Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 29/11/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
= ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ... Νέο κρούσμα κλοπής αναστατώνει το Νοσοκομείο Βόλου. Αυτή τη φορά πρόκειται για την κλοπή πορτοφολιού, το οποίο περιείχε, σύμφωνα με πληροφορίες, χρηματικό ποσό ύψους 900 ευρώ ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το χρηματικό ποσό ίσως ήταν και μεγαλύτερο. Στο Νοσοκομείο κλήθηκε και η Αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό, που σημειώθηκε πριν τις 7 σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κλοπή σημειώθηκε σε δωμάτιο ασθενή ηλικίας 35 ετών που νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική που Νοσοκομείου ενώ την κλοπή του πορτοφολιού διαπίστωσε η σύντροφος του ασθενή όταν διαπίστωσε πως έλειπε από την τσάντα της


=ΘΕΟΔΩΡΟΥ... ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ...  Πολιτική κόντρα με αφορμή τις αποχωρήσεις στην προηγούμενη συνεδρίαση αρχικά της πλειοψηφίας και στη συνέχεια των μειοψηφιών. Ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, κατά την ενημέρωση του σώματος ανέφερε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση ειπώθηκαν διάφορα. Ο ίδιος είπε ότι θα επιστρέψει, αλλά βρήκε την αίθουσα κενή. Όπως ανέφερε, η πλειοψηφία δεν δραπέτευσε από την αίθουσα, ενώ οι μειοψηφίες ισχυρίστηκαν ότι αποχώρησαν. «Ήταν πολιτική μας απόφαση να αποχωρήσουμε. Εμείς διάλογο με συνδικαλιστές κατά το δοκούν δεν κάνουμε. Δε είμαστε για να κάνουμε αβάντα στην κ. Στάχτου για τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια τον επόμενο μήνα. Θα κριθούμε όμως για τις πολιτικές αποφάσεις που πήραμε....


ΜΑΡΙΑ ΖΟΥΜΠΟΥ.. Η Βολιώτισσα Μαρία Ζούμπου, ασθενής με κυστική ίνωση, στα 36 της κατάφερε να πετύχει τα βασικά της όνειρα. Όλα είναι εφικτά και τα στατιστικά είναι αριθμοί για να καταρρίπτονται. Δυναμική και εργαζόμενη μητέρα ταυτόχρονα, νιώθει ενεργό μέλος της κοινωνίας με την κόρη της να είναι η δικαίωση των αγώνων της, όπως είπε, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα για όλους. Πως η κάθε μας ανάσα μπορεί να είναι ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά μας! ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

=Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ...  Εκδήλωση υποδοχής του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου που κατάγεται από την Μαγνησίας, διοργανώνουν όπως ανακοίνωσαν, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» και τα μέλη του Δ.Σ., η πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ίωνες» και τα μέλη του Δ.Σ., ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου «Μνήμες Προσφύγων» και τα μέλη του Δ.Σ., την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 5μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

=ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ...  Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει με ανακοίνωση τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό της περιοχής μας, ότι την Δευτέρα 5/12/2016, παραμονής της αργίας του Αγ. Νικολάου, πολιούχου της πόλης μας, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά το απόγευμα, με ωράριο 17:00-21:00. «Σκοπός της απόφασης αυτής είναι η τόνωση της αγοράς, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας τουριστών τις ημέρες αυτές στο Νομό μας, αλλά και η καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις αγορές τους για την μεγάλη εορτή του Αγ. Νικολάου. Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό.

=ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ... Με τις ψήφους της πλειοψηφίας μόνο εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2017 ύψους 95.415.000 €, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Για “άψογα εκτελεσμένο” και ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο προϋπολογισμό έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος, ενώ ο Μ. Πατσιαντάς της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι είναι εναρμονισμένος στις επιταγές της τρόικα και οι αλλαγές στον Καλλικράτη που δρομολογούνται βάζουν ταφόπλακα στην αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Φ. Λαμπρινίδης της “Επιλογής Ευθύνης” επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει επενδύσεις σε ζωτικούς τομείς όπως η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός και ο Μιχ. Μιτζικός αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, ζήτησαν μεγαλύτερη μείωση στα ανταποδοτικά τέλη.

=ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ... Σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος εγκαταστήσαμε το φετινό Οκτώβριο νέους σταθμούς παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Λάρισα και το Βόλο. Οι μετρήσεις των σταθμών αυτών αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είναι προσβάσιμες σε όλους. Παρά την καθυστέρηση στη διαδικασία καθώς ο διαγωνισμός ήταν κοινός για όλη την χώρα, και έγινε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχουμε πλέον σαφή και αξιόπιστα δεδομένα, έτσι ώστε να προβαίνουμε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων, όποτε χρειαστεί. Στο προσεχές μέλλον υπάρχει η πρόβλεψη να τοποθετηθούν αντίστοιχοι σταθμοί σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ προμηθευόμαστε σύντομα δυο «καπνόμετρα» ώστε να παίρνουμε και σημειακές μετρήσεις. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τον ίδιο τον άνθρωπο

=ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ...  Συνεχίζεται η εκστρατεία «ένα ευρώ για το Γηροκομείο» η οποία τυγχάνει θερμής ανταπόκρισης από την τοπική κοινωνία, που γίνεται, για μια ακόμη φορά, μια αγκαλιά για το Γηροκομείο. Οι προσφορές αγάπης όσων θέλουν να στηρίξουν το Γηροκομείο, γίνονται δεκτές στα καταστήματα: Κεχαΐδης μουσικός οίκος, βιβλιοπωλείο «Γράμματα», Hondos Center, Αγιώτης βιβλιοπωλείο, Καραλής γεωργικά μηχανήματα, Diversi Βάνα Μητσοπούλου έτοιμα ενδύματα, Δημητριάδης οπτικά, Ferro Cafe, Υιοί Μιλτ. Πολύζου, Farine café – boulangerie, καθώς και στο χώρο του Ιδρύματος.

= Ο ΒΟΛΟΣ ΜΑΣ ΜΑΓΕΥΕΙ.... Αντίστροφη μέτρηση πριν τη φαντασμαγορική έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Βόλο. Ο Δήμος υπόσχεται μαγικά Χριστούγεννα μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με περισσότερες από 120 εκδηλώσεις για όλα τα γούστα. Το σήμα για την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου, θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη 1ηΔεκεμβρίου, το απόγευμα. Ο  Σάκης Ρουβάς, θα ανάψει τα φώτα στην πόλη, σε μια φαντασμαγορική τελετή μπροστά από τη φωτισμένη Αργώ, στην παραλία του Βόλου.  Σημείο αναφοράς των φετινών εκδηλώσεων θα είναι το ψηλότερο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί απέναντι από το Δημαρχείο Βόλου και το άναμμα του οποίου θα κάνει επίσης ο Σάκης Ρουβάς.  Την Πέμπτη θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του και το Χωριό του Αϊ Βασίλη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου ο αγαπημένος άγιος των παιδιών θα δέχεται τους μικρούς του φίλους και θα φωτογραφίζεται μαζί τους. Θα υπάρχουν σπιτάκια απ’ όπου θα πωλούνται παραδοσιακά είδη, ενώ στο χώρο θα λειτουργήσει και παγοδρόμιο.

= ΟΜΙΛΟΣ ΖΟΝΤΑ ΒΟΛΟΥ... O Ομιλος Ζόντα Βόλου, συμμετέχει και στηρίζει το νέο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Διεθνής Ομιλος Ζόντα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.  Το πρόγραμμα 2 εκατομμυρίων δολαρίων ξεκίνησε από τον Ζόντα σε συνεργασία με τον ΟΗΕ για την περίθαλψη 600 κοριτσιών από το Νεπάλ, που στάλθηκαν με τη βία μακριά από τα σπίτια τους για σεξουαλικούς σκοπούς ή σαν υπηρέτριες, και για τη μείωση του αναλφαβητισμού στο Νίγηρα όπου 77% των κοριτσιών παντρεύεται μέχρι την ηλικία των 18 και 30% μέχρι την ηλικία των 15.

=ΒΡΑΒΑΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΟΕΒΕΜ... Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας στα πλαίσια της στήριξης που προσφέρει στους επαγγελματίες μέλη της και στις οικογένειες τους, προτίθεται να βραβεύσει τους μαθητές που διακρίθηκαν στις πανελλήνιες 2016 και εισήχθηκαν σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.  Οι επαγγελματίες μέλη της Ομοσπονδίας να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 24210-32780 έτσι ώστε να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν μέχρι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016. 

=Ο ΚΑΙΡΟΣ...  Συνεπής ο χειμώνας με το ραντεβού του , αφού όπως λέει και η λαϊκή ρήση , "από του Αη Αντρέα αντρειεύει το κρύο" . Οι ψυχρές αέριες μάζες «εισβάλλουν» στην Ελλάδα, από βορρά προς νότο, και το θερμόμετρο θα πάρει τον κατήφορο, υποχωρώντας 8 με 10 βαθμούς .ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ...  Ο Νίκος Τζήμας εκπροσώπησε τους παίκτες της Νίκης στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Πιερικό. Ο πορτιέρο της βολιώτικης ομάδας έδωσε συγχαρητήρια στους συμπαίκτες του, τονίζοντας πως το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο ενώ αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επισήμανε την καλή ψυχολογία που τους δίνει το αποτέλεσμα και η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Θα ήθελα να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου γι' αυτήν την εμφάνιση και τη νίκη. Θα ήθελα να συγχαρώ και τον αντίπαλο, που είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Γ' Εθνικής, αλλά και η πιο ιστορική της περιοχής μου, γιατί κι εγώ είμαι από την Κατερίνη.

=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή του 2ου ομίλου εξακολουθεί να βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά τη ισοπαλία που παραχώρησαν οι «ερυθρόλευκοι» στον Διαγόρα Σεβαστής, ενώ είδαν και τον Απόλλωνα Λάρισας να τους προσπερνά στη βαθμολογία.Ήδη το μυαλό των παικτών είναι αποκλειστικά στο μεγάλο παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής (4/12, 15.00), με τον Τίμο Καβακά να έχει και πάλι στη διάθεσή του τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Κώστα Φλίγκο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, ενώ αντίθετα θα απουσιάσει ο αρχηγός Κώστας Οικονόμου, ο οποίος στο παιχνίδι με τον Διαγόρα αντίκρισε την τέταρτη κίτρινη κάρτα. Ο Παναγιώτης Ζώνας, που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αγώνα με τον Διαγόρα, δίχως όμως να αγωνιστεί, «χτυπά» την πόρτα της βασικής ενδεκάδας, καθώς είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΚΑΙΡΟΣ... Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς κατά τόπους, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις, ακόμα και στην Αττική, προβλέπει με νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, που εκδόθηκε τη Δευτέρα. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

= ΜΕΤΡΟ.. Κανονικά θα λειτουργήσει από την Τρίτη ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» που πλημμύρισε από τη δυνατή βροχή και παρέμεινε κλειστός από την Κυριακή. Οι τεχνικοί της εταιρίας αδειάζουν τα νερά και ελέγχουν τα ηλεκτρικά συστήματα.

= ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ... Θανάσιμα τραυματισμένος με μαχαίρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, το βράδυ της Δευτέρας, ένας 38χρονος κάτοικος Αγίας Βαρβάρας. Για τη δολοφονία συνελήφθη ο 35χρονος αδελφός του, με τον οποίο έμεναν στο ίδιο σπίτι.

= ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ Α.... Στα «τρία άλφα» που θα ξαναδημιουργήσουν αξία για τη χώρα, την Αλληλεγγύη, την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, σε ομιλία της σε εκδήλωση στα Ιωάννινα.

= ΠΟΤΑΜΙ... Το Ποτάμι αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη θεσμοθέτηση Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας το οποίο θα συνδράμει την εκάστοτε κυβέρνηση στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

= ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ... «Και τώρα», τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί, «είναι ώρα οι Έλληνες πολίτες να έχουν κάποια ανταπόδοση». «Εφόσον οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, τότε οι εταίροι της πρέπει επίσης να αναλάβουν τις δικές τους  Έχουμε πολύ ισχυρή και θετική πρόοδο στη δεύτερη αξιολόγηση, οι συζητήσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΟΧΑΙΟ... Τουλάχιστον εννέα άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με χασαπομάχαιρο στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο στην πόλη Κολόμπους τη Δευτέρα. Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

= ΗΠΑ... Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία για την ιστορική επαναπροσέγγιση της Ουάσινγκτον με την Αβάνα, δεν θα παραστεί στην κηδεία του πρώην ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

= ΗΠΑ... «Δεν υπάρχουν στοιχεία» για νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σχολιάζει ο Λευκός Οίκος έπειτα από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι «εκατομμύρια» ψήφισαν παράνομα την Χίλαρι Κλίντον. Οι δηλώσεις Τραμπ ήρθαν έπειτα από το αίτημα επανακαταμέτρησης ψήφων στο Ουισκόνσιν, το οποίο κατέθεσε η Τζιλ Στάιν, υποψήφια των Πράσινων στις προεδρικές εκλογές, και το οποίο στήριξε πρόσφατα και η Χίλαρι Κλίντον. Η Στάιν ζητά επανακαταμέτρηση ψήφων και στην Πενσιλβάνια.

= ΟΗΕ... Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να ψηφίσει την Τετάρτη το σχέδιο που έχουν καταρτίσει οι ΗΠΑ για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής στην οποία είχε προχωρήσει τον Σεπτέμβριο, δήλωσαν διπλωμάτες.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Η γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Heckler & Koch σταματά τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Η εταιρεία αποφάσισε να υπογράφει συμβόλαια πώλησης όπλων μόνο σε χώρες του ΝΑΤΟ και σε δημοκρατικές χώρες, σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές της εταιρείας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΑΕΕ... Διευκρινίσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των μελών οικογένειας θανόντων ασφαλισμένων ή συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), καθώς και τα ποσοστά κατανομής της σύνταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, για περιπτώσεις που ο θάνατος έχει επέλθει από 13.05.2016 και μετά, δίνει ο ΟΑΕΕ με εγκύκλιο που εξέδωσε.

= ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ... Στα θέματα των ομαδικών απολύσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και, ειδικότερα, στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μετενέργεια και τις ενώσεις προσώπων, εστίασε η σημερινή συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

= ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ... Είναι σημαντικό να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, επισήμανε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί. Πρόσθεσε δε, ότι «θέλουμε να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να είναι το τελευταίο. Δεν θέλουμε να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα». Αναφορικά με το ΔΝΤ, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να συμμετέχει ως εγγυητής».

= ΣΕΒ... «Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του, το ζητούμενο της δίκαιης ανάπτυξης έπεται», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για νέα κοινωνική συμφωνία, που δεν θα αναφέρεται καθόλου στο παρελθόν, αλλά και για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων.

= ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ... Στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 2% δεν είναι εφικτοί και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να κρατούν την χώρα δέσμια σε ύφεση, τόνισε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, προσθέτοντας ότι τέτοιες απαιτήσεις είναι καταστροφικές ακόμη και για τους δανειστές. Εκτίμησε ότι απαιτούνται αλλαγές στο μείγμα πολιτικής, τονίζοντας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΙΣΠΑΝΙΑ... Η Λας Πάλμας επικράτησε 3-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 13η ημέρα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Διπλό το κακό για τους φιλοξενούμενους του Ερνέστο Βαλβέρδε που εκτός από το ματς χάνουν και τον ηγέτη τους, Αρίτς Αντούριθ, ο οποίος αποβλήθηκε στο 75΄.

= ΙΤΑΛΙΑ... Ακόμα κι αυτό το ματς κινδύνευσε να μην κερδίσει η Ιντερ, αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει 4-2 της Φιορεντίνα. Οι «νερατζούρι» προηγήθηκαν 3-0 στο Σαν Σίρο στο πρώτο 20λεπτο και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 45΄ λόγω αποβολής του Ροντρίγκες. Παρόλα αυτα, μείωσαν σε 3-2 και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ισοφάριση, πριν «καθαρίσει» το ματς ο αρχηγός, Μάουρο Ικάρντι, στις καθυστερήσεις. Νέα απώλεια για τη Νάπολι στη Serie A. Οι «παρτενοπέι» δεν κατάφεραν να νικήσουν την Σασουόλο (1-1) στο «Σαν Πάολο» και παραμένουν μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

= ΒΛΑΝΤΑΝ ΙΒΙΤΣ... Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο στην Τούμπα, ο Βλάνταν Ίβιτς έριξε... βόμβες στη συνέντευξη Τύπου, καταγγέλοντας ότι κάποιοι παίκτες του δεν θέλουν να κερδίζει η ομάδα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα έχει συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη για να του ξεκαθαρίσει την κατάσταση που επικρατεί προσθέτοντας ότι «θα φύγουν κάποιοι παίκτες ή εγώ»!

= ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-4... Τη μεγαλύτερη ίσως ανατροπή στα χρονικά της Super League πέτυχε ο Ατρόμητος στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Περιστεριώτες αν και βρέθηκαν να χάνουν 0-2 και 1-3, κατάφεραν με το γκολ του Τόνσο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να πάρουν απίστευτη νίκη με 4-3! Ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε 2-0 (3΄ Ροντρίγκες, 27΄ Κουλούρης) και 3-1 (69΄ Μυστακίδης), ωστόσο, οι Περιστεριώτες μείωσαν δύο φορές με τους Λε Ταλέκ (56΄) και Ούμπιδες (74΄πεν.) και στο 86΄ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Παπαδόπουλο. Στις καθυστερήσεις ο Τόνσο «σκότωσε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 73' όταν και αποβλήθηκε ο Κάνιας με απευθείας κόκκινη κάρτα για χέρι πάνω στην τελική γραμμή, το οποίο απέφερε και το πέναλτι.

= ΙΤΑΛΙΑ... Τριπλή ήταν η απώλεια της Γιουβέντους στο χθεσινό παιχνίδι της με την Τζένοα, στο «Λουΐτζι Φεράρις». Η πρωταθλήτρια Ιταλίας ηττήθηκε 3-1 από τους «ροσομπλού» και έχασε στη διάρκεια του αγώνα με σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα στην αριστερή περόνη) τον Ντάνι Άλβες, ενώ όπως έγινε γνωστό, εκτός δράσης για 45-60 ημέρες τέθηκε και ο Λεονάρντο Μπονούτσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: