Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 15/10/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

= ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...Τη μεγαλύτερη επιτήρηση περιοχών γύρω από σχολικές μονάδες ζητεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με έγγραφό της που απέστειλε χθες. Το έγγραφο εστάλη μετά και το τελευταίο περιστατικό εντοπισμού μικρής ποσότητας κάνναβης έξω από Γυμνάσιο. Παράλληλα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ζήτησε από τον ΟΑΕΔ στις θέσεις κοινωφελούς εργασίας να περιληφθούν και οι σχολικοί φύλακες, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

= ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ... Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ξεκινάει στο Βόλο το διήμερο ειδικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα, «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους». Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο οποίος θα προσδιορίσει το πλαίσιο των βασικών θέσεων της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης του κράτους. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής, ενώ για τις αλλαγές που ετοιμάζει το ΥΠΕΣΔΑ θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Πουλάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γ.Γ. του υπουργείου.

= ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΚΑΣ... Έφυγε σήμερα από τη ζωή, πλήρης ημερών ο Γεώργιος Στράκας του Μιχαήλ από τους πιο παλιούς αλλαντοποιούς του Βόλου, ο τελευταίος παραδοσιακός »Λουκανικάς».Όπως αναφέρει ο γιός του, «μικρό παλικαράκι ,από το χωριό του τις Σταγιάτες Πηλίου, συνέχισε με τον πατέρα του Μιχάλη και τον αδερφό του, τον Θανάση, να πειραματίζεται στις γεύσεις και τ’αρώματα, να τα συντεριάζει με τα κρέατα και να δημιουργήσει τα Πηλιορείτικα Λουκάνικα Στράκα».Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στις 12 απ΄τον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου Βόλου.

= Ο ΚΑΙΡΟΣ... Περαιτέρω μικρή πτώση της θερμοκρασίας και διαστήματα με αυξημένη συννεφιά προβλέπονται για σήμερα Σάββατο στο Βόλο. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί τις πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε ανατολικούς, νοτιοανατολικούς. Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι με ένταση από 1 μέχρι 3 μποφόρ

= ΧΡΗΜΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΛΑ ... Αναμόρφωση προϋπολογισμού και δέσμευση ποσού 120.000 € για να χορηγηθεί χρήμα, αντί για γάλα στους εργαζόμενους για εννέα μήνες του 2013, αποφάσισε ομόφωνα σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.  Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Δημ. Πέγιος τόνισε ότι αναμένεται πρώτα η απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο θα οριστικοποιεί το ακριβές ποσό που θα δοθεί στους δικαιούχους εργαζόμενους και πρόσθεσε ότι η υπηρεσία του Δήμου εξετάζει πόσοι εργαζόμενοι δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα.

= ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της αίτησης προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων για τον έλεγχο της διοίκησης του Ορφανοτροφείου Βόλου. Στα δικαστήρια βρέθηκαν χθές οι τρεις πλευρές, δηλαδή ο πρώην πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Άγγελος Αγραφιώτης, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κλέα Γεωργακλή και η δικηγόρος Σοφία Παπαγιανίτση εκπροσωπώντας τον Δήμο Βόλου, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τις σε ότι αφορά τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν την τελευταία εβδομάδα και έχουν να κάνουν με τον ορισμό νέας διοίκησης στο ίδρυμα. 

= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ... Στη λήψη μιας σκανδαλώδους, όπως τη χαρακτηρίζουν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, απόφασης για την αγορά έκτασης του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων, πρόεδρος του οποίου είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, προχώρησε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τις μειοψηφίες οι οποίες έκαναν λόγο για παράβαση καθήκοντος και απιστία! Το οικόπεδο που αποφασίστηκε να αγοραστεί, είναι έκτασης 24.823,90 τ.μ. και πρόθεση του Δήμου είναι να δημιουργηθεί εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο και οιαδήποτε άλλη υποδομή κοινωφελούς χαρακτήρα απαιτηθεί... Ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον του Δήμου να ξοδέψει 100.000 €. «Αυτή τη στιγμή, θα βγούνε 100.000 € από το Δήμο Βόλου και θα ωφεληθεί μια ομάδα ατόμων. Αυτό είναι απιστία και παράβαση καθήκοντος, τόνισε ο κ. Μιτζικός. Ωφελείτε συγκεκριμένη μερίδα πολιτών. Κάποιοι εξ αυτών ήταν και με την παράταξή μας στις εκλογές, αλλά εμείς δεν κάνουμε πίσω. Δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας»

= ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ... Εξετάστηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει 18 κάτοικοι των Σταγιατών εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ, ζητώντας να σταματήσει η χλωρίωση του νερού. Ηταν η κύρια αγωγή για την οποία η απόφαση αναμένεται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος. Το αίτημα προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει κάτοικοι είχε απορριφθεί στις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Η εξέταση της υπόθεσης μεταφέρθηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και τελικώς ο πρόεδρος δέχθηκε να εξετάσει και δύο μάρτυρες, έναν από την κάθε πλευρά.

= ΑΛΜΥΡΟΣ... Αρχισαν χθές Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού,  οι εργασίες του Ε Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών, το οποίο διοργανώνεται από το δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού «Οθρυς». Το συνέδριο, που αποτελεί σημαντικό θεσμό, θα διαρκέσει έως μεθαύριο, Κυριακή  16 Οκτωβρίου και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του ερευνητικού, πνευματικού κόσμου της περιοχής  αλλά και ευρύτερα. Στο τριήμερο συνέδριο συμμετέχουν ως ομιλητές - εισηγητές αρχαιολόγοι, ιστορικοί, ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιώντας  62 συνολικά ανακοινώσεις, αριθμό - ρεκόρ σε σχέση με όλα τα προηγούμενα Συνέδρια Αλμυριώτικων σπουδών.

= ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ... Τους 19 ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν στην Εύβοια για να αντιμετωπίσουν την ΑΕ Ιστιαίας για την 1η φάση του Κυπέλλου της Γ' Εθνικής, επέλεξε ο Λάκης Μπακάλης. Εκτός αποστολής έμειναν οι Μπόρας, Χατζής και Δημητρίου καθώς βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας από τους τραυματισμούς τους, ενώ ο Γκάγκας θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε στο ματς με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. 

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου ώστε να δώσει δυναμικό παρών στον αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας, απευθύνουν οι ερυθρόλευκοι οργανωμένοι οπαδοί, Austrian Boys = Γία τήν  αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής (16/10, 15.00) με τον Απόλλωνα Λάρισας για το Κύπελλο της Γ' Εθνικής  ό Παναγιώτης Τζαναβάρας έχει τονίσει πως ο θεσμός του Κυπέλλου δεν απασχολεί έντονα την ομάδα, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα πει όχι σε μία διάκριση... = Ο Φελίπε Ντα Κόστα συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης και σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο ο Πορτογάλος μέσος θα είναι σε θέση να μπει στο κανονικά πρόγραμμα προετοιμασίας, μαζί με τη υπόλοιπη ομάδα, από την προσεχή Δευτέρα... Η επάνοδος γιά τόν Παναγιώτη Ζώνα, με  στην αγωνιστική δράση  προσδιορίζεται τον Νοέμβριο.

= ΕΠΣΘ... Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 16:30 στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ της Μικτής Παλαιμάχων της ΕΠΣΘ και των Παλαιμάχων του ΓΣ Αλμυρού, εις μνήμην του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Γιάννη Κωτούλα, όπως ανακοινώθηκε από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας.  Επίσης, το Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου, στους αγώνων των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιάννη Κωτούλα.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ... Με έναν μεταμεσονύκτιο ελιγμό και κατόπιν παρεμβάσεως του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, απέσυρε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, την τροπολογία που όριζε ότι μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης για τους οριστικούς νέους καναλάρχες, τα κανάλια που δεν έχουν εξασφαλίζει άδεια υποχρεούνται να κλείσουν σε πέντε εργάσιμες ημέρες.

= ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ.... Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη ιδέα που μπορεί να προσπαθήσει να βγάλει την πατρίδα από την κρίση είπε στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του κόμματος, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

= ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ... Η διαδικασία εξελίσσεται σε σημαντική στιγμή σκέψης, προβληματισμού και αποφασιστικότητας και το Συνέδριό μας είναι συνέδριο δικαίωσης και ευθύνης, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

= ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ... Χείμαρρος ήταν υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

= ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΚΟ... Στις 6,4 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση, της εταιρείας Alco, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 11-14 Οκτωβρίου.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΣΥΡΙΑ... Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προωθήθηκαν την Παρασκευή στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού, που βομβαρδίζονται αδιάκοπα από τη συριακή και τη ρωσική πολεμική αεροπορία, ένα 24ωρο πριν τη νέα διεθνή σύνοδο που θα διεξαχθεί στη Λωζάννη με ζητούμενο την «επανεκκίνηση» της εκεχειρίας και με τη συμμετοχή των Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και των ΥΠΕΞ Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και ίσως του Κατάρ.

= ΗΠΑ... Από το βήμα προεκλογικής συγκέντρωσης της Χίλαρι Κλίντον στο Κλίβελαντ του Οχάιο ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου «διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία» τονίζοντας ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε επί προεδρίας του «θα πεταχτεί» από το παράθυρο» εάν εκλεγεί στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ.

= ΝΙΓΗΡΙΑ... «Η θέση της είναι στην κουζίνα» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Νιγηριανός πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι απαντώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο -πλάι στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ- στην κριτική που δέχθηκε από την σύζυγό του για τη διακυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.

= ΝΑΤΟ... Μονάδα 140 Ιταλών στρατιωτών θα αναπτυχθεί την άνοιξη του 2017 στα σύνορα της Λετονίας με τη Ρωσία, στο πλαίσιο πολυεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ υπό καναδική διοίκηση στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, όπως προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ -που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρώμη- και επιβεβαίωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ιταλίας. Τέσσερα τάγματα του ΝΑΤΟ θα αναπτυχθούν συνολικά· αντιδρά η Μόσχα, λέγοντας ότι η «πολιτική του ΝΑΤΟ είναι καταστροφική».

= ΓΑΛΛΙΑ...Οι «εκρηκτικές» εκμυστηρεύσεις του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο βιβλίο των δημοσιογράφων του Monde που κυκλοφόρησε μόλις έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές κλυδωνίζουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τη χώρα -αποδυναμώνοντας κατ' ορισμένες εκτιμήσεις το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Ο σάλος από τις αποκαλύψεις επισκίασε και την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων των προκριματικών εκλογών για την ηγεσία της Δεξιάς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΦΠΑ... Τα νέα αυξημένα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία για τις παραβάσεις που σχετίζονται με τον ΦΠΑ θα ισχύσουν για ελέγχους που έχουν ημερομηνία ένταξης μετά τις 25 Ιουλίου 2016.

= ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ... Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 5.454 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3.072 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο και με στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1.907 εκατ. ευρώ.

= ΔΕΗ... Να φύγει το 17% της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, έθεσε ως κεντρικό πολιτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα του συνεδρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

= ΑΤΤΙΚΑ ΜΠΑΝΚ... Ανακοινώθηκαν στο προσωπικό της Attica Bank οι όροι του προγράμματος εθελούσιας εξόδου, μέσω της οποίας θα αποχωρήσουν τουλάχιστον 70 εργαζόμενοι, σύμφωνα με τους στόχους της διοίκησής της.

= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ... Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ περιορισμένος ήταν ο τζίρος. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 589,29 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,20%.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΑΓΓΛΙΑ... Κυριολεκτικά από την αρχή έως το τέλος της, η 8η αγωνιστική της Premier League παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Ξεκινά το Σάββατο το μεσημέρι με τη μάχη των δύο τελευταίων πρωταθλητριών, Τσέλσι-Λέστερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

= ΕΠΟ.. Έως τις 31 Μαΐου 2017 θα πρέπει να διενεργηθούν οι εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε, μέσω επιστολής, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA την ΕΠΟ. Σε αυτό το διάστημα τα θέματα θα τρέξει η προσωρινή «επιτροπή εξομάλυνσης ή ομαλοποίησης», όπως αναφέρεται, που θα διορίσει η ίδια και θα είναι μεικτή, αποτελούμενη από μέλη της FIFA και UEFA με επικεφαλής τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

= ΕΠΟ... Την ικανοποίησή του για την απόφαση της FIFA να ορίσει διοικούσα επιτροπή «εξομάλυνσης» στην ΕΠΟ με στόχο να εναρμονίσει το καταστατικό της, να βρει εκλογικό σύστημα και γενικά να προβεί σε αλλαγές θεσμών, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AΠΕ-ΜΠΕ) και την αθλητική ιστοσελίδα του, «Πρακτορείο Sport».

= ΕΒΑΝΣ... Ο Τσεντ Έβανς κρίθηκε αθώος για βιασμό, ύστερα από τη σημερινή ολοκλήρωση της νέας δίκης του, διάρκειας δύο εβδομάδων, στο Κάρντιφ. Ο Ουαλός επιθετικός, ο οποίος αποφυλακίστηκε το 2014, έχοντας εκτίσει τη μισή από την πενταετή κάθειρξη που του είχε επιβληθεί για τον βιασμό 19χρονης γυναίκας σε δωμάτιο ξενοδοχείου το 2011, προσέφυγε στο Εφετείο, το οποίο τον δικαίωσε τον περασμένο Απρίλιο.

= ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ... Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League, μετά τη διακοπή για τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει για να μην έχει απώλειες στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον πολύ καλό για μια ακόμα χρονιά Πανιώνιο, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στη Λεωφόρο τη Ξάνθη και η ΑΕΚ θα έχει δύσκολο έργο στη Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: