Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 7/10/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
= ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑΜΒ... Στην Εισαγγελία βρέθηκε σήμερα το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ καθώς η Διοίκηση της Επιχείρησης δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια στο εξώδικο που της επιδόθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το εξώδικο αναφέρεται στην απόφαση του Εφετείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία είναι παράνομες οι περικοπές που εφαρμόστηκαν το 2012 στους μισθούς.Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωση:Ο αρμόδιος κ. εισαγγελέας, αφού ενημερώθηκε για την υπόθεση, μας συμβούλεψε:1.- να υποβάλλουμε μήνυση στη Διοίκηση, και 2.- να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την υλοποίηση της απόφασης»

= ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Σε νέες εκλογές οδηγείται το Ορφανοτροφείο Βόλου, επτά μόλις μήνες μετά τη ανάδειξη της διοίκησης Αγραφιώτη στο «τιμόνι» του Ιδρύματος. Ο δρόμος των εξελίξεων άνοιξε ουσιαστικά σήμερα μετά την παραίτηση της Γραμματέως του Δ.Σ του ιδρύματος από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Βόλου, αλλά τυπικά οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί εδώ και μέρες, με τον κ. Αγραφιώτη να καταγγέλλει σχέδιο καθαίρεσής του εκ μέρους της δημοτικής αρχής Βόλου. Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο κ. Αγραφιώτης τονίζει ότι «οι μάσκες έπεσαν» και καταγγέλλει ευθέως πλέον άμεση εμπλοκή του Δήμου, «ο οποίος θεωρεί το Ορφανοτροφείο Βόλου ως ποδοσφαιρικό σωματείο και θέλει με τον οποιονδήποτε τρόπο να ελέγξει τη διοίκηση του Ιδρύματος»ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
= ΔΕΥΑΜΒ... Με θέμα συζήτησης την εξουσιοδότηση δικηγόρου για άσκηση προσφυγής κατά απόφασης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας με την οποία απορρίφτηκε η ένσταση της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με την υλοποίηση του έργου εκσυγχρονισμού και ζωνοποίησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Βόλου και- Νέας Ιωνίας, συνεδριάζει αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.
= ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Διάρρηξη του γραφείου της Φιλόπτωχου Αδελφότητας στο Ορφανοτροφείο Βόλου καταγγέλθηκε σήμερα το απόγευμα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες μπήκαν στο γραφείο από ανασφάλιστο παράθυρο. Ο δράστης ή οι δράστες αποχώρησαν δίχως μέχρι στιγμής να είναι γνωστό αν έκλεψαν έγγραφα από το γραφείο. Αφησαν όμως τα ίχνη τους πίσω, καθώς ξέχασαν το παράθυρο ανοιχτό, ενώ αυτό είναι πάντοτε κλεισμένο. Επιπλέον, στο πάτωμα του γραφείου βρέθηκαν δύο πεταμένα μπλόκ.Ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Άγγελος Αγραφιώτης που ρωτήθηκε συνέδεσε το περιστατικό με τις εκλογές στο Δ. Σ. της Φιλόπτωχου.
= ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 44χρονου... Σοκ στο Βόλο από τον αιφνίδιο και πρόωρο θάνατο 44χρονου. Ο άτυχος Κωνσταντίνος Παγανάς, μαραγκός, βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του σπιτιού του από τη σύντροφό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 8.30 το βράδυ προχθές, οπότε η σύντροφός του τον αναζήτησε. Είχε αντιληφθεί ότι είχε σταματήσει να βολεύει τα εργαλεία του στο κάτω πάτωμα του σπιτιού, καθώς επικρατούσε ησυχία και πήγε να δει τι συνέβαινε. Σοκαρισμένη αντίκρισε τον άτυχο άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στο πάτωμα της τουαλέτας και κάλεσε αμέσως σε βοήθεια το ΕΚΑΒ, ενώ προσπάθησε να τον συνεφέρει, μάταια, όμως.Η είδηση του θανάτου σκόρπισε απέραντη οδύνη σε όσους γνώριζαν τον άτυχο άνδρα για τον οποίο όλοι είχαν να πουν μία καλή κουβέντα για το πόσο αγαπητός ήταν, εργατικός και γενναιόδωρος.
= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ... Από το Δήμο Βόλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ευχαριστούμε θερμά την υφυπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον γεν.γραμματέα, κ. Γιώργο Δέδε και τον υπουργό, κ. Χρ. Σπίρτζη, για το ενδιαφέρον και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν με αποτέλεσμα να ανακοινώνονται σημαντικά έργα που πρότεινε η Δημοτική μας Αρχή και που βάσιμα προσδοκούμε ότι θα συμβάλλουν θεαματικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών. Ωστόσο θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας γιατί παραμένουν δέσμιοι αναχρονιστικών αντιλήψεων και εμμονικών συμπεριφορών, που τους επιβάλλονται από μια χούφτα κομματικών γραφικών της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, των γνωστών cartoons, στη Μαγνησία. Εμείς τους ευχαριστούμε και πάλι αφού για εμάς προέχει το καλό της πόλης, χωρίς εμπάθειες, προκαταλήψεις και πρακτικές σοβιέτ, που δυστυχώς για λόγους προφανείς, αλλά μη αποδεκτούς, κάποιοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν
14χρονη ΚΑΤΑΠΙΕ ΧΛΩΡΙΝΗ...Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα χθές στο ΕΚΑΒ Βόλου, όταν  έλαβε κλήση για 14χρονη, η οποία κατάπιε ποσότητα χλωρίνης. Κάτω από συνθήκες, οι οποίες είναι προς το παρόν αδιευκρίνιστες, η ανήλικη κατάπιε το χημικό προϊόν, με αποτέλεσμα να τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η ζωή της. Ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο σημείο, από όπου έλαβε την κλήση, στη Νέα Ιωνία και παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ ταυτόχρονα γίνονταν η διακομιδή του κοριτσιού στο Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ευτυχώς, η 14χρονη έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της και βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση γιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Αχιλλοπούλειου.
= ΑΛΜΥΡΟΣ... Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας η προσφυγή του Χρήστου Καραζούπη κατά της απόφασης του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, με την οποία τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντα του Διευθυντή των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η προσφυγή απορρίφθηκε καθώς υπάρχει εκκρεμοδικία για το αντικείμενο της προσβαλλόμενης πράξης. Ο κ. Καραζούπης έχει το δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης αυτής της Αποκεντρωμένης εντός ενός μηνός.
= ΣΚΙΑΘΟΣ... Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Δίκαιο του Διαστήματος αναδείχθηκε η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών, με τη Σκιαθίτισσα Φιλαρέτη Κουιμτζή - Φιλαρέτου να καταλαμβάνει, αντίστοιχα,  διεθνή πρωτιά ως η καλύτερη αγορήτρια του διαγωνισμού, αγορεύοντας ενώπιον του δικαστηρίου της Χάγης.  Η νεαρή Σκιαθίτισσα, η οποία βρίσκεται στο κατώφλι των 20 χρόνων της, τριτοετής, φέτος, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετέχει στη dream team που εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα και την Ευρώπη, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των νικητών.
= ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ...  Σε δύο προσαγωγές για την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε χθές το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στον Αγιο Λαυρέντιο, προκαλώντας κινητοποίηση ισχυρότατων πυροσβεστικών δυνάμεων, προχώρησαν πριν από λίγη ώρα άντρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Εχουν προσαχθεί μία ηλικιωμένη γυναίκα και ο εγγονός της, όταν από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι από το κτήμα της, στο οποίο άναψε φωτιά για να κάψει αγροτικά υπολείμματα, οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα που έπνεε στην περιοχή, επεκτάθηκαν σε παρακείμενες εκτάσεις, οι οποίες κάηκαν ολοσχερώς. Ο απολογισμός είναι καμένη έκταση 15 συνολικά στρεμμάτων, ανάμεσά τους και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, καθώς η φωτιά πρόλαβε να επεκταθεί σε παρακείμενα κτήματα
= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ....Λιγοστεύουν οι πιθανότητες για συμμετοχή του Τορεζάνι στον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Πετριτή. Οι κυανόλευκοι θα πραγματοποιήσουν την τελευταία τους προπόνηση επί βολιώτικου εδάφους, την Παρασκευή στις 14:30 στο πλαστικό της Αγίας Παρασκευής ενώ η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα το Σάββατο το πρωί. Το ξενοδοχείο που θα καταλύσει η αποστολή είναι το Corfu Mare Boutique Hotel, που βρίσκεται 2.2 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κέρκυρας.
= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 15.00 θα αναμετρηθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Ολυμπιακός Βόλου και Απόλλων Λάρισας για την 1η αγωνιστική των ομίλων της Γ' Εθνικής κατηγορίας, όπως ορίστηκε από την ΕΠΟ. Το παιχνίδι θα είναι «νοκ άουτ» και αν δεν υπάρξει νικητής στα 90 λεπτά θα ακολουθήσει παράταση κι αν χρειαστεί θα χτυπηθούν και πέναλτι..... Συνέχεια στις νίκες θέλει να δώσει την Κυριακή (9/10) ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι με την Αμβρακία Κωστακιών στο Βόλο, Η προετοιμασία για την κυριακάτικη αναμέτρηση άρχισε ουσιαστικά το μεσημέρι της Τετάρτης, με τους «ερυθρόλευκους» να προπονούνται στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού.
= ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ... Μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας, ο Ρήγας Φεραίος φαίνεται πως μπήκε στο δρόμο των επιτυχιών. Το «τρίποντο» επί της Νίκης, ακολούθησε η εκτός έδρας ισοπαλία με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, που θα μπορούσε να είναι και νίκη αν οι γηπεδούχοι δεν ισοφάριζαν με πέναλτι «φάντασμα».

ΕΛΛΑΔΑ

= ΚΑΙΡΟΣ...Για σημαντική μεταβολή του καιρού την Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της χώρας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, κάνει λόγο σε έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

= ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ... Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε Ιωάννινα, Αιτωλοακαρνανία και Αττική, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην εγχώρια αγορά, καθώς και στις κλοπές οχημάτων.

= ΣΥΡΙΖΑ... Την πόρτα του μεγάρου Μαξίμου πέρασε το βράδυ της Πέμπτης σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές για μια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων «σε χαλαρό κλίμα».

= ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ... Σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «συστηματικές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην λειτουργία της Δικαιοσύνης» και υπογράμμισε ότι «η ΝΔ είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα και δεν δέχεται οποιαδήποτε εκτροπή».

= ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΠΘ... Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους σε τακτικό ανακριτή, δύο από τους τρεις φερόμενους ως δράστες της επίθεσης που καταγγέλθηκε από 23χρονη και τον 20χρονο φίλο της, σε υπαίθριο χώρο του ΑΠΘ, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

= ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ... Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, μετά το προ ημερών δημοσίευμα της εφημερίδας 'Η Αυγής', σύμφωνα με το οποίο ο νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, φέρεται ότι επιβάρυνε τους δημότες του με 228.000 ευρώ για "αποζημίωση κατόπιν δικαστικής απόφασης", η οποία αφορούσε τον ίδιο.

= ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ... Την Παρασκευή αναμένεται η ανακοίνωση του ή των νικητών του Νόμπελ Ειρήνης, ένα βραβείο που 'διεκδικούν' επάξια οι Έλληνες νησιώτες για την αυτοθυσία τους και την προσφορά τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.  Ήταν οι αφανείς ήρωες. Οι άνθρωποι που άφησαν στην άκρη την καθημερινότητά τους για να βοηθήσουν τις χιλιάδες ξεριζωμένων που έφταναν στις ακτές των ελληνικών νησιών...

ΚΟΣΜΟΣ

= ΓΑΛΛΙΑ... Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παραμείνει σταθερή απέναντι στην Βρετανία καθώς κατά τα φαινόμενα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει επιλέξει ένα σκληρό Brexit.

= ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ... Ο θάνατος ενός στους εννέα ανθρώπους συνδέεται με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Και το μέλλον διαγράφεται ακόμη πιο δυσοίωνο αφού σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ η ποιότητα του αέρα όλο και χειροτερεύει.

= ΗΠΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ... Μεγάλη κινητοποίηση στις ΗΠΑ, με τις νότιες Πολιτείες να προετοιμάζονται για το πέρασμα του κυκλώνα Μάθιου. Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Φλόριντα, ενώ οι Αρχές κάλεσαν περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Φονικό το πέρασμα του τυφώνα από την Αϊτή: Τουλάχιστον 108 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη χώρα, ενώ συνολικά 112 ήταν τα θύματα στην Καραϊβική. Φωτορεπορτάζ

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Οι εορτασμοί της επανένωσης της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στη Δρέσδη επισκιάστηκαν από επεισόδια του ξενοφοβικού κινήματος Pegida. Έντονη κριτική ασκείται στην αστυνομία που δεν παρενέβη.  Πολιτικοί από το σύνολο του πολιτικού φάσματος στη Γερμανία καταδίκασαν τις κατάπτυστες δηλώσεις της επικεφαλής του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Φράουκε Πέτρι, η οποία συνέκρινε τους πρόσφυγες με κοπρόχωμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΣΕΒ... Πυρά εξαπέλυσε ο ΣΕΒ για την υπεροφορολόγηση, σχολιάζοντας στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων τον προϋπολογισμό του 2017. Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι επιχειρείται μία τεράστια αναδιανομή εισοδήματος και στα δύο άκρα των εισοδημάτων, με απρόβλεπτες επιπτώσεις.

= ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ.... Μέχρι τον Νοέμβρη του 2016 θα υπογραφεί η συμφωνία χρηματοδότησης για το νέο εξοικονομώ κατ’ οίκον, ύψους 250 εκατ. ευρώ, που με την κατάλληλη μόχλευση θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. ευρώ.

= ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ... Την αναγκαιότητα να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατό, υπογράμμισε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου. «Η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος είναι η αναδιάρθρωση του», δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «όσο το αναβάλει κανείς, τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα γιατί αποδυναμώνεται η οικονομία».

= DEUTSCHE BANK... Η αρμόδια για την εποπτεία του τραπεζικού τομέα αρχή της Γερμανίας θεωρεί ότι προσώρας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Deutsche Bank παραβίασε τους κανόνες κατά του ξεπλύματος χρήματος στη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters την Πέμπτη επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

= XΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ... Με μικρές μεταβολές κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, με την αγορά να κλείνει σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Μυτιληναίος, της ΓΚΕ ΤΕΡΝΑ, της Lamda Development και της Motor Oil, ενώ πιέσθηκαν οι μετοχές της Aegean Airlines, του ΟΤΕ, της Eurobank και του ΟΠΑΠ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 574,22 μονάδες, με μικρή πτώση 0,20%.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ... Σε ένα από τα πολύ σπάνια λάθη της τεράστιας καριέρας του, ο Τζίτζι Μπουφόν «κλώτσησε αέρα» στο 55ο λεπτό κι έτσι η Ισπανία προηγήθηκε της Ιταλίας. Ομως το μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών στο Τορίνι, ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1 καθώς ο Ντε Ρόσι ισοφάρισε με πέναλτι. Στο μεταξύ, οι Ισλανδοί μέχρι το 90' έχαναν 1-2 στο Ρέικιαβικ από τη Φινλανδία στο μεγάλο Σκανδιναβικό ντέρμπι, όμως, με σκόρερ τους Φινμπόγκασον (90+1΄) και Ράγκναρ Σίγκουρντσον (90+6΄) έφτασαν σε μια μεγαλειώδη ανατροπή και οδηγούν την «κούρσα» στον 10ο προκριματικό όμιλο. Η Σερβία είχε εύκολο έργο (3-0) εναντίον της Μολδαβίας στο Κισινάου, ενώ η Κροατία συνέτριψε 6-0 το Κόσοβο. Τέλος, η Τουρκία επέστρεψε από 0-2 και «έσωσε» τον βαθμό (2-2) στον αγώνα με την Ουκρανία στο Ικόνιο.

= U21... Πικρό «αντίο» είπε η εθνική Ελπίδων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21. Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη γνώρισε τη συντριβή 4-0 από το Ισραήλ στο Μπερ Σεβά και αποχαιρέτησε τις πιθανότητες πρόκρισης. Τα τέρματα των Ισραηλινών πέτυχαν οι Αλμτμαν (27΄, 60΄πεν.), Γκόζλαν (40΄) και Ντορ Πέρετζ (55΄).

= EΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ... Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της Εθνικής ομάδας για τον αγώνα με την Κύπρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» (Παρασκευή 21:45). Οι διεθνείς είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να διπλασιάσουν τις νίκες τους στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018. Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει ξεκάθαρο πλάνο όσον αφορά στην τακτική προσέγγιση της συνάντησης, καθώς θα παρατάξει και πάλι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε σχηματισμό 4-2-3-1.

= ΚΥΠΡΟΣ... Η Κύπρος περιμένει με ανυπομονησία τον αγώνα με την Ελλάδα, στόχος της είναι να εμφανιστεί ανταγωνιστική απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα, ενώ η νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Ολυμπιακού ήταν μεγάλη αλλά πρόκειται για κάτι διαφορετικό, υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός προπονητής των Κυπρίων, Χριστάκης Χριστοφόρου. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Εφραίμ επισήμανε ότι εκτός γηπέδου θα είναι αδέλφια με τους Έλληνες διεθνείς.

= ΠΑΟ... Νέο κύκλων επαφών με ειδικό γιατρό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πέλμα του θα ξεκινήσει ο Ράσμους Τελάντερ. Ο Δανός κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού, που στις αρχές του καλοκαιριού μπήκε στο χειρουργείο κι από τότε δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει ακόμη στην ενεργό δράση, έλαβε άδεια από τη διοίκηση για να μεταβεί στην πατρίδα του με σκοπό να συναντηθεί με γιατρό που ειδικεύεται σε παθήσεις του πέλματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: