Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 22/11/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
=Ο ΒΟΛΟΣ ΜΑΣ ΜΑΓΕΥΕΙ... Ο Δήμος Βόλου θα δώσει το έναυσμα του εορτασμού Χριστουγέννων 2016 – Πρωτοχρονιάς 2017, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου. Ο Σάκης Ρουβάς θα σημάνει την έναρξη της γιορτής και θα πρωταγωνιστήσει στην τελετή για το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο (φωταγώγηση) της πόλης (στον οποίο φέτος προστίθεται το υψηλότερο δέντρο της Ελλάδος ύψους 24 μέτρων με 80.000 λαμπάκια μαζί με την «Αργώ» και τον «μπλε ουρανό»).ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


=4000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ...  Την αντίδραση τους για την πληρωμή εργολάβου, ο οποίος ανέλαβε την αποκομιδή των απορριμμάτων σε περιοχές του Δήμου Βόλου τις ημέρες που απεργούσαν οι υπάλληλοι καθαριότητας, εξέφρασαν οι αντιπολιτεύσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η απευθείας ανάθεση στον εργολάβο έγινε για την αποκομιδή απορριμμάτων από τις 6 ως τις 8 Μαΐου 2016, ενώ θα λάβει για την υπηρεσία που πρόσφερε ποσό περίπου 4.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πέγιο η ανάθεση έγινε για τα σκουπίδια στις περιοχές πάνω από το κέντρο του Βόλου. «Δεν θα έπρεπε να φέρετε το θέμα στη συνεδρίαση. Είναι εντελώς απαράδεκτο» είπε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βόλου Απόστολος Νάνος και κάλεσε τη δημοτική αρχή να το αποσύρει, καταγγέλλοντας ότι χρησιμοποίησε απεργοσπαστικό μηχανισμό από την πρώτη κιόλας ημέρα της απεργίας των υπαλλήλων.

=0 ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ HARLEY... Το πρώτο του κήρυγμα στη νέα ενορία του έκανε ο ιερέας Γεώργιος Δεληκώστας, που έγινε γνωστός ως ο παπάς με τη Harley. Ο 46χρονος ιερέας παρά τις αντιδράσεις των πιστών, μετατέθηκε με απόφαση της Μητρόπολης Δημητριάδος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Άνω Γατζέας. Μοτοσυκλετιστές, ιδιοκτήτες Harley, ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη για να τον υποδεχθούν. Ο ιερέας εντυπωσίασε για άλλη μια φορά καθώς αποχώρησε από τον ναό με την Porsche ενός φίλου του.

= ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ... Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α του Νομού Μαγνησίας καλεί τα μέλη του αύριο Τετάρτη 23-11-2016 και ώρα 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου «για να εκφράσουμε και να καταγγείλουμε την αρνητική και εχθρική στάση της Δημοτικής Αρχής προς τους εργαζόμενους στο Δήμο Βόλου, σε μια σειρά ζητημάτων που κορυφώθηκαν την περίοδο αυτή»,

=ΣΤΕΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΟΛΟΥ... Δραματική αύξηση σημειώνεται στα αιτήματα για βοήθεια που διατυπώνονται από 400 περίπου άπορες οικογένειες του Βόλου, ενώ σε δεκάδες περιπτώσεις, υπάρχουν νοικοκυριά που βιώνουν την απόλυτη ένδεια, καθώς στερούνται ακόμη και στοιχειώδη.    Συγκλονιστική είναι η διαπίστωση ότι υπάρχουν Βολιώτες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι οποίοι απευθύνονται με κάθε διακριτικότητα στο Στέκι Αλληλεγγύης, ζητώντας ένα τραπέζι, καρέκλες, ένα κρεβάτι, ακόμη και κούνιες για τα παιδιά τους. Στο μεταξύ, η λίστα των άπορων οικογενειών μεγαλώνει διαρκώς, με τους εθελοντές να απευθύνουν έκκληση για προσφορές σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. «Η αποθήκη μας έχει αδειάσει και έχουμε απόλυτη ανάγκη από τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να τα μοιράσουμε σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», υπογραμμίζει η κ. Νεοφώτιστου. Παράλληλα απευθύνεται έκκληση σε ελαιοπαραγωγούς της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα, να προσφέρουν λάδι, προκειμένου να διανεμηθεί σε άπορες οικογένειες.

= ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ... Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, προκειμένου να μείνουν στα σχολεία τα παιδιά Ρομά, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι είκοσι παιδιά φοιτούν στο Γυμνάσιο. Το διαρκές ενδιαφέρον της τοπικής Εκκλησίας για τους Ρομά και τα παιδιά που αγωνίζονται να κατακτήσουν τη γνώση, υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», στο Πνευματικό Κέντρο, για την ενημέρωση και ενίσχυση των εθελοντών και συνεργατών του.  Στην ενημερωτική ημερίδα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξήρε την προσφορά της Διακονίας και παρότρυνε για τη συνέχισή της, υπενθυμίζοντας ότι προσφέρονται, από πλευράς της Μητρόπολης Δημητριάδος, δωρεάν μαθήματα κιθάρας, βιολιού και αγγλικών, ενώ ο προπονητής της ομάδος Δημητριάς επιτελεί πολύ σπουδαίο έργο.

=ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ... Πράσινο φως για την έναρξη προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Βόλου. Πρόκειται για προγράμματα που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, οι οποίοι μπορούν να εμπλουτίζουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Οπως ανέφερε η κ. Μποντού, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διαβούλευση με φορείς, προκειμένου να υπάρξουν και νέες προτάσεις για τη σύσταση τμημάτων. «Στόχος είναι τα μαθήματα που γίνονται να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες», ανέφερε η ίδια. Σημείωσε δε, ότι στις προθέσεις της είναι να λειτουργήσει τμήμα για κρατούμενους, για ευπαθείς ομάδες, πρόσφυγες και Ρομά. «Στόχος είναι να αγαπήσουν οι συμμετέχοντες τη διαδικασία της μάθησης. Αυτή -η αγάπη για τη γνώση- είναι και η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής στα τμήματα του προγράμματος δια βίου μάθησης».

= ΝΑΝΣΥ ΚΑΠΟΥΛΑ...  Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, σχετικά με τα αποτελέσματα των προχθεσινών εκλογών, αναφέρει τα εξής: «Ευχαριστώ όλους προσωπικά τους συνάδελφους για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, όπου η παράταξη μας ΔΚΜ - Ενωτική Πρωτοβουλία, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζει την πορεία της στο σχεδιασμό που έχει χαράξει.  Τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής δείχνουν σε όλους μας το δρόμο της ενότητας και της αλληλεγγύης, άσχετα και πέρα από κάθε ιδεολογική και συνδικαλιστική προσέγγιση.  Τα ίδια αποτελέσματα, μάς καλούν να πορευθούμε με σύμπνοια, ομόνοια και ομοψυχία για να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές προκλήσεις που καθημερινά γιγαντώνονται για το επάγγελμά μας

= ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ...  Κάτοικοι στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες, νοικοκυριά πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με αναπηρίες, θα δουν μείωση του ύψους των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας που πληρώνουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Οι μειώσεις θα ισχύσουν από το 2017 στο πλαίσιο αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών από το Δήμο Βόλου, με στόχο να αρθούν αδικίες σε βάρος δημοτών της περιφέρειας αλλά και να υποστηριχθούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Συνολικά, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, στα δημοτικά ταμεία θα μπουν λιγότερα έσοδα -κατά 500.000 ευρώ- από τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όση δηλαδή θα είναι και η οικονομική ελάφρυνση των δημοτών

= ΣΙΓΗΣΕ ΤΟ 166 ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΒΟΛΟΥ... Με μία απλή εκτροπή των γραμμών έπεσαν χθες, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, οι τίτλοι τέλους στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στο Βόλο. Από χθες το πρωί καταργήθηκε και επίσημα η τηλεφωνική βάση του ΕΚΑΒ που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’80. Οι πολίτες της Μαγνησίας πλέον θα μιλούν απευθείας με το τηλεφωνικό κέντρο της Λάρισας που συντονίζει τα ασθενοφόρα του Βόλου και κατ’ επέκταση τα κέντρα υγείας του νομού. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βόλου έχουν εκφράσει έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κατάργηση καθώς εκτός από την υποβάθμιση για την οποία κάνουν λόγο, εκτιμούν ότι θα προκύψουν σημαντικά προβλήματα στην επικοινωνία αλλά κυρίως στη διαχείριση των περιστατικών και κρούουν μάλιστα των κώδωνα του κινδύνου ότι ενδεχομένως να κινδυνέψουν και ανθρώπινες ζωές εάν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση στα περιστατικά.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ...Σε αγωνιστικούς ρυθμούς κινούνται πλέον στην Νίκη μετά την απόφαση της ΕΠΟ για επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής με εμβόλιμη αγωνιστική, την Τετάρτη 23/11. Οι κυανόλευκοι υποδέχονται την Αμβρακία Κωστακιών, σ' ένα παιχνίδι που η βολιώτικη ομάδα θέλει πάσει θυσία το τρίποντο που θα την βάλει και πάλι σε τροχιά πρωταθλητισμούΤους διαιτητές της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής όρισε η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Το παιχνίδι Νίκη Βόλου Αμβρακία Κωστακιών (23/11, 15:00) θα διευθύνει ο Δημήτρης Μίσσας με βοηθούς τους Νίκο Τζάνη και Κώστα Σταφυλά, όλοι από την Ένωση Τρικάλων.

=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... O Ολυμπιακός Βόλου θα κληθεί αύριο Τετάρτη να αντιμετωπίσει στην Άρτα την Α.Ε. Καραϊσκάκης, μια ομάδα που φημίζεται για την αμυντική τους λειτουργία και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ - κι αυτό με πέναλτι - στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τον Πιερικό στην Κατερίνη.Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Τον αγώνα ανάμεσα στην ΑΕ Καραϊσκάκης και τον Ολυμπιακό Βόλου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό γήπεδο Αγ. Αναργύρων την Τετάρτη 23/11 στις 15:00, θα διευθύνει ο κ. Διονύσης Ζούγρας με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο 
Τσιαμπάση και Αλέξανδρο Μπαλιάγκα όλοι από την ΕΠΣ Κοζάνης

ΕΛΛΑΔΑ

= ΚΥΠΡΟΣ... Δεν βγήκε τελικά άσπρος καπνός στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, καθώς οι συνομιλίες ου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, κατέρρευσαν.

= ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ...«Είναι απαραίτητη και η συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που στέκονται απέναντι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό της σημερινής Κυβέρνησης. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ουδέτερης στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου, παρουσία του Ευ.Βενιζέλου και του Στ.Θεοδωράκη.

= ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ... Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένα σοφός πολιτικός, αγαπητός στον ελληνικό λαό και ένας αληθινός Ευρωπαίος που κατανοούσε ότι το πεπρωμένο της χώρας του συνδεόταν με την Ευρώπη, αναφέρει σε επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.

= ΣΑΜΟΣ... Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, των φορέων και των συλλόγων του νησιού, και σε κλίμα ήρεμο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο η συγκέντρωση που οργάνωσε ο Δήμος για τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στο νησί το προσφυγικό και ο τρόπος με τον οποίο ως τώρα το αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί φορείς.

= ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ... Αλλάζει ο νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση και οι απολύσεις των εκπαιδευτικών τους θα κρίνονται πλέον από Ανεξάρτητη Αρχή που θα αποτελείται από δικαστικούς.

=ΣΥΡΙΖΑ...  «Κάθε επιτυχία» στον Κ.Μητσοτάκη, για την «αποπληρωμή των, ως τώρα, “δανεικών κι αγύριστων”» της ΝΔ, εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κάρτα μέλους. «Βέβαια, οι ευχές μας μάλλον δεν αρκούν. Για την αποπληρωμή των δανείων μέσω καρτών, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να αναζητήσει 17,5 εκατομμύρια πρόθυμους αγοραστές. Κρίμα που ο πληθυσμός της χώρας μας δεν αρκεί, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει τη ΝΔ από την υποχρέωση να αποπληρώσει τα δάνειά της και να αποδείξει ότι σέβεται τους πολίτες και δεν τους εμπαίζει όταν μιλά για διαφάνεια και εξυγίανση»

ΚΟΣΜΟΣ

= ΗΠΑ... Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο περιγράφει τις δράσεις που θα αναλάβει την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την απόσυρση των ΗΠΑ από την Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης Ειρηνικού (TPP), μιας φιλόδοξης συμφωνίας διεθνούς εμπορίου.

= ΙΑΠΩΝΙΑ...Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών χτύπησε τη βόρεια Ιαπωνία με επίκεντρο στα ανοιχτά των ακτών της Φουκουσίμα σε εστιακό βάθος μόλις δέκα χιλιομέτρων. Προειδοποίηση για τον κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι ύψους έως και τριών μέτρων εκδόθηκε για τις βόρειες ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό. Σε ορισμένες περιοχές καταγράφηκε ένα πρώτο, μικρό τσουνάμι. Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι της Φουκουσίμα. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Τόκιο...

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Υπό το σοκ των κινήσεων του κυβερνώντος AKP του Ερντογάν να προωθήσει τη νομιμοποίηση του βιασμού ανηλίκων μέσω του γάμου θύματος-θύτη, τα Ηνωμένα Έθνη καλούν τους βουλευτές της Τουρκίας να αποκρούσουν το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που έρχεται προς τελική έγκριση την Τρίτη στην Εθνοσυνέλευση, τονίζοντας ότι θα δημιουργήσει κλίμα παντελούς ατιμωρησίας για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Τουρκία και θα χορηγήσει αμνηστία σε παιδεραστές.

= ΟΗΕ... «Πρέπει να ξέρουν ότι οι βαναυσότητές τους καταγράφονται και ότι μια μέρα θα λογοδοτήσουν»: Η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, κατονόμασε 12 Σύρους στρατηγούς και συνταγματάρχες που κατηγορούνται ότι διέταξαν επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων ή υπέβαλαν αντιφρονούντες σε βασανιστήρια.

= ΑΓΓΛΙΑ... Οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του 53χρονου Τόμας Μέιρ που δικάζεται για τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ ανακάλυψαν ναζιστικό προπαγανδιστικό υλικό, πολλά βιβλία και έναν αετό του Τρίτου Ράιχ διακοσμημένο με τη σβάστικα, δήλωσε ο εισαγγελέας κατά την ακροαματική διαδικασία τη Δυτέρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΘΕΣΜΟΙ...Μέχρι αργά το το βράδυ της Δευτέρας συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των θεσμών για τα ανοικτά θέματα της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς οι επικεφαλής των κλιμακίων θα αναχωρήσουν την Τρίτη από την Αθήνα. 

= ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.. Υπερδιπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα (1,09% του ΑΕΠ) έναντι του στόχου προβλέπεται για φέτος, με την κυβέρνηση να εξετάζει τη διάθεση εφάπαξ κοινωνικού μερίσματος αν επιβεβαιωθεί, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2017. Υπέρβαση στόχου για το πλεόνασμα προβλέπεται και για το 2017 (2% του ΑΕΠ), ενώ στο 2,7% τίθεται ο στόχος για την ανάπτυξη. Στα κακά νέα, οι προβλέψεις για αύξηση φόρων ύψους 2,4 δισ. ευρώ και περικοπές, με την υπερσυγκράτηση των δαπανών να συνεχίζεται.

= Ν.Δ... «Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2017 επιβεβαιώνει ότι η οικονομία σέρνεται στο τέλμα» δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2017.

= ΕΥΡΩΖΩΝΗ... Τυχόν εκλογικές νίκες λαϊκιστικών κομμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας κρατών-μελών της ευρωζώνης, προειδοποίησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, στέλνοντας ένα μήνυμα που αφορά ιδιαίτερα την Ιταλία και τη Γαλλία.

= ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ... Την προσήλωσή τους στην εθνική γραμμή για τα εργασιακά σε ό,τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις και τις κλαδικές συμβάσεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών φορέων σε συνάντησή τους με την υπουργό Εργασίας, Ε.Αχτσιόγλου. ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ επανέλαβαν τις διατυπωμένες θέσεις τους όπως αυτές είχαν εκφραστεί στην κοινή δήλωση των Κοινωνικών Εταίρων ισχυροποιώντας τα όπλα της κυβέρνησης έναντι των δανειστών που πιέζουν για νέα σκληρά μέτρα.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΑΕΚ... Με ψυχολογία που πλησιάζει στο ναδίρ και πολλά προβλήματα τραυματισμών, ξεκίνησε η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον αγώνα του Σαββάτου εναντίον του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. Το προχθεσινό φιλικό με τον Ατρόμητο (0-1) συνοδεύτηκε από ακόμα μία κάκιστη εμφάνιση για την ομάδα του Ζοζέ Μοράις που ψάχνει εναλλακτικές λύσεις για να καλύψει κενά βασικών ποδοσφαιριστών.

= ΠΑΟ... Στη διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι για το εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο τέθηκε ο Μάρκους Μπεργκ. Περίπου ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του (στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης) ο Σουηδός στράικερ έλαβε κανονικά μέρος στην προπόνηση, γεγονός που έκανε τον Αντρέα Στραματσόνι να «τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση».

= ΦΙΦΑ... Η FIFA ανακοίνωσε σήμερα τα 10 γκολ που είναι υποψήφια για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς, το οποίο θα επιλέξουν οι ποδοσφαιρόφιλοι μέσω ψηφοφορίας. Τα δέκα τέρματα επέλεξαν οι Μάρτα, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και Μάρκο Φαν Μπάστεν, ενώ υποψήφια ήταν όλα τα γκολ που σημειώθηκαν το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου 2015-30 Σεπτεμβρίου 2016.

= ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ....Αναζητώντας το ιδανικό μοντέλο λειτουργίας του νέου πρωταθλήματος και έχοντας κατά νου την αποτυχημένη ανάδειξη του πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια, όπως και την ανούσια λογική των πλέι οφ, η Σούπερ Λιγκ ζήτησε και έλαβε τρεις νέες προτάσεις που παρουσίασαν από κοινού οι οίκοι Deloitte και PwC. Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις διαφορετικές εκδοχές πρωταθλήματος με γνώμονα την αύξηση του ενδιαφέροντος και της ανταγωνιστικότητας, στις οποίες προβλέπονται εναλλακτικές με 14 και 16 ομάδες. Η συγκεκριμένη έρευνα είχε ανατεθεί από την ίδια τη Λίγκα από το περασμένο καλοκαίρι και εκεί που καταλήγουν όλες οι εκδοχές είναι η ανάδειξη πρωταθλητή μέσω μίνι πρωταθλήματος (πλέι οφ).

= ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ... Το προσεχές Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Football League. Αυτό προέκυψε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ., τη Δευτέρα με την διοργανώτρια αρχή να αποφασίζει την επανέναρξη του πρωταθλήματος με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: