Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 27/10/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ


= ΙΓΝΑΤΙΟΣ... Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού και οι ιστορικές αναδρομές του , αλλά και οι τοποθετήσεις του για τους σύγχρονους χριστιανούς, ερμηνεύτηκαν ως ξεκάθαρη επίθεση στον υπουργό Παιδείας. «Στην πατρίδα μας μπορεί να μη χρειάζεται το μαρτύριο του αίματος, αλλά χρειάζεται η μαρτυρία της αλήθειας, γιατί κάποιοι, που έχουν στα χέρια τους την κοσμική εξουσία, προς καιρόν, νομίζουν πως μπορούν να επιβάλουν την διατάραξη σχέσεων αιώνων, να φέρουν τη δική τους άποψη περί της Εκκλησίας, σε τούτη την πατρίδα των ηρώων και των Μαρτύρων. Όσοι μεθούν από την εξουσία χάνουν την πραγματικότητα κι αυτός είναι μεγάλος κίνδυνος.
Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εφαρμόσουν όσα άλλοι προσπάθησαν πριν 70 και 80 χρόνια και απέτυχαν, είναι εκτός πραγματικότητας. Κι όταν αυτό συμβαίνει και διακυβεύεται η ενοποιός δύναμη του λαού μας, που είναι η Ορθόδοξη πίστη μας, προσβάλλεται η ιστορία και το μέλλον της πατρίδας μας. Ελπίζω η σωφροσύνη να επικρατήσει και θα πορευτούμε με ειρήνη και ενότητα, όπως πρέπει τούτες τις κρίσιμες ώρες...

= Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό, τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα γιορτάσουμε και φέτος στο Βόλο το ηρωικό έπος του 1940, τιμώντας τη γενιά που με αγώνες και θυσίες δόξασε την πατρίδα μας, προσθέτοντας λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας.

= Ο ΚΑΙΡΟΣ... Αστατος προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη ο καιρός στο Βόλο με διαστήματα με συννεφιές και πιθανότητα για βροχόπτωση τις μεσημεριανές ώρες.   Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε ανατολικούς.   Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 16 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι με ένταση από 1 έως 3 μποφόρ και το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές στο 91%, τις πρωινές στο 92%, τις μεσημεριανές στο 76% και τις βραδινές στο 85%.

= ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ...Σε χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας Γυναικών και παιδιών σε κίνδυνο, στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ελληνική Μέριμνα», προχώρησε ο Δήμος Βόλου Ο ξενώνας θα λειτουργήσει σε ιδιόκτητο οίκημα, όπου στεγάζονται και τα γραφεία της Ελληνικής Μέριμνας. Το σπίτι προσφέρει φιλοξενία και ηθική στήριξη στην άπορη, απροστάτευτη, κακοποιημένη γυναίκα και παιδί και βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Βόλο.


= ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΒΟΛΟΥ Ο ΕΦΡΑΙΜ...Φέιγ βολάν με σύνθημα «έξω από το Βόλο ο υπόδικος Εφραίμ», έριξαν άγνωστοι σήμερα το πρωί στο κέντρο του Βόλου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ανακήρυξη επίτιμου δημότη από τη Δημοτική Αρχή που προγραμματίζεται για το ερχόμενο Σάββατο.

= Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ... Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου, της Εκκλησίας, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου και του Στρατού έγινε χθές το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου, ενόψει της υποδοχής της εικόνας τη Παναγίας Βηματάρισσας, το απόγευμα της Παρασκευής.   Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της υποδοχής και της πομπής που θα γίνει μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Πρόκειται για αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας, που θα μεταφερθεί από το Άγιο Όρος και θα μείνει μόνιμα στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Βόλου.

= ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Γ. ΣΟΥΡΛΑ...  Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΕ παρουσιάστηκε χθές το απόγευμα το 2ο βιβλίο του πρώην υπουργού και αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα με τίτλο «Το εθνικό χρέος για τους άταφους ήρωες του 1940», ενώ τιμήθηκαν επιζώντες και συγγενείς τους το έπος 1940. Ο συγγραφέας του βιβλίου έκανε λόγο για μια εθνική εκκρεμότητα ασύλληπτου μεγέθους που είναι οι άταφοι ήρωες στα πεδία μαχών της Βορείου Ηπείρου και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια του ιδίου και φίλων του να ενημερώσουν τους Έλληνες ότι υπάρχουν 7.976 άταφοι πεσόντες στη Βόρειο Ήπειρο, μεταξύ των οποίων οι 189 από τη Μαγνησία.

= ΖΑΓΟΡΑ.... Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας στην επιστολή του Δημάρχου Ζαγοράς με την οποία κοινοποιεί την από 19/10/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαγοράς σχετικά με την απομάκρυνση του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Ζαγοράς, δηλώνει ότι σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Κ. Καρακατσιανόπουλο αλλά και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη πήρε την ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειτα να μετακινηθεί το ήδη υπάρχον ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Ζαγοράς. Ο δήμαρχος Ζαγοράς έχει ενημερωθεί, τις προηγούμενες ημέρες και προφορικά για την εξέλιξη αυτή από την βουλευτή και είναι απορίας άξιον γιατί το θέμα επανέρχεται με την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. Δήμου Ζαγοράς.

= ΘΑΝΑΤΟΣ 53χρονου...  Αιφνίδια πέθανε χθές ό 53χρονος  Βολιώτης Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος  εργαζόμενος στη ΜΕΤΚΑ πατέρας δύο παιδιών. Τον άτυχο άνδρα βρήκε στο σπίτι του η εν διαστάσει σύζυγός του.  Από την Αστυνομία έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.   Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας –νεκροτομής.




=ΑΛΜΥΡΟΣ...  Πλήθος κλήρου, λαού και μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τελέστηκε  ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πολιούχο της πόλης μας, τον Άγιο Δημήτριο χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου.  Στις 8:45 περίπου, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τους δρόμους Βόλου-Βασ. Κωνσταντίνου-Κεντρική Πλατεία (Βασ. Κωνσταντίνου αντίθετα) –Μυρμιδόνων – Αχιλλέως – Βόλου, με τη μπάντα του Δήμου να συνοδεύει Λαό και Κλήρο.

= ΣΚΟΠΕΛΟΣ...  Αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Πολιτισμός» των Best City Awards απέσπασε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» με το Δήμο Σκοπέλου για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»... Η τελετή απονομής των Best City Awards πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολη», Δήμου Αθηναίων, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιριών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Η Μαρία Ψαρρού, συνιδρύτρια του Πλέγματος, παρέλαβε το βραβείο για το φεστιβάλ.... 

= Α ΕΠΣΘ..  Με τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 29-30 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΘ.. Εξαιτίας του τριημέρου, υπήρξαν μεταβολές στα δρομολόγια της γραμμής Βόλου- Βορείων Σποράδων, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η αυθημερόν επιστροφή της ομάδας του Παγασητικού, από τη Σκόπελο προς το Βόλο. Από την τοπική Ένωση ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων οι οποίοι είναι οι εξής...


=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ...  Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της 7ης αγωνιστικής στην Γ' Εθνική κατηγορία. Το παιχνίδι της Νίκης με τον Τηλυκράτη, το οποίο θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 30/10 στο «Π. Μαγουλάς» θα διευθύνει ο κ. Γιώργος Βρέσκας από την ΕΠΣ Ημαθίας, με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο Παπαδημητρίου και  Χρήστο Νάκα από την ΕΠΣ Λάρισας. Παρατηρητής ορίστηκε ο κ. Γρηγόρης Λέφας από την ΕΠΣ Πιερίας.

=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ...  Ένας έμπειρος διαιτητής ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και στον Ολυμπιακό Βόλου στη Φιλιππούπολη. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τζοβάρας της ΕΠΣ Φθιώτιδας θα «σφυρίξει» στο ματς, με βοηθούς τους κ.κ. Γιώργο Παπαλίτσα (από την ΕΠΣ Καρδίτσας) και Στέλιο Καραγιάννη από την Φθιώτιδα. Παρατηρητής ορίστηκε ο κ. Συμεών Σπύρου από την Καστοριά Η αποχώρηση του Ιβάν Ναστέφσκι, λόγω οικογενειακού προβλήματος, δημιουργεί κενό  και η διοικούσα επιτροπή  αναζητεί έναν παίκτη που να αγωνίζεται στο δεξί άκρο, ως μεσοεπιθετικός. Ωστόσο, αν δεν βρεθεί ποδοσφαιριστής που να είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα τον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να γίνει κάποια μεταγραφή.... 

ΕΛΛΑΔΑ

  • = ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΠΠΑ...Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με ψήφους 14 έναντι 11, οδηγώντας σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων που δημιουργήθηκαν με τη δημοπρασία των τεσσάρων αδειών από την κυβέρνηση. Πυρά κατά του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου από την κυβέρνηση, η οποία φέρνει τη Δευτέρα νέο νομοσχέδιο στη Βουλή για «βεβαιώσεις προσωρινής άδειας» επί πληρωμή
  • = ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ... «Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.   Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο το οποίο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα, το "μαύρο" στην ΕΡΤ, το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.    Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή, προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.    Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί. Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών και στερεί από τον δημόσιο προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ειδικά σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλούσιων επιχειρηματιών.   Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο σύμφωνα με τη δική του νομολογία αντισυνταγματικό καθεστώς. Αυτό όμως δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Τη Δευτέρα στέλνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει τη βεβαίωση λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το νόμο 4339 του 2015.   Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη με αρχές και κανόνες ισονομίας στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο. Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή. Η δωρεάν χρήση των συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν»..
    .
  • = Ν.Δ. «H αποχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Η Ν.Δ. προαναγγέλλειότιθα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου». 

  • = ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΑΓΑΠΗΣ...Το ποδήλατο ούτως ή άλλως κάνει καλό, στο περιβάλλον, την υγεία και την τσέπη μας. Όταν όμως μία ποδηλατοδρομία διοργανώνεται για την στήριξη παιδιών το όφελος είναι πολλαπλό. Αυτό τον καλό σκοπό έχει η «Ποδηλατοδρομία Αγάπης» που διοργανώνεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου στις 11 το πρωί.

  • .= ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ...Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 10 το πρωί και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης από 06.00, θα ισχύσουν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου σε όλους τους δήμους της Αττικής, λόγω διεξαγωγής μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

ΚΟΣΜΟΣ

  • = ΙΤΑΛΙΑ... Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών και εστιακού βάθους μόλις 9,3 χλμ ταρακούνησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης την κεντρική Ιταλία για να ακολουθήσει δύο ώρες αργότερα δεύτερος, ακόμη πιο ισχυρός σεισμός 5,9 βαθμών. Χωριά της επαρχίας Ματσεράτα, ανάμεσα στο Μάρκε και την Ούμπρια, στο επίκεντρο. Ταρακουνήθηκαν Ρώμη, Λ'Άκουιλα και Περούτζια. Φόβος και κάτοικοι στους δρόμους. Χωρίς ηλεκτροδότηση και τηλεφωνικές γραμμές χωριά της Ιταλίας. Καταστροφές και έρευνες στο σκοτάδι...

  • = ΙΤΑΛΙΑ... Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Ιταλία για μίζες στο πλαίσιο εργολαβιών που αφορούσαν μεγάλα έργα. Στους συλληφθέντες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβάνεται και ο Τζαντομένικο Μονόρκιο, γιος του πρώην Γενικού Λογιστή του Κράτους. Παράλληλα εστάλη κλήση σε απολογία και στον Τζουζέπε Λουνάρντι, γιο του Ιταλού πρώην υπουργού Μεταφορών και υποδομών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.
  • =  ΣΥΡΙΑ... Οι Κούρδοι των YPG θα συμμετέχουν στη μάχη για την φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, δηλώνει ο ανώτατος Αμερικανός διοικητής στο Ιράκ μετά την ανακοίνωση Κάρτερ ότι η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα θα ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων και θα εξελίσσεται παράλληλα με την επίθεση στη Μοσούλη. Την ίδια στιγμή η Τουρκία επιμένει πως η κουρδική πολιτοφυλακή -σύμμαχοι των ΗΠΑ, «τρομοκράτες» κατά την ίδια- δεν έxει καμία θέση στην επιχείρηση, ενώ παράλληλα ο Ερντογάν προαναγγέλλει επίθεση εναντίον των YPG στην συριακή πόλη Μανμπίτζ.
  • = ΓΑΛΛΙΑ... Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, η εκκένωση της «ζούγκλας» του Καλαί, τρεις ημέρες μετά την επιχείρηση κατεδάφισής των παραπηγμάτων. Ο πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από τον καταυλισμό-σύμβολο της προσφυγικής κρίσης και μεταφέρονται σε άλλες περιοχές της Γαλλίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • = ΔΕΗ... Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή. Πλειοψηφών προσφέρων αναδείχθηκε η κινεζική εταιρεία State Grid με τίμημα 320 εκατ. ευρώ.
  • = Β ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ... Ολοκληρώνεται την Πέμπτη ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης. Στις συναντήσεις θα κυριαρχήσουν τα εργασιακά, τα δημοσιονομικά και τα χρηματοπιστωτικά θέματα.
  • = ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ... Λαβράκια έβγαλαν οι διασταυρώσεις στοιχείων -αξιοποιώντας μέσα όπως internet, booking, τηλεφωνικές κρατήσεις- από την ΓΓΔΕ για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, αναδεικνύοντας περίπτωση απόκλισης δηλωθέντων και εκτιμώμενων πραγματικών εσόδων έως και 4,5 εκατ. ευρώ. Δεν έλειψαν ούτε αυτοί που δήλωσαν μηδενικά έσοδα, είτε 174 ευρώ την περίοδο που είχαν πληρότητα άνω του 90%. «Δηλώστε γιατί σας περιμένουμε» το μήνυμα Πιτσιλή. Στο στόχαστρο και οι ενοικιάσεις μέσω Airbnb.
  • = ΕΚΤ... Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τον Μάρτιο του 2017, και θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στις αγορές τους, ώστε να διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν επαρκείς διαθέσιμοι τίτλοι, δήλωσαν στο Reuters πηγές της κεντρικής ευρωτράπεζας.
  • = ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ... Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις μεθόδους οργανωμένης εισφοροδιαφυγής έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ.Πετρόπουλος. Η ανάληψη θέσεων ευθύνης από πρόσωπα που στερούνται περιουσιακών στοιχείων (υπερήλικες, οικονομικούς μετανάστες κτλ) είναι συνήθης πρακτική. Στους πρωταθλητές της εισφοροδιαφυγής ξενοδοχεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, εταιρίες security και καθαρισμού.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


  • = ΑΓΓΛΙΑ... Με γκολ του Χουάν Μάτα στο 54΄ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε τη «συμπολίτισσα» Σίτι 1-0 και την απέκλεισε από τη συνέχεια του αγγλικού Λιγκ Καπ. Αποκλεισμός και για την Τσέλσι από τη Γουέστ Χαμ, ενώ η Σαουθάμπτον ξεπέρασε επίσης τον 4ο γύρο με αντίπαλο τη Σάντερλαντ.
  • = ΙΤΑΛΙΑ... Νικηφόρα συνέχισαν στο καμπιονάτο οι τρεις πρωτοπόροι στη Serie A κατά την εμβόλιμη 10η αγωνιστική. Με τον διεθνή στόπερ της Τζόρτζιο Κιελίνι να σκοράρει δις η πρωταθλήτρια Γιουβέντους δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει στο Τορίνο τη Σαμπντόρια 4-1, ενώ με βασικό τον Κώστα Μανωλά η Ρόμα πέρασε με 3-1 από το «Τσιτά ντελ Τρικολόρε» απέναντι στη Σασουόλο.
  • = ΕΛΛΑΔΑ... Με ένα εύκολο «τρίποντο» κόντρα στον Πλατανιά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του (Ολυμπιακός - Πλατανιάς 3-0) στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ είχε εύκολο έργο απέναντι στη Λάρισα στην Τούμπα (ΠΑΟΚ - Λάρισα 2-0), ενώ πιο δύσκολα ο Ατρόμητος επικράτησε του Παναιτωλικού στο Περιστέρι (Ατρόμητος Παναιτωλικός 1-0). Ο ΠΑΣ επιβλήθηκε της Ξάνθης (ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-0), ενώ χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το ματς Πανιώνιος - Λεβαδειακός στη Ν.Σμύρνη (Πανιώνιος - Λεβαδειακός 0-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια: