Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 4/10/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ... Εναλλαγές καλοκαιρινής και φθινοπωρινής διάθεσης σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στη Μαγνησία, με την πλάστιγγα να γέρνει προς τη δεύτερη κατεύθυνση τις επόμενες μέρες, καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Μετά τις σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου, που άγγιξαν τους 32 βαθμούς κελσίου, τα δεδομένα αλλάζουν από σήμερα Τρίτη προς Τετάρτη, με κύριο χαρακτηριστικό την επιδείνωση του καιρού, που θα συνοδεύεται από βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά οκτώ έως δέκα βαθμούς, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές των δύο προηγούμενων ημερών.
...

= ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ... Το πρωί της Τετάρτης θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού πολιτικής άμυνας σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2016» Η δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού θα γίνει στις 11:00, όπως θα ακούγονταν αν έπρεπε να σημάνουν αεροπορική επίθεση. Ο ήχος, που θα είναι διακοπτόμενος και διαφορετικής έντασης, θα διαρκέσει 60 δευτερόλεπτα. Στις 11.05 θα σημάνει η λήξη του συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων με συνεχή ήχο σταθερής έντασης

= ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ... Με τον υπουργό Εργασίας Γ.Κατρούγκαλο θα συναντηθούν σήμερα συνταξιούχοι της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα η συνάντηση θα γίνει στις 3:30 το μεσημέρι με τετραμελή αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συνταξιούχων Τσιμεντοβιομηχανιών Μαγνησίας. Παράλληλα, ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του συμμετέχουν στην πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου στη Λάρισα. Σημειώνεται πως ο Σύλλογος έχει δρομολογήσεις λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το δημαρχείο Βόλου στις 8:30 το πρωί για τη μετάβαση των συνταξιούχων στη Λάρισα.

=ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΤ....Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις απ’ ότι φαίνεται στον τηλεοπτικό σταθμό TRT ο οποίος ανήκει στο δίκτυο της Hellasnet. Η είδηση της σύλληψης του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του δικτύου Γιάννη Καραγιώργη την προηγούμενη εβδομάδα, προκάλεσε αναταραχή στους εργαζόμενους του θεσσαλικού καναλιού, ενώ σήμερα ο διευθυντής Σωτήρης Πολύζος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μεταδίδοντας τη δήλωση του κ. Καραγιώργη σχετικά με τα γεγονότα και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί «αφού θα έχει ολοκληρωθεί η εικόνα». Το κυριότερο όμως είναι ότι σήμερα η διοίκηση του καναλιού προχώρησε στην απόλυση τριών δημοσιογράφων. Πρόκειται για τους Χρήστο Τσούμαρη και Νίκη Καραΐσκου από τη Λάρισα και Γιώργο Μπανάτσα από την Καρδίτσα. 

= ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ... Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» κι ο Δήμος Βόλου, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και την συνεργασία των εθελοντών αιμοδοτών του Συλλόγου Εργαζομένων Carrefour Βόλου, διοργανώνουν την συμμετοχή της πόλης του Βόλου στην 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α.. Η φλόγα θα φτάσει στον Βόλο το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου 2016, θα παραληφθεί στην είσοδο της πόλης, επί της οδού Λαρίσης, από τους εθελοντές αιμοδότες του συλλόγου εργαζομένων Carrefour, θα ανάψει στο βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και από εκεί οι λαμπαδηδρόμοι αθλητικών συλλόγων, φορέων εθελοντών και δημοτών της πόλης θα τη μεταφέρουν παραλιακά έως το Νοσοκομείο του Βόλου και στη συνέχεια στο θεατράκι του πάρκου του Αναύρου, όπου θα απευθυνθούν χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση με μονόπρακτα της Δώρας Τσόγια και θέμα την «Ανθρωπιά», από τη θεατρική ομάδα «Θρυαλλίδα»...

=  ΓΑΛΑΤΗΣ ΓΙΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ... Από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, Απόστολο Γαλάτη έγινε η ακόλουθη δήλωση: «Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορήθηκα την εμπλοκή του ονόματός μου στα τουλάχιστον περίεργα και σε κάθε περίπτωση απαράδεκτα «παιχνίδια» του «κυρίου» Άγγελου Αγραφιώτη με το Ορφανοτροφείο, κάτι που δεν είναι ανεκτό από μέρους μου. Αφού ξεκαθαρίσω ότι τον συγκεκριμένο «κύριο», που υποστήριξε ψευδέστατα ότι δήθεν επικοινώνησε μαζί μου ζητώντας εξυπηρέτηση για επισκευές στα υδραυλικά του Ορφανοτροφείου κι εγώ του ζήτησα σαν αντάλλαγμα την παραμονή στο ίδρυμα μιας υπαλλήλου, ούτε καν τον γνωρίζω, πολλώ δε μάλλον ουδέποτε επικοινώνησα μαζί του, δηλώνω ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Κι αυτό γιατί το Ορφανοτροφείο είναι πολύ σημαντική υπόθεση, για να το χρησιμοποιεί έτσι ο κάθε Αγραφιώτης, και μάλιστα εμπλέκοντας με συκοφαντικό τρόπο ανθρώπους που ούτε έχουν, ούτε, βεβαίως, θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του. Τελεία και παύλα».

= ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ... Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, ο Φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ Δράση και Ενέργεια διοργανώνουν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17.30 στο Άγαλμα στην Παραλία του Βόλου, εκδήλωση με τίτλο «Χτύπα το Στίγμα».   Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν ψυχοκινητικές και αθλητικές δραστηριότητες, δωρεάν για μικρούς και μεγάλους. Στόχος είναι η συμμετοχή όλων, η επαφή με το συνάνθρωπο και η κοινή δράση ώστε να κατανοήσουμε τον διπλανό μας και τις δυσκολίες του, να αισθανθούμε ευεξία και ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας είτε πάσχουμε από κάποια ψυχική ασθένεια είτε όχι.  Οι διοργανωτές  περιμένουν όλους σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Άνθρωπο και την Ψυχική του Υγεία.

=ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ... Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που γιορτάζεται σήμερα 4 Οκτωβρίου, σε μήνυμά της η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου αναφέρει:  «Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, καθώς συμπίπτει και με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που για την Καθολική Εκκλησία είναι ο προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος. Πάντως, οι αριθμοί για την κακοποίηση κι εκμετάλλευση των ζώων από τον άνθρωπο είναι αποκαρδιωτικά: Το 80% των σκύλων και γάτων του πλανήτη είναι αδέσποτα ή παραμελημένα. Εκατομμύρια άγρια ζώα σκοτώνονται ή πωλούνται παράνομα στη μαύρη αγορά κάθε χρόνο ενώ το συνολικό ποσό των παράνομων αγοραπωλησιών ξεπερνά τα 10 δις δολάρια τη χώρα μας, παρόλο που ο νόμος για την κακοποίηση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων έχει γίνει αυστηρότερος - με επιβολή προστίμων -, σχεδόν καθημερινά είναι τα κρούσματα θανάτωσης, κακοποίησης αλλά και παραμέλησης ζώων.  Με εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα σήμερα, φορείς και φιλοζωικές οργανώσεις, περνάνε το μήνυμα κατά της κακοποίησης και παραμέλησης:

= ΣΕΙΣΜΟΣ... Νέα σεισμική δόνηση  σημειώθηκε  στις 22.34  9χλμ νότια του Βόλου στον θαλάσσιο χώρο του Παγασητικού κόλπουΗ δόνηση είχε ένταση 2,6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και είναι η πέμπτη μέσα σε 2 ημέρες στην περιοχή της Μαγνησίας.  Είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και έγινε αισθητή στην πόλη... 

= ΑΛΜΥΡΟΣ... Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό δικυκλιστή συνέβη χθες στον Αλμυρό. Στις 2 το μεσημέρι 42χρονος Αλβανός βρισκόταν σε παράδρομο τη ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου Αλμυρού στο οδόστρωμα τραυματισμένος. Διερχόμενοι οδηγοί καλούσαν σε βοήθεια το ΕΚΑΒ.  Αμεσα στον τόπο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε και μετέφερε τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για την παροχή πρώτων βοηθειών.

=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ...  Ευχαριστημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα, όχι όμως και από την απόδοση της ομάδας του, εμφανίστηκε ο Στέφανος Ξηροφώτος στις δηλώσεις του μετά τον νικηφόρο αγώνα με αντίπαλο τον Θεσπρωτό. Ο Βολιώτης τεχνικός τόνισε πως με δουλειά θα γίνει προσπάθεια να βελτιωθεί αυτή η απόδοση και η Νίκη να φτάσει στον στόχο της


=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Στουρνάρας ''Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είμαστε ευχαριστημένοι για το κομβικής σημασίας «διπλό» που πήραμε. Κάναμε το τέσσερα στα τέσσερα. Είναι ένα σπουδαίο «τρίποντο» σε μια πολύ δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού που μας ακολουθεί σε κάθε γήπεδο. Ευχαριστούμε τη διοίκηση που μας παρέχει τα πάντα. Μπορεί να φαίνεται ότι λαϊκίζω, είμαι όμως αρκετά μεγάλος σε ηλικία και ξέρω τι λέω. Βγαίνει τρομερή υγεία στην ομάδα. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε, να πολλαπλασιάσουμε τους φιλάθλους στο γήπεδο και να πάρουμε την άνοδο. Μετά από αυτό το «διπλό» ξεκάθαρα κοιτάμε μόνο την άνοδο. Περιμένουμε τον κόσμο και την επόμενη αγωνιστική να μας στηρίξει με την Αμβρακία Κωστακιών''

ΕΛΛΑΔΑ

= ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ... Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων στην Βασιλίσσης Σοφίας διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά την έρευνα για το περιστατικό που ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες η έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν

= ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ... «Δικαιοσύνη για όλους» ονομάζεται ο νομικός φορέας, ο οποίος συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της «Πλεύσης Ελευθερίας» και θα διερευνήσει τέσσερις μεγάλες υποθέσεις: τις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια, καθώς και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

= ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΠΑ... Ακυρώσεις πτήσεων της Olympic Air την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 λόγω της απεργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

= ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ... Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέλη που θα συγκροτούν την Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Επίσης, θα δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο που θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης.

= ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ... Στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την μέτρηση της πρόθεσης ψήφου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε δημοσκόπηση που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο ΣΚΑΪ.

= ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... Επτά άτομα, υπήκοοι Συρίας, Αλγερίας και δυτικής Σαχάρας ηλικίας 16-44 ετών, συνελήφθησαν την Κυριακή στη Θεσαλονίκη μετά τη ληστεία και την ασέλγεια σε βάρος νεαρής γυναίκας μέσα στους χώρους του ΑΠΘ.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΣΥΡΙΑ... Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας με στόχο γαμήλια δεξίωση κοντά στην πόλη Χασάκα, στην βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

= ΟΥΓΓΑΡΙΑ... Το δημοψήφισμα που είχε στήσει η ουγγρική κυβέρνηση για το προσφυγικό -με σκοπό εξαρχής να το χρησιμοποιήσει ως πολιτικό χαρτί εντός και εκτός- τελικά ναυάγησε θεαματικά παρά την επιθετικότατη εκστρατεία, με μόλις το 40% των ψηφοφόρων να κάνουν τον κόπο να πάνε στην κάλπη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην στάση της Βουδαπέστης. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους που δεν πιάστηκε το όριο να είναι δεσμευτική η κάλπη, αλλά ο Ορμπάν επιμένει και το παρουσιάζει, έστω κι έτσι, ως πολιτική νίκη.

= ΗΠΑ... Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης εξέδωσε εντολή «διακοπής και αποχής» σε βάρος του Ιδρύματος Τραμπ, απαιτώντας να σταματήσει να συλλέγει δωρεές στην πολιτεία, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι έγκυρα καταχωρημένο ως φιλανθρωπικό ίδρυμα. Το Ίδρυμα Τραμπ δεν είχε ενημερώσει ποτέ τις Αρχές, ως όφειλε, για τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με τη δράση του.

= ΗΠΑ... Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις συνομιλίες με την Ρωσία για την προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στην Συρία και κατηγόρησαν την Μόσχα για μη «τήρηση των δεσμεύσεων της» με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας στην οποία είχαν καταλήξει Ουάσιγκτον και Μόσχα στις 9 Σεπτεμβρίου. Στο έλεος των βομβαρδισμών βρίσκεται σε καθημερινή βάση το Χαλέπι· νοσοκομείο βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο επιδρομών και φέρεται να έχει καταστραφεί, με τη Ρωσία να αρνείται παγίως κάθε ανάμειξη.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ...Έξι Γερμανοί βουλευτές αναμένεται να μεταβούν την Τετάρτη στην στρατιωτική βάση του Ιντζιρλίκ στη νότια Τουρκία,επίσκεψη που ενδεχομένως σηματοδοτεί την εκτόνωση της έντασης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ένας Τούρκος αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ... «Το προσχέδιο του προϋπολογισμού επιβεβαιώνει ότι η χώρα, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχασε δύο χρόνια» δήλωσε ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας για το προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι «υπό προϋποθέσεις και με υπεραισιόδοξες προβλέψεις, το 2017 η χώρα θα επιστρέψει εκεί που ήταν το 2014.»

= ΓΣΕΕ... Το πόρισμα των “λεγόμενων σοφών” δεν έχει σχέση με τις επιδιώξεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που απαιτείται, είναι κατά τη δεύτερη διαπραγμάτευση που το επίδικο ζήτημα είναι τα εργασιακά, η κυβέρνηση να κρατήσει σταθερά «αυτό που ονομάσαμε εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης, που τη διαμόρφωσε η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών και εργαζομένων)».

= ΚΟΛΙΑΣ... Η επιμονή στην εφαρμογή του ίδιου μείγματος περιοριστικής πολιτικής, αποτελεί τροχοπέδη στην προσέλκυση επενδύσεων, σημειώνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κων.Κόλλιας, σε δήλωσή του για το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει, ότι για την επόμενη χρονιά προβλέπεται πως οι έμμεσοι φόροι θα φθάσουν το 56,34% του συνόλου των φορολογικών εσόδων. «Όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης, δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων».

= ΘΕΣΜΟΙ... Το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου θα αποσταλεί στους θεσμούς το κείμενο για τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, μετά και την ενσωμάτωση σχολίων και παρατηρήσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ... Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος, με την αγορά να προσεγγίζει και πάλι τα επίπεδα των 570 μονάδων. Όμως, η συναλλακτική δραστηριότητα κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, με τον τζίρο να υποχωρεί κάτω από τα 15 εκατ. ευρώ.O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 569,72 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,74%.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΑΔΑΣ... Αρκετούς απόντες μέτρησε η Εθνική ομάδα στην πρώτη προπόνησή της εν όψει των αγώνων με Κύπρο (7/10) και Εσθονία (10/10), για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018. Από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά έλειπαν οι Μήτρογλου, Μανωλάς και Χολέμπας, που είχαν πάρει άδεια από τον Μίχαελ Σκίμπε και θα ενσωματωθούν στην αποστολή τις επόμενες ώρες.

= ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-0... Χωρίς νίκη παρέμεινε η Ξάνθη στο πρωτάθλημα μετά από 4 αγωνιστικές (2β.), καθώς παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Ατρόμητο (0-0) στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 6ης αγωνιστικής της Super League. Για δεύτερη σερί αγωνιστική έμειναν αήττητοι οι Περιστεριώτες (4β.) μετά την εντός έδρας νίκη τους επί του Αστέρα Τρίπολης (1-0).

= ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ... Πρόταση για την κεντρική χορηγία της Σούπερ Λιγκ κατέθεσε η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, «Άλτερ Έγκο ΜΜΕ ΑΕ», η οποία πριν από λίγο καιρό πήρε την μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που δημοπρατήθηκαν. Η πρόταση της εταιρείας του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έρχεται να ταράξει τα νερά, αφού ως σήμερα, μοναδικός ενδιαφερόμενος για τη χορηγία του πρωταθλήματος ήταν ο ΟΠΑΠ, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη.

= ΑΕΚ... Με τη λέξη «Συνεχίζουμε...» περιέγραψε ο Τιμούρ Κετσπάγια το (άμεσο) μέλλον του στην ΑΕΚ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ωστόσο, αυτό που ισχύει είναι πως δεν έχει παρθεί απόφαση για το μέλλον του Γεωργιανού, ο οποίος βρίσκεται υπ΄ατμόν μετά την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

= ΠΑΟΚ... Έτοιμος να τραβήξει την υπόθεση της αλλοίωσης αποτελέσματα στα... άκρα είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς μέσω επίσημης «θέσης» της ΠΑΕ, κάνει λόγο για ξαφνική αλλαγή του αρχικά ορισθέντα βοηθού, Δόση με τον Χούσκογλου, ο οποίος τελικά υπέπεσε στο τραγικό λάθος με την υπόδειξη οφ σάιντ και ακύρωσης του μοναδικού τέρματος που ενδεχομένως να έκρινε και τη συνάντηση Βέροια - ΠΑΟΚ.  Στις καταγγελίες του ο «Δικέφαλος» τονίζει πως θα κινηθεί και νομικά εναντίον του Βασσάρα εφόσον αποδειχθεί η αλλαγή του βοηθού, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «προσχηματική» την αποχώρησή του Μακεδόνα επιδιαιτητή από το πόστο του στην ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: