Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 28/12/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
= ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ.Χιόνι, παγετό και θυελλώδεις ανέμους προβλέπει μέχρι και το Σάββατο η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε την Τρίτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές θα είναι πυκνές - κυρίως στην ανατολική χώρα - οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν έως και τα 10 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


=Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 16χρονου. «Θα κινήσω γη και ουρανό για να βρω αυτούς που μου πήραν το παιδί μου. Αν δεν τους βρει η αστυνομία θα τους βρω εγώ», λέει ο πατέρας του 16χρονου, Στέφανος, που αφήνει αιχμές πως κάποιοι είχαν δώσει ουσίες στον γιο του. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

=ΔΙΑΥΓΕΙΑ.Στο ποσό των 4.588,00 ευρώ ανήλθε το κόστος συμμετοχής πλήρους Συμφωνικής Ορχήστρας, με αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές των μουσικών – μελών της, στην εκδήλωση για τη εορταστική φωταγώγηση της πόλης, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 στην παραλία του Βόλου. Σύμφωνα με απόφαση του αντιδημάρχου Οικονομικών Δ. Πέγιου, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η ανάθεση έγινε στην επιχείρηση «ΕΝΤΕΧΝΟ – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση», για την προετοιμασία και την εκτέλεση των μουσικών κομματιών της παράστασης που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής

=ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ. Απαγορεύει τη χρήση νερού για πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής η ΔΕΥΑΜΒ στις Σταγιάτες, μέχρι την αντικατάσταση του χλωριωτή που καταστράφηκε, ενώ έγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας και ενημερώθηκαν εγγράφως η Διεύθυνση Υγείας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΔΕΥΑΜΒ μετά από καταγγελία αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ μετέβησαν επί τόπου στο υδραγωγείο των Σταγιατών όπου και διαπίστωσαν την καταστροφή από αγνώστους, του συστήματος απολύμανσης πόσιμου νερού.   Η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι εγκατάστασης του νέου συστήματος απολύμανσης, (υπό παραγγελία), θα πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού για το εν λόγω υδραγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται – κοινοποιούνται αρμοδίως.

=ΕΒΟΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.Σε μία δύσκολη εποχή, όπως αυτή που διανύουμε, η ΕΒΟΛ και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου στέκονται δίπλα στους πολίτες της Μαγνησίας, μετατρέποντας την επιχειρηματική επιτυχία σε κοινωνική συνεισφορά και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προσφοράς που έχουν θετικό αντίκτυπο σε μεγάλες ομάδες της τοπικής κοινωνίας. Προσφορά που μεταφράζεται κάθε χρόνο ολοένα και σε περισσότερες δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν σε όλη τη Μαγνησία, με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά, οπότε η ΕΒΟΛ «παρέδωσε» μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας: από τη διανομή δωρεάν γάλακτος σε ευπαθείς οικογένειες σε όλους τους δήμους της Μαγνησίας και τη στήριξη φοιτητών από αγροτικές οικογένειες με υποτροφίες, μέχρι τη δωρεά ασθενοφόρων και μηχανημάτων για το Νοσοκομείο και την πολιτική οικονομικής στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής. Είναι μόλις μέρος όσων συνθέτουν τον «καμβά» μίας πολύπλευρης κοινωνικής παρέμβασης υπέρ του συνόλου των πολιτών της Μαγνησίας.

=ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της  Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης της περασμένης Τετάρτης που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων), η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων προγραμματίζει εορταστική εκδήλωση την Πέμπτη 29 Δεκέμβρη ενόψει της Πρωτοχρονιάς, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο. Έτσι, μεθαύριο στις 12 το μεσημέρι, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία, Ιωλκού και Αναλήψεως) και υπό το άκουσμα εορταστικών μελωδιών θα μοιραστούν γλυκά και δώρα σε μικρά και μεγάλα παιδιά, ενώ η εκδήλωση θα διανθιστεί από διάφορα events, όπως τραγούδια, παραδοσιακά κάλαντα και χοροί με την συνδρομή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αλμυρού, αλλά και της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», της οποίας χορευτικό σύνολο θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς που συνηθίζονται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εντός του Διοικητηρίου (3ος όροφος).

= ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ. Όπως είναι γνωστό, στις 9 Ιανουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο 9ο δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας για τα 20 προσφυγόπουλα, εφόσον πρώτα προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί που θα στελεχώσουν την εκπαιδευτική δομή.  Γονείς των μαθητών των δύο συστεγαζόμενων σχολείων προειδοποιούν ακόμη και με κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δε γίνει δεκτή η απόφαση της πλειοψηφίας στις δύο γενικές συνελεύσεις των συλλόγων γονέων των μαθητών του 3ου και 9ου  Δ.Σ. Βόλου, που ψήφισαν «όχι» στη φοίτηση των παιδιών- προσφύγων.

=ΑΛΜΥΡΟΣ. Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο δήμο Αλμυρού για τις εορτές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου τα παιδιά της Φιλαρμονικής και της παιδικής και νεανικής χορωδίας θα ψάλλουν τα κάλαντα στην πόλη και στους δημοτικούς άρχοντες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12μ., στην πλατεία του Αλμυρού. «Ελάτε όλοι μαζί να γίνουμε ομάδα και να τραγουδήσουμε, παρέα με τον Άγιο Βασίλη», προτρέπει η δημοτική αρχή.  Για τον εορτασμό της έλευσης του νέου έτους, την Κυριακή 1 Ιανουαρίου, στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.  Από τη δημοτική αρχή καλούνται τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι στρατιωτικές, αστυνομικές και πολιτικές αρχές, οι Οργανισμοί, διάφοροι σύλλογοι, εργατικά σωματεία, οργανώσεις και όλοι οι πολίτες να παραστούν στη δοξολογία.

= ΣΚΙΑΘΟΣ.Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθές Τρίτη στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Σκιάθου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 62χρονο, βγαίνοντας από χώρο στάθμευσης,  συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα, με οδηγό έναν 36χρονο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δεύτερου.  Ο 36χρονος διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και στη συνέχεια με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΩΣ” Ν.ΣΚ. 158 και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  “Αχιλλοπούλειο” Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου παραμένει νοσηλευόμενος.  Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σκιάθου

=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.Τις πρώτες του δηλώσεις με τη φανέλα της Νίκης έκανε ο Βιάτσισλαβ Πανφίλοβ λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης της ομάδας. Ο Ουκρανός επιθετικός εμφανίστηκε σίγουρος γι’ αυτά που μπορεί να προσφέρει κι εξέφρασε της αισιοδοξία πως στο τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα του θα είναι στην πρώτη θέση.  Για την επιλογή του να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα με την ομάδα της Νίκης, ο 23χρονος επιθετικός απάντησε λιτά πως εμπιστεύεται τους εκπροσώπους του ενώ στην ερώτηση για τη θέση που αγωνίζεται απάντησε: «Αγωνίζομαι σε όλες τις θέσεις της επίθεσης αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα καλύπτω την αριστερή πτέρυγα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω σε οποιαδήποτε θέση της επίθεσης».

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.Σήμερα Τετάρτη οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν πρωί-απόγευμα, την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη μια πρωινή προπόνηση, ενώ κανονικά οι παίκτες θα γυμναστούν Παρασκευή και Σάββατο πρωί, καθώς ρεπό θα έχουν μόνο την Πρωτοχρονιά. Όσον αφορά τα μεταγραφικά, οι κινήσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία και άμεσα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα αποκτήσουν άλλους τέσσερις ποδοσφαιριστές, επιθετικό, αριστερό εξτρέμ, στόπερ και δεξιό μπακ. Αύριο θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα ο νεοαποκτηθείς Ούγκο Μασάντο. Ο Πορτογάλος μέσος αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Βόλο και αύριο θα γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες. Η τεχνική ηγεσία τον υπολογίζει, όπως και τον Μουκάμ, για το παιχνίδι της 8ης Ιανουαρίου με τον Ρήγα Φεραίο στο Πανθεσσαλικό.

= ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ.Ο τεχνικός τού Ρήγα  Λάκης Μπακάλης,  με δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: Μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος, αλλά όχι στο 100%. Αν σε ορισμένα ματς είχαμε καλύτερη αμυντική λειτουργία τώρα θα είχαμε τουλάχιστον πέντε βαθμούς παραπάνω. Μόνο στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πιερικό αποφύγαμε τα περιττά λάθη και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Δεχθήκαμε ένα γκολ από «στημένη» φάση και αυτό ήταν όλο, αφού δεν επιτρέψαμε να δημιουργηθεί άλλη επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ μας. Δύσκολο να κάνουμε κάποια μεταγραφή. Πάντως, αν προκύψει κάποια καλή περίπτωση δεν θα πούμε όχι. Ούτως ή άλλως δεν έχουμε μεγάλη ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση, ενώ είναι ευκαιρία στον β' γύρο να χρησιμοποιήσουμε και τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές μας

         http://epsa.gr/              http://zagorin.gr/              http://www.evol-easvolou.gr/                                                                                                    
ΕΛΛΑΔΑ
=ΣΥΡΙΖΑ.Σε δεινή πολιτική και επικοινωνιακή ήττα οδήγησε ακόμη μια φορά τη Ν.Δ. η αντιπολιτευτική τακτική του «ατυχήματος» της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εν προκειμένω στην περίπτωση του έκτακτου βοηθήματος προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και της αναστολής αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Μετά το μήνυμα των Ευρωπαίων (Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί) ότι η διευκρινιστική επιστολή Τσακαλώτου «ξεπαγώνει» τις ρυθμίσεις για την απομείωση του χρέους, η Ν.Δ. και οι λοιποί «πρόθυμοι» των Αθηνών, που δεν ψήφισαν τα κυβερνητικά μέτρα για να μην «εκτροχιαστεί το πρόγραμμα», έμειναν να διαμαρτύρονται για το... ύφος της επιστολής. Εν τέλει, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους συνταξιούχους και σε αρραγές μέτωπο με τους σκληρότερους των δανειστών.

= ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.Στη δημοσιότητα θα δοθούν αύριο, Τετάρτη, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων των τελευταίων δύο ετών. Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στις 12:30, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, σε μορφή cd και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 13:30.

= ΛΑΚΩΝΙΑ.Σεισμός 4,5 βαθμών σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Λακωνία. Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών σημειώθηκε κοντά στη Μονεμβάσια. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών.

= ΚΑΙΡΟΣ.Σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επιδείνωση του καιρού, μετά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, έχει θέσει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ενώ ταυτόχρονα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

= ΚΥΠΡΟΣ.«Η συνθήκη εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι σε ισχύ και μετά τη λύση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί

=ΚΕΔΕ.Η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων από την άρνηση των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνουν τις σχετικές δαπάνες πληρωμής τους


ΚΟΣΜΟΣ

= ΡΩΣΙΑ.Στο μικροσκόπιο εμπειρογνωμόνων της Ρωσίας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στη Μόσχα βρίσκεται το μαύρο κουτί του μοιραίου Tupolev που έπεσε τα Χριστούγεννα στη Μαύρη Θάλασσα παρασύροντας στο θάνατο 92 ανθρώπους. Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει και το δεύτερο μαύρο κουτί, τον καταγραφέα των συνομιλιών του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154, χωρίς να έχουν κατορθώσει ακόμη να το ανασύρουν από τη θάλασσα.

=ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.Δικαστής του Μπουένος Άιρες απήγγειλε την Τρίτη κατηγορίες σε βάρος της Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, της κεντροαριστερής πρώην προέδρου της χώρας που φέρεται να ευνόησε έναν επιχειρηματία που συνδεόταν με τον εκλιπόντα σύζυγό της και την ίδια και να φρόντισε να του ανατεθούν δημόσιες συμβάσεις.

=ΤΟΥΡΚΙΑ.Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι διαθέτει αποδείξεις πως η διεθνής συμμαχία υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζει τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών ένοπλων ομάδων.

= ΙΣΠΑΝΙΑ.Οι αστυνομικές αρχές θα λάβουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους της Μαδρίτης κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμος της ισπανικής πρωτεύουσας. Φράχτες και κλούβες της αστυνομίας θα τοποθετηθούν σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη, ιδίως στους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, όπου κατά παράδοση γιορτάζουν οι Μαδριλένοι την έλευση του νέου έτους.

=ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Ο πολωνός οδηγός ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην καμπίνα της νταλίκας που χρησιμοποιήθηκε για την τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι ώρες πριν από την επίθεση και δεν είναι δυνατόν να είχε επιχειρήσει να εμποδίσει τον Τυνήσιο Άνις Άμρι να οδηγήσει το φορτηγό μέσα στην αγορά, όπως πίστευαν πρωτύτερα οι αρχές, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Bild.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

=ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη, μετά την αργία των Χριστουγέννων, συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, στον απόηχο της επανέναρξης των συνομιλιών αναφορικά με τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.  Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

=ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ.Με επιθετική δήλωση εναντίον της ΝΔ συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος τη δημοσιοποίηση της επιστολής του στους θεσμούς. Επειδή «από ό,τι φαίνεται η επιθυμία της ΝΔ για πολιτικές γκάφες και επικοινωνιακά αυτογκόλ δεν έχει τέλος, δίνω -χωρίς καμιά παρέκκλιση της θεσμικής διαδικασίας- στη δημοσιότητα την πλήρη επιστολή, περιμένοντας με ανυπομονησία το νέο επεισόδιο επικοινωνιακού αυτοχειριασμού από την αξιωματική αντιπολίτευση» αναφέρει μεταξύ άλλων.

= ΟΑΕΔ.Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών» παρατείνεται μέχρι τις 3 το απόγευμα της 9ης Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

=ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ.Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απέστειλε την επιστολή στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την οποία ξεμπλόκαραν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

=ΑΓΓΛΙΑ.Οτι κάτι έχει αλλάξει στη Λίβερπουλ επί Γιούργκεν Κλοπ, είναι αναμφισβήτητο. Οι «κόκκινοι» είναι σε θέση πλέον να ανατρέπουν καταστάσεις οι οποίες «στραβώνου» κάτι που τα τελευταία χρόνια αποτελούσε την Αχίλλειο Πτέρνα τους. Κάπως έτσι, κατάφεραν να μείνουν στο -6 από την Τσέλσι, επικρατώντας 4-1 της Στόουκ παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Τζόναθαν Γουόλτερς. Οι Λαλάνα, Φιρμίνο πρόλαβαν να γυρίσουν το ματς πριν από την ανάπαυλα και η νίκη σφραγίστηκε στο β΄ ημίχρονο.

= ΟΛΑΝΔΙΑ.Στην ολλανδική Χέρενφεν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρτιν Όντεγκααρντ με τη μορφή του δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με τη Marca ο Νορβηγός διεθνής μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα των «μερένγκες», την Καστίγια, βρίσκεται από την Τρίτη στην Ολλανδία για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της μεταγραφής του κι εντός των επόμενων ωρών θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

=ΠΑΟ.Στην παρουσίαση των Νίκου Λυμπερόπουλου και Τάκη Φύσσα θα προχωρήσει την Τετάρτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο νέος τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» και ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του συλλόγου ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, με απόφαση της διοίκησης θα παρουσιαστούν στους εκπροσώπους του Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Κορωπί (13:00).

=ΠΑΟΚ.Αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο του ποδοσφαιρικού τμήματος ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την πρόσληψη και ένταξη συνεργατών του Βλάνταν Ιβιτς. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι ο Δημήτρης Δανιηλίδης δεν θα συνεχίσει ως πρώτος γυμναστής της πρώτης ομάδας του "δικεφάλου", με τον Πέταρ Μιλκάνοβιτς να παίρνει τη θέση του, έχοντας ως βοηθό του τον Βασίλη Κανάρα. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η είσοδος του Μίλος Βεσελίνοβιτς στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ, με τον Γιάννη Θωμαίδη να επιστρέφει στο τμήμα σκάουτινγκ.

=ΣΑΝΤΟΣ.Ο Φερνάντο Σάντος και ο Ντιέγκο Σιμεόνε αναδείχθηκαν κορυφαίοι προπονητές του 2016 σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και συλλόγων αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Δεν υπάρχουν σχόλια: