Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 3/9/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

= ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ... Άγιο είχαν περαστικοί χθές το απόγευμα, στην οδό Δημητριάδος, όταν, ηλικιωμένος που έκανε όπισθεν, από λάθος χειρισμό έχασε τον έλεγχο και μπήκε σε κατάστημα, σπάζοντας την τζαμαρία! Το ατύχημα έγινε στις 7.30 το απόγευμα στην οδό Δημητριάδος όταν ηλικιωμένος που οδηγούσε αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, επιχείρησε να μπει στο στενό της κλινικής Παπαγεωργίου. Όπως φαίνεται, αντί να βάλει πρώτη ταχύτητα και το αυτοκίνητο να φύγει μπροστά, μπήκε όπισθεν, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αναπτύξει ταχύτητα και να μπει με το πίσω μέρος, σε υπό διαμόρφωση κατάστημα επί στη Δημητριάδος – Κουμουνδούρου (πρώην Παπασωτηρίου)

= ΕΦΡΑΙΜ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ... Επίτιμο δημότη της πόλης θα ανακηρύξει τον ηγούμενο Εφραίμ ο Δήμος Βόλου. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου την ερχόμενη Τετάρτη. Ως γνωστόν ο εν αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα στενούς δεσμούς με τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ τον Βατοπεδινό όπως είναι το πλήρες όνομά του στον οποίο μάλιστα παρέθεσε γεύμα τον περασμένο Ιούνιο ανταλλάσσοντας δώρα και ευχές.

= ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ...  Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας χθές λίγο μετά τις 8.30 το πρωί. Ο όγκος του νερού που έπεφτε ακατάπαυστα μετέτρεψε μέσα σε λίγα λεπτά τους δρόμου σε ποτάμια, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις.Η έντονη βροχόπτωση διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα πλημμυρισμού σπιτιών ή επιχειρήσεων, καθώς η Πυροσβεστική του Βόλου δεν δέχθηκε καμία κλήση για βοήθεια.

= ΔΕΥΑΜΒ... Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του μοντέλου αντικατάστασης του αγωγού μεταφοράς λυμάτων στο τμήμα που παρουσίασε βλάβη και η ΔΕΥΑΜΒ θα ενημερώσει για την ημέρα που θα τοποθετηθεί. Προς το παρόν τα λύματα διοχετεύονται στο φρεάτιο εισόδου αντλιοστασίου και η κατάθλιψη προς τον Βιολογικό Καθαρισμό λειτουργεί κανονικά.

= ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΓΡΙΑΣ... Απορρίφτηκε από το Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση που κατέθεσαν χθες κάτοικοι της περιοχής Αστέρια Αγριάς και με την οποία ζητούσαν εκ νέου έκδοση προσωρινής διαταγής για τη διακοπή των εργασιών κατασκευής αντλιοστασίου, για την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης της Αγριάς. Κατόπιν τούτου οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Σημειώνεται ότι η απόφαση επί του αιτήματος για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων εκκρεμεί και θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες.

= ΚΡΑΥΣΙΔΩΝΑΣ... Υπεγράφη χθές Παρασκευή μεταξύ του Δήμου Βόλου και του εργολάβου, η σύμβαση για την κατασκευή της μεταλλικής πεζογέφυρας στον Κραυσίδωνα πλησίον της οδού του Αγίου Γεωργίου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 77.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη δημοπράτησή του έργου τον Μάρτιο του 2016 ο διαγωνισμός απέβη άγονος εξαιτίας της αποχής των εργοληπτών δημοσίων έργων, ωστόσο ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε στις 8 Ιουνίου 2016 επιτυχώς με το έργο να υλοποιείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

= ΑΛΥΚΕΣ... Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη μετατόπιση του πεσσού στις Αλυκές και χθές το πρωί, στο σημείο όπου εκτελούνται τα έργα, μεταξύ της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:. «Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά τον κοινό στόχο της ανάδειξης και προβολής των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής του Δήμου Βόλου . Ο Δήμος Βόλου αναλαμβάνει να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στην Εφορία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας η οποία συνίσταται σε : Συνεργεία των Υπηρεσιών Πρασίνου , Καθαριότητας , Συντήρησης  για διάφορες εργασίες καθώς και κάθε επιστημονικό προσωπικό για την ολοκλήρωση και συμπλήρωση μελετών αρμοδιότητος της ΕΦΑΜΑ, εφόσον απαιτηθεί.

= ΖΑΓΟΡΑ... Το πρόγραμμα έργων και ενεργειών για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας περιλαμβάνει το υπόμνημα του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου που επισκέπτεται σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 την περιοχή. Στο υπόμνημα αναφέρονται οι προτεραιότητες και τα εκτιμώμενα κόστη των προτεινόμενων έργων

= ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ... Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου Έλληνα τουρίστα που αγνοείται στην Αλόννησο. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και εχθές το βράδυ χωρίς όμως να βρεθεί ο 30χρονος. Ο 30χρονος ζει στο Βέλγιο και είχε έρθει διακοπές στο νησί με τη φίλη του. Προχθές το βράδυ της είπε πως θέλει να κάνει βόλτα με βάρκα και από τότε αγνοούνται τα ίχνη του.

= ΞΟΥΡΙΧΤΙ... Με μαχαίρι απείλησε την εν διαστάσει σύζυγό του στο Ξουρίχτι ένας 52χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Μηλεών. Ειδικότερα ο 52χρονος πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει 43χρονης συζύγου του και την απείλησε ενώ έβγαλε και μαχαίρι. Επίσης ο 52χρονος προκάλεσε φθορές στην πόρτα του σπιτιού της όταν την κλωτσούσε καθώς η γυναίκα είχε κλειστεί μέσα για να γλυτώσει.

= ΑΛΜΥΡΟΣ... Αρνητικές ήταν οι εισηγήσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας «Ιχθυοτραφεία Παγασητικού» στη θέση «Ορμος Λαδικού» στις Νηές και για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από αεριοποίηση φυτικών ξυλωδών πρώτων υλών στην Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Αλμυρού.

= ΨΑΡΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ... Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κάρλας (Π.Ο. Κα.Μα.Κε.Βε.) και ο Πολιτιστικός – Χορευτικός Σύλλογος Καναλίων ο «Ήταυρος» διοργανώνουν ψαράδικη βραδιά σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 στα Κανάλια, εκεί στο χωριό των ψαράδων, όπου η λίμνη Κάρλα, η αρχαία Βοιβηίδα αναζητά νέες προοπτικές.  Η εκδήλωση αυτή στοχεύει στην αναβίωση των παλιών βιωμάτων όταν οι ψαράδες της λίμνης Κάρλας γύριζαν στο χωριό μετά από απουσία 15 ημερών στο ψάρεμα. Έβλεπαν τους δικούς τους, αγόραζαν προμήθειες και γλεντούσαν στην πλατεία του χωριού μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ψάρια του γλυκού νερού αλιευμένα στη λίμνη Κερκίνη και μαγειρεμένα με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Ο Γιώργος Ναουμίδης εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Νίκης στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΣΘ ενόψει του Σούπερ Καπ, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τον Ηρακλή. Ο αρχηγός των κυανολεύκων, τόνισε πως η ομάδα του είναι έτοιμη για τον αγώνα και θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει το τρόπαιο.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Στον Ολυμπιακό Βόλου ανήκει από σήμερα ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου. Πρόκειται για 25χρονο μεσοεπιθετικό, με θητεία κυρίως σε ομάδες της Γ' Εθνική

ΕΛΛΑΔΑ

= ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ... Νέο τοπίο διαγράφεται στον τηλεοπτικό χώρο, έπειτα από τα αποτελέσματα της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών τα οποία έγιναν γνωστά τα ξημερώματα της Παρασκευής. Την ίδια ώρα, όμως, στην ανασφάλεια βυθίζονται οι πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι στους σταθμούς που μένουν εκτός τηλεοπτικού πεδίου.  Για «αλλαγή σελίδας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού «διέψευσε πανηγυρικά και εξέθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης»

= ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ... Η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2016 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016. Για πρώτη φορά φέτος για την εγγραφή των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής.

= ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ... Με απεργίες ξεκινάει στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολειά της χώρας η σχολική χρονιά. Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου αλλά στις 15 του μήνα θα γίνει 24ωρη προειδοποιητική απεργία που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

= ΕΛΑΙΩΝΑΣ...  Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε την Παρασκευή το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα. Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμενοι, εθελοντές και πρόσφυγες, το γιόρτασαν την επέτειο με εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι ίδιοι οι διαμένοντες στη δομή.    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε το κέντρο φιλοξενίας «απάντηση στο ερώτημα αν θα τα καταφέρουμε...   Αποτελεί πρότυπο λειτουργίας. Θέλουμε τα καινούρια camps να είναι σε αυτό το επίπεδο γαλήνης, ησυχίας, δραστηριότητας. Θα θέλαμε βέβαια τα σπιτάκια να είναι καλύτερα και προσπαθούμε να το κάνουμε»

= FIR ΑΘΗΝΩΝ... Για πρώτη φορά μετά την Πέμπτη 14 Ιουλίου-παραμονή του πραξικοπήματος στην Τουρκία- τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν σήμερα την… εμφάνισή τους στο FIR Αθηνών.  Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα τουρκικά αεροσκάφη που δεν έφεραν όπλα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά

ΚΟΣΜΟΣ

= ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ... Δεν έχει πληγεί η συνεργασία Ηνωμένων Πολιτειών - Τουρκίας στον τομέα της ασφάλειας συνεπεία της αποτυχημένης απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου δηλώνει ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο CNN, εν μέσω της αντιπαράθεσης Ουάσινγκτον-Άγκυρας ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της βόρειας Συρίας και τη στοχοποίηση των Κούρδων εκ μέρους των κουρδικών δυνάμεων.

= ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ... Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε στο FBI ότι δεν θυμόταν όλες τις οδηγίες που έλαβε για το χειρισμό ευαίσθητων πληροφοριών όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, λόγω της διάσεισης που υπέστη το 2012, σύμφωνα με περίληψη της κατάθεσής της που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή αστυνομία.

= ΙΣΠΑΝΙΑ... Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δεν κατάφερε και πάλι ως ήταν αναμενόμενο να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση, γεγονός που πιθανότατα σηματοδοτεί ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή τρίτων βουλευτικών εκλογών μέσα σε έναν χρόνο.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Ένα χρόνο μετά το άνοιγμα των γερμανικών συνόρων πολλοί πρόσφυγες παραμένουν άνεργοι. Τα κύρια εμπόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας είναι ότι δεν μιλούν γερμανικά και ότι τους λείπει η επαγγελματική κατάρτιση.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα επισκεφθεί σύντομα τη Μόσχα για να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία επίσκεψη που είναι πιθανό να επικεντρωθεί στις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο δυνάμεων, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΕΣΟΔΩΝ... Σημαντική ανάκαμψη σημείωσαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ τον Ιούλιο σε σχέση με τις επιδόσεις του Ιουνίου και υπερκάλυψαν τον στόχο, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές όπου συγκεντρώνεται ένα μεγάλο ποσοστό του τζίρου την καλοκαιρινή περίοδο.

= ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ... Αύξηση 10% σημείωσε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον μήνα Αύγουστο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

= ΙΡΛΑΝΔΙΑ... Η κυβέρνηση συνασπισμού της Ιρλανδίας συμφώνησε σήμερα, Παρασκευή, να ασκήσει έφεση σε βάρος της απαίτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την εταιρεία Apple να καταβάλει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ σε οφειλόμενους φόρους, παρά τις επιφυλάξεις μεταξύ των ανεξαρτήτων που υποστηρίζουν τον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό.

= ΕΛΣΤΑΤ... Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ευθυγραμμιζόμενος με την Κομισιόν και το ΔΝΤ στην υπόθεση. Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πάντως πως η υπόθεση δεν θα εκτροχιάσει το πρόγραμμα.

= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ... Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, κινούμενη σε ανοδική τροχιά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, υπερβαίνοντας τα επίπεδα των 580 μονάδων.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ 2-1... Η εθνική ποδοσφαίρου των Ελπίδων νίκησε 2-1 την αντίστοιχη της Αλβανίας στο Περιστέρι, σε αναμέτρηση για τον 4ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2017. Οι παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 22ο λεπτό από το γκολ του Λατίφι, ωστόσο κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση με τα τέρματα των Ιωαννίδη (44΄, πέναλτι) και Τσιλιανίδη (90΄) και πανηγύρισαν τη νίκη.

= ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ... Στη σέντρα θα μας βρει το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη γγΑ μεταξύ των ΠΑΕ και του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή. Η συνάντηση κράτησε περίπου δύο ώρες και παράλληλα αποφασίστηκε η δράση να αρχίσει κανονικά από την 1η αγωνιστική και όχι από την 3η, όπως είχε προτείνει η Nova. Κάλεσμα στη FIFA από Κοντονή - ΠΑΕ για τα... στραβά της ΚΕΔ/ΕΠΟ και τη διαιτησία γενικότερα.

= ΕΠΟ... Απάντηση μέσω ανακοίνωσης της έδωσε η ΕΠΟ σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει και θέλουν την αντιπολίτευση να έχει κάνει προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας με αφορμή τις παραλείψεις, οι οποίες έχουν υπάρξει στην προκήρυξη των εκλογών.

= ΑΜΕΡΙΚΗ... Τι κι΄αν «πατάει» στα 38; Τι κι αν το πρωτάθλημα στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό, όσο έχει συνηθίσει; Ο Φρανκ Λάμπαρντ, όπως κάθε σωστός επαγγελματίας, δημιουργεί τα κίνητρα που απαιτούνται και οδηγεί την ομάδα της Νέας Υόρκης στην κορυφή της ανατολικής περιφέρειας στο MLS.

= ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ... Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όπως όλα δείχνουν για τον μικροτραυματισμό που υπέστη ο Κώστας Φορτούνης στον φιλικό αγώνα της Εθνικής μας απέναντι στην Ολλανδία. Ο παίκτης του Ολυμπιακού αποχώρησε στο 56ο λεπτό όταν γύρισε ο αστράγαλος του, με τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα, Παρασκευή, να δείχνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: