Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2/9/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

= ΜΠΕΟΣ... Μήνυση σε βάρος του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου για τις καταγγελία που έκανε σχετικά με την ύπαρξη «Καμόρα» που εκβίασε και απείλησε καταστηματάρχη που έστησε μπαρ – κοντέινερ σε κοινόχρηστο δημόσιο χώρο στην παραλία του Βόλου, κατέθεσε σήμερα ο σε αργία δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Επιπλέον με αγωγή του ζητάει από τον πρόεδρο του ΟΛΒ ποσό 50.000 € υπέρ της ΕΛΕΠΑΠ.

= ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΓΡΙΑΣ... Ολοκληρώθηκε  στο Πρωτοδικείο Βόλου η συζήτηση για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής Αστέρια Αγριάς εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ, ζητώντας την αλλαγή χωροθέτησης του αντλιοστασίου ακαθάρτων που κατασκευάζεται εκεί.   Επίσης, συζητήθηκε η αίτηση των κατοίκων με την οποία ζητούν την ανάκληση της απόφασης για συνέχιση των εργασιών και έκδοση νέας προσωρινής διαταγής διακοπής των εργασιών.Το Δικαστήριο θα εκδώσει αύριο Παρασκευή την απόφαση για την αίτηση ανάκλησης της απόφασης για άρση της προσωρινής διαταγής διακοπής των εργασιών. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδοθεί σε έναν μήνα περίπου, ενώ και οι δύο πλευρές –κάτοικοι και ΔΕΥΑΜΒ- θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι τη Δευτέρα.

= ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ... Με πτώση 21% - 30% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015 -ένα από τα μεγαλύτερα αρνητικά ποσοστά συγκριτικά με τις υπόλοιπες εμπορικές αγορές της χώρας- έκλεισε η θερινή εκπτωτική περίοδος για την εμπορική αγορά στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

= ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΟΥ... Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου (ΦΙ.Ο.Β) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο (πρώην κτίριο Παπαστράτου). Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών, που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στην φιλοζωική προσπάθεια – καθώς και στην ενίσχυση της λειτουργίας του σωματείου- με στόχο την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια στους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας που είναι τα ζώα-θύματα της ανθρώπινης ολιγωρίας και εκμετάλλευσης.

= ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ... Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου, ανακοινώνει ότι η προγραμματισμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση στο παζάρι του Βελεστίνου που θα πραγματοποιούνταν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, εκτάκτως, ακυρώνεται για λόγους ευαισθησίας και συμπόνιας απέναντι στην οικογένεια του άτυχου πρόεδρου του Συλλόγου και συμπολίτη τους Γεώργιου Καλόγηρου.

= ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ... Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Απόστολος Ρομφαίας είναι από χθες ο νέος αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, ο οποίος καταλαμβάνει, με απόφαση δημάρχου, τη θέση του αντιδημάρχου οικονομικών Χρήστου Παπαρούνα, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

= ΣΠΟΡΑΔΕΣ... Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα αριθμητικά δεδομένα που αφορούν το σύνολο των επιβατών οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 20.000 από την έναρξη του δρομολογίου μέχρι σήμερα. Στο μεταξύ, το φλάιν κατ 4,  θα πραγματοποιήσει δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή έως την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, με την ευχή της επανόδου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την επόμενη χρονιά.

= ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ... Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την εξαφάνιση του 30χρονου από τη Θεσσαλονίκη, μόνιμου κατοίκου Βελγίου που αγνοείται από την Τρίτη το βράδυ στην Αλόννησου, όπου πήγε με τη νεαρή φίλη του για διακοπές. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται και από ξηράς και από θαλάσσης και έως τώρα κατέστη δυνατό να βρεθούν μόνο ρούχα του 30χρονου, στο βυθό της παραλίας Βότση όπου είχε πει στη φίλη του ότι θα πήγαινε για να κάνει βαρκάδα, αλλά τελικά μόνο κολύμπησε.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Ο Διοικητικός ηγέτης των «κυανόλευκων» Σάκης Τζήμας έκανε αναφορά στο θέμα της εκκαθάρισης της Νίκης Βόλου που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ακόμη και σήμερα, στη συνέχεια  έδωσε την είδηση ότι προτίθεται να μην κατεβάσει την ομάδα στο αγώνα «SUPER CUP ΕΠΣΘ», που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή, λόγω διαφωνίας στο θέμα διαμοιρασμού των εσόδων, ενώ προανήγγειλε ότι ως την Κυριακή αναμένεται η απόκτηση υψηλόσωμου σέντερ φορ, 

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Ο Πρόεδρος της Διοικούσα επιτροπής του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, δήλωσε. Η ομάδα θα ξεκινήσει χωρίς ποινή, διευκρινίζοντας ότι γίνονται ενέργειες από τη διοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση. Σχετικά με την εκκαθάριση ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί τη Διοικούσα Επιτροπή κι ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις άμεσα. Ωστόσο, προέτρεψε τον κόσμο να μην ασχολείται με αυτά τα θέματα, αλλά μόνο με την ενίσχυση της ομάδας μέσω της παρουσίας των φιλάθλων στο γήπεδο.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ... Μετά από έναν μαραθώνιο που διήρκησε 64 ώρες "λευκός καπνός" βγήκε από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης από όπου ανακοινώθηκαν οι νέοι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών αδειών της χώρας.  Τις τέσσερις άδειες έλαβαν οι  ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, η εταιρεία του κ.ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ και η εταιρεία του κ.ΜΑΡΙΝΑΚΗ.   Το συνολικό τίμημα ανήλθε στα 246 εκατ. ευρώ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

= ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... Μία πρωτοφανής τραγωδία βρισκόταν σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη από τις εννέα το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν δύο άνθρωποι και ένας σκύλος έπεσαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη τους.Για άγνωστους λόγους ένα σκυλάκι έπεσε στη θάλασσα, στην παραλία της Θεσσαλονίκης,σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τον Λευκό Πύργο. Ο ιδιοκτήτης του βούτηξε στη θάλασσα για να το σώσει, όμως στη συνέχεια, χάθηκαν τα ίχνη του. Το συγκλονιστικό είναι ότι λίγο αργότερα εξαφανίστηκε και ένα δεύτερο πρόσωπο που επίσης έπεσε στη θάλασσα για να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη του σκύλου να βγει στην επιφάνεια και να σώσει το κατοικίδιό του.Γύρω στα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι ανασύρθηκε ένας νεαρός άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

= ΚΑΡΔΙΤΣΑ... Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, από την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την πόλη της Καρδίτσας. Η ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε καταπτώσεις βράχων στα ριζά του Κόζιακα και στον ορεινό όγκο Πύλης -Καλαμπάκας.  Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Καρδίτσας βρίσκεται ένας ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Καρδιτσομαγούλας. Ο 27χρονος  χτυπήθηκε από κεραυνό χθές τό απόγευμα.

= ΔΕΙΠΝΟ ΤΣΙΠΡΑ ΙΕΡΟΝΥΜΟΥ... Δείπνο παρέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το βράδυ της Πέμπτης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ατζέντα βρέθηκε όλο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, από τη συνταγματική αναθεώρηση μέχρι την Παιδεία.
= ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ... Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα γίνει την Παρασκευή η παράδοση στην κυκλοφορία των σηράγγων Δερβενίου και τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της Ολυμπίας Οδού. Στη συνέχεια θα επιθεωρήσει εργοτάξια της Ιονίας Οδού (Αντίρριο-Ιωάννινα) στη σήραγγα Κλόκοβας.

= ΠΡΕΒΕΖΑ... Ένα μοναδικό αρχαίο χάλκινο αντικείμενο σε γυναικεία μορφή εντόπισαν Ιταλοί τουρίστες στην παραλία της Λυγιάς, στην Πρέβεζα, το οποίο και παρέδωσαν στις τοπικές αρχές. Το αρχαίο αντικείμενο βρέθηκε στην παραλία της Λυγιάς και μετά την εύρεση του, οι τουρίστες επικοινώνησαν άμεσα με την αρχαιολογική υπηρεσία της Πρέβεζας, όπου και το παρέδωσαν. Το αντικείμενο φέρεται να είναι χάλκινη λαβή με σχήμα γυναικείας μορφής, και μάλλον αποτελεί κομμάτι μεγαλύτερου αντικειμένου. 


= ΠΑΡΓΑ... Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτηςη πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στο Θέμελο Πάργας.  Στο σημείο, για κατάσβεση της πυρκαγιάς, έσπευσαν27 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν μέχρι να νυχτώσει και δύο αεροσκάφη τύπου πετζετέλ. 

  • ΚΟΣΜΟΣ

  • = ΕΛΒΕΤΙΑ... Η ελβετική εισαγγελία ερευνά κατά του Φραντς Μπεκενμπάουερ με υπόνοιες για απιστία και ξέπλυμα χρήματος σε σχέση με την ανάθεση του Μουντιάλ 2006. Οι έρευνες στρέφονται και κατά πρώην κορυφαίων γερμανών παραγόντων.
  • = ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΕΡΜΙΝ... Σε κυκλώνα αναβαθμίστηκε η τροπική καταιγίδα Ερμίν πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού και κατευθύνεται προς τη Φλόριντα των ΗΠΑ με ανέμους που φθάνουν τα 120 χλμ/ώρα. Είναι ο πρώτος κυκλώνας που αναμένεται να χτυπήσει την πολιτεία από το 2005. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί ήδη 42 κομητείες και οι πολίτες οχυρώνονται εν όψει της άφιξης του κυκλώνα.
  • = G20 KINA... Εν μέσω των τουρκικών απειλών ότι η συμφωνία για το προσφυγικό θα γίνει παρελθόν χωρίς την κατάργηση της βίζας, οι Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι πρόκειται να έλθουν ενώπιος ενωπίω με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 που θα διεξαχθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Κίνα.
  • = NEA ZΗΛΑΝΔΙΑ... Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,1 βαθμών, σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία. Το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο ανατολικό άκρο του βόρειου νησιού. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι από τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας και δόθηκε εντολή για την προληπτική εκκένωση ορισμένων παράκτιων περιοχών.
  • = ΜΕΞΙΚΟ... Η δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αναγκάσει το Μεξικό να πληρώσει για το τείχος που... οραματίζεται να χτίσει στα σύνορα με τις ΗΠΑ είναι «εξωφρενική», ανακοίνωσε η μεξικανική κυβέρνηση, μία ημέρα αφότου ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο. Την ίδια στιγμή, ισπανόφωνοι υποστηρικτές του Τραμπ τον εγκαταλείπουν μετά την ομιλία του για τη μετανάστευση στο Φοίνιξ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ... Την ικανοποίησή της εξέφρασε την Πέμπτη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ για τις τελευταίες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων. Προειδοποίησε δε εκ νέου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ... Μικρή άνοδο παρουσίασε στο κλείσιμο της συνεδρίασης η χρηματιστηριακή αγορά, μετά τη εκρηκτική άνοδο της Τετάρτης, ενώ υποχώρηση σημείωσε ο τζίρος. Ανοδικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη μετοχή της Εθνικής. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 578,87 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,26%.

= ΕΛΣΤΑΤ... Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τάχθηκε στο πλευρό της Κομισιόν στο ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου, λέγοντας πως «συμμερίζεται πλήρως» τις ανησυχίες που εξέφρασε η Επιτροπή. «Πρέπει να προστατευτεί η συντελεσθείσα πρόοδος» στην απεικόνιση στατιστικών στοιχείων, σημείωσε το ΔΝΤ.

= ΕΤΑΠ-ΜΜΕ... «Καταγγέλλω γραφίδες, οι οποίες παραποιούν την πραγματικότητα και την αλήθεια εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς, καθώς εμφανίζουν ότι το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πρόωρα έχασε την αυτοτέλειά του» τόνισε o υφυπουργός Εργασίας Αν.Πετρόπουλος και διευκρίνισε ότι «στην πραγματικότητα πρόκειται για εσωτερική ρύθμιση της λειτουργίας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ώστε να παύσει να δανείζει η μία διεύθυνση την άλλη, για να μπορεί τα οικονομικά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να επιτελούν τον σκοπό που πρέπει για κάθε επιμέρους τομέα».

= EPPLE... Ξεσπαθώνει η Apple εναντίον της απόφασης της Κομισιόν που την αναγκάζει να πληρώσει 13 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας πως το σκεπτικό της ήταν πολιτικό κι όχι οικονομικό -χρησιμοποιώντας τον εύγλωττο χαρακτηρισμό «πολιτικές μπούρδες». Η ίδια η Κομισιόν το απέρριψε κατηγορηματικά, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση βασίζεται «στα στοιχεία που έχει δώσει η ίδια η Apple, και δεν είναι πολιτική».

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΓΑΛΛΙΑ... Η Γαλλία νίκησε 3-1 την Ιταλία στο Μπάρι, σ΄ένα φιλικό που θα μείνει στην ιστορία. Κι αυτό γιατί, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ο 17χρονος Τζανλουϊτζι Ντοναρούμα, αντικαθιστώντας στο ημίχρονο τον 38χρονο Τζανλουϊτζι Μπουφόν!

= ΕΛΛΑΔΑ - ΟΛΑΝΔΙΑ 2-1... Με εμφάνιση που θύμισε κάτι από την Εθνική του παρελθόντος και σαφώς άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον (ιδιαίτερα με αυτή του πρώτου μέρους) η Ελλάδα επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας σε φιλικό που έγινε στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμη να μπει με... αέρα νικητή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 (6/09 το πρώτο ματς με το Γιβραλτάρ).

= ΚΥΠΡΟΣ... Από επεισόδια σημαδεύτηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων U-21, καθώς μετά το σπουδαίο 0-1 στην Άγκυρα, οι γηπεδούχοι προκάλεσαν ένταση με αντίπαλους ποδοσφαιριστές με τον εκνευρισμό να ξεφεύγει και από τις δύο πλευρές και οι αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

= ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΟΚ 2-2... Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε απόψε στο γήπεδο της Βέροιας, ο ΠΑΟΚ και η γηπεδούχος Βέροια μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο και τελικά αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 2-2. Οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο αποδοτικοί στα πρώτο ημίχρονο και μολονότι έπαιξαν με αρκετές εναλλακτικές επιλογές κατάφεραν να αποδώσουν ικανοποιητικό ποδόσφαιρο ικανοποιώντας τους φίλους τους.

= ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ... Η FIFA ζητά να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League στις 10 Σεπτεμβρίου. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία απέστειλε μέσω του Κωστάκη Κουτσοκούμνη επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, αφού ανακλήθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η μετακίνηση δικαστών μεταξύ των οργάνων, θα πρέπει να «ανάψει το πράσινο φως» για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: