Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 23/11/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
= ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ...    «Επίθεση» στους μηχανικούς που επέλεξαν τον συνδυασμό της νυν προέδρου του ΤΕΕ Νάνσυς Καπούλα, μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες της προηγούμενης Κυριακής, εξαπολύει η δημοτική αρχή Βόλου με ανακοίνωσή της, παρόλο που όπως τονίζει στην ίδια ανακοίνωση, δεν υπήρχε κανένα… ενδιαφέρον της.
 Αφήνοντας υπονοούμενα για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, κάνει λόγο για κρυφτό σε ολιγομελείς συντεχνίες πού όμως μας δίνουν και το δικαίωμα, ως πολίτες – και το υπογραμμίζουμε – και μόνο, να σχολιάσουμε και εμείς το αποτέλεσμα σαν μια «επιλογή αυτοκτονίας».  Γιατί ειλικρινώς δεν βλέπουμε το λόγο που κάποιοι επαγγελματίες ψήφισαν πάλι αυτούς που επί προηγούμενης θητείας, είτε λόγω αδράνειας και ανικανότητας, είτε προγραμματισμένα, στήριξαν ή και μετείχαν σε πολιτικές και ενέργειες που έφεραν στα πρόθυρα διάλυσης το ασφαλιστικό τους ταμείο και απογείωσαν την ανεργία στον κλάδο. 

= ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΩΝ...Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ύστερα από συστηματική έρευνα, εγκληματική οργάνωση, η οποία εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες. Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Βόλο,  τέσσερις Έλληνες, μέλη της σπείρας. Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 48, 68 και 51 ετών και μία 56χρονη Ελληνίδα.  Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της σωματεμπορίας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

= ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ..Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έχει αναθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα αξιολογήσει την καταλληλόλητα του ακινήτου που προσφέρει ο επιχειρηματίας Αγγ. Αντωνίου για τη στέγαση του ΚΕΔΔΥ. Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων η Αντιπετιφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, απαντώντας σε επιστολή του κ. Αντωνίου που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο. H κ. Κολυνδρίνη επικρίνει τον κ. Αντωνίου για τη στάση του επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δημιουργούνται περισσότερες εντυπώσεις με τις ανοικτές επιστολές δια του τύπου παρά με την αποστολή μιας απλής ενημερωτικής επιστολής στον Περιφερειάρχη με την κατάθεση της πρόθεσης δωρεάς». Καταλήγοντας, η κ. Κολυνδρίνη σημειώνει πως στην διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να συμμετάσχει ο κ. Αντωνίου συνυπολογίζοντας τα δύο χρόνια δωρεάς.

= ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ....Στο Νόμο Κατσέλη εντάσσεται με απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου μια συμπολίτισσα πολιτικός μηχανικός, υπερχρεωμένη δανειολήτρια, που με την απόφαση του δικαστηρίου οι καταβολές της προς την τράπεζα θα είναι μηδενικές για έναν χρόνο, ενώ σώζει περιουσιακά της στοιχεία. Όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα Δανειοληπτών – Ταυτότητα Κεντρώων, εκδόθηκε η υπ’ αρ. 326 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου και αφορά υπερχρεωμένη δανειολήπτρια πολιτική μηχανικό που κατοικεί στο Βόλο.

=ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ... Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, το οποίο συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου, με απόφαση του συλλόγου τους. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για «αρνητική και εχθρική στάση προς τους εργαζόμενους, σε μια σειρά ζητημάτων». Συγκεκριμένα, επικαλούνται: -Την άρνηση του Δημάρχου Θ. Θεοδώρου να συναντηθεί με τον Σύλλογο παρότι έχουμε ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή  για το θέμα της μη καταβολής οφειλόμενων προς τους εργαζόμενους για την παροχή γάλακτος έτους 2013 (!) η οποία έχει τελεσιδικήσει εδώ και δύο χρόνια και την έχουν αποκρύψει. - Την μη καταβολή των οφειλόμενων για υπερωριακή απασχόληση πάνω από τέσσερις μήνες σε εργαζόμενους των τομέων αιχμής, όπως η Καθαριότητα. - Την έλλειψη ειδών ατομικής προστασίας (σε ποσοστό άνω των 2/3) σ΄ αυτούς οι οποίοι τα δικαιούνται.  - Τον μη εμβολιασμό των υπαλλήλων  της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο μολύνσεων και ασθενειών, τόσο για τους ίδιους, όσο και γενικότερα για τη δημόσια υγιεινή. - Την μη καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων στην Σήραγγα Γορίτσας από το 2014! - Την διεκδίκηση απο το 2011 έως και σήμερα του γάλακτος και των ειδών ατομικής προστασίας σε όσους τα δικαιούνται.

= ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ... Σημαντική μείωση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, αλλά και επί του δημοτικού φόρου, που καταβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα δουν το 2017 δημότες που ανήκουν σε μία από τις οκτώ κατηγορίες ευάλωτου πληθυσμού, αλλά και όσοι κατοικούν στις δημοτικές ενότητες πλην του Βόλου. Στο Βόλο, δημοτικά τέλη και δημοτικός φόρος παραμένουν αμετάβλητα και για το επόμενο έτος. Η μεγαλύτερη μείωση πάντως –τρεις φορές κάτω- γίνεται στο ύψος των δημοτικών τελών που καταβάλλουν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Τα νέα διαφοροποιημένα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και δημοτικό φόρο που καταβάλλονται στο Δήμο Βόλου, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου

=ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ... Μέσα Δεκεμβρίου ή το αργότερο από το νέο έτος, αναμένεται να ξεκινήσουν μαθήματα στα σχολεία υποδοχής, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, 19 και 3 προσφυγόπουλα αντίστοιχα, που σήμερα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Μόζα. Το σύνολο των προσφυγόπουλων έχει κάνει την πρώτη δόση των εμβολίων έως και τις 12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ενημέρωση της υπεύθυνης στο νομό για την εκπαίδευση των μικρών προσφύγων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο 10ο  Γυμνάσιο Βόλου. Η δεύτερη δόση των εμβολίων θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο.  Επίσης, σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Βίτσιου, κάθε μαθητής θα συνοδεύεται από «τρίπτυχο»- ταυτότητα, στην οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία του και τα εμβόλια που έχει κάνει κάθε μικρός πρόσφυγας. Αμεσα αναμένεται η πρόσληψη εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στα προσφυγόπουλα, αφού πρώτα περάσουν από 15ήμερο σεμινάριο.

=ΣΚΟΠΕΛΟΣ...  Δυναμικό «παρών» έδωσε η Σκόπελος στη διεθνή τουριστική έκθεση «PHILOXENIA» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, με εφόδια τα τοπικά προϊόντα και έντυπο για τις φυσικές ομορφιές του νησιού.  Το νησί «φιλοξενήθηκε» στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών, των τουριστικών πρακτόρων, αλλά και υψηλών προσκεκλημένων της Philoxenia. Δίνοντας το δυναμικό της στίγμα, η Σκόπελος, πρωταγωνίστησε στην έκθεση  παρέχοντας την ευκαιρία στους ακροατές του να κερδίσουν διήμερες διακοπές στη Σκόπελο, προσφορά της Ενωσης Ξενοδόχων, της ΑΝΕΣ και του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας Λουτρακίου...  Τις εντυπώσεις έκλεψαν και τα προϊόντα της Σκοπέλου, τα δαμάσκηνα, το μέλι, το λάδι και σαπούνια που υπήρχαν στο χώρο, καθώς και τα υπέροχα αμυγδαλωτά του Γυναικείου Συνεταιρισμού Γλώσσας.



=ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.... Στις 20 Νοεμβρίου έλαβε χώρα ο  3ος Πανθεσσαλικός Διαγωνισμός Ομορφιάς στο Μουζάκι Palace & Spa στην Καρδίτσα όπου πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του τη βραδιά και ενθάρρυνε με το χειροκρότημά του τις 12 υποψήφιες φιναλίστ.
 Σταρ  Θεσσαλία 2016  αναδείχθηκε η  23χρονη καλλονή  Ειρήνη Παπαγεωργίου από τα Τρίκαλα απόφοιτη  Νομικής Σχολής Αθηνών  Μις Θεσσαλία 2016 αναδείχθηκε η 23χρονη Νιόβη Ζαρκάδα από την Καρδίτσα φοιτήτρια Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογία Ξύλου και Επίπλου Μις Τουρισμός Θεσσαλία 2016 αναδείχθηκε η 21χρονη Βέρα Μπουρτζέλου από το Βόλο φοιτήτρια Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας  Μις Teen Θεσσαλία 2016 αναδείχθηκε η 17χρονη Ραφαέλα Πλαστήρα από τα Τρίκαλα.. Αναπληρωματικές   Β Σταρ  Θεσσαλία 2016  αναδείχθηκε η 20χρονη Μάγδα Ξυλωμένου από την Καρδίτσα φοιτήτρια στο ΤΕΙ Ηπείρου τμήμα Λογοθεραπείας    Β Μις  Θεσσαλία 2016  αναδείχθηκε η 23χρονη Θεοδώρα Σούκια από την Λάρισα Φοιτήτρια στη σχολή δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Με μία χαλαρή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Νίκης ενόψει του σημερινού (23/11, 15:00 ) αγώνα με την Αμβρακία Κωστακιών στο «Π. Μαγουλάς». Ο Στέφανος Ξηροφώτος στον αγώνα με τον οποίο επανεκκινεί και πάλι το πρωτάθλημα κάλεσε  στην αποστολή της Νίκης τους Τζήμα, Ράπτη, Δημολιό, Ναουμίδη, Παρασκευαΐδη, Παπαγεωργίου, Κορέτα, Νικλητσιώτη, Κόλα, Ζενούνη, Πετράκο, Ματθαίου, Παπαδήμα, Τσιουρέλη, Τσιανάκα, Τορεζάνι, Βέργο, Βουρδάκη και Μαλακασιώτη. 

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Στο γήπεδο της Φιλιππιάδας έκανε την τελευταία του προπόνηση χθές το μεσημέρι ο Ολυμπιακός Βόλου, που ήταν η τελευταία του πριν το σημεριό ματς στην Άρτα με την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δήλωσε : «Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο (σ.σ. σήμερα) με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, μία καλή ομάδα. Θέλουμε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και δυνατοί. Στόχος μας είναι η νίκη. Το πρωτάθλημα είναι, όπως το περιμέναμε, δύσκολο. Είναι πολύ νωρίς και έχει πολύ δρόμο. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με τη δέουσα προσοχή. Στον δεύτερο γύρο θα κριθούν όλα».

= ΕΠΣΘ....Σήμερα Τετάρτη 23/11/2016 οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας αγωνίζονται για την 3η αγωνιστική στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων 2016-2017 με αντίπαλο την ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΕΑΚ Βόλου, οι Παίδες 13:00 & οι Νέοι 15:00. Δηλώσεις πριν την προπόνηση..

ΕΛΛΑΔΑ

= ΣΥΡΙΖΑ...Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σήμερα Τετάρτη, στις 13.30, θα ανοίξει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

= Ν.Δ... Στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα συνεδριάσει στη Βουλή, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η εισήγηση του προέδρου του κόμματος για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την πορεία της χώρας, καθώς και η εισήγηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τσιάρα για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της ΚΟ.

= ΤΕΕ...Ο πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) Γιώργος Στασινός, με 2.171 ψήφους, αναδεικνύεται πρώτος, μεταξύ των συνολικά 2.717 υποψήφιων όλων των παρατάξεων, στην μάχη του σταυρού των εκλογών του ΤΕΕ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη των 200 νέων μελών της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών».

= ΕΡΝΤΟΓΑΝ...Κλιμακώνει τη ρητορική περί της Συνθήκης της Λωζάνης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας για πρώτη φορά θέμα «συζήτησης» του περιεχομένου της. Η Συνθήκη «σε καμία περίπτωση δεν είναι ιερό κείμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο».

= Η ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18...«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τη σύγχυση που προέκυψε αναφορικά με τη θέση της κυβέρνησης ως το ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευση στα 18.

= ΚΥΠΡΙΑΚΟ... «Οι συνομιλίες για το Κυπριακό απέτυχαν αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα για την επανένωση του νησιού» επιγράφει το δημοσίευμα της η Süddeutsche Zeitung. H εφημερίδα σημειώνει: «Κατά πόσο η αποτυχία των συνομιλιών στην Ελβετία σηματοδοτεί το οριστικό τέλος για την επανένωση του νησιού δεν ήταν δυνατόν να εκτιμηθεί την Τρίτη. Ο Χούμπερτ Φάουστμαν, πολιτικός επιστήμονας στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και ειδικός στο Κυπριακό μιλώντας στην SZ δήλωσε πως ‘δεν τελείωσαν όλα’. Έχει την εντύπωση ότι οι διαπραγματευτές θέλουν να συνεχίσουν ακόμα και εάν οι συνομιλίες απέτυχαν στο εδαφικό».

= ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΥ.. Ξυλοδαρμό από Περιφερειακό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλει ο επικεφαλής της Παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», Θάνος Τζήμερος, κατά την είσοδό του στο Υπ. Υποδομών & Μεταφορών, όπου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Σύμφωνα με τον Θ. Τζήμερο, δέχτηκε μπουνιές στα πλευρά και πράξεις πνιγμού από τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, όταν προσπάθησε να ξεκολλήσει αφίσες του ΠΑΜΕ από τον χώρο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΙΤΑΛΙΑ... Στο πλαίσιο δώδεκα επιχειρήσεων στην κεντρική Μεσόγειο, υπό το συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής, διασώθηκαν την Τρίτη 1.397 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ανασύρθηκαν από τη θάλασσα οι σοροί οκτώ ανθρώπων.

= ΤΡΑΜΠ... Ο λαλίστατος στο Twitter Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε βρει το χρόνο να αποδοκιμάσει έστω μέσα από αυτό το βήμα τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, τα «Hail Trump» και τις ρατσιστικές χυδαιότητες της κατ' ευφημισμόν «εναλλακτικής δεξιάς» (alt-right) στη «γιορτή» των νεοναζιστών το Σαββάτο δυο βήματα από τον Λευκό Οίκο. Σήμερα μιλώντας στους δημοσιογράφους των New York Times είπε ότι «αποδοκιμάζει και καταδικάζει». Την ίδια στιγμή υπερασπίστηκε τον Στιβ Μπάνον, ο οποίος κατά τη γνώμη του ούτε ρατσιστής, ούτε ακροδεξιός είναι.

= ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΣΙ... «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να ελέγχει τον γερμανικό προϋπολογισμό» ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Oικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την ανάγκη να σεβαστούν όλες οι χώρες τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το δημόσιο έλλειμμα.

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Το προσωρινό πάγωμα των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας εισηγούνται οι επικεφαλής των μεγάλων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση που αναμένεται να αποτυπωθεί στο ψήφισμα που θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας προς κρίση την Πέμπτη.

= ΤΡΑΜΠ... Απογοητεύοντας τους υποστηρικτές του που τον αποθέωναν υπό το σύνθημα «lock her up» (φυλακίστε την), ο Τραμπ ανακαλεί την εμπρηστική προεκλογική δέσμευση να διορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση των email της Χίλαρι Κλίντον ή το Ίδρυμα Κλίντον, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η στενή σύμβουλος και πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Κελιάν Κόνγουεϊ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Ε.Ε... Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας προγραμματίζουν να συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

= ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ... Την έδρα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Την υπουργό υποδέχθηκε ο νέος Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ,  Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ το «παρών» έδωσαν οι αναπληρωτές υπουργοί, Θεανώ Φωτίου και Ράνια Αντωνοπούλου και ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος.

= ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ... Στο εννεάμηνο επισκέφθηκαν τη χώρα περισσότεροι τουρίστες, αφήνοντας όμως λιγότερα χρήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση διαμορφώθηκε στα 21,345 εκατ. ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 3,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015. Εντούτοις, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν μείωση κατά 5,5% έναντι του εννεαμήνου 2015. Αποτέλεσμα το πλεόνασμα του Ταξιδιωτικού Ισοζυγίου να μειωθεί κατά 7,1% σε σχέση με πέρυσι και να διαμορφωθεί στα 10,4 δισ. ευρώ.

= ΤΑΙΠΕΔ... Η επταμελής σύνθεσης του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματική και νόμιμη τη μεταβίβαση των εγκαταστάσεων κ.λπ. των ιαματικών πηγών Αιδηψού στο ΤΑΙΠΕΔ.

= ΔΝΤ.. Τεράστιο χάσμα με το ΔΝΤ διαπιστώνεται, μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου επαφών με τους επικεφαλής των δανειστών για τα εργασιακά, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Μικρότερες, όπως υπογραμμίζουν, είναι οι διαφορές με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών. Η ελληνική πλευρά επιμένει στις θέσεις της για συλλογικές συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις και ανταπεργία στηριζόμενη και στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, τονίζουν.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΚ.... Με γκολ του Μπονούτσι στο 84ο λεπτό και του Μάντζουκιτς στις καθυστερήσεις, η Γιουβέντους νίκησε 3-1 τη Σεβίλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και προκρίθηκε στους «16» του Champions League μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής. Και η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στο τέλος με το 2-1 επί της Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και ακολουθεί στους «16» τη Ντόρτμουντ η οποία έγινε πρωταγωνίστρια στο παραγωγικότερο ματς στα χρονικά, 8-4 εναντίον της Λέγκια. Η Λέστερ έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε ως πρώτη του ομίλου της, στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση. Οι «Αλεπούδες» επικράτησαν 2-1 της Μπριζ και άφησαν στη δεύτερη την Πόρτο και τρίτη την Κοπεγχάη που δεν κατάφεραν να σκοράρουν στον μεταξύ τους αγώνα. Πέρασε και η Μονακό ως πρώτη του 5ου ομίλου μετά το 2-1 επί της Τότεναμ, η οποία μένει εκτός συνέχειας καθώς ως δεύτερη προκρίθηκε η Λεβερκούζεν.

= ΑΕΚ.. Με άδοξο τέλος κινδυνεύει να στιγματιστεί η μεγαλύτερη (από πλευράς ονόματος) μεταγραφή που έχει πραγματοποιήσει η ΑΕΚ στη δεκαετία που διανύουμε. Ο Τζόλεον Λέσκοτ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους ανθρώπους της Ενωσης ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, η οποία δεν αποκλείεται να σημαίνει και πρόωρο «αντίο».

= ΠΑΟ... Με δύο απουσίες θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο Άμστερνταμ εναντίον του Άγιαξ το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Πλην του τιμωρημένου, Εμποκού και του τραυματία, Λέτο, ο Αντρέα Στραματσόνι δεν αντιμετωπίζει κανένα άλλο αγωνιστικό πρόβλημα.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Με 33.000 ευρώ θα πληρώσει ο Ολυμπιακός τα καπνογόνα που άναψαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και προκάλεσαν τη διακοπή του ντέρμπι τρεις φορές. Ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας τιμώρησε με υψηλό πρόστιμο τους «ερυθρόλευκους» για τη συμπεριφορά των οπαδών τους και για υβριστικά συνθήματα, ενώ μικρότερα ποσά θα πληρώσουν και οι ΑΕΚ, Ηρακλής, Πανιώνιος, επίσης για τις αναμετρήσεις τους τη 10η αγωνιστική.

= ΠΑΟΚ... Με ελλείψεις και σημαντικές επιθετικές απουσίες θα αγωνιστεί το βράδυ της Πέμπτης στην Φλωρεντία κατά της Φιορεντίνα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος σήμερα, Τρίτη, ολοκλήρωσε την εν Ελλάδι προετοιμασία του και την Τετάρτη το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την ιταλική πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: