Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 19/11/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΑ... Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι πρωτοβουλίες στήριξης στον π. Γεώργιο Δεληκώστα, μετά τη μετάθεσή του από την Παναγία Τρύπα στην Ευαγγελίστρια Ανω Γατζέας, με απόφαση της Μητρόπολης Δημητριάδος. Μετά το συγκινητικό αποχαιρετισμό πλήθους πιστών στη λειτουργία που τελέστηκε την περασμένη Κυριακή στο ιερό παρεκκλήσιο της Παναγίας Τρύπας, δρομολογούνται λεωφορεία με πρωτοβουλία πιστών, προκειμένου να μεταφερθούν αύριο στην Ανω Γατζέα όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία που θα τελέσει ο ιερέας.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «αυτό είναι το πρώτο βήμα των δράσεων του κόσμου για την επιστροφή του π. Γεωργίου,  καθώς θα ακολουθήσει και η επίδοση των χιλιάδων υπογραφών που συγκεντρώθηκαν από τους πιστούς για την επιστροφή του αγαπημένου τους Ιερέα στην οικογένεια της Παναγίας εις την Τρύπα».

                ************
= ΕΒΟΛ... Σύσκεψη σε ξενοδοχείο της Λάρισας πραγματοποίησαν οι αγελαδοτρόφοι της Λάρισας με το Πρόεδρο της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ Νικήτα Πρίντζο όπου και διαθέτουν εξ’ ολοκλήρου το γάλα τους. Οι αγελαδοτρόφοι απέσπασαν την δέσμευση του προέδρου της ΕΒΟΛ ότι στις αρχές κάθε μήνα θα πληρώνονται μετρητοίς το γάλα που διαθέτουν. Η αρχή θα γίνει από το ερχόμενο Δεκέμβριο όπου και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το νέο σύστημα πληρωμών. Ο κ. Πρίντζος τόνισε ότι τα 4/5 του γάλατος που χρησιμοποιεί η ΕΒΟΛ είναι από τους αγελαδοτρόφους της Λάρισας και ζήτησε από το καταναλωτικό κοινό να στηρίξουν τις τοπικές βιομηχανικές μονάδες παραγωγής γάλατος για να βοηθηθούν και οι αγελαδοτρόφοι. Από την πλευρά του ο πρόεδρος αγελαδοτρόφων Λάρισας Απόστολος Μωραΐτης τόνισε ότι αυτή η ενέργεια της ΕΒΟΛ δίνει ανάσα ρευστότητας στους αγελαδοτρόφους που πλέον θα μπορούν πιο εύκολα να αγοράσουν τις ζωοτροφές τους.
               ************
= ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ...  Η ΟΕΒΕΜ που στηρίζει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αποφάσισε να αλλάξει ρότα καθώς διαπίστωσε απίστευτη εκμετάλλευση από εκείνους που ζητούν στήριξη. Η ΟΕΒΕΜ διαπίστωσε πως υπήρχαν περιπτώσεις στον Βόλο όπου ζητήθηκε να ξεσηκωθεί κύμα αντίδρασης παρότι ο οφειλέτης είχε χρέη 1 εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζα από δάνειο που δεν πλήρωσε ποτέ. Σε άλλη περίπτωση διαπιστώθηκε ότι πλειστηριασμός έγινε σε οφειλέτη που δεν είχε πληρώσει ασφαλιστικό φορέα 16 χρόνια και παρ’ όλα αυτά υπήρξε κινητοποίηση ακύρωσης της πράξης. «Διαπιστώσαμε πως υπάρχουν τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις και δεν συμφωνούμε. Εμείς στηρίζουμε ανθρώπους με πραγματική ανάγκη», είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Πλαστάρας και τόνισε πως η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά, καθώς πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν γίνεται εφόσον ο δανειολήπτης προστατεύεται από το Νόμο
                 ************          
= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ.. Σε μείωση των δημοτικών τελών προχωρά για το 2017 η δημοτική αρχή Βόλου, όπως είχε ανακοινωθεί σε πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του επόμενου έτους.  Το θέμα των τελών έρχεται προς έγκριση στην οικονομική επιτροπή που συνεδριάζει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στη μία το μεσημέρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού θα είναι ιδιαίτερα υψηλές (κατά πληροφορίες κυμαίνονται μεταξύ 30% και 50%) για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ανάλογα με την κατηγορία, ενώ ελάφρυνση θα υπάρχει και στον υπόλοιπο πληθυσμό μέσω του καθορισμού νέου χαμηλότερου δημοτικού φόρου.   = Στο πλαίσιο των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και κατά τη χειμερινή περίοδο, ο Δήμος Βόλου διοργανώνει μικρές τελετές υποδοχής των επιβατών με στόχο ένα θερμό καλωσόρισμα αλλά και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της τοπικής γαστρονομίας.Η πρώτη από μία σειρά επισκέψεων για τις οποίες θα διοργανωθεί ανάλογη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 στις 13.00μ.μ. στην παραλία του Βόλου – περιοχή Ηρώου – στη σκιά του πλοίου τηςΑργούς που έχει ήδη τοποθετηθεί στο σημείο για να αναδειχθεί φωτισμένη κατά την εορταστική περίοδο.Πιστοποιημένες πλέον, σύμφωνα  με τα ισχύοντα Ευρωπαικά πρότυπα ασφαλείας, παραδόθηκαν προς χρήση οι παιδικές χαρές στις περιοχές Αγίου Νεκταρίου, Νέου Δέλτα - Δαμασκηνού, Νέου Δέλτα - Βυζαντίου με Σαρακηνού και πλατείας Μελαγκόμα στη Νέα Ιωνία. Στις παραπάνω παιδικές χαρές πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευής όλων των κατασκευαστικών κακοτεχνιών, κάτι που εμπόδιζε την πιστοποίηση τους μέχρι και την αποκατάσταση τους από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Πρέπει να αναφερθεί πως οι εν λόγω παιδικές χαρές είχαν κατασκευασθεί την περίοδο 2012-2014 μέσω ΕΣΠΑ ωστόσο δεν είχε καταστεί εφικτή η πιστοποίηση τους.
               ************
=ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ...  Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η   επετειακή εκδήλωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό σχολείο του Βόλου, με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Γ Λυκείου, οι οποίοι τίμησαν με λόγο και μουσική τους ήρωες του Πολυτεχνείου.  Ενενήντα μαθητές, με την αρωγή των καθηγητών Βασίλη Αγροκώστα στη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης και της διευθύντριας Αρετής Τζανετοπούλου στο φιλολογικό σκέλος, εξέφρασαν με τρόπο εκπληκτικό τα μηνύματα της καρδιάς τους για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους πεντακόσιους και πλέον  παριστάμενους......
                ************
= ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ...  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αφιέρωμα  της μεγάλης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας της Αυστραλίας, Traveller.com.au, στην Αλόννησο.  Στη λίστα των δέκα Ευρωπαϊκών «επίγειων παραδείσων» που έχουν μικρότερη επισκεψιμότητα σε σχέση με τις φυσικές τους ομορφιές, η Αλόννησος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.   Οπως επισημαίνεται στο σχετικό αγγλόφωνο αφιέρωμα, τα Ελληνικά νησιά που τείνουν να προσελκύσουν περισσότερο την προσοχή των τουριστών, βρίσκονται κυρίως στα νότια της χώρας, αλλά το σύμπλεγμα των Σποράδων, που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, είναι άξιο προσοχής. Μεταξύ των τριών νησιών, «η Αλόννησος είναι το όνειρο κάθε φυσιολάτρη» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. «Το συγκεκριμένο νησί, διαθέτει το μοναδικό Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και ο φυσικός υγροβιότοπος αποτελεί παράδεισο για τα πουλιά. Οι θαλάσσιες κρουαζιέρες έχουν ως σημείο αναφοράς τα δελφίνια, τις σπάνιες φώκιες που ζουν στο θαλάσσιο πάρκο και τα γεράκια που πετούν αθόρυβα» όπως αναφέρεται στο ίδιο αφιέρωμα.
              ************
= Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ... Νέο ψυχρό κύμα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και τα χιόνια στα ορεινά. Η καινούργια ψυχρή εισβολή, η δεύτερη κατά σειρά για τη νέα χειμερινή σεζόν, αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία της το δεύτερο μισό της επόμενης εβδομάδας   με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να κυμαίνονται γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
              ************
= BASKETBALL CAMP U14 ΣΤΟ ΒΟΛΟ... Άνοιξε χθές  στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας στο Βόλο,  το Basketball Camp U14 κοριτσιών που συνδιοργανώνουν η FIBA Europeκαι η ΕΟΚ με τη βοήθεια της ΕΣΚΑΘ και την αρωγή του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Σ' αυτό συμμετέχουν 70 επίλεκτες κορασίδες (γεννημένες το 2002-2003) απ' όλη την Ελλάδα, οι οποίες δίνουν το πρωί παιχνίδια στη Ν. Ιωνία και το απόγευμα γυμνάζονται στο κλειστό γυμναστήριο της Πορταριάς...
              ************
= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Η απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ανέτρεψε τον προγραμματισμό των ομάδων, που είχαν σπεύσει να κλείσουν φιλικά παιχνίδια για να κρατηθούν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Έτσι ο ένας μετά τον άλλο, οι φιλικοί αγώνες ματαιώνονται, με το ματς Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Νίκη Βόλου, που είχε κλειστεί για το Σάββατο 19/11 να μην αποτελεί εξαίρεση.   Έτσι ο Στέφανος Ξηροφώτος συνεχίζει κανονικά με την προετοιμασία της ομάδας του για το παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Αμβρακία Κωστακιών, στο «Π. Μαγουλάς», ενώ την άλλη Κυριακή η Νίκη θα αντιμετωπίσει τον Πιερικό στην Κατερίνη.
             *************
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ....Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής συνεχίζεται την προσεχή Τετάρτη 23/11, όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΟ, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στην Άρτα με την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Τα πλάνα των «ερυθρολεύκων» αλλάζουν, καθώς η ομάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί για το δύσκολο παιχνίδι της Τετάρτης, με την αποστολή να αναχωρεί για την Άρτα την Τρίτη 22/11.  Όπως είναι φυσικό, το φιλικό παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο, που ήταν προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, ματαιώνεται.  Θυμίζουμε, πως στο παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη δεν θα αγωνιστούν ο τραυματίας Γκουστάβο Μπρίτος και ο ανέτοιμος Παναγιώτης Ζώνας.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΚΙΛΚΙΣ... Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών σημειώθηκε στις 1:22 τα ξημερώματα του Σαββάτου 18χλμ. δυτικά του Κιλκίς. Ο σεισμός, εκτός από το Κιλκίς, έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πέλλα και αλλού, σε αρκετά μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρό του.

= ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ... Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και το προσφυγικό.

= ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ... Την άποψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του χρέους χωρίς νέα μέτρα και θυσίες, διατύπωσε σε εκδήλωση του ΚΚΕ στα Χανιά, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, και κάλεσε τον λαό «να μην ακούει μεγάλα λόγια».

= ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ... Κατηγορίες για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα απήγγειλε ο εισαγγελέας στους 13 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο.  =  Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή του Πολυτεχνείου εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ζητώντας από την πολιτική ηγεσία «να αναθεωρήσει την τακτική που ακολουθεί».

= ΕΙΔΟΜΕΝΗ... Μετά την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, της περιοχής που έγινε το επίκεντρο όλου του πλανήτη από το δράμα που έζησαν οι μετανάστες, έχει πλέον άλλη εικόνα και αυτή δεν είναι καθόλου καλή και μάλιστα είναι άκρως επικίνδυνη και εφιαλτική. Αυτό όμως που προκαλεί κυριολεκτικά ανατριχίλα είναι το γεγονός πως μετά την εκκένωση της Ειδομένης κάποιοι λάτρεις των φαντασμάτων του παρελθόντος, σήκωσαν σημαίες της χούντας. Η σημαία γράφει: "Ζήτω η 21η Απριλίου" και βρίσκεται στα δύο πρώτα σπίτια, όταν κάποιος μπαίνει στην Ειδομένη.
= ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... Οπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό τη βελτίωση και την καλύτερη αποτελεσματικότητα του αντιπολιτευτικού έργου της Νέας Δημοκρατίας  Διαμορφώνεται ένα νέο σχήμα Τομέων ανά Υπουργείο σε αντιστοιχία της σημερινής δομής της Κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, καταργείται ο θεσμός των Συντονιστών.  Σκοπός είναι ο διαρκής, εντατικός πολιτικός και κοινοβουλευτικός έλεγχος της Κυβέρνησης 'τομέα προς τομέα', 'πρόσωπο προς πρόσωπο' ('σκιώδης' Κυβέρνηση), καθώς και η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής.
                          
= ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΦΡΑΙΜ  ΑΡΣΕΝΙΟΥ.... Ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκαν ο ηγούμενος ΕΦΡΑΙΜ και ο μοναχός ΑΡΣΕΝΙΟΣ για την υπόθεση του ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ και των «ιερών ανταλλαγών». Σε μία κατάμεστη από κληρικούς αίθουσα οι δύο κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους αρνήθηκαν την οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΚΟΣΜΟΣ

= ΗΠΑ... Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπρεγκ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας, οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την «διαρκή σημασία» του ΝΑΤΟ.

= ΟΛΛΑΝΔΙΑ... Τρένο στο Βίνσουμ της βόρειας Ολλανδίας συγκρούστηκε με φορτηγό και εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 18 άτομα. Ο συρμός εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ Γκρόνινγκεν και Ρόντεσκολ.

= ΗΠΑ... Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στην επίτευξη φιλικού διακανονισμού με την αμερικανική Δικαιοσύνη και τους πρώην φοιτητές του «Πανεπιστημίου Τραμπ», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, διευκρινίζοντας ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ προβλέπεται να καταβάλει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε όσους έχουν προσφύγει εναντίον του υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα απάτης.

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Οργή και αγανάκτηση έχει ξεσηκώσει στην Τουρκία αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που εισηγήθηκαν βουλευτές του κυβερνώντος AKP βάσει του οποίου κατηγορούμενοι για βιασμό ανηλίκου μπορεί να αποφύγουν τη δίωξη εάν παντρευτούν το θύμα τους. Καταδικάζουν εν χορώ αντιπολίτευση, οργανώσεις γυναικών, οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών καταγγέλλοντας ότι κατ' αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται οι καταναγκαστικοί γάμοι και νομιμοποιείται ο βιασμός ανηλίκων.

= Ε.Ε.... Προκειμένου να ελεγχθούν εκατομμύρια ξένοι που εισέρχονται χωρίς βίζα στην ΕΕ η Κομισιόν παρουσίασε το ηλεκτρονικό σύστημα άδειας εισόδου ETIAS, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2020. Πρότυπο το αμερικανικό σύστημα ESTA.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= Τ,Α,Δ,Π......Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Αντώνης Λεούσης, θα ασκεί προσωρινά και τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του προέδρου του. Αυτό αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, το οποίο συνεδρίασε υπό τριμελή σύνθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου και του καταστατικού του.

= ΕΛΣΤΑΤ... Συνεχίστηκε την προηγούμενη χρονιά η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, μειούμενο κατά 4,5% ή 5,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ως αποτέλεσμα η κατανάλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 1,8% ή 2,3 δισ. ευρώ, ενώ περαιτέρω πτώση καταγράφει η αποταμίευση.

= ΣΟΙΜΠΛΕ... Επιμένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις αντιρρήσεις του για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, τα εργασιακά και την ρύθμιση της εσωτερικής αγοράς, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη και ότι σε περίπτωση ελάφρυνσης του χρέους «θα συμβεί το αντίθετο από το επιδιωκόμενο» ισχυρίστηκε.

= ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ... Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Έφης Αχτσιόγλου με το κουαρτέτο για τα εργασιακά. Στόχος, σύμφωνα με πηγές, είναι η συμφωνία να κλείσει, ως τις 5 Δεκεμβρίου, με τον καθορισμό του κατώτατου μισθού και τις ομαδικές απολύσεις να αναδεικνύονται τα μεγαλύτερα αγκάθια. Οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ, ζητούν αύξηση ορίου, αλλά και κατάργηση της προληπτικής έγκρισης, με το υπουργείο να επιστρατεύει όλα τα όπλα για να αποκρούσει τις απαιτήσεις...

= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ... Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με την αγορά να κινείται σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα στη μετά Brexit εποχή. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ σημαντικά αυξημένος ήταν ο τζίρος. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 611,93 μονάδες, με άνοδο 1,81%. Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 5,04%, ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου παρουσιάζει άνοδο 3,52%.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ... Ταξίδι - αστραπή πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα ο επιτετραμμένος της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με σκοπό την επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας ΚΕΔ και τη συνακόλουθη επανέναρξη των Εθνικών πρωταθλημάτων. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είχε δίωρη συνάντηση-συνεργασία με το νέο αρχιδιαιτητή, Σταύρο Τριτσώνη και το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας, Μιχάλη Κουκουλάκη,

= ΠΑΟΚ... Ο Εργκους Κάτσε δεν... στέριωσε στην Βικτόρια Πλζεν και τον επόμενο μήνα φεύγει από την Τσεχία. Για την εξέλιξη αυτή μίλησαν ο τεχνικός της Βικτόρια Πλζεν, Ρόμαν Πίβαρνικ, και ο Λούμπος Μίχελ από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

= ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ -ΔΙΕΘΝΩΝ... Τη μεγάλη αγωνία της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την αποφασιστικότητά της να παρέμβει με τομές, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα σε αυτό και «να μπορέσουμε να ξαναπάμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία των διεθνών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

= ΚΥΠΡΟΣ... Η UEFA ενημέρωσε την κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΚΟΠ) για την ποινή που επέβαλε στον ΑΠΟΕΛ η πειθαρχική της επιτροπή, για τα πυροτεχνήματα στον αγώνα των ομίλων του Europa League με τη Γιουνγκ Μπόις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: