Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 19/9/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

= ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ... Σε υποκαταστήματα τραπεζών και ένα αυτοκίνητο του Δήμου Βόλου ξέσπασαν οι αντιεξουσιαστές χθές το βράδυ, που έκαναν πορεία στο Βόλο, για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αρκετές δεκάδες αντιεξουσιαστές, πολλοί από τους οποίος φορούσαν κουκούλες και κράνη, ξεκίνησαν την πορεία τους στις 8.30 από το Θόλο του Πανεπιστημίου στην οδό Ιάσονος. Κρατώντας πανό οι συγκεντρωμένοι, κινήθηκαν στους δρόμους Ιάσονος – Δημητριάδος – Ογλ – Αναλήψεως – Κασσαβέτη – Πολυμέρη – Δημητριάδος – στροφή στο ύψος του Δημαρχείου – Ιάσονος και κατέληξαν γύρω στις 10 το βράδυ στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν στο Θόλο του Πανεπιστημίου


= ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ- ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ... Παράπλευρες απώλειες για τη δημοτική αρχή Ζαγοράς - Μουρεσίου, καθώς η ένταση που δημιουργήθηκε με τις ανεξαρτητοποιήσεις του δημοτικού συμβούλου από το Πουρί, Δημήτρη - Μαρίνου Χιώτη και του τριμελούς τοπικού συμβουλίου, προκάλεσαν την παραίτηση του αντιδημάρχου Αποστόλη Κοντογιώργου κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η ένταση δημιουργήθηκε όταν οι ανεξαρτητοποιηθέντες από την ομάδα πλειοψηφίας, κατήγγειλαν στελέχη της δημοτικής αρχής ότι βγήκαν για τις «καρέκλες» κι ότι «δεν έχουν προσφέρει έργο στην περιοχή του Πουρίου με ουσιαστικές παρεμβάσεις». Είπαν μάλιστα ότι δεν είχαν καλή συνεργασία με τους αντιδημάρχους.

=ΑΛΜΥΡΟΣ...  Έσοδα ύψους 245.000 ευρώ έφερε στα ταμεία του δήμου Αλμυρού η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη που πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία από τις 23 μέχρι και τις 30 Αυγούστου στη  θέση Πλατάνια. Μάλιστα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15.000 ευρώ σε μία δύσκολη χρονική στιγμή λόγω της κρίσης για το θεσμό σε όλες τις περιοχές ανά την Ελλάδα. Ο Αλμυρός κράτησε υψηλά τον πήχη των προσδοκιών του και πέτυχε και φέτος η διοργάνωση να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

= ΚΑΝΑΛΙΑ... Συγκέντρωση με σκοπό να συντονίσουν τις δυνάμεις τους σε συνεργασία με άλλους παραγωγούς διπλανών χωριών πραγματοποιούν οι αμυγδαλοπαραγωγοί Καναλίων την ερχόμενη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο κεντρικό καφενείο του χωριού. Οι αμυγδαλοπαραγωγοί Καναλίων οργανώθηκαν με σκοπό να πετύχουν καλύτερη τιμή γιατί ενώ πέρυσι πούλησαν σε ικανοποιητική τιμή, φέτος η τιμή είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Σχεδόν η μισή τιμή από πέρυσι. Ομως η τιμή της αμυγδαλόψιχας τόσο η χονδρική όσο και η λιανική που φτάνει στους καταναλωτές είναι διπλάσια έως και τριπλάσια. Αυτός είναι ο λόγος που έκανε τους παρακίνησε να αρχίσουν να οργανώνονται με σκοπό να παρέμβουν στην τελική διαμόρφωση της τιμής.

= ΣΠΟΡΑΔΕΣ... Ικανοποίηση επικρατεί στους ανθρώπους του τουρισμού των Σποράδων, καθώς η αύξηση διανυκτερεύσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και φέτος και όπως φαίνεται θα κλείσει με άνοδο 20% σε σχέση με την περσινή σεζόν, «κρατώντας» μάλιστα σε υψηλά επίπεδα την πληρότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Βάσει των κρατήσεων, κυρίως από τουρίστες της Βόρειας Ευρώπης, η ανοδική τάση εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί έως το τέλος του φθινοπώρου, όπως επισήμανε η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη. «Η αύξηση των διανυκτερεύσεων φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι 15% - 20%, ποσοστό αρκετά μεγάλο. Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο καιρός να μην μας έκανε το χατίρι, όμως αυτό δεν μείωσε τις αφίξεις των τουριστών, που επιλέγουν τα νησιά των Σποράδων για να περάσουν τις διακοπές τους. Σήμερα η πληρότητα των ξενοδοχείων των Σποράδων αγγίζει το 65% - 75% και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον έως και τις 25 Σεπτεμβρίου. 

= ΒΥΖΙΤΣΑ... Τραγικό θάνατο μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στη Βυζίτσα Πηλίου, βρήκε μία 80χρονη την ώρα που κοιμόταν. Πρόκειται για τη Διαμάντω Χαλέβα, θεία του προέδρου της ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας, Κώστα Χαλέβα.   Η γυναίκα, είχε ανάψει τη σόμπα στην κρεβατοκάμαρά της από χθες το βράδυ, επειδή ήταν άρρωστη και είχε ρίγος. Η θερμότητα που αναπτύχθηκε στο χωνί που περνούσε μέσα από την ψευδοροφή είχε ως αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η οροφή, που έπεσε και την πλάκωσε χωρίς η ίδια να μπορέσει να αντιδράσει.Στη μονοκατοικία που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα πάνω από την κεντρική πλατεία της Βυζίτσας, στο δρόμο προς Αργαλαστή έσπευσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 11 υπαλλήλους. Ταυτόχρονα, κινητοποιήθηκε και ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου μεταφέρθηκε λίγο αργότερο η σορός της 80χρονης....


= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΧΧΙΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 3-0... Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι να κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε το συγκρότημα του Λεωνίδα Μπίλη, όμως στο 2ο μέρος η είσοδος του Φάνη Μαλακασιώτη άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Ο νεαρός μέσος της Νίκης άνοιξε το σκορ στο 69’ και σέρβιρε το δεύτερο στο 81’, δίνοντας την ασίστ στον Νικλητσιώτη. Οι κυανόλευκοι παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Παρασκευαΐδη στο 71’, όχι μόνο δεν κινδύνεψαν αλλά σημείωσαν και τρίτο τέρμα στο 88’ με τον συνήθη ύποπτο, Μαλακασιώτη, να σερβίρει σε πρώτο χρόνο ο Ηλιάδης να διώχνει, με τον επερχόμενο Νικλητσιώτη να κάνει εύκολα το τελικό 3-0. 

= ΙΣΤΙΑΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2... Ο Ολυμπιακός Βόλου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4' με γκολ του Πανάκη, κατάφερε στη συνέχεια με δύο γκολ των Μπρίτος στο 33' και στο 75' με τον Φλίκο πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Ιστιαία στη βόρεια Εύβοια. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήταν καλύτεροι και δίκαια πήραν τη νίκη.

= ΔΙΑΓΟΡΑΣ Σ.- ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 1-0... Δεύτερο συνεχόμενο άτυχο αποτέλεσμα για την ομάδα του Ρήγα, που αυτή τη φορά ηττήθηκε με 1-0 στην Κατερίνη, από το νεοφώτιστο Διαγόρα Σεβαστής. Το γκολ που έκρινε το νικητή της αναμέτρησης, πέτυχε ο Βασίλιεβιτς στο 40'. Πολύ σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει χάθηκε για το Ρήγα στο 91' με τον Χατζηαθανασίου. Αν κι αρχή της σεζόν, τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά για την ομάδα του Λάκη Μπακάλη, που την επόμενη αγωνιστική καλείται να αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου, στο πρώτο τοπικό ντέρμπι της χρονιάς.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...Πρίν λίγο 7.00 έγινε σεισμός εντάσεως 4.5 ρίχτερ στήν Ελλάδα 15,6 χιλ νοτιοδυτικα τής Κεφαλονιάς (Ληξούρι) καί σέ εστιακό βάθος 10 χιλ..

= ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ... Δύο δημοσιογράφοι, ένας του τηλεοπτικού σταθμού Star και ένας του Alpha, Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης οι οποίοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά κατά την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, συνελήφθησαν σήμερα στη Νέα Υόρκη. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του. Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη. Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα. Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία. Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.  Δεν ήμασταν μεταμφιεσμένοι, πήγαμε να ενημερωθούμε για το πρωθυπουργικό ταξίδι, τους ενόχλησε η φωτογραφική μηχανή, δήλωσε ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων.

= ΚΑΙΡΟΣ... Για σημαντική μεταβολή του καιρού από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ανέμους έντασης 6-7 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο. Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι ενδέχεται τα φαινόμενα αυτά να εκδηλωθούν πρόσκαιρα και την Κυριακή σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά.

= ΚΙΛΚΙΣ... Αστυνομικός 26 χρονών στο Κιλκίς βρέθηκε την Κυριακή νεκρός από πυροβολισμό, δίπλα στην σοβαρά τραυματισμένη φίλη του που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε η αστυνομία, ο αστυνομικός πυροβόλησε τη συνομίληκή του και μετά αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό πιστόλι του.

= ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... Οικογενειακή τραγωδία το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τη μία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Μενεμένης, 54χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 83χρονη μητέρα του, έπειτα από φραστικό επεισόδιο που είχαν, για αδιευκρίνιστη αιτία.

= ΓΕΝΟΣΗΜΑ... Δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, καθώς η ολομέλεια του δικαστηρίου ακύρωσε τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για ελάχιστο όριο στη συνταγογράφηση δραστικών ουσιών που δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας, δηλαδή τα γενόσημα και τα εκτός πατέντας.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΡΩΣΙΑ... Το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία» προηγείται στις βουλευτικές εκλογές, αλλά με μειωμένο ποσοστό, σύμφωνα με τα exit polls. Μεγάλο το ποσοστό της αποχής. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε τη νίκη του κόμματος, λέγοντας ότι ο ρωσικός λαός ψήφισε την Ενωμένη Ρωσία σε δύσκολες οικονομικά εποχές.

= ΑΥΣΤΡΙΑ... Μίνι Σύνοδο έχει συγκαλέσει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Αυστριακός καγκελάριος στη Βιέννη για την προσφυγική κρίση. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν τόσο ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

= ΗΠΑ... Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την ερχόμενη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο συμμάχων κρατών.

= ΜΑΝΧΑΤΑΝ... Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι η έκρηξη στο Μανχάταν που τραυμάτισε 29 άτομα «είναι προφανώς πράξη τρομοκρατίας» αν και δεν φαίνεται «να συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία». Σημείωσε, ωστόσο, ότι η έρευνα βρίσκεται σε «πολύ, πολύ αρχικό στάδιο». Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σημείωσε ότι τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Σε ιστορικό χαμηλό μετά την Επανένωση καταβαραθρώνονται οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στο Βερολίνο στη δεύτερη κατά σειρά οδυνηρή εκλογική ήττα για την Άνγκελα Μέρκελ και την πολιτική της στο προσφυγικό. Η ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία (Afd) εισέρχεται για πρώτη φορά στην κρατιδιακή Συνέλευση βάσει των exit poll. Πρώτο κόμμα παραμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες, ενώ το μπλοκ της Μέρκελ όλα δείχνουν θα εκπαραθυρωθεί από τη συγκυβέρνηση στη γερμανική πρωτεύουσα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ... Με μοναδικό θέμα το νέο ειδικό μισθολόγιο και την καταβολή των αναδρομικών του, αντιπρόσωποι έξι δικαστικών ενώσεων συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και του εξέφρασαν την αντίδρασή τους την πιθανότητα περαιτέρω μειώσεων των αποδοχών τους.

= ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ... «Υπερβολές» και «ανακρίβειες» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, τις χθεσινές εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ, για τη φορολογία.

= ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ... Μικτό σύστημα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, «ψαλίδι» στις αμοιβές με νομοθετική κατοχύρωση των επιχειρήσεων να μειώνουν τις ώρες εργασίας και όχι τις μέρες ανά εβδομάδα, κατάργηση της μονιμότητας υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ, προαιρετική καταβολή του 13ου και του 14ου μισθού και ανατροπές στο καθεστώς των απολύσεων φέρνουν οι αλλαγές στα εργασιακά που μπαίνουν στην τελική ευθεία τον Οκτώβριο.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε επτά γερμανικές πόλεις, καταγγέλλοντας το σχέδιο για την κύρωση της Διατλαντικής Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου (ΤΤΙΡ), κείμενο που προωθεί η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά που συναντά αντιδράσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη.

= ΕΟΠΥΥ... Από τις συντάξεις του Οκτωβρίου, που θα καταβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η επιβολή εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΙΤΑΛΙΑ... Αυτό σημαίνει «βαριά φανέλα»! Όταν συγκρούονται ομάδες όπως η Ιντερ και η Γιουβέντους, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα με βάση την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Οι «νερατζούρι», που πριν από τρία 24ωρα ταπεινώθηκαν στο Σαν Σίρο από την Χαποέλ Μπερ Σεβά, νίκησαν στο ίδιο γήπεδο την κυρίαρχο της Serie A με 2-1.

= ΓΑΛΛΙΑ... Η Νις «έπεσε» από την κορυφή της βαθμολογίας στο Championnat. Αν και είχε την ευκαιρία, με νίκη επί της Μονπελιέ σήμερα στο «Σταντ ντε λα Μοσόν», να «πιάσει» εκ νέου τη Μονακό στο... ρετιρέ, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, με αποτέλεσμα οι Μονεγάσκοι να απολαμβάνουν πλέον τη «μοναξιά» της κορυφής.

= ΙΣΠΑΝΙΑ... Τον πρώτο βαθμό της στο εφετινό ισπανικό πρωτάθλημα πήρε σήμερα η Θέλτα που αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με την Οσασούνα στο «Σαδάρ». Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της κατάταξης. Στο απόλυτο «μηδέν» μετά από τρεις αγώνες παραμένει η Βαλένθια. Αν και προηγήθηκε στο «Σαν Μαμές», οι γηπεδούχοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο έκαναν την ανατροπή (2-1) με δύο γκολ του Αρίτς Αντουρίθ.

= ΕΛΛΑΔΑ... Αν και βρέθηκε να χάνει από πολύ νωρίς, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και επικράτησε του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο με 2-1 στον τελευταίο αγώνα της Κυριακής στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Νωρίτερα η αποβολή του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Πασχαλάκη στο 22ο λεπτό, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ομάδα των Ιωαννίνων. Οι Πράσινοι επικράτησαν εύκολα με 4-0, χάρη σε δύο τέρματα του Μπεργκ και από ένα των Λουντ και Λέτο. Την πρώτη της φετινή νίκη πανηγύρισε η Κέρκυρα, η οποία επικράτησε της Λάρισας με 2-0, ενώ με το ίδιο σκορ «απέδρασε» από το Περιστέρι ο Παναιτωλικός. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: