Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 26/12/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
=ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ. Συναγερμός έχει σημάνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Γιατροί, νοσηλευτές, ένας ασθενής και ένας συνοδός στο «Αχιλλοπούλειο», βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο mantoux μετά από επαφή με περιστατικό φυματίωσης. Η οικονομική κρίση έφερε στο προσκήνιο και την ξεχασμένη φυματίωση.  Τά δύο κρούσματα  εντοπίστηκαν από τη Διεύθυνση Υγείας   Μαγνησία κινητοποιώντας τις υγειονομικές αρχές, καθώς ο ένας ασθενής στάθηκε η αιτία να βρεθούν θετικοί σε εξέταση mantoux τέσσερις γιατροί και τρεις νοσηλευτές.
Επίσης μία ασθενής και ένας συνοδός που φιλοξενήθηκαν στον ίδιο θάλαμο με το περιστατικό φυματίωσης πριν εντοπιστεί η ασθένεια.Η φυματίωση ¨έρχεται¨ μαζί με τη φτώχεια, τη μετανάστευση, τον υποσιτισμό, τις κακές συνθήκες υγιεινής, τον συγχρωτισμό, την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Η ελπίδα ότι η φυματίωση θα εξαφανιζόταν, δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε, γιατί δεν αντιμετωπίσθηκαν όλοι οι παράγοντες που ευνοούν τη διάδοσή της.  Τα περιστατικά φυματίωσης που σημειώνονται αφορούν στον ντόπιο πληθυσμό και σχετίζονται άμεσα με την οικονομική κρίση και τις κακές συνθήκες διαβίωσης.

= ΟΠΩΡΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.Την … κατιούσα ακολουθούν, τόσο οι τιμές όσο και η αγοραστική κίνηση στα οπωροπωλεία και παντοπωλεία της Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οπωροπωλών και Οπωροπαντοπωλών Μαγνησίας κ. Γιάννη Μακρογιάννη,  Όπως τόνισε ο ίδιος, δυστυχώς η κίνηση είναι ιδιαίτερα μειωμένη τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια, με μεγάλη δυσκολία, να καταφέρνουν οι ιδιοκτήτες να επιβιώνουν, ενώ αρκετά μανάβικα έχουν κλείσει ήδη, μιας που δεν άντεξαν στις νέες συνθήκες. Σημείωσε παράλληλα, ότι ανοίγουν παράλληλα κάποια καταστήματα, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να «κρατήσουν», έστω και εάν παλεύουν , απλώς για ένα μεροκάματο. 

=ΒΡΑΔΙΑ ΦΑΝΑΡΙΩΝ. Χιλιάδες ευχές θα “φωτίσουν” σήμερα  Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.00 το απόγευμα τον ουρανό του Βόλου, καθώς για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Βόλου κι ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, σε συνεργασία με πέντε Ιδρύματα, διοργανώνουν την “Βραδιά των φαναριών”, στο Ηρώο στην παραλία!   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Βόλου ένα φως, μια ευχή,   μια συμβολική πράξη αγάπης…  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


=ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΟΥ 2016 ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ Εφτακόσια δέκα εννέα λουκέτα έβαλε στη Μαγνησία το 2016. Η χρονιά που φεύγει φαίνεται ότι έπληξε ιδιαίτερα, όπως καταμαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία, τον εμπορικό κλάδο και τον κλάδο της μεταποίησης, που είχαν αρνητικά πρόσημα σε σχέση με τις εγγραφές και τις διαγραφές επιχειρήσεων. Αντίθετη είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών, που φαίνεται ότι καταγράφουν ανοδική πορεία. Από την πορεία της επιχειρηματικότητας κατά μήνα, φαίνεται ότι οι μεγαλύτερες απώλειες υπήρξαν τον Φεβρουάριο (-39 επιχειρήσεις), τον Ιανουάριο (-29 επιχειρήσεις) και τον Ιούνιο (-22 επιχειρήσεις). Ωστόσο από τον Αύγουστο και μετά τα πρόσημα ανά μήνα είναι όλα θετικά.

=ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ.Τήν μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Στεφάνου, του Αρχιδιακόνου, γιορτάζει η Εκκλησία την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.  Στην Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός των Αλυκών, όπου σήμερα παραμονή της γιορτής, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιοορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος θα μιλήσει.


= ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ. Τροχαίο σημειώθηκε χθές το πρωί στο κέντρο του Βόλου. Αυτοκίνητο μάρκας mazda προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα επί της οδού Ιάσονος . Ο νεαρός της φωτογραφίας, με οπισθοκίνηση πού ήθελε να κάνει καβάλησε πάνω από το μισό πεζοδρόμιο..Σύμφωνα με πληροφορίες, ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα.  Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άντρες της τροχαίας

= ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑ...Το διοικητικό συμβούλιο και το σύνολο των μελών του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του ειδικού αγροτικού καταστήματος κράτησης νέων Κασσαβετείας, εκφράζουν την ειλικρινή ευγνωμοσύνη τους και τις ευχαριστίες τους για την άμεση ανταπόκριση της Α.Ε. Αμοιρίδης-Σαββίδης, να τους χορηγήσει δύο θερμαντικά σώματα για την κάλυψη των αναγκών του τμήματος. Επίσης, με τα ίδια ειλικρινή συναισθήματα, απευθύνονται στον κ. Τσίμα, ο οποίος τούς έδωσε τη δυνατότητα προμήθειας ασυρμάτων, ώστε οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Κασσαβετείας να εκτελούν με περισσότερη ασφάλεια τα καθήκοντά τους.

= ΑΓΧΙΑΛΟΣ.Την τελευταία του πνοή άφησε χθές ένας 82χρονος στη Νέα Αγχίαλο.  Πρόκειται για εκδρομέα από την Αθήνα, ο οποίος βρισκόταν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου διέμενε όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία.Ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

= ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ.Τα αδέσποτα του Βελεστίνου έχουν πολλαπλασιαστεί σε επικίνδυνο βαθμό, τόσο με νέες γενιές, όσο και με νέες εγκαταλείψεις ζώων από τους ασυνείδητους ιδιοκτήτες τους. Στα προαύλια των σχολείων, κατά την ώρα των διαλλειμάτων, συνυπάρχουν μαζί με τους μαθητές, και εκτός από τις μολυσματικές αρρώστιες που κουβαλούν, δημιουργούν και μία εικόνα τριτοκοσμικού σχολείου τύπου Ινδίας κι Αφρικανικών χωρών. Στους δρόμους κυκλοφορούν σε αγέλες, και δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας και φόβου στους περαστικούς


=ΣΚΟΠΕΛΟΣ.Xριστουγεννιάτικος μποναμάς για Σκοπελίτες ψαράδες με το καπετάνιο Γιώργο Μπρουσγιάννη.   Μία από τις καλύτερες ψαριές έκαναν ψαράδες στη Σκόπελο, αφού κατάφεραν να βγάλουν ενα τεράστιο τόνο 185 κιλών, ο οποίος θα πουληθεί σε πολύ καλή τιμή σε ψαραγορά της Θεσσαλίας.

=ΟΕΑ-ΝΑΒ.Στο κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας της κατηγορίας Εφήβων – Νεανίδων που έγινε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά Μαραθώνα πήγαν εννέα αθλητές και αθλήτριες του Ο.Ε.Α. – Ν.Α.Β.  Οι αθλητές και οι αθλήτριες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο κοινόβιο μετά από τα άριστα αποτελέσματα που έφεραν στα εργομετρικά τεστ που έγιναν παρουσία των Ομοσπονδιακών προπονητών.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προπονητικό κοινόβιο κλήθηκαν συνολικά 22 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα και το γεγονός ότι οι 9 από αυτούς ανήκουν στον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., γεμίζει χαρά και αισιοδοξία ότι και το 2017 θα υπάρξουν αξιόλογες επιτυχίες, στα Πανελλήνια και στα Διεθνή Πρωταθλήματα για την Βολιώτικη Κωπηλασία. οι αθλητές που κλήθηκαν είναι οι:  1.Αγιώτη Έλενα  2.Γεωργούδη Μαργαρίτα   3.Δεμελή Ευαγγελία   4.Καλανδαρίδη Αναστασία   5.Κουκουτής Βασίλης   6.Μυρίντζος Χαράλαμπος   7.Μπιτζιλαίου Ιωάννα   8.Σχιζοδήμος Γρηγόρης    9.Ψαρρός Παναγιώτης

=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.Στο Volos Palace θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για τις 28/12/2016, έκτακτη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης. Η ώρα έναρξης της συνέλευσης ορίστηκε για τις 19:00 ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας θα ξεκινήσει μία ώρα αργότερα. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο τα οικονομικά ενήμερα μέλη. Τα θέματα της ημερησίας διάταξης είναι:  α) Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γεν. Συνέλευσης.  β) Αγωνιστικός και οικονομικός απολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016.  γ) Αγωνιστικός και οικονομικός απολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου μέχρι Δεκέμβριο 2016.  δ) Διάφορα θέματα που τυχόν θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της Γεν. Συνέλευσης.

ΕΛΛΑΔΑ
=ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καμία νέα δέσμευση δεν περιλαμβάνεται στην επιστολή που απέστειλε στον ESM το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να «ξεπαγώσουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Ας μην ανησυχούν, χρονιάρες μέρες, όλοι αυτοί που θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο και σήμερα κόπτονται για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα!» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι «η επιστολή του υπουργού Οικονομικών επαναβεβαιώνει τις υπάρχουσες δεσμεύσεις

= ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ.Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών, στο οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- φέρεται να συμμετείχε μεταξύ άλλων και γιος γνωστού τραγουδιστή. Ειδικότερα, τα μέλη του κυκλώματος απαιτούσαν να αναλάβουν εκείνοι ως μεσίτες διατιθέμενων ακινήτων και προχωρούσαν σε απειλές και εκβιασμούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες φέρεται να έχουν κάψει το αυτοκίνητο ενός θύματος. 

= ΚΥΠΡΟΣ.Για ιστορική στιγμή κάνει λόγο ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Τουρκίας στην επικείμενη διάσκεψη της Γενεύης, τονίζοντας ότι στην Ελβετία θα δοκιμαστούν οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς και μάλιστα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας.

= ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ.Θλίψη και οδύνη εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών για την τραγική συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154 στη Μαύρη Θάλασσα.

= ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.Η Ένωση Κεντρώων μαζί με τις ευχές για τα Χριστούγεννα καλεί τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη να συμβάλλουν στο να γίνει αμέσως μια οικουμενική κυβέρνηση, διαφορετικά, όπως αναφέρει, να βαδίσουμε προς εκλογές.

= ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ..Σκληρή απάντηση σε δημοσίευμα, που αναφέρεται στη θέση του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να αντισταθεί σε ενδεχόμενο νέο δημοψήφισμα, δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Όμως πράγματι δεν κοιμάμαι τα βράδια. Λαγοκοιμάμαι. Είμαι σε εγρήγορση, έως ότου μας αδειάσουν τη γωνιά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μαζί ο τρίτος, εμφανής πλέον, εταίρος που εκφράζει την "αντιμνημονιακή" δεξιά. Αυτή με την οποία δηλώνει συγγένεια ο κ. Καμμένος. Αυτή που υπηρετεί τον κ. Τσίπρα στα κρίσιμα θέματα του βαθέως κράτους».

ΚΟΣΜΟΣ

= ΧΙΛΗ.Σεισμός 7,7 βαθμών σημειώθηκε στη νότια Χιλή την Κυριακή, σε απόσταση 225 χιλιομέτρων από το Πουέρτο Μοντ. Αρχικά εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, στη συνέχεια ωστόσο ανακοινώθηκε ότι δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος. Σοβαρές οι ζημιές από τον ισχυρό σεισμό, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

= ΡΩΣΙΑ.Στη Μαύρη Θάλασσα, σε σημείο ανοικτά του Σότσι, συνετρίβη αεροσκάφος Tupolev 154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με 92 επιβαίνοντες το οποίο κατευθυνόταν στη Συρία. Όλοι οι επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί ενώ αξιωματούχοι από τη Μόσχα απομακρύνουν, στις πρώτες τους αναφορές, το ενδεχόμενο τρομοκρατίας. Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν στρατιωτική χορωδία και το μπαλέτο του διάσημου στρατιωτικού Αλεξάντροφ Ανσάμπλ, «κληρονόμος» της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού. Ημέρα πένθους η αυριανή στη Ρωσία. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στις έρευνες. Φωτορεπορτάζ

= ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ.Ο ισχυρός τυφώνας Νοκ Τεν, που συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, έπληξε την ημέρα των Χριστουγέννων το ανατολικό τμήμα των Φιλιππίνων. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στις παράκτιες περιοχές της χώρας.

= ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.Ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, 92 ετών, που νοσηλεύεται εδώ και περίπου δώδεκα ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, βρίσκεται πλέον σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στη Λισαβόνα. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι ο σοσιαλιστής πολιτικός «δεν αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα».

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Σχεδόν 54.000 άνθρωποι απομακρύνονται από τα σπίτια τους σήμερα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο Άουγκσμπουργκ της νότιας Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό βρετανικής βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η βόμβα αναμένεται να εξουδετερωθεί το απόγευμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.Σε πολιτικά βατές και θεωρητικά εύκολες ιδιωτικοποιήσεις χωρίς μεγάλο πολιτικό κόστος εστιάζει πλέον η κυβέρνηση την πορεία της αφήνοντας τα δύσκολα για αργότερα. Έντεκα από τα εναπομείναντα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και δέκα μικρά και μεγάλα λιμάνια ανήκουν φαινομενικά σε αυτή την πρώτη κατηγορία.

= ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.Θα ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες και προβλέψεις της αγοράς το συνολικό τουριστικό αποτέλεσμα της χώρας για το 2016 εκτιμά η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. «Το 2016 αποτέλεσε χρονιά - ρεκόρ για τον τουρισμό μας» σημειώνει η υπουργός.

= Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ.Ηεπιστολή Τσακαλώτου πρός τόύς θεσμούς περιλαμβάνει..- Το μέτρο με τις συντάξεις, που δόθηκαν, προχθές, σε 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, είναι εφάπαξ και δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.  - Η αναστολή του ΦΠΑ για νησιά του Αιγαίου που δέχονται το βάρος της προσφυγικής κρίσης αφορά στο 2017 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του 2017.  Στην επιστολή επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 0,5%, 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ για το 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Και υπενθυμίζεται ο δημοσιονομικός μηχανισμός (contingency fiscal mechanism), ο οποίος ενεργοποιείται σε περίπτωση που τα στοιχεία της Eurostat δείξουν ότι δεν επιτεύχθηκαν οι συμφωνηθέντες δημοσιονομικοί στόχοι. Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που το 2016 δεν υπάρξει το συμφωνηθέν πλεόνασμα (+0,5%) - γεγονός εξαιρετικά απίθανο, όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και εκτιμά η μεγάλη πλειονότητα των αναλυτών -, τότε «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις, για να καλύψουν τη διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και τον δημοσιονομικό στόχο του 2016»», προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΑΓΓΛΙΑ.Το ιστορικό ρεκόρ της Αρσεναλ με 14 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα Αγγλίας, αρχίζει να... τρίζει επικίνδυνα. Η Τσέλσι υποδέχεται τη Δευτέρα την Μπόρνμουθ με στόχο το «12 στα 12» και φυσικά τη διατήρηση της διαφοράς των έξι βαθμών από τη δεύτερη, Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» παίζουν επίσης εντός έδρας με την Στόουκ την Τρίτη, ενώ ανήμερα της Boxing Day (26/12) ξεχωρίζει η αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Λέστερ με την Εβερτον αφού οι «Αλεπούδες» αρχίζουν πλέον να καίγονται για νίκες και βαθμούς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει -επιτέλους- σαν ομάδα Μουρίνιο και ψάχνει την 5η διαδοχική της νίκη, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι αγωνίζεται στην έδρα της ουραγού Χαλ και η Αρσεναλ υποδέχεται τη Γουέστ Μπρομ.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα έδωσαν οι παίκτες και η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσα από την επίσημη σελίδα των «ερυθρόλευκων» στο Facebook. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν τις ευχές του, ενώ κάποιοι από τους ξένους προσπάθησαν να... μιλήσουν ελληνικά!

= ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. Το «νέκταρ» της επιτυχίας γεύεται από το καλοκαίρι ο Φερνάντο Σάντος. Η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια, οδήγησαν τον Πορτογάλο τεχνικό στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το Euro 2016. Υπό τις οδηγίες του, η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στο… Εβερεστ. Μια κορυφή που δεν είχε πιάσει ποτέ, έως τότε Πορτογάλος.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: