Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 29/12/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

=Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού, με θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως 8-9 μποφόρ, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα, από την Τετάρτη το βράδυ στη Μαγνησία.
Βαθμιαία μέχρι το ξημέρωμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν περισσότερο και θα κατέβουν και στις παράκτιες περιοχές. Την Πέμπτη (πριν το ξημέρωμα) προβλέπονται χιονοπτώσεις, ίσως κι εντός του Βόλου, με το θερμόμετρο να δείχνει 2 ώς 5 βαθμούς. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων διίστανται για το αν θα χιονίσει εντός του Βόλου ή όχι. Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα στα νησιά των Β. Σποράδων και το Νότιο Πήλιο και θα συνοδεύονται από ηλεκτρικά φαινόμενα (χιονοκαταιγίδες), θυελλώδεις ανέμους 8 με 9 μποφόρ στα ηπειρωτικά και πιθανόν στο Αιγαίο 10. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά τμήματα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των νησιών των Βορείων Σποράδων, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις.  Την Παρασκευή συνεχίζεται η κακοκαιρία στις ίδιες περιοχές, έως το ξημέρωμα του Σαββάτου. Το Σάββατο προβλέπεται βελτιωμένος καιρός. Η θερμοκρασία την Παρασκευή και το Σάββατο θα κυμαίνεται από 0 ώς 4 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο.

=ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ.ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΜΕΡΑ

=ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα «πόθεν έσχες» των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το έτος 2015 (χρήση 2014). Στην κατάσταση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής περιλαμβάνονται και οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης 14 νυν και πρώην βουλευτών της Μαγνησίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πλουσιότερη σε καταθέσεις και ακίνητα είναι η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου διαθέτει μεταξύ άλλων μετοχές στον Εκδοτικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Αυγή» ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΔΩ

=ΔΕΥΑΜΒ. Στο ποσό των 15.000 € όρισε η Διοίκηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ την αποζημίωση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δημήτρη Κουτσιφέλη, που απολύθηκε, ενώ εκκρεμεί γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου για την οριστικοποίηση του ποσού. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με αρνητική ψήφο του εκπροσώπου της μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά που τόνισε ότι η απόλυση του κ. Κουτσιφέλη είναι άκυρη. Η Διοίκηση της Επιχείρησης έλαβε απόφαση για ποσό αποζημίωσης 15.000 €, με τον ισχυρισμό ότι είναι το ανώτερο όριο αποζημίωσης για περίπτωση απόλυσης εργαζομένου, ποσό που πρέπει να εγκριθεί από τον επίτροπο τον Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ακόμη, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων για τη δολιοφθορά του χλωριωτή στο αντλιοστάσιο Σταγιατών.

=ΡΥΜΟΥΛΚΟ ΝΤΑΡΕΠΑΡΙΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ. Ένα φορτηγό αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο ντεραπάρισε χθές το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος για περίπου 40 λεπτά της ώρας και, ευτυχώς, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Όλα έγιναν λίγο μετά τις 12.30 σήμερα το μεσημέρι, στο ύψος του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών «Μόζας», όταν φορτηγό με ρυμουλκούμενο που είχε κατεύθυνση από Βόλο προς Λάρισα, ντεραπάρισε, όταν «δίπλωσε» το ρυμουλκό, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Σε πολυτελές τζιπ, που κινούνταν παράλληλα με το φορτηγό, προκλήθηκαν υλικές ζημιές, καθώς το ρυμουλκό το «ακούμπησε» και το ακινητοποίησε, ευτυχώς, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβαίνοντες.


=ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ. Ξάφνιασαν ευχάριστα το πλήθος του κόσμου που κινούνταν χθες στους κεντρικούς δρόμους και τον πεζόδρομο της Ερμού οι «Μωμόγεροι» του Καρυοχωρίου Πτολεμαΐδας, οι οποίοι βρέθηκαν στο Βόλο κατόπιν πρόσκλησης της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου. Σύνολο 25 ατόμων με ειδικές ενδυμασίες και μουσικά όργανα, περιδιάβηκαν χθες το απόγευμα το κέντρο του Βόλου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των περιπατητών. Πολλά βλέμματα ακολούθησαν την εντυπωσιακή διαδρομή της παραδοσιακής ομάδας από το Κιλκίς, μέχρι το κέντρο του Βόλου. Οι «Μωμόγεροι» είχαν ως αφετηρία την πλατεία Πανεπιστημίου επί της οδού Ερμού, για να φτάσουν, χορεύοντας και τραγουδώντας, στην οδό Σπυρίδη, την οποία κατέβηκαν έως την οδό Δημητριάδος ώστε να ανηφορίσουν, στη συνέχεια, την Γκλαβάνη έως την πλατεία Αγ. Νικολάου, φτάνοντας αμέσως μετά στην οδό Κουμουνδούρου.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

=ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ. Σύμφωνα με τον κ. Φανουργιάκη, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε είναι δυσανάλογος με την πραγματική διάσταση της νόσου και του τρόπου που πρέπει να αντιμετωπίζεται, ενώ ήταν καθησυχαστικός όσον αφορά, τόσο τους δύο ασθενείς που νόσησαν από φυματίωση, όσο και για εκείνους που βρέθηκαν θετικοί σε εξέταση mantoux και ανήκουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου.  «Κανένας συναγερμός δεν υφίσταται. Πρόκειται για δύο κρούσματα που αφορούν στο φυσιολογικό επίπεδο νοσηρότητας. Ορισμένοι, πριν σπείρουν τον πανικό θα πρέπει να ρωτάνε, γιατί η κινδυνολογία σε θέματα υγείας δε βοηθάει» επισήμανε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Β Παθολογικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας της τοπικής κοινωνίας.

=Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ. Μετά την αναχώρηση του πρώτου κύματος των εκδρομέων, έπεται και νέο κύμα επισκεπτών, στη διάρκεια των ημερών που διανύουμε, με χρονικό ορίζοντα την πρωτοχρονιά. Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται, στο μεταξύ, η τουριστική κίνηση ενόψει της έλευσης του νέου έτους.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ενόψει Πρωτοχρονιάς, καταγράφονται πληρότητες που αγγίζουν το 95% σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και Χάνια και στις υπόλοιπες περιοχές κυμαίνονται γύρω στο 65%. Τα γενικά χαρακτηριστικά της φετινής χρονιάς είναι τα ίδια με τα αντίστοιχα περσινά, ενώ όπως σχολιάζει ο κ. Ζαφείρης «είναι ικανοποιητική μεν η κίνηση, αλλά δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις υποχρεώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς».

=ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο 16χρονος ΧΡΗΣΤΟΣ. Σπαρακτικός θρήνος, απαρηγόρητη οδύνη, οργή και θυμός για τα αναπάντητα ερωτήματα… Συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν χθες στη γειτονιά των αγγέλων το παλικάρι 16 ετών. Ο Χρήστος, μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ στη Νέα Ιωνία, έφυγε για πάντα από κοντά τους, μέρες Χριστουγέννων. Κηδεύτηκε χθες, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του πατέρα του Στέφανου.  Το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων γέμισε το μεσημέρι από δακρυσμένα νιάτα. Συμμαθητές του ανήλικου μαθητή, αλλά και φίλοι έκλαιγαν και συνομιλούσαν έντονα μεταξύ τους κατά διαστήματα για την αιτία του πρόωρου, άδικου, αιφνίδιου χαμού. Τραγική φιγούρα, ανάμεσα στο πλήθος, η αδερφή του άτυχου παιδιού. Σε ανακοπή καρδιάς αποδίδει τον θάνατο του 16χρονου η νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των περαιτέρω εξετάσεων που διενεργήθηκαν θα βγουν στο επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του ατόμου που υπέδειξε η οικογένεια του 16χρονου ως υπαίτιου για το θάνατο του γιού της. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε προχθές στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στην Ανακρίτρια Βόλου. Η Εισαγγελία Βόλου θα διερευνήσει τυχόν εμπλοκή του στο θάνατο του παιδιού.


=ΑΛΜΥΡΟΣ.  Σοκαρισμένος ο Αλμυρός από το στυγερό έγκλημα - Μαρτυρικό θάνατο βρήκε ο 64χρονος Αριστείδης Κολοβός - Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης, πρώην εργαζόμενος του θύματος   Τον μαχαίρωνε αλλεπάλληλα σε διάφορα σημεία του σώματός του, περισσότερες από δέκα φορές, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα, μέχρι να εκτονώσει την οργή του και να βεβαιωθεί ότι είχε πεθάνει. Στη συνέχεια έριξε χλωρίνη, ώστε να μην αφήσει πίσω του κανένα αποτύπωμα και έβαλε και στο φούρνο αεροζόλ και τον άναψε. Ήταν θέμα χρόνου να προκληθεί πυρκαγιά, όπως πίστεψε, και να εξαφανίσει κάθε ίχνος από τη στυγερή δολοφονία. Όμως η ασφάλεια του πίνακα ηλεκτροδότησης του σπιτιού έπεσε… Την ίδια στιγμή, τα αίματα άρχισαν να τρέχουν πλέον έξω από την πόρτα του διαμερίσματος, όπου διαπράχθηκε η στυγερή δολοφονία. Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του δράστη, κατοίκου Πλατάνου Αλμυρού, Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 36χρονος δεν αρνήθηκε τις πράξεις του. Οι δράστης φέρεται να υποστήριξε ότι είχε διαφορές, οικονομικές και άλλες, με τον άτυχο επιχειρηματία. Εργαζόταν μέχρι και πριν ένα χρόνο στην βιοτεχνία με μεταλλικές κατασκευές του Αριστείδη Κολοβού.

= ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ.Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου οργανώνει πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα παιδιά στην Αργαλαστή.  Η εκδήλωση θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 5.30 μμ στο κατάστημα «Το Κοινοτικό» στην κεντρική πλατεία Αργαλαστής.   Ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά από τις εταιρίες Benetton και Πουρνάρας.  Επίσης το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου θα προσφέρει γλυκά , αναψυκτικά στους λιλιπούτιους του Πηλίου και θα υπάρχει συνοδεία μουσικού συγκροτήματος, κλόουν και ταχυδακτυλουργοί θα παίζουν με τα παιδιά.  Εθελόντριες του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου θα ετοιμάσουν για όλους τους παρευρισκόμενους την παραδοσιακή κοτόσουπα, προσφορά του καταστήματος Καραϊσκος.  Άφθονο ζεστό κρασί θα γευθούν όλοι, χορηγία των βιολογικών αμπελώνων Δημητρίου Πατιστή και οικογενείας Ρακή.

=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.Ο Ούγκο Μασάντο ήταν το κεντρικό πρόσωπο στη χθεσινή (28/12) προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Πορτογάλος μέσος, αφού πρώτα γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες και το τεχνικό τιμ, στη συνέχεια γυμνάστηκε με τους «ερυθρόλευκους» πρωί-απόγευμα... Ικανό ποδοσφαιριστή για την αριστερή πλευρά της επίθεσης αναζητεί ο Ολυμπιακός Βόλου και μία από τις περιπτώσεις που εξετάζουν οι ιθύνοντες της ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και αυτή του Γιώργου Νικλητσιώτη, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από τη Νίκη Βόλου....

=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ποδοσφαιριστές της Νίκης, την οποία υπογράφουν εκ μέρους όλων των παικτών, οι τρεις αρχηγοί της ομάδας, Γιώργος Ναουμίδης, Γιώργος Παρασκευαΐδης και Γιάννης Κορέτα, στην οποία αναφέρεται πως υπάρχουν οφειλές προς το ποδοσφαιρικό τμήμα 2-3 μηνών, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα......  Χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα κύλισε η έκτακτη γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης που πραγματοποιήθηκε στο VOLOSPALACE. Το κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά την επιστολή των παικτών της Νίκης, μία περίπου ώρα πριν την επίσημη έναρξη των διεργασιών της Γ.Σ., μύριζε μπαρούτι ενώ για κάποιους αποτέλεσε έκπληξη η παρουσία του κ. Τζήμα σ’ αυτήν. Στην τοποθέτησή του ο κ. Τζήμας υποστήριξε πως οι παίκτες έχουν υπογράψει στις 4 Δεκεμβρίου ότι είναι πληρωμένοι για τέσσερις μήνες. Η παρεξήγηση έχει γίνει με την προκαταβολή καθώς οι παίκτες πιστεύουν πως δεν είναι μέρος της οικονομικής συμφωνίας....  Για την επιστολή των ποδοσφαιριστών ο κ. Φάτσης τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί η αλήθεια καθώς αν ισχύουν όσα λένε οι παίκτες τότε η τελευταία φορά που πληρώθηκαν θα πρέπει να είναι ο Σεπτέμβριος.  

ΕΛΛΑΔΑ

= ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι εντός των ημερών θα επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κόρινθο. Άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι ενώ στην αρχή συμφώνησε με την παροχή στους χαμηλοσυνταξιούχους, όταν υπήρξαν αντιδράσεις από ακραίους κύκλους των δανειστών, έσπευσε να αλλάξει την αρχική της απόφαση και να υπερασπιστεί αυτούς τους κύκλους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέτει σε δοκιμασία τη σχέση με τους δανειστές. «Η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει καμία νέα δέσμευση σε σχέση με εκείνη που είχε αναλάβει το καλοκαίρι του 2015», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος

= ΙΣΘΜΙΑ.Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό 53χρονου ερασιτέχνη αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Μικρό Αμόνι Ισθμίων. Ο 53χρονος είχε πάει για ψάρεμα με τον δεκάχρονο γιο του. Η τετράμετρη ξύλινη λέμβος στην οποία επέβαιναν αναποδογύρισε υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία. Ο δεκάχρονος κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει σώος στη στεριά.

= ΚΑΙΡΟΣ.Χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν την Τετάρτη στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Διεκόπη λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο. Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

= ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του τομέα Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για το «φιάσκο» με τη ρόδα στο Σύνταγμα, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

=ΜΟΥΖΑΛΑΣ.Ένα νέο, πολύπλοκο φαινόμενο σε σχέση με το προσφυγικό που εμφανίζεται στην Ελλάδα, το οποίο χαρακτήρισε ως «ασυνόδευτες νύφες», περιέγραψε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας κατά τις ανακοινώσεις του σχετικά με την ηλεκτρονική κάρτα μεταναστών. Πρόκειται για ανήλικα κορίτσια που έχουν παντρευτεί πρόσφυγες ή μετανάστες και δεν γίνονται δεκτά από άλλες χώρες της ΕΕ ακριβώς εξαιτίας του γάμου που δεν αναγνωρίζεται.

= ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ..Mικροπροβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βορείων ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΙΤΑΛΙΑ.Διώροφο κτίριο κατέρρευσε σε περιοχή έξω από τη Ρώμη εξαιτίας έκρηξης που προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή φυσικού αερίου. Δύο γυναίκες -μία μητέρα και η κόρη της- αγνοούνται. Σωστικά συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και των πυροσβεστών προσπαθούν να εντοπίσουν τις δύο γυναίκες που θεωρείται ότι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

=ΙΣΡΑΗΛ.Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ διέταξε την αστυνομία να ξεκινήσει ποινική έρευνα για δύο υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετέδωσε ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 10, χωρίς όμως να προσδιορίζεται το περιεχόμενο των υποθέσεων.

= ΗΠΑ.Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κλείνει το μάτι στο Ισραήλ καλώντας το απροκάλυπτα να... «μείνει δυνατό» έως ότου αναλάβει εκείνος τα ηνία, η κυβέρνηση Ομπάμα προειδοποιεί διά στόματος του Τζον Κέρι ότι η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την προοπτική ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή στη βάση της λύσης των δύο κρατών. Φανερή η οργή και απογοήτευση του Τζον Κέρι μιλώντας για το Ισραήλ, το οποίο αντέδρασε εξίσου οργισμένα κάνοντας λόγο για μεροληψία σε βάρος του.

= ΓΑΛΛΙΑ.Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απένειμε χάρη σε γυναίκα που είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τη δολοφονία του βίαιου συζύγου της, μία υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στη χώρα. Η Ζακλίν Σοβάζ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών επειδή το 2012 πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγό της, ο οποίος την κακοποιούσε επί δεκαετίες.

= ΣΥΡΙΑ.Η ρωσική πρεσβεία στην Δαμασκό έγινε στόχος διπλής βομβιστικής επίθεσης το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας την επίθεση πρόκληση με στόχο τον εκτροχιασμό των προσπαθειών ειρηνικής επίλυσης της συριακής κρίσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ.Η τήρηση του αφηγήματος «οι κανόνες είναι κανόνες» θα οδηγήσει την Ευρωζώνη στη διάλυση, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε άρθρο του στο Open Democracy. Υποστηρίζει πως η απάντηση της Ευρώπης στην άνοδο των ακραίων πολιτικών δυνάμεων πρέπει να είναι η εφαρμογή μιας νέας οικονομικής πολιτικής, που θα βάζει ως προτεραιότητα την τόνωση της ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας.

= ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.«Οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος ΑΕ δεν πρέπει να ανησυχούν, λόγω της καθυστέρησης καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης. Η καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στους δυστυχώς συνήθεις αργούς ρυθμούς της δικαιοσύνης, δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία» καθυσυχάζουν κυβερνητικοί κύκλοι

= ΘΕΣΜΟΙ.Αποτιμώντας θετικά την επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς, πηγές της ευρωζώνης σημειώνουν ότι αυτό που απομένει είναι εντός του Ιανουαρίου να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια και τα Συμβούλια Διευθυντών του EFSF και του ESM, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

= ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ...Το 2016, χρονιά κατά την οποία οι λαϊκιστές ψηφοφόροι αναδιαμόρφωσαν την εξουσία και την πολιτική στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι πλουσιότεροι άνθρωποι κλείνουν το έτος έχοντας 237 δισ. δολάρια περισσότερα από ότι στην αρχή του, αναφέρει το Bloomberg. Βάσει του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων τα περισσότερα κέρδη είχε ο Γουόρεν Μπάφετ, αυξάνοντας την περιουσία του κατά 11,8 δισ. δολ., ανακτώντας τη θέση του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, δύο ημέρες μετά το ράλι που πυροδότησε η νίκη του Τραμπ.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Ανησυχία εκφράζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα σχέδια της Ιταλίας να διασώσει το τρίτο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, τη Monte dei Paschi di Siena, τονίζοντας πως η Ρώμη οφείλει να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες και καλώντας την ΕΚΤ και την Κομισιόν να διασφαλίσουν πως αυτό θα συμβεί.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ.Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Δημήτρης Σιόβας για να οριστικοποιήσει τη μετακίνησή του στη Λεγάνιες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca ο 28χρονος Ελληνας κεντρικός αμυντικός θα περάσει άμεσα από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά θα ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα από την Πέμπτη. Ο Σιόβας είχε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής με τον Ολυμπιακό στη φετινή σεζόν κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποφασή του να αλλάξει ομάδα, αφού ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον «Θρύλο» και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

= ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ..Ο Αριστείδης Βάτσιος από το σύνδεσμο Δυτικής Αττικής θα διευθύνει την αναμέτρηση του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης για την 1η αγωνιστική της Super League που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Τη συνάντηση του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά στα Χανιά θα διαιτητεύσει ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, ενώ ο Σταύρος Μάνταλος θα είναι ο «άρχοντας» στον αγώνα ΑΕΚ-Παναιτωλικός.

= ΠΑΟΚ.Συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΚΕΔ κ.κ. Τριτσώνη και Κουκουλάκη, είχε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα της ελληνικής διαιτησίας για την οποία ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ εξέφρασε την μέχρι τώρα ικανοποίησή της ομάδας του, για το γεγονός ότι οι διαιτητές με βεβαρυμένο παρελθόν δεν συμμετέχουν στους ορισμούς, αναγνωρίζοντας ότι αυτή η ΚΕΔ στο πρώτο της διάστημα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση.

= ΠΑΟ.Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί και τυπικά ο Κριστιάν Λεντέσμα, ανοίγοντας μάλιστα και τον κύκλο των αποχωρήσεων στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Ετσι, ο 34χρονος Αργεντινός χαφ που ήρθε ως «φτασμένος» από το Campionato, αγωνίστηκε μόλις σε 15 επίσημα ματς και μετά από λίγους μήνες, αποχωρεί. Στο μεταξύ, ο Βίκτορ Ιμπάρμπο δεν έδωσε σήμερα το «παρών» στην προπόνηση χωρίς να έχει εξασφαλίσει κάποια άδεια από τη διοίκηση ή τον προπονητή του. Προς... την έξοδο βρίσκεται πλέον και ο Κολομβιανός. Πρόστιμο στον Ζέκα για την αποβολή στη Λάρισα και παράβαση ωραρίου.

= ΠΑΟ.Έτοιμοι για να δουλέψουν σκληρά, με στόχο να βοηθήσουν στο να φτιαχτεί μία ομάδα που θα την χαίρονται οι οπαδοί της, δήλωσαν οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Τάκης Φύσσας στο πλαίσιο της παρουσίασής τους από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων», Νίκος Λυμπερόπουλος, απέφυγε να μιλήσει με συγκεκριμένα ονόματα για τα μεταγραφικά, ενώ ξεκαθάρισε πως τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην ενίσχυση της ομάδας θα έχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: