Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 12/10/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ... Τραγική κατάληξη για έναν 34χρονο Αλβανικής υπηκοότητας εργαζόμενο σε σπίτι Αθηναίου στις Σταγιάτες, η προσπάθειά του να μεταγγίσει μούστο από μια μεγάλη δεξαμενή σε μικρότερη, καθώς, ανοίγοντας το καπάκι της πάνω πλευράς για να τρέξει από την κάνουλα, ζαλίστηκε από τις αναθυμιάσεις και έπεσε μέσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί.
 Ένας νεαρός αντιλήφθηκε μετά από λίγη ώρα τι είχε συμβεί και, μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια να βγάλει τον 34χρονο στον καθαρό αέρα, έριξε τη δεξαμενή στο έδαφος και στη συνέχεια τον ανέσυρε, αλλά ήταν αργά, καθώς ο άνδρες είχε πνιγεί. Η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του
= ΤRT... Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT αποφάσισε η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 7:00 π.μ της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 π.μ. της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2016. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών «Η κήρυξη της απεργίας κρίθηκε απαραίτητη από το Διοικητικό Συμβούλιο αφού την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκαν τρείς δημοσιογράφοι του καναλιού (δύο μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και ένα μη μέλος)
= ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Ευθύνη στον διοικητή του ΙΚΑ Βόλου κ. Βάμβα επιρρίπτει η Διοίκηση του Γηροκομείου, για τη μη άρση κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών, μέσω των οποίων πληρώνονται οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές. Σε ανακοίνωση του Γηροκομείου Βόλου αναφέρεται ότι μετά το ενδιαφέρον που – προς τιμήν τους – έδειξαν όλοι οι βουλευτές και τοπικοί φορείς του Νομού μας μας έδειξαν τον δρόμο προς την μερική άρση της κατάσχεσης και κατ’ επέκταση της δέσμευσης των λογαριασμών του Ιδρύματος, με σκοπό την πληρωμή του προσωπικού και την τροφοδοσία για τη σίτιση των διαβιούντων ηλικιωμένων. Όλα τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν απεστάλησαν προς το ΚΕΑΟ Αθηνών και κατατέθηκαν τα επιπλέον χρήματα στους ήδη δεσμευμένους λογαριασμούς μας, αναφέρει η Διοίκηση του Ιδρύματος. Όμως ο Διευθυντής του ΙΚΑ, κ. Βάμβας, αρνείται να προβεί στην μερική αυτή άρση, που αφορά μόνο στην μισθοδοσία του τρέχοντος μήνα, δηλώνοντας την αδυναμία του, φοβούμενος την πίεση από επιχειρήσεις ιδιωτών προς αντίστοιχες αποδεσμεύσεις. Απευθυνόμενη προς τον κ. Βάμβα, η Διοίκηση του Ιδρύματος τονίζει ότι πρόκειται για το Γηροκομείο Βόλου, που είναι ίδρυμα και όχι για ιδιώτη. Οι ηλικιωμένοι δεν είναι πελάτες, αλλά φιλοξενούμενοι, σε μία δομή που θα έπρεπε να στηρίζεται από το Κράτος, προς όφελος των συμπολιτών στους οποίους ανήκει. 
= ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Σε Σώμα συγκροτήθηκε χθές το μεσημέρι το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ορφανοτροφείου Βόλου αποτελούμενο από τους, Κώστα Θεοδώρου (πατέρας τού εκτελούντα χρέη Δημάρχου Θάνου Θεοδώρου) – πρόεδρο, Αναστασία Μορφογιάννη – αντιπρόεδρο, Αντωνία Γιαννουσά – γραμματέα, Γιώργο Σκαμπά – Ταμία και Σταυρή Νάκο – μέλος. Το νέο διοικητικό σύμβούλιο, που συνεδρίσε στο γραφείο της ΦΑΒ, θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα στις 6 το απόγευμα προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανάληψη και πρακτικά της διοίκησης του ιδρύματος. Ως αναπληρωματικά μέλη με δικαίωμα συμμετοχής στις συνεδριάσεις έδωσαν σήμερα το «παρών» και οι Δημήτρης Λιβογιάννης, Άκης Πέτρου και Αρχιμήδης Καρεκλίδης ( υιός τού Γιώργου Κρεκλίδη τής ''ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ'').
= ΕΚΑΒ ΒΟΛΟΥ... Η κεντρική διοίκηση  ανήγγειλε την μεταφορά του Τηλεφωνικού Κέντρου από τον Βόλο στην Λάρισα. Δηλαδή όταν ένας πολίτης στο νομό Μαγνησίας καλεί το 166, θα χτυπάει το τηλέφωνο στην Λάρισα και οι από εκεί θα διαχειρίζονται το περιστατικό και θα διαβιβάζουν την κλήση στα ασθενοφόρα του Βόλου και κατ’ επέκταση στα κέντρα υγείας του νομού.
= ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ... Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ) Βόλου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Δ/σης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την υποστήριξη την Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας διοργανώνουν τον 2ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου αποστάσεων 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και 1000 και 500 μέτρων για παιδιά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00 για τα 5χλμ και τα 10χλμ καθώς και 10:30 για τα 1000 και 500 μέτρα. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και θα γίνονται μέσω των ιστοσελίδων http://www.voloshalfmarathon.gr/www.sdyvolou.blogspot.com και www.eosvolos.gr . Στις παραπάνω ιστοσελίδες έχει αναρτηθεί η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα.
= ΥΦΑΛΟΣ ΤΕΧΝΗΣ...Ενα υποβρύχιο μουσείο στον Παγασητικό Κόλπο, με αγάλματα εμπνευσμένα από το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και τους θρυλικούς Κενταύρους, πρόκειται να δημιουργηθεί στο Βόλο. Εμπνευστής του φιλόδοξου έργου που θα γίνει με αποκλειστική χρηματοδότηση από ανθρώπους από όλον τον κόσμο, είναι το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα οφέλη πολλαπλά: διεθνής προβολή του Βόλου, ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού από τη στιγμή που θα είναι το πρώτο στην ευρωπαϊκή επικράτεια αλλά και η σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την τοπική κοινωνία.  «Υφαλος τέχνης» είναι η κωδική ονομασία του ερευνητικού έργου, για το οποίο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, την ερχόμενη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος» του κτιρίου Παπαστράτος.
= ΑΛΜΥΡΟΣ... Ημερίδα-συνάντηση κτηνοτρόφων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με θέμα: Ελληνικός Ποιμενικός & Ελληνική Κτηνοτροφία. O χώρος της εκδήλωσης είναι το Δάσος Κουρί, στον Αλμυρό Βόλου και η έναρξη της ημερίδας είναι στις 11.30 το πρωί.   Ελληνικός Ποιμενικός, ένα όνομα, ένας θρύλος, ένας συνεργάτης και σύντροφος των κτηνοτρόφων αυτής της χώρας, για αιώνες. Αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και της πολιτιστικής μας παράδοσης   Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.   Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:   Πρόεδρος Α.Σ. Βόλου Νικήτας Πρίντζος,  Πρόεδρος Α.Σ. Ένωση Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς,  Αντιπρόεδρος κτηνοτρόφων Μαγνησίας Γκρίνιας Ιωάννης
= ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ... Εκδρομή '' ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ'' στο Βελιγράδι - Σμεντέρεβο διοργανώνουν δημότες του δήμου Ρήγα Φεραίου, την ερχόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εκδρομείς θα αναχωρήσουν την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22.00 από την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο ταξιδιών Τσινούδης, στο τηλέφωνο 24250-24184 ή στη Σόνια Τσινούδη στο τηλέφωνο 6985759950.
= ΣΚΟΠΕΛΟΣ... Σ’ ένα σημαντικό βήμα προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Σκοπέλου προχωρούν, συνεργαζόμενοι, ο Δήμος και η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού με τη συμμετοχή τους στην 1η Έκθεση «Νόστος» για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό, που διοργανώνεται στη Ναύπακτο από 14 έως 17 Οκτωβρίου 2016.   Είναι η πρώτη φορά που οι περίφημες φυσικές καλλονές της Αρχόντισσας των Σποράδων θα παρουσιαστούν σε θεματική έκθεση εναλλακτικού τουρισμού και φιλοδοξία των υπευθύνων είναι να αποτελέσουν πόλο έλξης τόσο για τους επαγγελματίες του τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό όσο και για το κοινό.
= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ...Στην πόλη μας θα βρεθεί  ο σκάουτερ της ομάδας, Βαλάντης Πετρόπουλος.  Η Νίκη, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του προέδρου μας κ. Σάκη Τζήμα, προχωρά πάνω στα πλάνα που έχουν από την αρχή σχεδιαστεί για το παρόν αλλά και το μέλλον της ομάδας μας.   Ο στόχος του πρωταθλητισμού είναι βεβαίως μέσα στα πλάνα της διοίκησης ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου και ο κ. Πετρόπουλος, έχει τον δικό του ρόλο στην όλη προσπάθεια. Μέσα στις επόμενες ημέρες λοιπόν, ο πρόεδρός μας κ. Σάκης Τζήμας, θα έχει άμεση επαφή με τον σκάουτερ της ομάδας  κ. Πετρόπουλο, με στόχο την ενίσχυση και την θωράκισή της...
= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Αναφορικά με την είσοδο των φιλάθλων στο φιλικό παιχνίδι της ομάδας με τον Αιγινιακό, σήμερα Τετάρτη 12/10 ανακοινώθηκε ότι στα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα διατίθενται κουπόνια για την οικονομική ενίσχυση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αξίας 10€ , ενώ θα υπάρχουν κουπόνια ενίσχυσης των 5€ για τις γυναίκες και τα παιδιά άνω των 12 ετών, αλλά και τους ανέργους. Τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών (με τη συνοδεία κηδεμόνα) θα εισέρχονται δωρεάν.  Οι φίλαθλοι, θα προμηθεύονται τα κουπόνια από τις 14:00 έως και την έναρξη του φιλικού αγώνα, ενώ η είσοδος θα πραγματοποιηθεί από τη δεύτερη πεζογέφυρα"
= ΝΟΒ - ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ...  Νέο τμήμα ελεύθερης κατάδυσης δημιουργεί ο ΝΟΒ-ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ σε συνεργασία με τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ Χρόνη Χλίτσιο και την Hronis Hlitsios Apnea team. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά.. Καλούμε όλους τους φίλους της Ελεύθερης Κατάδυσης και όχι μόνο, σε μια γνωριμία από απόσταση «αναπνοής», την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.00 μμ. στα γραφεία του ιστιοπλοϊκού τμήματος του Ομίλου ,(δίπλα στην Παναγία Τρύπα). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:    6988 247454 και 6972 220473.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ... Αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών αύριο, Τετάρτη, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας κατά τη συνεδρίασή της. Οι συμβολαιογράφοι απαιτούν «από την ελληνική Πολιτεία και από όλο το πολιτικό και δικαϊκό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και ειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας».

= ΤΡΟΛΕΙ... Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα, Τετάρτη τα τρόλεϊ, από τις 12.00 έως τις 17.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων τους. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να διεξαχθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων.

= ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΑΕΙ...Από την Τετάρτη, και για μια εβδομάδα, καλούνται οι φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών να υποβάλλουν, εφόσον το επιθυμούν, ηλεκτρονικά την αίτησή τους για μετεγγραφή.

= ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ... Σε εξέλιξη βρίσκονταν το βράδυ της Τρίτης εκτεταμένες έρευνες στο Αιγαίο από δυνάμεις του Λιμενικού και της FRONTEX για τον εντοπισμό λέμβου με πρόσφυγες που επικοινώνησαν με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

= ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ... Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στα Φαλάσαρνα Κισάμου στο νομό Χανίων. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα και το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Η Τουρκία θα εξέταζε ενδεχόμενη προσφορά της Ρωσίας για ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, μία κρατική σύμβαση ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως μετέδωσε την Τρίτη το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

= ΗΠΑ... Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι τα προσβλητικά για τις γυναίκες σχόλια του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, που αποκαλύφθηκαν στο βίντεο του 2005 που διέρρευσε και έχει προκαλέσει χάος στην εκστρατεία του, ισοδυναμούν με σεξουαλική επίθεση. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει χαρακτηρίσει τις δηλώσεις Τραμπ αποκρουστικές.

= ΑΓΓΛΙΑ... Η δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ταξίδεψε την Τρίτη στην Ολλανδία, όπου παρέμεινε για μία ημέρα, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο εξωτερικό χωρίς τη συνοδεία του διαδόχου του βρετανικού θρόνου και η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας επίθεσης γοητείας του Λονδίνου στη μετά ψήφου υπέρ του Brexit εποχή.

= ΑΓΓΛΙΑ... Εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης Ρωσίας - Δύσης με φόντο τις επιδρομές στο Χαλέπι, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προειδοποιεί τη Μόσχα ότι εάν συνεχίσει να βομβαρδίζει αμάχους κινδυνεύει να καταστεί κράτος παρίας, και παράλληλα καλεί τους Βρετανούς να διαδηλώσουν μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο για να καταγγείλουν τον ρωσικό ρόλο στη συριακή κρίση. Ο Τζόνσον ζητά επίσης κυρώσεις κατά Μόσχας-Δαμασκού, ωστόσο απορρίπτει την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

= ΗΠΑ... Σε αποστολή-καμικάζι ο βαλλόμενος από παντού Ντόναλντ Τραμπ ανοίγοντας ρήγμα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν την προεδρική κάλπη. Μετά και την αποστασιοποίηση της «κορυφής» των Ρεπουμπλικανών, του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ο Τραμπ «εκρήγνυται» και δηλώνει πλέον «ελεύθερος από τα δεσμά του» -φράση που εγείρει την προοπτική εμφυλίου στο κόμμα με «θύμα» τη δύναμη των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΔΝΤ... To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δίκαιο, όταν τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της και μικρότερη δημοσιονομική προσαρμογή, αναφέρουν οι Financial Times σε άρθρο γνώμης τους, με τίτλο: «Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στην ελληνική ομάδα διάσωσης».

= FORTHNET... Οι τράπεζες κάλυψαν το 70% του μετατρέψιμου ομολογιακού δάνείου της Forthnet τοποθετώντας 70 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά αναλαμβάνουν και τον έλεγχο της εταιρείας αφού οι υφιστάμενοι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Wind 33%, Vodafone 6,4%, Massar Investments 22,6% και η GO PLC με 22,6% δεν άσκησαν τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούσαν.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Τα σχόλια των γερμανών δημοσιογράφων για την απόφαση του Eurogroup να δώσει το πράσινο φως για την τμηματική εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα. Κούρεμα χρέους και Grexit προτείνουν τα γερμανικά μέσα

= ΔΕΗ... Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ μετατίθεται για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου προκειμένου οι υποψήφιοι αγοραστές να έχουν άνεση χρόνου για τις προσφορές τους.

= ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ...Νέφος παραπληροφόρησης χαρακτήρισε ο Γ.Κατρούγκαλος το «θόρυβο που καλλιεργείται» ότι «τάχα στο πλαίσιο της εργασιακής μεταρρύθμισης θα μειωθεί ακόμη ο κατώτατος μισθός ή θα εισαχθούν δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους». Πρόσθεσε ότι με εθνική θέση την κοινή δήλωση των εταίρων για αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης, προσέρχεται στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά τα εργασιακά θα συζητηθούν στο επίπεδο των αρμόδιων υπουργών και όχι στο Eurogroup.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΕΥΡΩΠΗ... Η Αγγλία ήταν αξιοθρηνητη και χωρίς τον Γουέιν Ρούνι στην ενδεκάδα, έγινε κάπως πιο απειλητική όταν μπήκε ο αρχηγός στο 73΄, αλλά τελικά έμεινε στο 0-0 εναντίον της Σλοβενίας στη Λιουμπλιάνα. Την ίδια ώρα, η Γερμανία... ξεμπέρδεψε στο πρώτο 20λεπτο με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία (2-0) στο Ανόβερο, ενώ το Μαυροβούνιο έβαλε «φωτιά» στον 5ο όμιλο με την πολύ σπουδαία νίκη (1-0) επί της Δανίας στην Κοπεγχάγη.

= ΕΠΟ... Προς νέα αναβολή οδηγούνται οι προγραμματισμένες για τις 26 Οκτωβρίου εκλογές της ΕΠΟ, αφού όπως διαρρέται, η προσφυγή του του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλου έγινε δεκτή από το διαιτητικό δικαστήριο. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την Τετάρτη, ωστόσο, αν οι διαρροές επιβεβαιωθούν, αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές αναβάλλονται για δεύτερη φορά και θα οριστεί προσωρινή διοίκηση.

= ΜΙΛΑΝ... Ο Πάολο Μαλντίνι απέρριψε τη θέση του τεχνικού διευθυντή στη Μίλαν, θέση που του προσέφεραν οι Κινέζοι νέοι ιδιοκτήτες του συλλόγου. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην άσος των «ροσονέρι» και της Εθνικής Ιταλίας στο Facebook, εξηγώντας ότι «ποτέ δεν ζήτησα ένα ρόλο "αλά Γκαλιάνι"» και μιλώντας για ένα ξεθωριασμένο όνειρο.

= FIFA... Η Νεοζηλανζή, Σαρέι Μπέρμαν, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της FIFA που προσελήφθη από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία σε διοικητικό πόστο. Συγκεκριμένα θα ηγείται της νεοσύστατης υπηρεσίας που ασχολείται με το γυναικείο ποδόσφαιρο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FIFA.

= AEK... Νέο χτύπημα για την ΑΕΚ, καθώς ο Ντίντακ Βίλα τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός δράσης για τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Ισπανός αμυντικός συγκρούστηκε με συμπαίκτη του κατά τη διάρκεια της προπόνησης και υπέστη θλαστικό τραύμα κνήμης. Ενα βαθύ σκίσιμο που προβληματίζει τους ανθρώπους της Ενωσης, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και ασήμαντο, γι΄αυτό η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: