Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 8/10/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

= ΜΑΘΗΜΑ ΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ  ... Φωτεινό παράδειγμα στη γκρίζα πραγματικότητα της κρίσης και της δυστυχίας πολλών ανθρώπων αποτελούν μερικοί νέοι άνθρωποι, που με απλές πράξεις δείχνουν το ήθος και την τιμιότητά τους Ο λόγος για μια 20χρονη φοιτήτρια σε σχολή του Βόλου στο Π.Θ. και καταγωγή από την Πτολεμαΐδα, που βρήκε χθες και παρέδωσε στην Αστυνομία, πορτοφόλι που περιείχε ποσό 700 €. Το πορτοφόλι έχασε μια 32χρονη εργαζόμενη γυναίκα που μόλις είχε πληρωθεί, στη διαδρομή μεταξύ κτιρίου Παπαστράτου – Αγ. Κωνσταντίνου.

= ΔΕΥΑΜΒ... Ευθέως αμφισβητήθηκε σήμερα από τον πρώην διευθυντή του Βιολογικού κ. Κουτσιφέλη η μελέτη και ο τρόπος δημοπράτησης του έργου «Εκσυγχρονισμός και ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου ΕΕΛ της ΔΕΥΑΜΒ». Η μελέτη εγκρίθηκε με τη λευκή ψήφο του Μαργαρίτη Πατσιαντά και την αρνητική του προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων της Επιχείρησης Δημήτρη Κουτσιφέλη. Η ΔΕΥΑΜΒ μέσω της μελέτης που κατέθεσε, παραδέχεται εμμέσως αλλά σαφώς ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην έξοδο του Βιολογικού καθώς τα έργα αφορούν «στη προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση σε πλήρη και κανονική λειτουργία ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του αντλιοστασίου εξόδου των επεξεργασμένων λυμάτων»

= ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ...  Ομόφωνη απόφαση για παραπομπή στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό του πρώην ταμία και υπαλλήλου του Τμήματος Εμπορίου, υπεύθυνου για τις εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές, έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου.Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, οι αντιδήμαρχοι και εκ μέρους των μειοψηφιών ο Μαργ. Πατσιαντάς και ο Νίκος Στόικος. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, τα μέλη της Εκτελεστικής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πόρισμα της ΕΔΕ που σχηματίστηκε κατά των δύο υπαλλήλων, στους οποίους επιρρίπτει ευθύνες για το έλλειμμα ύψους 270.000 €, που ορκωτοί λογιστές διαπίστωσαν ότι υπήρχε στο ταμείο του Δήμου Βόλου.

= ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟΥ...Στη δικαιοσύνη εναντίον του διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, Παντελή Καλαϊτζίδη, προσφεύγει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που παράλληλα αφήνει σαφέστατες αιχμές και εναντίον του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

= ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥΡΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥΛΑ... Για τις 10 Μαρτίου 2017 αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, εναντίον του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργου Μουλά. Η υπόθεση αφορά σε δηλώσεις του κ. Μουλά στον ραδιοφωνικό σταθμό Βέρα όπου είχε επιτεθεί στον κ. Σούρλα με χαρακτηρισμούς όπως «θεσιθήρας, κωλοτούμπας μια ζωή, διπρόσωπος, εξυβρίζει και μετά καλοπιάνει, γελοίος, αξιοθρήνητος, για τα καραούλια, τυχοδιώκτης (κοιτάει να τη γαζώσει από εδώ και από εκεί)» ενώ αμφισβήτησε και την συγγραφική γνησιότητα του βιβλίου του κ. Σούρλα για τους Κενταύρους το οποίο είχε παρουσιάσει μια μέρα πριν στο Βόλο.

= ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ... Τα εγκαίνια της νέας, ασφαλούς παιδικής χαράς στον πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 12.00 μ.μ.. Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

= ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ... Μαθήματα ελληνικών για γυναίκες ομογενείς και αλλοδαπές που ζουν στο Βόλο, πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά στο Φιλολογικό Τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, με βάση την προϊστορία του ΛΕΒ στον τομέα της εκπαίδευσης των απόρων αγραμμάτων μητέρων: Κυριακά Σχολεία - Εσπερινές Σχολές απόρων Μητέρων - και άλλες παρεμφερείς δράσεις που τέθηκαν στην πρώτη γραμμή από το ξεκίνημα της Λυκείου των Ελληνίδων στο Βόλο (1920). Οι γυναίκες που πέρυσι παρακολούθησαν μαθήματα στο ΛΕΒ προέρχονται από τις χώρες, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Λιθουανία Εσθονία, Δανία, Περσία Βουλγαρία, Αλβανία και Σρι Λάνκα. Σχεδόν όλες βρίσκονται σ’ ένα ιδιαίτερο μορφωτικό επίπεδο, καθότι πολλές έχουν σπουδάσει στη χώρα τους και γνωρίζουν αρκετά για τον ελληνικό πολιτισμό. Αρκετές, δεν είναι οικονομικές μετανάστριες, αλλά ζουν μόνιμα στο Βόλο και με τους Βολιώτες συζύγους τους.

= ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ... Έργα συνολικού προϋπολογισμού 42.880.000,00 ευρώ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) κ. Γιώργος Δέδες κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών κας των Βουλευτών Μαγνησίας. Τα έργα αυτά ιεραρχήθηκαν ως πρώτης προτεραιότητας για χρηματοδότηση, μετά από συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των αρμοδίων φορέων και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΟΜΕΔΙ. 

= ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Στήριξη στο Ορφανοτροφείο Βόλου με δωρεά ενός χρηματικού ποσού έκαναν οι AHEPA Μαγνησίας ( HJ 13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ) και το παρέδωσαν στον πρόεδρο του ιδρύματος κ. Αγραφιώτη. Τα έσοδα από την συναυλία που διοργάνωσαν δόθηκαν εξίσου στο Ορφανοτροφείο και στον πρόεδρο των νεφροπαθών Μαγνησίας.Ο κ. Αγραφιώτης ξενάγησε τα μέλη του Chapter των AHEPA στους χώρους του Ιδρύματος και τους εξήγησε για την μεγάλη προσφορά που παρέχει το Ιδρυμα σ’ αυτά τα παιδιά.   Από την πλευρά του ο πρόεδρος των AHEPA Δημήτρης Παταβάλης ευχήθηκε στον κ. Αγραφιώτη να συνεχίσει το πλούσιο έργο που κάνει στο Ορφανοτροφείο με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο.

= ΣΚΙΑΘΟΣ... Με θετικό πρόσημο και αύξηση της τάξης του 10% κλείνει η αυλαία της φετινής σεζόν για τις πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο υπολογίζεται ότι προσέλκυσε περισσότερους από 165.000 ξένους επισκέπτες, έναντι 150.000 την αντίστοιχη περσινή σεζόν. Στο μεταξύ, αναμένεται στις αρχές της επόμενης χρονιάς και συγκεκριμένα περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, να αναλάβει δράση η Fraport σύμφωνα με τους όρους της παραχώρησης των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

= 0ΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Συνεχίζεται η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου για το παιχνίδι της Κυριακής (9/10, 16.00) με την Αμβρακία στο Πανθεσσαλικό, χωρίς να υπάρχουν νέα προβλήματα, πέρα από τα γνωστά των Φελίπε Ντα Κόστα, Παναγιώτη Ζώνα (τραυματίες) και Γιάννη Δωματά (τιμωρημένος).  Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δούλεψε  με τους παίκτες πάνω σε θέματα τακτικής, ενώ όσον αφορά την ενδεκάδα, σήμερα θα φανούν οι προθέσεις του Κορίνθιου τεχνικού. Πιθανότατα θα δούμε στο βασικό σχήμα τον Ιβάν Ναστέφσκι (λογικά θα πάρει τη θέση του Δωματά), ενώ άγνωστο παραμένει αν θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας ο νεοαποκτηθείς Βασίλης Ιωαννίδης ή θα προτιμηθεί και πάλι ο Βαγγέλης Στουρνάρας, όπως στο παιχνίδι με την Πύδνα.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Η 19μελής αποστολή που θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Τζήμας, Ράπτης, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Αλεξανδρής, Παπαγεωργίου, Μέτσε, Κορέτα, Παπαδόπουλος, Νικλητσιώτης, Κόλα, Ζενούνης, Πετράκος, Ματθαίου, Παπαδήμας, Μαλακασιώτης, Βουρδάκης και Τσιανάκας.Την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής έμεινε και ο Κώστας Τσιουρέλης, ο οποίος αντικατάσταθηκε από τον Βουρδάκη. Να θυμίσουμε πως στο τελευταίο ματς ο Βολιώτης μέσος είχε ξεκινήσει στο βασικό σχήμα ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει θέμα τραυματισμού.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΑΠΕΡΓΙΑ Ε.Ε.Ε.Κ... Στο έδαφος θα είναι από την Κυριακή καθηλωμένα τα αεροπλάνα στα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας εμμένει στις κινητοποιήσεις. Ποιες πτήσεις ακυρώνονται.

= ΛΕΣΒΟΣ... Επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και αποσυμφόρηση της Λέσβου τέθηκαν ως πρώτες προτεραιότητες στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, διάρκειας περίπου επτά ωρών, για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στην Λέσβο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.

= ΚΑΙΡΟΣ...Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στην Αττική η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 70 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, καθώς λόγω της καταιγίδας σημειώθηκαν ολιγόλεπτες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

= ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ.... Ο πρώην υπουργός, που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών στον Κορυδαλλό, επιτέθηκε σε πολιτικά στελέχη του κόμματος στο οποίο και ο ίδιος επί δεκαετίες ανήκε και κατείχε υψηλές κυβερνητικές θέσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις βαριές κατηγορίες περί χρηματισμού, επέμεινε ότι ο ίδιος δεν είχε ούτε αρμοδιότητα ούτε άμεση επαφή για να κλείνει τις συμφωνίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Εκανε λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος του, για «ασύστολα ψεύδη», για πολιτική δίωξη που υπαγορεύθηκε από πολιτικές σκοπιμότητες, εξαπολύοντας βέλη κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αλλά και του μετέπειτα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου

= ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ... Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν τους δρόμους του Ωραιοκάστρου οι περίπου 150 αντιεξουσιαστές που βρέθηκαν στην πόλη προκειμένου να «σπάσουν» τη διαδήλωση που είχαν οργανώσει οι κάτοικοι κατά της ισλαμοποίησης της κοινωνίας τους, όπως χαρακτηριστικά υποστήριζαν. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, ομάδα εθνικιστών αποσπάστηκε από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης και συναντήθηκε με την ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει από άλλες περιοχές. Αμέσως ξεκίνησε πετροπόλεμος και συγκρούσεις, προκαλώντας την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (ΜΑΤ), οι άνδρες των οποίων έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης

= ΑΠΈΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ... Την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR CHANNEL ΚΑΙ EPSILON TV) αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.

= ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.... Οι μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, θα απαρτίζουν την Επιτροπή Διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας, όπως ορίστηκε σήμερα στην τέταρτη τακτική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.  Ο διάλογος θα αφορά το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών, προκειμένου αυτό να εξετασθεί και εν τέλει να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Εξάλλου, όπως αποφασίσθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής θα μετέχουν και ειδήμονες, για να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες.

= ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ... Εντείνεται η σφοδρή σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Δικαιοσύνης, με αφορμή τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ, αλλά και τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ανώτατους δικαστές στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο κ. Τσίπρας μετέφερε την πρόταση της κυβέρνησης για αυξήσεις σε υψηλόβαθμους δικαστικούς.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ....Τη διεξαγωγή έρευνας για «εγκλήματα πολέμου» από το συριακό καθεστώς και τους Ρώσους συμμάχους του στο Χαλέπι ζήτησε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, μετά από νέα αεροπορική επίθεση εναντίον ενός νοσοκομείου στην πόλη. Κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία.

= ΓΑΛΛΙΑ... Την οργή της κυβέρνησης της Γαλλίας προκάλεσε η απόφαση της Πολωνίας να ακυρώσει συμφωνία ύψους 3,5 δισ. δολαρίων με την Airbus για την αγορά ελικοπτέρων Caracal, με το Παρίσι να διαμηνύει ότι θα επανεξετάσει το σύνολο της διμερούς συνεργασίας στο πεδίο της άμυνας και ότι αναβάλλεται επ' αόριστον η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη Βαρσοβία.

= ΝΟΜΠΕΛ... Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στον Κολομβιανό πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος, οι διαπραγματευτές της κολομβιανής κυβέρνησης και των ανταρτών των FARC εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση δεσμευόμενοι να διατηρήσουν σε ισχύ την «διμερή και οριστική» κατάπαυση του πυρός και να κάνουν «τροποποιήσεις» στην ειρηνευτική συμφωνία, εν μέσω προσπαθειών διευθέτησης της κρίσης που προκάλεσε η απροσδόκητη απόρριψη της συμφωνίας ειρήνης από τους Κολομβιανούς.

= ΑΙΤΗ... Σε τουλάχιστον 842 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των νεκρών από το σαρωτικό χτύπημα του κυκλώνα Μάθιου στην Αϊτή, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί ότι θα χρειαστούν μέρες έως ότου διαφανεί το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής στην φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου Δεκάδες χιλιάδες άστεγοι, 350.000 άνθρωποι χρήζουν βοήθειας. Ο κυκλώνας -εξασθενημένος σε κατηγορία 3- διασχίζει τώρα τις ακτές της Φλόριντα με κατεύθυνση το βορρά. Μαζικές εκκενώσεις παράκτιων περιοχών υπό τον κίνδυνο πλημμυρών και πάνω από 800.000 σπίτια δίχως ρεύμα. Εικόνες, βίντεο...

= ΦΛΟΡΙΝΤΑ... Ο κυκλώνας Μάθιου έφτασε στη Φλόριντα. Σχεδόν μισό εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, εξαιτίας του κυκλώνα, ο οποίος είναι κατηγορίας 3 και πνέει με ανέμους που φτάνουν τα 200 χλμ/ώρα. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ήδη κηρυχθεί σε Φλόριντα και Νότια Καρολίνα, ενώ σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΤΖΕΙΜΙ ΝΤΑΙΜΟΝ... Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε πιθανότερη την διάλυση της Ευρωζώνης μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, δήλωσε ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιλώντας σε κοινό αποτελούμενο κυρίως από ανώτατα στελέχη τραπεζών.

= ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΝΤ... Σειρά επαφών, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ, έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη, με κυρίαρχο θέμα τη διευθέτηση του χρέους. Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για το χρέος.

= ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ... H Ευρωζώνη πρέπει να αναλάβει ρεαλιστική δράση για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώ επανέλαβε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 είναι «πολύ φιλόδοξος».

= Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ... Ορατή είναι πλέον η επίτευξη τελικής συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Το πρωί της Δευτέρας θα συγκληθεί το EuroWorking Group.

= ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ... «Μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5%. Εάν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θέλουν να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα με πιο φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους, θα πρέπει να δούμε πώς θα βγουν τα νούμερα» δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, θέτοντας σαφώς θέμα για το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό σύστημα.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ... Η ήττα από την Ελβετία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ «τσάντισε» την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία. Η απάντηση των Ιβήρων ήταν το επιβλητικό 6-0 επί του «αδύναμου κρίκου» του 2ου ομίλου, Ανδόρα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να επιστρέφει... δριμύτερος και με 4 γκολ να βάζει «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή του στην πρώτη νίκη της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

= ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2-0... Η Εθνική ομάδα διπλασίασε τις νίκες της στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018, επικρατώντας της Κύπρου με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με γκολ των Μήτρογλου στο 12ο και Μάνταλου στο 42ο λεπτό. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στους έξι βαθμούς και μοιράζεται την πρώτη θέση με το Βέλγιο, που συνέτριψε στις Βρυξέλλες τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 4-0.

= ΚΟΝΤΟΝΗΣ... Ατάκες που κάνουν αίσθηση και θα συζητηθούν ακούστηκαν από το στόμα του υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη… χείμαρρο σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο Σταύρος Κοντονής, δεν έκρυψε ότι η προσπάθεια κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει… πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της ενώ έκανε το ρητορικό ερώτημα «θεωρείτε τυχαίο ότι 10 χρόνια τώρα έχουν παραχθεί εγκληματικές οργανώσεις που αποδίδονται σε στελέχη της ομοσπονδίας ή ακόμη και των ομάδων;»!

= ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ... Δεν βρέθηκε λύση για τη θέση του επιδιαιτητή στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών για τη Super League, που... χηρεύει μετά την αποχώρηση του Κύρου Βασσάρα. Στη χθεσινή συνάντηση των κκ. Γκρούτση, Σαραϊδάρη και Καραβασίλη δεν υπήρξε συμφωνία για το πρόσωπο που θα διαδεχόταν τον πρώην διεθνή διαιτητή, με τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι να αφορούν μεταξύ άλλων και σύμφωνα με πληροφορίες τους Μπίκα, Καλύβα και Τσαχειλίδη.

= ΑΕΚ... Με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Αραβίδη, η ΑΕΚ έβγαλε «διάθεση» στο φιλικό με την Καλλιθέα και επικράτησε 4-0 κεκλεισμένων των θυρών στο «Ελ Πάσο». Ο 29χρονος επιθετικός, ο οποίος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έδωσε ρεσιτάλ πάθους από το πρώτο λεπτό έως το 68ο, όταν αντικαταστάθηκε, δείχνοντας πόσο πολύ έλειψε από την Ένωση στο διάστημα του παραγκωνισμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: