Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 26/19/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ...   Σε σχέση με τον δίχρονο «απολογισμό» της δημοτικής αρχής, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» επισήμανε τα εξής: «Η άθλια προεκλογική εκστρατεία τους και η αδίστακτη εκμετάλλευση μιας μοναδικής συγκυρίας που αποτελούσε προνομιακό «γήπεδο» για τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ήταν ταυτόχρονα και ο «φερετζές», για να κρύψουν την εκκωφαντική έλλειψη κάθε ίχνους σχεδίου για την πόλη, να κρύψουν την κραυγαλέα ιδιοτέλεια, να κρύψουν ότι το δήθεν νέο και αντισυστημικό στην πραγματικότητα ήταν η πιο απεχθής όψη της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Δύο χρόνια μετά, το «Μονακό» που έταξαν, αποδεικνύεται «Παλέρμο»!  Και έτσι ήλθε η ανώμαλη προσγείωση. Ο πολυδιαφημισμένος  «απολογισμός» τους εξελίχθηκε σε μια θλιβερή σύναξη λίγων δεκάδων απρόθυμων, βαριεστημένων και απογοητευμένων «κολλητών» του καθεστώτος. Η ραδιοτηλεοπτική και διαδικτυακή κάλυψη που τους προσφέρθηκε απλόχερα, αποδείχθηκε τελικά μπούμερανγκ. Αποκάλυψε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Τώρα λοιπόν που η κακότεχνη παράσταση του «απολογισμού» έλαβε τέλος, ήλθε η ώρα να αντιληφθούν ότι δεν είναι τιμητές, αλλά υπόλογοι για τα έργα και τις ημέρες τους.= ΑΠΑΝΤΗΣΗ Από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:   «Χασμουρήθηκαν και τα ..έδρανα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, από τις αφόρητες κοινοτυπίες και τους γελοίους ισχυρισμούς της γνωστής Νατάσσας και των υφισταμένων της. Φοβισμένοι και θλιβεροί δεν τόλμησαν να αντιπαρατεθούν στη διάρκεια του δημόσιου απολογισμού, ενώπιον των πολιτών, και κατέφυγαν ως διαχρονικοί «λαγοί» στην «ασφάλεια» του μονολόγου μιας συνέντευξης τύπου. Σε κάθε περίπτωση ο διάλογος με πολιτικά πτώματα δεν είναι εφικτός. Τουλάχιστον αφού δεν μπορούν να κάνουν ένα ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο, ας περιοριστούν στα μνημόσυνα, εις ανάμνηση των μεγαλείων τους στα οποία ο λαός του Βόλου έβαλε οριστική ταφόπλακα».

=Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό, τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα γιορτάσουμε και φέτος στο Βόλο το ηρωικό έπος του 1940, τιμώντας τη γενιά που με αγώνες και θυσίες δόξασε την πατρίδα μας, προσθέτοντας λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας. Ενόψει του εορτασμού προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί αύριο Τετάρτη μέχρι τη δύση του ηλίου την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και φωταγώγηση των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των ΝΠΔΔ και τραπεζών τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου.


= Ο ΕΦΡΑΙΜ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΒΟΛΟΥ... Ο Εφραίμ ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Βόλου και «ενθρονίζεται» …αντίγραφο εικόνας στον Αγιο Νικόλαο... Φωτιές άναψε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για την ανακήρυξη του Ηγουμένου Εφραίμ ως «Επίτιμου Δημότη» της πόλης του Βόλου. Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ανερμάτιστη, λαϊκίστικη και διχαστική απόφαση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


=ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ...  Το τραγούδι υμνεί τον παλμό του λαού, ανάλογα με τις περιόδους του, είτε τους αγώνες, είτε τις συμφορές, είτε τη χαρά του, είτε την απογοήτευσή του, είτε τα όνειρά του.  Αυτό κάνουν τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη να χαράζουν τους ανθρώπους στις ψυχές τους, αποτελώντας στοιχείο της ζωής τους και της ιστορίας τους.  Ποιός λαός τραγουδάει τον πόνο του, τα όνειρά του, τη χαρά του με Σεφέρη, με Ρίτσο, με Ελύτη; Σαν δηλαδή ο Άγγλος να τραγουδά Έλιοτ, ή ο Γάλλος Αραγκόν, στην ταβέρνα, στο δρόμο, στη διαδήλωση, στη φυλακή..  Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 7μμ στον πολυχώρο Φουντούλη. Αφιέρωμα στο μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, σε συνδυασμό με τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που τον ενέπνευσαν


=ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ... Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου σήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα μιλήσει. Την μνήμη του Αγίου Δημητρίου πανηγυρίζουν επίσης οι ιεροί ναοί : Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, .
 Αγιου Δημήτριο Φερρών Αγιου Δημήτριο Πηλίου  Αγιου Δημήτριο Αγίου Λαυρεντίου  Αγιου Δημήτριο Νεοχωρίου  Αγιου Δημήτριο Πινακατών καί Αγιο Δημήτριο Πουρίου 

=ΒΟΛΙΩΤΗΣ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ... Σοκ έχει προκαλέσει στο Βόλο το στυγερό έγκλημα στην οδό Πανόρμου και Βατοπεδίου στην Αθήνα. Ο 66χρονος άνδρας, που έπεφτε νεκρός από τα σκάγια ένοπλου συνταξιούχου αστυνομικού την περασμένη Παρασκευή, ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία που είναι ο τόπος καταγωγής του. Πρόκειται για τον Πρόδρομο (Μάκη) Γ. Μαρκόπουλο, ο οποίος διέμενε εδώ και χρόνια στην Αθήνα και ήταν ο ιδιοκτήτης του Γυμναστηρίου International Gym.  Κανένας δεν περίμενε ο 66χρονος να βρει ένα τέτοιο τραγικό τέλος. Ήταν ιδιαίτερα έξυπνος μαθητής, ζωηρός, αγαπητός σε όλους. Ο άτυχος 66χρονος ήταν συμμαθητής του πρώην βουλευτή Θανάση Νάκου, που ήταν και ο ταμίας της τάξης, του οδοντίατρου Χρήστου Μπαρμπάτσιαλου, του συνταξιούχου γεωπόνου Σπύρου Βλιώρα, του δικηγόρου Αποστόλη Μιχόπουλου και του γιατρού Νίκου Βλασταρίδη

= ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΔεν επιβεβαιώνουν τελικά κύκλοι του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου, την αναστολή της απόφασης που αφορά στη μετακίνηση του νέου ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής στο ΕΚΑΒ, παρά το γεγονός, ότι υπήρξαν από νωρίς το πρωί, πληροφορίες για την υπαναχώρηση του διοικητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει τελική απόφαση και η όποια εξέλιξη, θα προκύψει μέσα από τη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ επίκειται επίσκεψή του στη Μαγνησία, όπου θα γίνουν συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς. Όπως επισημάνθηκε μάλιστα από κύκλους της 5ης ΥΠΕ, ακόμη και η προσωρινή αναστολή της όποιας απόφασης, θα γίνει, αφότου προηγηθεί η σχετική συζήτηση και αναλυθούν οι λόγοι και τα επιχειρήματα, όλων των πλευρών.

= ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ...  Εκπρόσωποι φορέων, πολλοί κάτοικοι του Βελεστίνου και της ευρύτερης περιοχής παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του ΚΕΠ υγείας, το οποίο «αποτελεί τομή, που πηγάζει από το εθνικό διαδημοτικό δίκτυο υγειών πόλεων, με στόχο και επίκεντρο την πρόληψη» όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.  Ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της νέας δομής, δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σκρίμπας, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «στόχος είναι η δημιουργία δομών οι οποίες μένουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές» ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συνδρομή του δημάρχου Ρήγα Φεραίου για την υλοποίηση του στόχου, καλώντας παράλληλα, την τοπική κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια.

= ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ... Σημαντική θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών του εξωτερικού κατέχει ο τόνος Αλοννήσου, ο οποίος κατακτά σταδιακά την Ευρώπη, παράλληλα με την ελληνική αγορά, με την προοπτική ευρύτερης προώθησης διεθνώς. Στην παραπάνω κατεύθυνση στρέφονται οι προσπάθειες δύο ντόπιων επιχειρηματιών της Αλοννήσου, της Αμαλίας Καλογιάννη και του συζύγου της, Γιώργου Αναγνώστου, οι οποίοι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και στο πεδίο των εξαγωγών, προσβλέποντας σε μελλοντική διεύρυνση της παραπάνω δραστηριότητας.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM και στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης, κ. Τζήμας. Ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος έδωσε διευκρινίσεις για την τελευταία ανακοίνωση της ομάδας, έδωσε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στα δύο βοηθητικά και στο κεντρικό γήπεδο ενώ προανήγγειλε την κάθοδό του στις εκλογές του Μαρτίου της Ερασιτεχνικής, έχοντας άσσους στο μανίκι του...= ΞΑΝΘΗΣ...  .Στο επίσημο ραδιόφωνο της Νίκης Βόλου έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, κ. Ξάνθης. Αφορμή στάθηκε τα όσα βγήκαν στον «αέρα» του σταθμού και αναφέρονταν σε χρέη της υπάρχουσας διοίκησης αλλά και εναλλακτική πρόταση που υπάρχει. Ο κ. Ξάνθης ήταν κατηγορηματικός πως όλα αυτά είναι εκ του πονηρού καθώς αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει πρόεδρο και όλοι πρέπει να σταθούν δίπλα. Μάλιστα ανέφερε πως θα υπάρξει πρωτοβουλία πρόσκλησης ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια. 

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ...  Το ρεπό τους απολαμβάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να σκέφτονται από αύριο Τετάρτη την αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής με τον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη. Η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά το νικηφόρο σερί των έξι αγώνων, ενώ η ομάδα βρίσκεται  και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.   Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πώς να καταφέρουν και νικήσουν και μέσα στη Φιλιππούπολη θα έχουν βγάλει με απόλυτη επιτυχία ένα ακόμη δύσκολο εκτός έδρας ματς, ενώ θα αφήσει εννέα βαθμούς πίσω τον Απόλλωνα, μια ομάδα που είναι από τις διεκδικήτριες της ανόδου.

ΕΛΛΑΔΑ

=  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ... Αλλάζει ο τρόπος ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και των οδηγών που επανεξετάζονται για ανανέωση του διπλώματος, ύστερα από σχετική ρύθμιση της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μ. Χρυσοβελώνη.

= ΑΥΓΗ... Διαψεύδει η Αυγή πληροφορίες περί παραίτησης της διοίκησης της εφημερίδας που κυκλοφόρησαν την Τρίτη, ιδιαιτέρως στο Διαδίκτυο.

= ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ... 'Τέλος' στην παραφιλολογία περί δήθεν ρήξης στις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη βάζει, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συνάντηση των δύο αντρών στο Μέγαρο Μαξίμου. 'Τερματίζεται, έτσι, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί δήθεν ρήξης στις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού' δήλωσε κυβερνητική πηγή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  Μετά από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχολίασε ανακριβή, όπως τα χαρακτήρισε, δημοσιεύματα. 

= ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ...Τη συνέχεια της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών για αύριο, Τετάρτη αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

= ΤΟ ΤΡΑΜ... Το έργο του τραμ στον Πειραιά θα ολοκληρωθεί εντός του 2017, ενώ παράλληλα θα υπάρξει τμηματική απόδοση δρόμων όπου υλοποιούνται εργασίες, καθώς επίσης το 2020 θα ολοκληρωθεί το έργο στο μετρό.

= ΛΕΡΟΣ...Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τις βραδινές σήμερα το βράδυ στον επαρχιακό δρόμο Λακκίου - Παρθενίου στο νησί της Λέρου, όταν ημεδαπός οδηγός αυτοκινήτου, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, παρέσυρε δύο προσφυγόπουλα τα οποία κινούνταν πεζά, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός, ηλικίας περίπου 6 ετών.

= ΔΙΚΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ... Στράφηκε ευθέως εναντίον του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη και της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, ο κ. Κούγιας υποστηρίζοντας ότι είναι αυτοί που διόγκωσαν την υπόθεση. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι με πρωτοβουλία του κ. Τσούκαλη ήρθε από την Βραζιλία ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε, παλιός σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής για τον οποίο συμπλήρωσε ότι πρέπει να διερευνηθεί το αδίκημα της παραπλάνησης μάρτυρος σε ψευδορκία. Απαντώντας στον Αλέξη Κούγια ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, συνεργάτης του Γιώργου Τσούκαλη, μίλησε για άθλιες συκοφαντίες σε βάρος του κ. Τσούκαλη και της κ. Νικολούλη και συμπλήρωσε πως δεν συνέβη τίποτα από όσα ανέφερε ο πρώτος

ΚΟΣΜΟΣ

= ΗΠΑ...  Η πολιτική της Χίλαρι Κλίντον στο μέτωπο της Συρίας «θα οδηγήσει σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο» σύροντας τις ΗΠΑ σε σύγκρουση με στρατιωτικές δυνάμεις της πυρηνικά εξοπλισμένης Ρωσίας, λέει ο Ντόναλντ Τραμπ και επαναλαμβάνει ότι η απομάκρυνση Άσαντ από την εξουσία είναι δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στη μάχη κατά της ISIS. Στο εσωτερικό «μέτωπο» των ΗΠΑ κατακεραυνώνει ξανά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για έλλειψη υποστήριξης στο πρόσωπό του, ενώ τονίζει ότι πρέπει να διεξαχθεί έρευνα και κατά του Ομπάμα για e-mail της Χίλαρι Κλίντον «γιατί γνώριζε»...

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Η Τουρκία θα μπορούσε να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, ώστε να εξαλείψει κάθε «απειλή» εναντίον των συμφερόντων της, δήλωσε την Τρίτη ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Λιγότερο από έναν χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του όσον αφορά την υποψηφιότητα για την καγκελαρία.

= ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ... Η Human Rights Watch σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα κάνει λόγο για σημαντικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις τουρκικές φυλακές από τότε που η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

= ΕΡΝΤΟΓΑΝ... Η Κωνσταντινούπολη πρέπει να είναι η έδρα των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε για την 71η επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού που γιορτάστηκε στις 24η Οκτωβρίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΙΤΑΛΙΑ... Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της Ιταλίας να εξηγήσει γιατί το λεγόμενο διαρθρωτικό έλλειμμά της αυξάνεται αντί να μειώνεται, όπως είχαν ζητήσει οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, και γιατί το ονομαστικό δημοσιονομικό έλλειμμα είναι αρκετά υψηλότερο από εκείνο που υποσχόταν η Ρώμη τον Μάιο.

=  ΔΕΗ... Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η πρώτη δημοπρασία λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ για τη διάθεση 460 MWh ανά ώρα για ένα έτος. Η προσφερόμενη ποσότητα ενέργειας υπερκαλύφθηκε από τη ζήτηση και οι τιμές αγοράς κλιμακώθηκαν από 37,37 έως 37,45 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Έτσι, τα έσοδα της δημοπρασίας που θα εισπράξει η ΔΕΗ διαμορφώνονται κοντά στα 150,5 εκατ. ευρώ.

= ΕΛΛΑΔΑ... Στην 61η θέση μεταξύ 190 χωρών, από την 58η πέρυσι, υποχώρησε η Ελλάδα στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία του επιχειρείν (Doing Business 2017).

=  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ... Σε προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δέκα «άγονες» αεροπορικές γραμμές, προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με αποφάσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

= ΚΛΑΟΥΣ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ... Αν εφαρμοστεί με αποφασιστικότητα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα θα ανακτηθεί, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΙΤΑΛΙΑ... Η Μίλαν ήθελε να βρεθεί, έστω και προσωρινά στην κορυφή της Serie A μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο, «προσγειώθηκε ανώμαλα» στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβα, όπου γνώρισε βαριά ήττα με 0-3 από τη Τζένοα στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 10ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι «ροσονέρι» λόγω της αποβολής του Παλέτα στο 56΄.

= ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ... Πρεμιέρα στη Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας είχαμε την Τρίτη, όπου μετέχουν και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Σημαντικότερο ματς ήταν αυτό στο Ολυμπιακό στάδιο, όπου η ΑΕΚ... ξέσπασε πάνω στην Κέρκυρα (ΑΕΚ - Κέρκυρα 4-0). Νωρίτερα, ο Άρης μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση αφού νικήσε τον Αιγινιακό (Αιγινιακός - Άρης 3-0), ενώ ο Αγροτικός Αστέρας ανέτρεψε την κατάσταση και έφυγε νικητής από τα Χανιά (Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας 1-2). Εύκολη νίκη για τον Πανθρακικό επί της Καλλιθέας (Πανθρακικός - Καλλιθέα 3-0). Το γκολ του Κάσσου έκρινε τη νίκη του Απόλλωνα κόντρα στον ΟΦΗ (Απόλλων - ΟΦΗ 1-0).

= ΠΑΟ...  Πρόβλημα με τον Νίκλας Χουλτ προέκυψε στον Παναθηναϊκό. Ένα 24ωρο μετά την ισοπαλία στη Βέροια (1-1), ο Σουηδός αριστερός μπακ των «πρασίνων» δε γυμνάστηκε με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Ο παίκτης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και πλέον, η συμμετοχή του στη μεθαυριανή αναμέτρηση του κυπέλλου με τον Ηρακλή κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: