Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 1/12/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
= Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ... Σήμερα η τελετή έναρξης μέ τήν οποία  ο Δήμος Βόλου θα δώσει το έναυσμα του εορτασμού Χριστουγέννων 2016 – Πρωτοχρονιάς 2017.  Ο Σάκης Ρουβάς ως επίτιμος προσκεκλημένος θα σημάνει την έναρξη της γιορτής και θα αποκαλύψει το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης σε μία τελετή που διοργανώνεται σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, με υψηλά πρότυπα και ποιότητα για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.
 Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «την αποκάλυψη του φωτεινού διακόσμου της πόλης, του εντυπωσιακού μπλε ουρανού και της επιβλητικής «Αργούς», θα συνοδεύσει μία σειρά εκπλήξεων για τους θεατές της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 50 λεπτά και θα μεταδοθεί δορυφορικά».  «Η φωταγώγηση θα εμπλουτιστεί με χιλιάδες βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό του Βόλου για να ακολουθήσει «Χριστουγεννιάτικος Περίπατος» κατά μήκος της οδού Δημητριάδος προς το Χριστουγεννιάτικο Χωριό σε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο φωτισμό». Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις οδούς Ιάσονος, Δημητριάδος και Γρ. Λαμπράκη στο Βόλο, από 18.00 ως 21.00 λόγω της τελετής φωταγώγησης της πόλης, που οργανώνει ο Δήμος

=Ο ΚΑΙΡΟΣ... Υποχωρούν σταδιακά τα προβλήματα από τη μεγάλης έντασης χιονόπτωση που έπληξε τη Μαγνησία τις πρώτες πρωινές ώρες χθές κυρίως προς Πήλιο και Κεραμίδι αν και το έστρωσε ακόμη και περιφερειακά του Βόλου και την περιοχή της Όρθεως από νωρίς το πρωί. Όλοι οι δρόμοι στα ορεινά και όχι μόνο είναι ανοιχτοί, ενώ έγινε ρίψη άλατος για να μη δημιουργηθεί παγετός, κάτι που θα επαναληφθεί καί σήμερα, ώστε να γίνουν οι συγκοινωνίες και να μπορέσουν οι μαθητές να πάνε στα σχολεία τους. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης 7 ως 8 μποφόρ θα συνεχιστούν μέχρι σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα. Με βάση το δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων το Λιμεναρχείο Βόλου συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν όσο ισχύουν οι άνεμοι.  Οι προβλέψεις του καιρού είναι ύφεση των φαινομένων μέχρι την Παρασκευή με χαμηλές θερμοκρασίες τις νύχτες, που σημαίνει ότι απαιτείται προσοχή για τη δημιουργία παγετού στους δρόμους.

= ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ...Δ  Σχετικά με την εναντίον μου ποινική δίωξη, που ασκήθηκε για δήθεν παράβαση καθήκοντος, και την οποία πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ και όχι όπως εύλογα θα περίμενα από την Εισαγγελία, αν όντως ισχύει, θέλω να δηλώσω τα εξής:  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

= ΒΟΛΟΣ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.. Επίθεση στη Δημοτική Αρχή που ευτελίζει κρατικούς φορείς και νόμους, εξαπολύουν 12 σύμβουλοι των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή και την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκμίσθωση μέρους της Πλατείας Ρήγα Φεραίου για το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΕΦΥΓΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ...Άνιση μάχη με την επάρατο έδωσε ο Βασίλης Στεφανάκης, πολιτικός μηχανικός, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 χρονών και η κηδεία του θα γίνει σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί από το Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Βόλου. Ο εκλιπών, που διατηρούσε τεχνικό γραφείο και ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του, αφήνει πίσω τη σύζυγό του και έναν γιό που σπουδάζει αρχιτέκτονας μηχανικός. 

=ΑΣΤΕΓΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ... Εσπασε με κατσαβίδι το τζάμι του συνοδηγού αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στη Νέα Ιωνία και μετά απευθύνθηκε στην Αστυνομία και ζήτησε να τον συλλάβουν για να πάει φυλακή! Αφωνοι έμειναν χθες, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίσκεψη από 47χρονο Θεσσαλονικιό, που ομολογούσε ότι διέπραξε απόπειρα κλοπής πριν από λίγη ώρα και ζητούσε να τον συλλάβουν για να πάει φυλακή. Εναντίον του 47χρονου δεν είχε κινηθεί διαδικασία, καθώς στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου δεν είχε καταγγελθεί κάποια πράξη. Ωστόσο, ο δράστης παραδεχόταν ότι έσπασε το τζάμι ενός αυτοκινήτου χωρίς να τον αναζητήσει κανείς ή να του ζητήσει εξηγήσεις. Ο Θεσσαλονικιός προειδοποίησε πώς αν τον άφηναν ελεύθερο, θα ξαναέκανε ζημιές σε αυτοκίνητα γιατί θέλει να πάει φυλακή.

=ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ... Η εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει φιλανθρωπικό bazaar και ζητά την προσφορά σε μεταχειρισμένα βιβλία για ενήλικες και παιδιά (μυθιστορήματα, κόμιξ, παραμύθια, κλπ) και χριστουγεννιάτικα είδη διακόσμησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νεοκλασικό Κτίριο Τσικρίκη, στην οδό Γαμβέτα 6 με Ιάσονος, το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 11 π.μ. έως 8 μ.μ. Από την Εταιρεία απευθύνεται έκκληση προς όλους να στηρίξουν την προσπάθειά τους να συλλέξουν βιβλία για όλες τις ηλικίες και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, τα οποία θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του Γηροκομείου Βόλου. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στο Βιβλιοπωλείο Πανεπιστημιακών Εκδόσεων, στην οδό Ιάσονος 145 στο Κτίριο Τσικρίκη

=ΑΓΡΙΑ.... Περιπετειώδη κατάληξη είχε η προσπάθεια απεγκλωβισμού ενός γατιού από το φωταγωγό πολυκατοικίας χθες για 40χρονο κάτοικο Αγριάς.  Ο φιλόζωος, ενώ προσπαθούσε να απελευθερώσει το γατί έπεσε από τη σκάλα, στην οποία είχε ανέβει δίπλα από τοιχίο που είχε πρόσβαση στο φωταγωγό και χτύπησε σοβαρά στο πόδι του.  Γύρω στις 10.15 το πρωί συγκεκριμένα δύο πυροσβεστικά οχήματα με εφτά πυροσβέστες έσπευδαν στην Αγριά μετά από κλήση για βοήθεια σε 40χρονο, που ήταν τραυματισμένος.   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος απευθύνθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου οι πυροσβέστες να τον στερεώσουν σε φορείο και να τον μετακινήσουν, καθώς από τον τραυματισμό του δεν μπορούσε να περπατήσει.  Χρειαζόταν βοήθεια ώστε στη συνέχεια το ΕΚΑΒ που θα ειδοποιούσε να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ... Συνεχίζεται το πρόγραμμα διανομής φρούτων που υλοποιείται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συνεργαζόμενους συνεταιρισμούς παραγωγών. Η διανομή φρούτων (πορτοκάλια-μανταρίνια-μήλα-ακτινίδια και άλλα) σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη γίνεται σε όλα τα δημοτικά διαμερίαματα του Δήμου. Έχουν διανεμηθεί έως τώρα γύρω στους 280 τόνους φρούτων σε όλα τασχολεία του Δήμου αλλά και στους δημότες. Η διανομή γίνεται την ίδια μέρα σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα από το Βένετο έως  το Ελευθεροχώρι  και αξίζει να πούμε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας των λίγων υπαλλήλων του Δήμου.

=ΤΡΙΚΕΡΙ...  Αγιο είχαν σήμερα νωρίς το πρωί ο Διευθυντής και τρεις Καθηγητές του Λυκείου Τρικερίου, όταν στη διαδρομή τους για το σχολείο, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.  Συγκεκριμένα, το ΙΧ που οδηγούσε ο Διευθυντής του Λυκείου Τρικερίου και σε αυτό επέβαιναν και τρεις καθηγητές του ίδιου σχολείου, συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ που διέρχονταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.  Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα δύο οχήματα και ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός είτε των καθηγητών είτε επιβατών του λεωφορείου.

= ΤΟ ΝΤΕΡΠΙ ΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ... Ο Γιώργος Τζοβάρας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ της Νίκης και του Ολυμπιακού στο «Π. Μαγουλάς». Βοηθοί θα είναι οι κ.κ. Βασίλης Καλύβας και Γιώργος Λιτοσελίτης και οι δύο επίσης από την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Παρατηρητής θα είναι η κα Χρύσα Μαργαρίτη από την ΕΠΣ Εύβοια= Τις τιμές των εισιτηριών του αγώνα Νίκη - Ολυμπιακός, καθώς και τον τρόπο προμήθειάς τους ανακοίνωσε η διοίκηση των γηπεδούχων. 15€ κοστίζουν τα εισιτήρια για την Σκεπαστή κερκίδα, 10€ για τις Θύρες 3 και 2 (Μαιάνδρου), ενώ θα υπάρξει και περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για γυναίκες και παιδιά τα οποία κοστίζουν 5€*Οι πόρτες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 13:00 και θα υπάρξει ηλεκτρονικός αλλά και ονομαστικός έλεγχος, κάτι που κάνει απαραίτητη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. ... Μετά από απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θα υπάρξει διπλός έλεγχος από την αστυνομία στους φιλάθλους που θα πηγαίνουν στο γήπεδο "Π. Μαγουλάς". Δεν θα επιτραπεί η μετάβαση στον χώρο του γηπέδου σε όποιον φίλαθλο δεν διαθέτει εισιτήριο. =Ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της Νίκης, του Ολυμπιακού και της Αστυνομίας, εξέδωσε η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν θα δοθούν εισιτήρια σε φιλάθλους του Ολυμπιακού, πέρα των 15 προσκλήσεων που θα πάρουν οι ερυθρόλευκοι για τις ανάγκες της διοίκησης. Τους γηπεδούχους εκπροσώπησαν ο κ. Τζήμας και ο κ. Βενέτης ενώ τον Ολυμπιακό ο κ. Τσιμπανάκος και ο κ. Μαργαρός.

ΕΛΛΑΔΑ

= Ο ΚΑΙΡΟΣ...Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος λόγω χιονόπτωσης. Το πρωί χιόνισε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων.

= ΚΙΛΚΙΣ...Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 19:36 της Τετάρτης στην περιοχή του Κιλκίς και έγινε αισθητή και στη Θεσσαλονίκη.

= ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.... «Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το διεθνές δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού. Δεν θα το ανεχτούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Κύπρου. «Δεν υπάρχει τουρκική δημοκρατία στη βόρεια Κύπρο, υπάρχει μόνο εισβολή και κατοχή» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.

= Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ... Για τις ευρω-κουβανικές σχέσεις, και ειδικότερα την επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Αβάνα που σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα ανοίγματος της Κούβας προς την Ευρώπη, συνομίλησαν ο Αλέξης Τσίπρας και Ραούλ Κάστρο στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αβάνα για το ύστατο αντίο στον Φιντέλ Κάστρο. Ιδιαίτερη θέση στον αποχαιρετισμό που απηύθηνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Φιντέλ Κάστρο επεφύλαξαν στις στήλες και τα ρεπορτάζ τους τα μεγάλα ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν τις εκδηλώσεις στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα.   Με προεξάρχον το Κουβανικό πρακτορείο Prensa Latina, τα ισπανόφωνα μέσα στάθηκαν στην ιδιαίτερη μνεία που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο Κάστρο, «η οποία υπερβαίνει τα σύνορα της πατρίδας του κι αποτελεί ιδιαίτερη έμπνευση για τους λαούς σε όλον τον κόσμο...

= ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ... Με απόφαση του προέδρου της Βουλής που δημοσιεύτηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια ξεκινά η αξιολόγηση των υπαλλήλων του κοινοβουλίου.  Αξιολογητές των υπαλλήλων και των προϊσταμένων των μονάδων θα είναι οι δύο ιεραρχικοί προϊστάμενοί τους ,στην περίπτωση των γενικών διευθύνσεων αξιολογητές θα είναι ο πρόεδρος και ο γενικός και ειδικός γραμματέας. Αξιολόγηση θα υπάρξει και για τους αποσπασμένους υπαλλήλους από τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων στις οποίες υπηρετούν.

ΚΟΣΜΟΣ

= Η ΔΙΚΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ... Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της ότι θα βγει σε άδεια από τον διεθνή οικονομικό οργανισμό, χωρίς ωστόσο να κόψει εντελώς τις γέφυρες, κατά τη διάρκεια της δίκης της που αρχίζει το Δεκέμβριο στο Παρίσι για το σκάνδαλο Ταπί.

= ΧΑΛΕΠΙ... Δραματική η κατάσταση στο Χαλέπι με δεκάδες αμάχους, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, να κείτονται νεκροί στους δρόμους ανταρτοκρατούμενης συνοικίας έπειτα βομβαρδισμούς καθώς συνεχίζεται η προέλαση των συριακών καθεστωτικών δυνάμεων με την υποστήριξη της Ρωσίας. «Προστατεύστε τους αμάχους στο όνομα της ανθρωπότητας» η δραματική έκκληση αξιωματούχου του ΟΗΕ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το Χαλέπι κινδυνεύει να μετατραπεί σε «απέραντο νεκροταφείο» προειδοποιεί. Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν.

= ΗΠΑ... Η Σάρα Πέιλιν του υπερσυντηρητικού κινήματος Tea Party, πρώην κυβερνήτης της Αλάσκα και υποψήφια αντιπρόεδρος με το Ντικ Τσένι το 2008, έρχεται να... δικαιωθεί υπό το Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατά πληροφορίες του δικτύου ABC σκέφτεται να της αναθέσει το υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων.

= Ε.Ε....Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζάνι Πιτέλα, αλλάζοντας τα έως τώρα δεδομένα στη διεκδίκηση της θέσης μετά την παραίτηση του Μάρτιν Σουλτς.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Η γερμανική κυβέρνηση υπερασπίζεται την αξιοπιστία της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (BfV) την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και πιο «ενοχλητικές» λεπτομέρειες για το παρελθόν του πράκτορα που συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση. Η υπηρεσία δεν γνώριζε ότι ο συλληφθείς, Γερμανός ισπανικής καταγωγής, είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014, ενώ κατά πληροφορίες είχε παίξει επίσης σε γκέι πορνό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΔΕΣΦΑ... Επισημοποιείται πλέον το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη Socar για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, που μιλά για ολοκλήρωση των συζητήσεων. Η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος, ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό, ενώ και οι εναλλακτικές προτάσεις τους ήταν ανεφάρμοστες, επισημαίνει. Οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης δεν έγιναν αποδεκτές, προσθέτει.

= ΑΝΑΠΤΥΞΗ... Το πρόβλημα της ανάπτυξης δεν είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, η οποία έχει ανακτηθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά η υπερχρέωση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και το περιβάλλον λειτουργίας των επιχειρήσεων, που δεν είναι αρκούντως ανοιχτό στον ανταγωνισμό και φιλικό στις επενδύσεις, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης ελληνικού εμπορίου της ΕΣΕΕ.

= ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ... Το Βερολίνο αποφεύγει να απαντήσει εάν η συμμετοχή του Ταμείου στο δεύτερο πρόγραμμα θα ξεκαθαρίσει μέσα στο 2016. Για το πρωτογενές πλεόνασμα παρέπεμπει στις ειλημμένες, «σταθερές» αποφάσεις.

= ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ... Σε κερδοφορία πέρασε η Alpha Bank εμφανίζοντας το γ' τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 41,2 εκατ. ευρώ, ενώ στο εννεάμηνο ανέρχονται στα 22,2 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της μείωσης των προβλέψεων και της βελτίωσης των αποτελεσμάτων προ προβλέψεων. «Τα αποτελέσματα εννεαμήνου επιβεβαιώνουν τον στόχο για ανάκαμψη της χρηματοοικονομικής επίδοσης μας εντός του 2016» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος Δ.Μαντζούνης.

= ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ... Στα 89,842 δισ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο των οφειλόμενων προς το Δημόσιο (εκτός φορέων της γενικής κυβέρνησης) σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υφυπουργό Οικονομικών, Κ.Παπανάτσιου. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, το σύνολο των φόρων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα επιστροφής ή συμψηφισμού (εκτός φορέων της γενικής κυβέρνησης) ανέρχεται σε 3,584 δισ. ευρώ.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΠΑΟ... Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν είχε λάβει κάποια απόφαση σχετικά με το μέλλον του Αντρέα Στραματσόνι, παρά τη νέα τεράστια αποτυχία με ήττα-ανατροπή από τον ΟΦΗ στο Κύπελλο. Τα σενάρια φέρνουν τον Ιταλό τεχνικό με το ένα πόδι στην έξοδο, όμως, το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Πέμπτη. Ωστόσο, την… ψυχραιμία της διοίκησης δεν είχαν περίπου 50 οπαδοί της ομάδας που μετά τον αγώνα του Ηρακλείου, έσπευσαν στο ξενοδοχείο που μένει η «πράσινη» αποστολή και αποδοκίμασαν έντονα παίκτες και προπονητή.

= ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΑΔΑΣ.... Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προηγήθηκε στον «βούρκο» του Ηρακλείου, ωστόσο, ο Μάριος Ογκμπόε έγραψε το τελικό 2-1 για τον ΟΦΗ στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον οι εξελίξεις στους «πράσινους» αναμένονται ραγδαίες! Οι πιθανότητες αποκλεισμού για το «τριφύλλι» αυξήθηκαν απειλητικά και ο Στραματσόνι βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο! Ισόπαλες με 2-2 Κέρκυρα και Λαμία στον 6ο όμιλο. Ελπίδες πρόκρισης για τον Παναιτωλικό που επικράτησε με 1-0 του Πανθρακικού στον 7ο όμιλο, ενώ βήμα για την επόμενη φάση έκανε και η Λάρισα που νίκησε 2-1 του Πανελευσινιακού για τον 1ο όμιλο. Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης έκανε ο Ηρακλής. 

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα δεν επέτρεψε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού να πετάξει για τα Χανιά, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 22:00 με πτήση τσάρτερ από το «Ελ. Βενιζέλος».

= ΑΓΓΛΙΑ... Το αναμενόμενο έγινε πραγματικότητα. Το σερί του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ως προσωρινού τεχνικού της εθνικής Αγγλίας, μετά την απομάκρυνση του Σαμ Αλαρντάις, επιβραβεύθηκε την Τετάρτη από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Νησιού με την προώθησή του στο πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή. Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι τετραετούς διάρκειας, καθώς με το 4-0 που έχει από τότε που το δόθηκαν να ηνία των «Τριών Λιονταριών» έπεισε τους ανθρώπους της FA για τις δυνατότητές του.

= ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΑΡΜΠΟ...  Μετά τον Τσόρι Ντομίνγκες του Ολυμπιακού, θύμα διαρρηκτών έπεσε και ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Ιμπάρμπο. Άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι του στη Βούλα και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με άγνωστο χρηματικό ποσό, κοσμήματα, καθώς και ρούχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: