Ερασιτέχνη. Παράλληλα, ανέφερε ότι μίλησε με τον κ. Πάτση και πως εκείνος ενδιαφέρεται να επιστρέψει υπό προϋποθέσεις πολύ αυστηρές.  ΚΟΥΚΟΥΤΗΣ. Ένας από τους πρωτεργάτες της κίνησης για την επιστροφή του Ανδρέα Πάτση στη Νίκη, ο Αποστόλης Κουκουτής, μίλησε στον Βόλος 986 και έκανε γνωστό ότι ο Ανδρέας Πάτσης είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται στην πόλη του Βόλου μέσα στο Σαββατοκύριακο και πως θα δώσει μία μεγάλη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, αν ο ίδιος το κρίνει σκόπιμο... 

ΕΛΛΑΔΑ

ΜΗΝΥΣΗ ΛΑΓΟΥ.Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός. Ο βουλευτής ζητά την αυτόφωρη σύλληψη της Τατιάνας Στεφανίδου με αφορμή ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή της από τα επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα. Η μήνυση αφορά στη χθεσινή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, με τον κ. Λαγό να υποστηρίζει πως τον κατηγόρησε ότι έριχνε γροθιές ενώ στο βίντεο φαίνεται να εισβάλλει στο σχολείο του Περάματος αλλά να μην ρίχνει γροθιές. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΜΣΕΝ.Με σκωπτικό ύφος σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές τις εκτιμήσεις του Πολ Τόμσεν ότι θα περάσουν 21 χρόνια για να επανέλθει η ανεργία στην Ελλάδα στην προ κρίσης περίοδο. «Πάντα ο κύριος Τόμσεν έπεφτε μέσα στις προβλέψεις του. Παλαιότερα είχε κάνει πρόβλεψη για ετήσια ανάπτυξη 2,1% και τελικά είχαμε ύφεση 7,1%» αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτουν με νόημα: «Να συνεχίσει τις προβλέψεις, να γράψει ένα μπλογκ». Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Ευρώπης του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Anders Aslund, στο Atlantic Council της Ουάσιγκτον, είχε προβλέψει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στα επίπεδα πριν από την κρίση...

ΔΗΜΣΚΟΠΗΣΗ.Προβάδισμα 14,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Ιανουαρίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ. Στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται επίσης (σε παρένθεση τα ποσοστά που είχαν λάβει τα κόμματα στην αντίστοιχη δημοσκόπηση πριν από ένα μήνα): ΧΑ 7,5% (έναντι 8%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5% (από 5,5%), το ΚΚΕ 6,5% (6%), Το Ποτάμι 2% (1,5%), οι ΑΝΕΛ παραμένουν σταθεροί στο 2%, η Ένωση Κεντρώων 2,5% (3%), η ΛΑΕ παραμένουν σταθεροί στο 1% , η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% (3%), άλλο κόμμα δηλώνει και πάλι το 6,5% και Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ λέει το 16% (15,5%).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

ΚΥΠΡΟΣ.Δεν τίθεται θέμα συζήτησης των αποτελεσματικών εγγυήσεων και της ασφάλειας της Τουρκίας στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Προσέθεσε επίσης πως όταν η συμφωνία διασφαλιστεί η Τουρκία από πλευράς Κύπρου πρέπει να τύχει συμπεριφοράς σαν να έχει ενταχθεί στην ΕΕ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ.Νεκρός, με εμφανή τραύματα στο λαιμό, βρέθηκε εντός της οικίας του σε διαμέρισμα 5ου ορόφου στην Ηρώων Πολυτεχνείου 57 στον Πειραιά ένας 82χρονος.

ΣΗΤΕΙΑ.Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προήλθε ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους από τη Σητεία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις, προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Ιωάννης Τασσόπουλου.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ.Συγγνώμη ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, δίνοντας διευκρινίσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια»Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter έγραψε:  «Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ’ όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση», ανέβασε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΚΟΣΜΟΣ

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ.O Φρανσουά Ολάντ δεν επιθυμεί να προεδρεύσει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όταν αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας τον προσεχή Μάιο, επισήμαναν συνεργάτες του, διαψεύδοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ελπίζει να διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τουσκ στην επίβλεψη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΙΤΑΛΙΑ.Στην επαρχία Αμπρούτσο, σε ξενοδοχείο της Πεσκάρα, υπολογίζεται ότι έως και 30 άτομα μπορεί να έχασαν τη ζωή τους, όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο, μετά τις ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν προχθες, Τετάρτη, την κεντρική Ιταλία. Η χιονοστιβάδα, αποτέλεσμα του μπαράζ σεισμικών δονήσεων, καταπλάκωσε το ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιοχή Φαρίντολα, στους πρόποδες του όρους Γκραν Σάσσο, στην ευρύτερη περιοχή της Πεσκάρα. Ενα μεγάλο τμήμα του ξενοδοχείου έχει καταρρεύσει, ενώ ένα άλλο έχει καταπλακωθεί απ' το χιόνι.Ο επίσημος απολογισμός έως τώρα είναι 4 νεκροί, οι τρεις έχουν ήδη ανασυρθεί από τους άνδρες έρευνας και διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο, ενώ ένας ακόμη έχει εντοπιστεί αλλά δεν έχει ανασυρθεί.  Ωστόσο όπως όλα δείχνουν  έχουν σβήσει οι ελπίδες για να εντοπιστεί κάποιο άτομο ζωντανό κάτω από τα συντρίμμια και τους πάγους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Η Γερμανία δεν θα ανεχτεί οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να κατασκοπεύουν εντός των επικράτειάς της, διεμήνυσε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντικατασκοπείας (BfV), Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, έπειτα από την έναρξη έρευνας με εντολή των εισαγγελικών αρχών για πιθανή κατασκοπεία τούρκων ιμάμηδων.

ΗΠΑ.Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται το μεσημέρι της Παρασκευής τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Βήμα προς βήμα το πρόγραμμα της ορκωμοσίας στην Ουάσινγκτον -από το τσάι με τον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα και την έναρξη της τελετής στο Καπιτώλιο έως τον όρκο, τη στρατιωτική παρέλαση και την πορεία των 2,4 χιλιομέτρων κατά μήκος της Λεωφόρου Πενσιλβάνια μέχρι τον Λευκό Οίκο. 

ΗΠΑ.«Φρούριο» η Ουάσινγκτον εν όψει της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, η οποία θα «συνοδευτεί» από μπαράζ διαδηλώσεων. Ο Τραμπ έφθασε με την σύζυγό του Μελάνια στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη για να κατευθυνθεί στο «Trump International Tower» για γεύμα με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, ενώ ακολουθούν συναυλίες και σόου πυροτεχνημάτων κοντά στο Μνημείο Λίνκλοντ. «Πολύ προσωπική», ένα... «ντοκουμέντο φιλοσοφικών ιδεών» θα είναι η ομιλία της ορκωμοσίας, κατά δήλωση του εκπροσώπου του μεγιστάνα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Οι Γερμανοί βουλευτές, αριστεροί και δεξιοί, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της νομιμοποίησης της χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς από ασθενείς προσβεβλημένους από «σοβαρές» ασθένειες, όπως ορισμένες μορφές καρκίνου, και εφόσον δεν υπάρχει αποτελεσματική «εναλλακτική θεραπεία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.Σημαντική υπέρβαση, τόσο των αρχικών, όσο και των αναθεωρημένων στόχων του Προϋπολογισμού, παρουσίασαν τα δημόσια έσοδα το 2016. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η υπέρβαση των εσόδων προ επιστροφών φόρων σε σχέση με τον αναθεωρημένο στόχο του Προϋπολογισμού, ανήλθε σε 1,848 δισ. ευρώ, ενώ των εσόδων μετά τις επιστροφές σε 1,870 δισ. ευρώ.

ΣΟΙΜΠΛΕ.Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως ξεκαθάρισε, η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πρόβλημα της Ελλάδος και όxι του Ταμείου διότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι τηρεί τα συμφωνηθέντα.

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.Εκποίηση 22 καταστημάτων σε Αττική και Κρήτη μέσα σε ένα εξάμηνο θέτει η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως προϋπόθεση για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, ενώ προτείνει μέτρα για την προστασία μικρών και τοπικών παραγωγών.

ΒΟΥΛΗ.Ψηφίστηκε το απόγευμα από την ολομέλεια, το νομοσχέδιο «υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».

ΕSM ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.Η εξειδίκευση των κανόνων που θα ισχύσουν στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα αποτελέσει το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης του ESM τη Δευτέρα. «Θα εξετάσει πρώτα τους κανόνες που θα μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του ESM για το χρέος, περιλαμβανομένης της τιμολόγησης και της χρηματοδότησής τους, διασφαλίζοντας ότι το κόστος των μέτρων θα απομονώνεται και θα επιβαρύνει την Ελλάδα».

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ.Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας, έπειτα από 5,5 χρόνια. Ο Ισπανός τεχνικός υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Ένωση την Πέμπτη και από αύριο αναλαμβάνει την τύχη της ομάδας. «Δεν επέστρεψα στην ομάδα για να πάρω προσωπική ρεβάνς για τον τρόπο με τον οποίο είχα αποχωρήσει» τόνισε στις πρώτε δηλώσεις του, ενώ συμπλήρωσε ότι «Επέστρεψα γιατί θέλω να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει. Δεν έχω έρθει ούτε για τα χρήματα ούτε για κάτι άλλο».

ΠΑΟ.Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την περασμένη Κυριακή. Με δύο γκολ του Μπεργκ στο 26ο (πέναλτι) και 29ο λεπτό, οι «πράσινοι» νίκησαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον Πλατανιά με 2-1 (37΄ Γιακουμάκης), στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 16η ημέρα του πρωταθλήματος.

ΕΛΛΑΔΑ.Με δυο τέρματα του Πάτρικ Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε αγχωτικά του Πλατανιά στην σχεδόν άδεια Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 2-1), στο ματς που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Εύκολο απόγευμα είχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου επικράτησε με άνεση του Λεβαδειακού (ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-0).


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.Ο Μάκης Μπελεβώνης εξελέγη νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου του Αγρινίου. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την πρόσφατη δήλωση του «ισχυρού άνδρα» των «κυανοκίτρινων», Φώτη Κωστούλα, ο οποίος γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει, αρχικά, από τη θέση του προέδρου και, όταν βρεθεί επενδυτής, και από αυτή του μεγαλομετόχου. Ανακοινώθηκε και η επιστροφή του Μάκη Χάβου στον πάγκο της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: