Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 9/9/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

= ΣΥΡΙΖΑ.. Απόπειρα του Αχ. Μπέου να κοροιδέψει τους δημότες του Βόλου καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό ότι ο Αχ. Μπέος έγινε αποδέκτης πρόσκλησης από το Μαξίμου, για να παρευρεθεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. «Ο Μπέος επικαλείται ένα χαρτί που δεν το είδε κανένας, δεν δημοσιεύθηκε πουθενά και δεν κατατέθηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ν.Ε., η οποία αποδίδει την απόπειρα αυτή στην απόγνωση του Αχ. Μπέου να εκμαιεύσει οποιουδήποτε τύπου αναγνώριση που να επιβεβαιώνει τον θεσμικό ρόλο που κάποτε είχε.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αυτογελοιοποίηση του υπόδικου Αχ. Μπέου και των πολιτικών του φίλων. ΜΠΕΟΣ Πληροφορήθηκα από το μακρινό, και τόσο όμορφο, Ροστόβ, όπου βρίσκομαι, την ανακοίνωση των καρτούνς του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον μου. Όταν οι καθηγητές της γελοιότητας, όπως οι της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, ομιλούν περί γελοιότητας, ασφαλώς οφείλουμε να τους σεβαστούμε… αλήθεια νομίζουν ότι θα καταρτιζόταν λίστα προσκεκλημένων σε ομιλία του Πρωθυπουργού, χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί και εγκριθεί από το γραφείο του; αν, ναι τότε να αρχίσουμε να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για τη λειτουργία της Κυβέρνησης… Εν πάση περιπτώσει δεν μπαίνουμε σε συζήτηση με αυτούς που κανείς σε αυτή την πόλη, αλλά και στο ίδιο το κόμμα τους, λαμβάνει σοβαρά υπ όψη… ας κοιτάξουν να κάνουν κανα ρουσφέτι, με διορισμό από το «παράθυρο» τραπεζοκόμου στο Νοσοκομείο, να φανούν τουλάχιστον σε κάτι χρήσιμοι στους άτυχους, που τους ακολούθησαν

= ΔΙΑΥΛΟΣ... Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εγγραφές σε όλες τις δράσεις του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Στα τμήματα ενηλίκων, αρχαρίων ή προχωρημένων, μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτως ηλικίας προκειμένου να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να εκφραστούν, να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των τεχνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο κέντρο πληροφόρησης «Δίαυλος», στην οδό Τοπάλη 14, προκειμένου να αναζητήσουν πληροφορίες και να ενταχθούν σε κάποια από τις πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2421025363 & 2421033692.

= Ο ΚΑΙΡΟΣ... Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, που θα διατηρηθούν έως και την Κυριακή. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρονικό διάστημα που προβλέπει το έκτακτο δελτίο καιρού.

= ΜΕΛΙΣΣΑΤΙΚΑ... Άγιο είχε ένας 60χρoνος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι εξετράπη της πορείας του και το αυτοκίνητο που οδηγούσε κατέληξε σε ελαιοπερίβολο.Το ατύχημα έγινε στο δρόμο μεταξύ Μελισσατίκων και Γλαφυρών και το αυτοκίνητο, μάρκας Fiat Uno, εκτιμάται ότι βγήκε από το δρόμο, λόγω ολισθηρότητας, καθώς ψιλόβρερε.Ο οδηγός κατάφερε να βγει μόνος του από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο και, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε.

= ΖΑΓΟΡΑ... Το πετιμέζι από φιρίκι, το νέο προιόν του «ΖΑΓΟΡΙΝ» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στη διεθνή αγορά τον ερχόμενο Οκτώβρη. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός θα συμμετέχει σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο, τη SIAL που γίνεται στο Παρίσι. Παράλληλα  το πετιμέζι θα αρχίσει να διατίθεται και στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό του συνεταιρισμού θα μπει στα ράφια τόσο των αλυσίδων τροφίμων όσο και σε επιλεγμένα delicatessen. Παράλληλα αναμένεται να προβληθεί σε συνδυασμό με γαστρονομικές προτάσεις από επώνυμους σεφ.


= ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΜΥΡΟΥ... Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εμποροπανήγυρη Αλμυρού για άλλη μια χρονιά. Τόσο η επισκεψιμότητα όσο και η αγοραστική δύναμη του κοινού, κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα. Παρά την οικονομική κρίση που διανύουμε, η τοπική κοινωνία καθώς και οι επισκέπτες αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη το παζάρι Αλμυρού, το οποίο είναι θεσμός εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί τόπο συνάντησης των απανταχού αλμυριωτών, οι οποίοι επισκέπτονται τη γενέτειρά τους, κατά την περίοδο αυτή. Ο Δήμαρχος Αλμυρού, με δήλωσή του ευχαριστεί όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης και ιδιαιτέρως τους επισκέπτες, τους εκθέτες, τους ηλεκτρολόγους, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς υπαλλήλους και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Αλμυρού.


= ΚΑΝΑΛΙΑ... Οι αμυγδαλοπαραγωγοί Καναλίων αποφάσισαν μετά από πολλά χρόνια να οργανωθούν με σκοπό να παρέμβουν στην τιμή της αμυγδαλόψιχας. Τα Κανάλια ανέκαθεν κατείχαν τα πρωτεία στην παραγωγή αμυγδαλόψιχας γιατί εκεί καλλιεργούνται περίπου 15.000 στρέμματα με αμυγδαλιές. Πέρυσι η παραγωγή ήταν μέτρια αλλά η τιμή θεωρούνταν ικανοποιητική από τους παραγωγούς. Φέτος η παραγωγή είναι καλή αλλά η τιμή που ακούγεται είναι πολύ χαμηλή, σχεδόν στην μισή τιμή σε σχέση με πέρυσι. Αυτός είναι ο λόγος που έκανε τους παραγωγούς των Καναλίων να αρχίσουν να οργανώνονται με σκοπό να παρέμβουν στην τελική διαμόρφωση της τιμής.


= ΣΚΙΑΘΟΣ...Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κουκουλάκης Μάκης δήλωσε...  Ως Ένωση Ξενοδόχων έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτό συμπεριλαμβάνει επισκέψεις δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων, bloggers και την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ζητούμε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους να στηρίξουν την προσπάθεια διότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα. Μόνο συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο που αγαπάμε και δραστηριοποιούμαστε...

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής καταγραφής των κατόχων των εισιτηρίων διαρκείας, η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης περνά στην αντικατάσταση των πρόχειρων καρτών με τις ονομαστικές. Η διαδικασία της αντικατάστασης θα γίνεται από τα γραφεία της ομάδας στην Αργοναυτών 15, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθεί σύντομα.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Την Κυριακή η αγαπημένη μας ομάδα αρχίζει τον μαραθώνιο της Γ' Εθνικής.  Μετά από ηρωικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Ερασιτέχνη και της Επιτροπής ποδοσφαίρου, σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου παρουσιάζει μια αξιοπρεπή ομάδα με δυνατότητες ανώτερης κατηγορίας, μία ομάδα με καλό κλίμα, ποιοτικούς παίκτες και σπουδαίους χαρακτήρες.... Το Πανθεσσαλικό να γεμίσει κόσμο, ζωντάνια, φωνές και όλα να είναι μία γιορτή.


ΕΛΛΑΔΑ

= ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ Ε,Ε,.... Συντονισμός και συνεργασία για την ένταξη της μεσογειακής οπτικής στην ευρωπαϊκή ατζέντα και την ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι οι στόχοι της Συνόδου των Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ, η οποία συνέρχεται αύριο Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.   «Πρόκειται για μια λαμπρή συνάθροιση. Το σύνθημα της συνάντησης το καθόρισε ο Τσίπρας "Ανάπτυξη ή λιτότητα". Πρόκειται για την κήρυξη πολέμου στην πολιτική της λιτότητας στης Ευρώπη. Η μίνι σύνοδος κορυφής δεν είναι μια συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων, αλλά μια συνάντηση για την οποία η καγκελάριος Μέρκελ πρέπει να τρέμει» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt για την Σύνοδο των Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ.

= ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ... Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας προανήγγειλε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο δρόμο προς τη ΔΕΘ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι επανέφερε στο τραπέζι το αίτημα για εκλογές, λέγοντας ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλο τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό».

= ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ... Τη συγκρότηση αυτόνομου ισχυρού πολιτικού φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς που θα είναι σαφώς οριοθετημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, επανέλαβε η Φώφη Γεννήματα. Μίλησε δε για ευθύνες της ηγεσίας του Ποταμιού, λέγοντας ότι αντιμετώπισε κωλυσιεργία, διγλωσσία και ανοιχτή αμφισβήτηση με συνεχείς παρεμβάσεις και διαρροές μέσω των ΜΜΕ.

= ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ...Τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη υποδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να του παραθέσει δείπνο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συζήτηση που έχουν οι δύο άνδρες αναμένεται να τεθούν οι περιφερειακές εξελίξεις καθώς και το Κυπριακό.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΓΑΛΛΙΑ... Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν την Πέμπτη για την υπόθεση του οχήματος με τις φιάλες υγραερίου κοντά στην Παναγία των Παρισίων. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, είναι πολύ πιθανό ότι τα εν λόγω πρόσωπα προετοίμαζαν επίθεση, που θα σημειωνόταν άμεσα.

= ΙΤΑΛΙΑ... Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της Ιταλίας κάλεσε σήμερα τα μέλη της να ψηφίσουν «Όχι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, γεγονός που θεωρείται πλήγμα για τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι ο οποίος εξαρτά το πολιτικό μέλλον του από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 15% στις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ενώ το CDU της Μέρκελ καταγράφει πτώση.

= ΗΠΑ... Απληροφόρητο και εκκεντρικό χαρακτήρισε στον Ντόναλντ Τραμπ ο Μπαράκ Ομπάμα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου των Ρεπουμπλικάνων υπέρ του Πούτιν. «Δεν νομίζω ότι αυτός ο τύπος έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και όποτε μιλά, αυτή η άποψη επιβεβαιώνεται» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

= ΒΕΛΓΙΟ... Τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου και επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφστατ επέλεξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη θέση του διαπραγματευτή στις συνομιλίες για το Brexit. Με μήνυμά του στο Twitter o Φέρχοφστατ είπε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για αυτόν η ανάληψη μιας τέτοιας θέσης, τονίζοντας ότι το Ευρωκοινοβουλίο θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΣΕΒ... Καλύτερη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας ζητάει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), διαπιστώνοντας ότι «απαξιώνονται σε πολλές περιπτώσεις περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου».

= EUROGROOP... Μείωση, για πρώτη φορά από την αρχή του έτους, στα 5,534 δισ. ευρώ σημείωσαν τον Ιούλιο τα χρέη του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, από 5,930 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Εάν σε αυτά προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τα φέσια του Δημοσίου ανέρχονται τον Ιούλιο σε 6,890 δισ. ευρώ από 7,241 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική εν όψει του Eurogroup που θα εξετάσει την πορεία αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου, από την οποία θα εξαρτηθεί και η εκταμίευση του 1,7 δισ. ευρώ της δεύτερης υποδόσης.

= ΔEH... Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ, με αντικείμενο την τροφοδοσία με φυσικό αέριο νησιωτικών και άλλων περιοχών/καταναλωτών απομακρυσμένων από το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου.

= ΤΑΙΠΕΔ... Παρατείνεται για τρεις εβδομάδες, έως τις 3 Οκτωβρίου, η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση της εταιρίας σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού ΕΕΣΣΤΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ... Με σημαντική πτώση έκλεισε την Πέμπτη η χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην επεκτείνει προς το παρόν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο λήγει τον Μάρτιο του 2017. Υπεραπέδωσε η μετοχή της Eurobank και του ΟΠΑΠ, ενώ μεγάλη πτώση σημείωσε η μετοχή της Coca Cola HBC.O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 566,58 μονάδες, με πτώση 1,47%.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Ερευνα για τον Ολυμπιακό διεξάγει η UEFA και παράλληλα ζητά να ενημερωθεί επισήμως για την εισήγηση του εισαγγελέα, Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Το θέμα αποκάλυψε το Press Association Sport που επικαλείται δηλώσεις από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, ο οποίος συγκεκριμένα τονίζει: «Η UEFA επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον Ολυμπιακό. Επιπροσθέτως, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η UEFA έστειλε επίσημο αίτημα προκειμένου να λάβει αντίγραφο της εισήγησης του εισαγγελέα».

= ΕΠΟ... Πέντε μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ υπέβαλαν (ως όφειλαν) την Πέμπτη τις παραιτήσεις τους, καθώς έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας». Πρόκειται για τους Ευάγγελο Τοπολιάτη, Γιώργο Καραμελίδη, Ευάγγελο Μαζαράκη, Νικόλαο Προύντζο και Ιωάννη Οικονομίδη, ενώ όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα συμβεί την Παρασκευή και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Γκιρτζίκη.

= ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ... Απίστευτο και όμως… ελληνικό! Δύο μέρες πριν από τη σέντρα της Σούπερ Λιγκ και μάλιστα έπειτα από αναβολή δύο εβδομάδων, οι θεσμοί… αποφάνθηκαν ότι η Βέροια δεν δικαιούται να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα! Συγκεκριμένα, η ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό άδειας στη «βασίλισσα» του βορρά, κρίνοντας πως ο φάκελος που κατέθεσε ο Κώστας Παπαδόπουλος, στον οποίο έχουν παραχωρηθεί οι μετοχές από τον Θόδωρη Καρυπίδη, είχε πολλές ελλείψεις!

= UEFA... Την ολοκληρωτική αντίθεσή της στο νέο σύστημα πρόκρισης στο Champions League, το οποίο ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου η UEFA και το οποίο θα ισχύσει την τριετία 2018-2021, εξέφρασε η ένωση των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: