Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 27/12/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
 =5000 ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ.Με 5.000 φανάρια και τις αντίστοιχες ευχές πραγματοποιήθηκε η φετινή βραδιά των Φαναριών στην παραλία του Βόλου. Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στην παραλία της πόλης, προκειμένου να στείλουν τη χριστουγεννιάτικη ευχή τους και να συνδράμουν με ένα συμβολικό ποσό στην προσπάθεια πέντε ιδρυμάτων του Βόλου να συγκεντρώσουν χρήματα για την ικανοποίηση των αναγκών ευπαθών ομάδων και αδύναμων οικονομικά συμπολιτών. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


=ΠΕΘΑΝΕ. 16χρονος. Την τελευταία του πνοή άφησε χθές τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο του Βόλου ένας 16χρονος μαθητής, ο Χρήστος, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους φίλους του. Ο άτυχος 16χρονος διακομίστηκε χθες, την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, στο Νοσοκομείο και οι γιατροί προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

=ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ. Από το μπαλκόνι διαμερίσματος στην πρώτο όροφο πολυκατοικίας στο Βόλο έπεσε ένας 41χρονος το απόγευμα των Χριστουγέννων.  Ο άνδρας που έπεσε στο οδόστρωμα από ύψος έξι μέτρων τραυματίστηκε σε όλο του το σώμα, ενώ μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο του Βόλου.

=ΚΑΙΡΟΣ. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια με σταδιακή επέκταση στην υπόλοιπη χώρα ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το μεσημέρι σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.  Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ.  Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.


=ΠΕΘΑΝΕ 51χρονη ΒΟΛΙΩΤΙΣΣΑ.Σε ηλικία 51 ετών έφυγε από τη ζωή η Παρασκευή Τραγουδάρα –Ζαχαρή μετά από μάχη με την επάρατο νόσο.  Η κηδεία της 51χρονης, μητέρας τριών παιδιών, θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 10:30 το πρωί από τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου.


=ΕΟΡΤΑΣΤΙΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Με εορταστικό ωράριο θα ανοίξουν σήμερα τα καταστήματα στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ενώ το ίδιο ωράριο θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.  Ειδικότερα, από σήμερα ως την Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5  το απόγευμα ως τις 9  το βράδυ.

= 3 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ.Για τρεις σχεδόν ώρες έμειναν χωρίς νερό κάτοικοι μεγάλου μέρους της συνοικίας Αγ. Παρασκευής, ανήμερα των Χριστουγέννων, λόγω αγωγού ύδρευσης που έσπασε, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν χθές τα ξημερώματα στις συνοικίες Νεάπολης και Αγ. Αναργύρων.  Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώθηκε στις 10.30 το πρωί για διακοπή της υδροδότησης και διαπίστωσε ότι η βλάβη οφείλεται σε σπασμένο αγωγό. Συνεργείο τεχνικών της Επιχείρησης πήγε επί τόπου και τελικά αποκατέστησε τη βλάβη και το νερό άρχισε να τρέχει ξανά στις βρύσες μετά τη 1.30 το μεσημέρι.

= ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ.Κυκλοφοριακά προβλήματα τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της πόλης. Ας αφήσουμε όσοι μπορούμε τα αυτοκίνητα στα σπίτια μας και ας κατέβουμε με λεωφορεία, γιατί όχι και με … τα πόδια, μήπως και αποσυμφορήσουμε την κατάσταση, αλλά να κάνουμε και τη βόλτα μας…

=ΣΚΙΑΘΟΣ. Εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με πρωταγωνιστές τον γνωστό ηθοποιό Στέλιο Μάινα και τους μουσικούς Κώστα Κωστανάτο και Ουρανία Πάτζιου διοργάνωσε  ο Δήμος Σκιάθου. Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου για να απολαύσει το Στέλιο Μάινα να συναντά τον Αγιο τον γραμμάτων και να διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά του διηγήματα, «Το μυρολόγι της Φώκιας», «Ερως ήρως», «Η υπηρέτρα». Ο σαγηνευτικός λόγος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η υποκριτική του Στέλιου Μάινα και οι ήχοι των μουσικών μάγεψαν το κοινό της Σκιάθου. Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον γνωστό ηθοποιό και την ομάδα του, διάβασε απόσπασμα από τη «Μαγεία του Παπαδιαμάντη» του Οδυσσέα Ελύτη. Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος Σκιάθου κάθε χρόνο τιμά τον μεγάλο διηγηματογράφο και ότι η Σκιάθος πολύ πριν αναγνωριστεί ως τουριστικός προορισμός, είχε γίνει γνωστή από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.  Μετά το πέρας της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον γνωστό ηθοποιό, με τον Στέλιο Μάινα να ευχαριστεί τον δήμαρχο Σκιάθου για την ζεστή και άψογη φιλοξενία.

=ΠΟΡΤΑΡΙΑ.Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα προκλήθηκε γύρω στις 4.30 μ.μ. χθές στην Πορταριά εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επισκεπτών κυρίως όμως λόγω της άναρχης στάθμευσης οχημάτων πάνω στο στενό οδόστρωμα με συνέπεια η διέλευση λεωφορείων να είναι δυσχερής και να σχηματίζονται ουρές οχημάτων.  Διπλοσειρές, σταθμεύσεις πάνω σε στροφές, οχήματα παρατημένα όπως να ‘ ναι, αρκεί να εξυπηρετούνται οι οδηγοί τους, προκάλεσαν κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Πορταριάς, κυρίως στον κόμβο μπροστά από το πρώην Δημαρχείο και στο δρόμο που οδηγέι στη Μακρινίτσα. Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά της Τροχαίας προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.Ο Ολυμπιακός κινείται στις μεταγραφές του Ιανουαρίου με βάση τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει στην ομάδα ο Τίμος Καβακάς. Ο Μασάντο που αποκτήθηκε είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας, έχει καλές μεταβιβάσεις και σουτάρει και με τα δύο πόδια. Ο Μουκάμ είναι πολύ γρήγορος, τεχνίτης, πατά περιοχή και είναι πολύ ικανός στο ένας εναντίον ενός.  Οι «ερυθρόλευκοι» θα αποκτήσουν άλλους τέσσερις ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά και θα είναι παίκτες ενδεκάδας. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού θέλουν να βάλουν ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας από τη μέση και μπροστά.  Η ομάδα δουλεύει με το νέο προπονητή στην ανάπαυλα του πρωταθλήματος, προκειμένου να παρουσιαστεί πανέτοιμη στις 8 Ιανουαρίου, όταν και θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα.

=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.Μπορεί η Νίκη να είναι εφτά βαθμούς πίσω από την κορυφή, μπορεί από τους περισσότερους να θεωρείται αουτσάιντερ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη FootballLeague, δεν ισχύει το ίδιο όμως για τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η απόφαση που πάρθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη όλων των πλευρών ήταν η ομάδα να ενισχυθεί ώστε να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητές της για την επίτευξη των στόχων της.Ο πρώτος Ουκρανός από τους τρεις που αναμένεται να ενισχύσουν τη Νίκη είναι ο Βιάτσισλαβ Πανφίλοβ ο οποίος θα ενισχύσει τους κυανόλευκους στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, οί άλλοι αναμένεται σήμερα το απόγευμα να πατάνε Ελλάδα. Ο 23χρονος Ουκρανός έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην ομάδα της Δυναμό Κιέβου και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ο Πανφίλοβ έχει δύο συμμετοχές με την U18 της Ουκρανίας, 4 συμμετοχές με την Χοβέρλα στην A’ Εθνική της Ουκρανίας και 32 (3 γκολ) με την 2η ομάδα της Δυναμό Κιέβου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας της χώρας του.


ΕΛΛΑΔΑ

= ΚΥΠΡΟΣ.Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

= ΚΑΙΡΟΣ.Κύμα χιονιά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από την Τετάρτη. Ειδικότερα, σε ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, Εύβοια, βορειανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη, αναμένεται τσουχτερό κρύο με σφοδρές κατά τόπους χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή.

= ΓΕΩΡΓΙΑΓΗΣ.Να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρός τον ESM, κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης. O αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η ιδέα πως αναγκάστηκε να στείλει ταπεινωτική επιστολή, ορκιζόμενη ότι δεν θα το ξανακάνει, σαν παιδί του δημοτικού, πλήττει την υπερηφάνεια κάθε Έλληνα».

= 60 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗ.Περίπου 60 κιλά κάνναβης βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί, λόγω μηχανικής βλάβης, στο 72ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών.

= ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ. Αν ήθελε το Eurogroup να κλείσει η αξιολόγηση θα την έκλεινε. Γιατί η ελληνική πλευρά έχει δηλώσει επανειλημμένα την πρόθεσή της να κάνει συμβιβασμούς, ακόμη και στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει γιατί δεν θέλει το Eurogroup και ο Σόιμπλε που κυριαρχεί' δηλώνει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο κ. Κούλογλου αναφέρει επίσης πως "κατά τη γνώμη μου, η αξιολόγηση δεν θα κλείσει γιατί δεν θέλουν να την κλείσουν, θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Εγώ θεωρώ ότι θα ροκανίσουν τον χρόνο.Τελικά πιστεύω ότι θα μας πάνε σε εκλογές ροκανίζοντας και την υπομονή και την οικονομία και την πολιτική και την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνηση" καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

= ΜΟΥΖΑΛΑΣ.Βάζοντας ως προϋπόθεση την ομαλή τήρηση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, ο Γιάννης Μουζάλας δηλώνει αισιόδοξος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης στη χώρα μας υποστηρίζοντας πως “από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν η αποσυμφόρηση των νησιών και η απομάκρυνση κόσμου με βάση τα νομικά τους δικαιώματα”, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει πως “θα ξεκινήσει και η εφαρμογή του πλάνου που προβλέπει 2.000-2.500 μετεγκαταστάσεις το μήνα σε χώρες της Ε.Ε.”. 

= ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ.Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας οδηγούνται δύο άτομα ηλικίας 19 και 24 ετών, τα οποία κατηγορούνται για φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων μέσα σε καταυλισμό Ρομά, στον Πύργο Ηλείας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των ατόμων που επιτέθηκαν στους πυροσβέστες, τη στιγμή που έφθασαν στην περιοχή, για να σβήσουν την φωτιά.


ΚΟΣΜΟΣ

= ΚΟΛΟΜΒΙΑ.Τα σφάλματα που διέπραξαν ο πιλότος, η αεροπορική εταιρεία και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Βολιβίας ευθύνονται για την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 71 ανθρώπων τον προηγούμενο μήνα, μεταξύ αυτών των περισσότερων από τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε της Βραζιλίας, έγινε γνωστό σήμερα, Δευτέρα, από την αρχή πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας.

= ΤΣΕΧΙΑ.O πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν επανέλαβε, κατά το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, την άρνησή του η χώρα να φιλοξενήσει «μουσουλμάνους μετανάστες», καθώς όπως είπε: «Σχεδόν κανείς δεν αμφισβητεί πλέον σήμερα τη σχέση του μεταναστευτικού κύματος και των τρομοκρατικών επιθέσεων».

= ΓΑΛΛΙΑ.H επεξεργασία και η ανάλυση των πλάνων που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας επιβεβαιώνει ότι ο Άνις Άμρι, ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, ο οποίος έπεσε νεκρός την Παρασκευή από αστυνομικά πυρά στο Μιλάνο, διήλθε από τη Λυόν στην κεντροανατολική Γαλλία.

= ΗΠΑ.Βέβαιος ότι θα κέρδιζε για τρίτη συνεχόμενη φορά τις προεδρικές εκλογές, αν το Σύνταγμα του επέτρεπε να είναι και πάλι υποψήφιος, δήλωσε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

= ΤΟΥΡΚΙΑ.Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον καφετζή της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου της χώρας, επειδή φέρεται να είπε ότι δεν θα σέρβιρε τσάι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 = ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.Νέο τοπίο διαμορφώνεται στη φορολογία από 1ης Ιανουαρίου 2017, ενώ ήδη προγραμματίζονται διάφορες αλλαγές και κατά τη διάρκεια του έτους. Μεταξύ των αλλαγών που ισχύουν από την αρχή του έτους περιλαμβάνονται οι αυξήσεις στους συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες, ενώ επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.  Στον αντίποδα, για τους περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες θα προκύψουν φοροελαφρύνσεις, καθώς ο συντελεστής 26% που επιβάλλονταν στους έχοντες εισοδήματα έως 50.000 ευρώ έχει μετατραπεί σε 22% για έχοντες εισοδήματα έως 20.000 ευρώ  Ταυτόχρονα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καλύπτουν ποσοστά από 10% έως και 20% του ετήσιου εισοδήματος με δαπάνες που έχουν πληρωθεί με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Μόνο έτσι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα μπορούν να παραμείνουν δικαιούχοι των εκπτώσεων φόρου των 1.900 ευρώ έως 2.100 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και να χτίσουν από 1ης Ιανουαρίου 2017 το αφορολόγητό τους. Αν δεν καταφέρουν να καλύπτουν τα ποσοστά αυτά, θα καλούνται να πληρώνουν επιπλέον φόρο 22% επί του ακάλυπτου ποσού. Ακόμη, θεσπίζεται η απαγόρευση της χρήσης μετρητών για αγορές αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των 500 ευρώ.  Μεταβολές όμως δεν επέρχονται μόνο από 1ης Ιανουαρίου, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια του 2017. Μεταξύ αυτών προβλέπεται η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές, η οποία προγραμματίζεται να ισχύσει για το β' εξάμηνο του 2017, ενώ έως τον Μάρτιο θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς ο τρόπος προσδιορισμού της αξίας όλων των εμπορικών ακινήτων. Ακόμη, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα αφορολόγητα των γονικών παροχών και των κληρονομιών. 


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΑΓΓΛΙΑ.Ούτε η Μπόρνμουθ μπόρεσε να βάλει «φρένο» στην ξέφρενη πορεία της Τσέλσι προς τον τίτλο. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επιβλήθηκε με 3-0, πανηγύρισε την 12η σερί νίκη της και ξέφυγε με 10 βαθμούς από τις Άρσεναλ (ο Ζιρού λύτρωσε στο φινάλε τους «κανονιέρηδες» με τη Γουεστ Μπρομ) και Λίβερπουλ, που υποδέχεται αύριο στο «Άνφιλντ» τη Στόουκ Σίτι. Την ανοδική της πορεία συνέχισε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που με το 3-1 επί της Σάντερλαντ στο «Ολντ Τράφορντ» έφτασε στην 3η διαδοχική της νίκη, ενώ διαστήρησε το αήττητο για 9η αγωνιστική και συγκεκριμένα από τις 23 Οκτωβρίου ήταν είχε συντριβεί από την Τσέλσι με 0-4.

= ΙΣΠΑΝΙΑ.Την επιθυμία να ανανέωσει την συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα για όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται σε επίπεδο ικανό ν΄ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των Καταλανών, εξέφρασε ο Αντρές Ινιέστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: