Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 25/12/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
=ΒΡΑΔΙΑ ΦΑΝΑΡΙΩΝ. Χιλιάδες ευχές θα “φωτίσουν” την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.00 το απόγευμα τον ουρανό του Βόλου, καθώς για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Βόλου κι ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, σε συνεργασία με πέντε Ιδρύματα, διοργανώνουν την “Βραδιά των φαναριών”, στο Ηρώο στην παραλία!   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Βόλου ένα φως, μια ευχή,   μια συμβολική πράξη αγάπης…  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


=ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ. Δέκα παιδιά ηλικίας από 2 μηνών μέχρι και 10 χρόνων, θα κάνουν Χριστούγεννα στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, εξαιτίας κρουσμάτων πνευμονίας, ιώσεων και βρογχιολίτιδας, ενώ τις προηγούμενες μέρες δόθηκαν αρκετά εξιτήρια, ώστε τα παιδιά να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Όπως εξήγησε,η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του «Αχιλλοπούλειου» Αναστασία Αναστασίου, τα μικρά παιδιά πάσχουν από βρογχιολίτιδες και γαστρεντερολογικές ιώσεις και τα μεγαλύτερα από πνευμονίες και είναι εμπύρετα. Η κ. Αναστασίου χαρακτήρισε φυσιολογικά για την εποχή τα περιστατικά, που σε αριθμό είναι περίπου όσα και κάθε χρόνο.

=ΚΑΙΡΟΣ. Για τα Χριστούγεννα σε όλη τη Θεσσαλία, φαίνεται  ότι ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος και η θερμοκρασία θα ανέβει … ορισμένα «σκαλοπάτια». Πιο αναλυτικά, ανήμερα Χριστούγεννα σε επίπεδο Θεσσαλίας, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί και η θερμοκρασία σε άνοδο 04-07 οC.

= ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ Με σχεδόν… απόλυτη πληρότητα θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, οι χειμερινοί προορισμοί της Μαγνησίας.. Η Πορταριά, η Μακρινίτσα, τα Χάνια, η Τσαγκαράδα, κινήθηκαν ικανοποιητικά, αγγίζοντας και το 90-95%. Η κατάσταση ωστόσο, δεν είναι η ίδια για την Πρωτοχρονιά, καθώς  διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας, φάνηκε να «θορύβησαν» τους εν δυνάμει επισκέπτες… Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Π.Ε. Μαγνησίας, κανονικά θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο των εορτών το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

= ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ.Το πολυεπίπεδο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης.  Παράλληλα, κατά την επίσκεψη του κ. Κουτσάφτη στην ΙΜ Δημητριάδος, επιβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις του Δήμου με την Ιερά Μητρόπολη σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και η αξιοποίηση των κληροδοτημάτων που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου.

=ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ. Ενας 34χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου διότι μετέβη σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών στο Βόλο και αφαίρεσε ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα (drone). Ο 34χρονος έγινε αντιληπτός από αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ο οποίος βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας και στη συνέχεια συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών, που μετέβησαν στο σημείο. Το αντικείμενο που έκλεψε αποδόθηκε νομότυπα στο νόμιμο δικαιούχο και ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Βόλου.

=ΤΡΟΧΑΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας, ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, μοίρασαν τροχονόμοι του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, σε οδηγούς και συνεπιβάτες οχημάτων, πλησίον του σταθμού διοδίων Πελασγίας στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης.  Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς.  Ανάλογα φυλλάδια θα διανεμηθούν από προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε όλη τη Θεσσαλία.

=ΑΓΧΙΑΛΟΣ.Σφοδρή σύγκρουση Ι.Χ. αυτοκινήτων με δύο τραυματίες σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Βόλου – Φαρσάλων στο ύψος της Νέας Αγχιάλου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο συνέβη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φάρσαλα. Στα δύο αυτοκίνητα επέβαινε μία παρέα Αλμυριωτών που επέστρεφαν στα σπίτια τους. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που ακολουθούσε, άγνωστο για ποιο λόγο, είτε δεν πρόλαβε να ανακόψει ταχύτητα είτε ανέπτυξε μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το προπορευόμενο του φίλου του. Ακολούθησε μεγάλος πανικός και αναστάτωση. Επί τόπου κλήθηκε η Τροχαία Βόλου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Οι πυροσβέστες, τελικά, όπως διαπιστώθηκε, δεν χρειάστηκε να κάνουν ενέργειες για απεγκλωβισμό. Οι επιβάτες είχαν βγει μόνοι τους έξω από τα αυτοκίνητα. Οι δύο ήταν τραυματισμένοι ευτυχώς ελαφρά.

=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Ο τεχνικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου, Ανδρέας Μπονόβας, προανήγγειλε άλλες τέσσερις μεταγραφές, σε θέσεις όπου παρατηρούνται κενά, προκειμένου η ομάδα να έχει πληρότητα σε όλες τις γραμμές και αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις. Κάναμε ήδη δύο μεταγραφές υψηλού επιπέδου και οι μεταγραφικές κινήσεις θα συνεχιστούν, μετά και από τις εισηγήσεις του προπονητή μας. Πιστεύω, πως θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στη συνέχεια του πρωταθλήματος, να κάνουμε το απόλυτο στα προσεχή πέντε παιχνίδια και να ανέβει η ομάδα στην κορυφή.  Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Θα αποκτηθούν άλλοι τέσσερις παίκτες. Έχουν γίνει επαφές με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και είμαστε στο τελικό στάδιο.  Είναι ποδοσφαιριστές επιπέδου Σούπερ Λιγκ και Β' Εθνικής και έχουμε συμφωνήσει προφορικά. Θα πρέπει, ωστόσο, να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες στις συμφωνίες, που έχουν να κάνουν με τους οικονομικούς όρους. Περιμένουμε το «πράσινο» φως. Πριν επαναρχίσει το πρωτάθλημα οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα έχουν έρθει στην ομάδα.

=ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ..  Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου για τον θάνατο του παλαίμαχου τερματοφύλακα, Δημήτρη Καραΐσκου. «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον αδόκητο χαμό του παλαίμαχου τερματοφύλακα, Δημήτρη Καραΐσκου.  Ο Βολιώτης τερματοφύλακας αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα από το 1970 έως το 1975 στα πρωταθλήματα της Α' και Β' κατηγορίας και αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της γενιάς του.  Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη, καθώς επρόκειτο για έναν σημαντικό αθλητή κι έναν εξαιρετικό άνθρωπο.  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους του».      ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Συλλυπητήρια ανακοίνωση με αφορμή τον χαμό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Καραΐσκο εξέδωσε η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου. Η ανακοίνωση: Η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου εκφράζει την οδύνη της για τον χαμό του παλιού ποδοσφαιριστή της Δημήτρη Καραΐσκου. Συλλυπητήρια στους οικείους του.  Η οικογένεια της Νίκης και το Βολιώτικο ποδόσφαιρο, έχασαν ένα εκλεκτό μέλος τους...

ΕΛΛΑΔΑ


= ΑΘΗΝΑ.Η ρόδα στην πλατεία Συντάγματος είναι το σήμα - κατατεθέν του κέντρου της Αθήνας τα φετινά Χριστούγεννα. Τα βαγόνια είναι κλειστού τύπου, χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων, στα οποία θα μπαίνουν όσοι θέλουν να απολαύσουν τη διαφορετική θέα της πόλης που θα προσφέρει η τεράστια ρόδα. Για τις ημέρες των γιορτών και μέχρι τα Θεοφάνεια, η είσοδος θα είναι δωρεάν. Η ρόδα θα παραμείνει στην πλατεία και μετά τις γιορτές και όποιος θα επιθυμεί μετά τις 6 Ιανουαρίου να απολαύσει τη θέα από τη ρόδα στο Σύνταγμα, θα πρέπει να καταβάλλει ένα μικρό αντίτιμο.

= ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΔΝΤ-ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ.Το Ταμείο επιμένει ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο με πλεονάσματα στο 3,5% και χωρίς ελάφρυνση του χρέους και συνεχίζει να αμφιταλαντεύεται για τη συμμετοχή του, ενώ ζητάει νέα μέτρα  Το Βερολίνο επιμένει στην πλήρη εμπλοκή του ΔΝΤ, καθώς αυτό έχει εγκρίνει πέρσι η γερμανική Βουλή, αλλά δεν θέλει να ακούσει για ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους  Η κυβέρνηση επιμένει στην τήρηση των συμφωνηθέντων, χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα και χωρίς κωλυσιεργίες στην αξιολόγηση, και δηλώνει ότι δεν θέλει εκλογές  Δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη η εύρεση της... χρυσής τομής, για την οποία πιέζουν Κομισιόν και Παρίσι, μέχρι το Eurogroup του Ιανουαρίου

= ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ.Κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν την ικανοποίηση της Αθήνας για τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τις οποίες δείχνει πως ξεπάγωμα των συζητήσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Είναι «η αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών για να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι κάτοικοι νησιών» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει το αυτονόητο», για «παλληκαρισμούς» του κ. Τσίπρα κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ποτάμι ζητά από τα στελέχη της κυβέρνησης «να μας πουν το λογαριασμό».

= ΚΑΛΑΝΤΑ.Σύλλογοι, φορείς και οργανισμοί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου έψαλλαν κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

= ΚΥΠΡΟΣ.Με τη φράση «ουδέν αναληθέστερον» διαψεύδει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τα περί κρίσης ή διαφωνίας στις σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας. «Αντίθετα, υπάρχει στενότατη συνεργασία και συνεπώς τα όσα πλάθονται, για να δικαιολογούν κάποιοι την κριτική, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» τονίζει.

= ΑΝΔΡΟΣ,Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους τα 9 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Cabrera που τα ξημερώματα χθές προσάραξε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες βόρεια της Άνδρου, παίρνοντας κλίση 45 μοιρών. Οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το πλοίο. Φωτογραφίες και βίντεο της επιχείρησης.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ.Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη χειροβομβίδας έξω από μια καθολική εκκλησία στο νησί Μιντανάο, στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η λειτουργία για την παραμονή των Χριστουγέννων.

= ΙΤΑΛΙΑ.Επιχείρηση απομάκρυνσης περισσότερων από 100 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί σε καμπίνες τελεφερίκ στο χιονοδρομικό κέντρο της Τσερβίνια στην Ιταλία (στην κοιλάδα της Αόστα). Στο τελεφερίκ σημειώθηκε βλάβη εξαιτίας ισχυρών ανέμων.

= ΙΤΑΛΙΑ.Όταν ο Ανίς Αμρί, θεωρούμενος δράστης του μακελειού στο Βερολίνο, έπεφτε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Μιλάνο, οι ιταλοί αστυνομικοί δεν είχαν ιδέα ποιος μπορεί να ήταν -ο εντοπισμός του έγινε σε τυχαίο έλεγχο. Το ότι είχε καταφέρει, όντας καταζητούμενος, να περάσει τόσες χώρες -και μάλιστα ενδεχομένως και την Γαλλία της «κατάστασης έκτακτης ανάγκης»- απλά προστίθεται στις πολλές επικρίσεις που ακούγονται σε βάρος των Αρχών για τις ελλείψεις που είχε εξαρχής φέρει στην επιφάνεια ο φάκελος Αμρί Ανίς.

= ΑΙΓΥΠΤΟΣ.Συνελήφθη στην Αίγυπτο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Al-Jazeera. Η κυβέρνηση κατηγορεί τον δημοσιογράφο ότι στηρίζει την ισλαμική αντιπολίτευση.

= ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις εν όψει του εορτασμού των Χριστουγέννων, έπειτα από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα. Αστυνομικές περιπολίες και έλεγχοι σε εκκλησίες και χριστουγεννιάτικες αγορές σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ.Ικανοποιημένος από την απαντητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τo μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως ανακοίνωσε, οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορούν να συνεχιστούν πλέον. Αυτό αναμένεται τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

= ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.Από το 2009, σε όποια χώρα της ΕΕ εφαρμόστηκε η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων δεν απέφερε επενδύσεις, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε άρθρο του. Ο ίδιος αναφέρει τι έχει ανάγκη η χώρα.

= ΘΕΣΜΟΙ.Δύο νέες επιλογές έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, οι θεσμοί στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών για τυχόν επόμενη υπέρβαση στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος: να γίνεται «μαξιλάρι» διαθέσιμων στον προϋπολογισμό ή να χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους προς ιδιώτες (φορολογούμενους, επιχειρήσεις, συνταξιούχους).

= ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ.Όσο η αξιολόγηση καθυστερεί τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται, σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Εκτιμά ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα: «Τα έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση με την τελευταία απόφαση του Eurogroup» αναφέρει, προσθέτοντας πως «κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, νέα βάρη "φορτώνονται" στις πλάτες της κοινωνίας».

= ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΕΕΕ.Στην «Καρυπίδης ΑΕΕΕ» επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για το ναυάγιο των προσπαθειών διάσωσης της εταιρείας το υπουργείο Εργασίας, καταλογίζοντας στους υπευθύνους του ομίλου αναλγησία απέναντι στους εργαζομένους.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.Οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού θα επιστρέψουν την Τρίτη στις προπονήσεις, καθώς έχουν πάρει άδεια για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ωστόσο σε αυτό το ραντεβού δεν θα δώσουν το «παρών» οι Οσμάρ Φερέιρα και Εμάνουελ Λεντέσμα, καθώς η ΠΑΕ του Αγρινίου γνωστοποίησε σήμερα τη λύση της συνεργασίας της με τους δύο Αργεντινούς.

= ΦΙΦΑ.Μία πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο, που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά στη διάρκεια ενός αγώνα, σκέφτεται να διαφοροποιήσει η FIFA. Παίρνοντας ως παράδειγμα από τον κανόνα που ισχύει στο ράγκμπι, η παγκόσμια συνομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπει μόνο στον αρχηγό κάθε ομάδα να μπορεί να διαμαρτύρεται στο διαιτητή για κάποια απόφασή του.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Πρόλαβε την Παρί Σεν Ζερμέν η Βόλφσμπουργκ κι ανακοίνωσε την παραχώρηση του Τζούλιαν Ντράξλερ στην γαλλική ομάδα. Ο 23χρονος Γερμανός διεθνής επιθετικός μέσος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα 4 χρόνια στους πρωταθλητές Γαλλίας, αφού περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις. Και οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν να κρατήσουν κρυφές τις οικονομικές λεπτομέρειες της μεταγραφής.

= ΠΑΟ.Γεγονός είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού στην χειμερινή περίοδο. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ανήκει και τυπικά στο ρόστερ του «τριφυλλιού» για τα επόμενα 4.5 χρόνια, αν και στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ δεν αναφέρεται πουθενά η χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: