Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 8/8/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ


= ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ... Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον και στον Βόλο για τη διαδικασία χορήγησης δωρεάν φαρμάκων σε ανασφάλιστους δικαιούχους κατά περίπτωση, με την απευθείας χρήση του ΑΜΚΑ, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη σε όλους τους δήμους της χώρας από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Το μέτρο ισχύει από την 1η Αυγούστου με την εγκύκλιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», που προβλέπει ότι η πρόσβαση τόσο σε ιατρική, όσο και σε νοσηλευτική περίθαλψη στις υπηρεσίες του ΕΣΥ, γίνεται με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με την κάρτα υγειονομικής περίθαλψης στην περίπτωση των αλλοδαπών, ενώ η πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται απευθείας σε ιδιωτικά φαρμακεία, ό,τι δηλαδή ισχύει για τους ασφαλισμένους.

= ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ... Δεκάδες ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη στη Νέα Αγχίαλο Βόλου θα περάσουν το Νοέμβριο του 2018 στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου… Το ίδιο θα συμβεί το Νοέμβριο του 2019 με τα ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη στη Σκιάθο και τον Ιούλιο του 2020 με τα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα στην Αλόννησο. Πρόκειται για ιδιοκτησίες, οι οποίες βρίσκονται στον πρώην Δήμο Ν. Αγχιάλου, αλλά και στους Δήμους Σκιάθου και Αλοννήσου, που είχαν ενταχθεί στα δύο πρώτα προγράμματα κτηματογράφησης της περιόδου 1996-’98, αλλά οι ιδιοκτήτες τους για άγνωστους λόγους δεν υπέβαλαν δηλώσεις.

= ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΑΣ... Πρόσκληση προς τον πρώην πρόεδρο του ΧΥΤΑ Λεωνίδα Αναστασίου και τον πρώην δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερώσουν για τον ΧΥΤΑ και τον ΣΥΔΙΣΑ, απευθύνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς

Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ... Μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι, ήταν φέτος τον Ιούλιο η επιβατική κίνηση από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων και αντίστροφα, ενώ αυξημένη ήταν η μεταφορά Ι.Χ., φορτηγών και δικύκλων.Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Βόλου, φέτος τον Ιούλιο διακινήθηκαν, μέσω των πλοίων, των καταμαράν και του Flying Dolphin, 60.000 επιβάτες, 9.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 1.200 φορτηγά αυτοκίνητα και 1.400 δίκυκλα. Αντίστοιχα, τον Ιούλιο του 2015 είχαν διακινηθεί 62.000 επιβάτες, 7.600 Ι.Χ., 1.100 φορτηγά και 1.080 δίκυκλα.

= ΠΗΛΙΟ... Μειωμένη μέχρι και 50% σε σχέση με πέρυσι είναι φέτος η παραγωγή αχλαδιών στο Ανατολικό Πήλιο, με τη συγκομιδή να συνεχίζεται. Αντιθέτως στα 15.00.000 κιλά αναμένεται να φτάσει φέτος η παραγωγή μήλων, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συγκομιδή των ξεχωριστών αγροτικών προϊόντων στο Ανατολικό Πήλιο, με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ζαγορίν» να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να βρίσκεται σε επαφές τόσο για τις παραγγελίες και την προώθηση των προϊόντων, όσο και τις τιμές που θα συμφωνηθούν με τους χονδρέμπορους.

= ΣΚΙΑΘΟΣ... Την περίπτωση βιασμού μιας 19χρονης από τη Νορβηγία διερευνά η Αστυνομία στη Σκιάθο, μετά από καταγγελία της. Η νεαρή κατήγγειλε χθες το πρωί ότι έφυγε από το μπαρ που διασκέδαζε με φίλες της, που μαζί έκαναν διακοπές, έχασε τον προσανατολισμό της λόγω μέθης και βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία κοντά στο αεροδρόμιο. Εκεί άνδρας που η ίδια δεν ήταν σε θέση να δώσει περιγραφή, τη βίασε και εξαφανίστηκε. Η κοπέλα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού οποίου έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Η μεγάλη προσφορά ελεύθερων ποδοσφαιριστών και τα χρονικά περιθώρια που συνεχώς στενεύουν γι’ αυτούς, ήδη δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες στο μεταγραφικό παζάρι. Στη Νίκη Βόλου καθημερινά προτείνονται πολλοί παίκτες με την τεχνική ηγεσία να αναγκάζεται να αναπροσαρμόσει το πλάνο της μεταγραφικής ενίσχυσης, βάσει αυτών των ευκαιριών. Η αποδέσμευση του Γιώργου Σκαθαρούδη έπαιξε το ρόλο της ώστε στο σχεδιασμό να μπει ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να καλύψει τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΜΥΚΟΝΟΣ...... Πενταμελής συμμορία Ιταλών που διέπραττε κλοπές και ληστείες στη Μύκονο εξαρθρώθηκε το Σάββατο από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν δίκυκλα οχήματα με τα οποία προσέγγιζαν πεζούς και τους αφαιρούσαν μεγάλης αξίας επώνυμα ρολόγια χειρός.

= Η ΔΙΚΗ ΣΑΚΚΑ ΣΕΙΣΙΔΗ...  Για τη Δευτέρα ορίστηκε η δίκη των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη στο Β´ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για σειρά πλημμεληματικών πράξεων. Το Σάββατο οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προσωρινή αναβολή της δίκης τους.

= ΕΜΑΚ... Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής η επιχείρηση διάσωσης βαριά τραυματισμένου 37χρονου Γάλλου που έπεσε από μεγάλο ύψος, σε απόκρημνη περιοχή στη Γριά Βάθρα Σαμοθράκης. Αντιθέτως, νεκρός ανασύρθηκε μέσα από χαράδρα από την ΕΜΑΚ ένας 66χρονος στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, στο Κορακοβούνι Ηρακλείου Κρήτης. Τα ίχνη του είχαν χαθεί από την 1η Αυγούστου.

= ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ... Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δασικές πυρκαγιές στην περιοχή Δεσφίνα-Βάλτος Φωκίδας και στο Μαυροκορδάτο Δράμας. Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά σε δασική έκταση στο Κόκκινο Βοιωτίας.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Σε εξέλιξη στη Γερμανία ένας έντονος δημόσιος διάλογος τόσο για την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, όσο και για την προσφυγική συμφωνία, μια συζήτηση που πυροδότησαν τα μέτρα καταστολής της Άγκυρας.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... «Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του» δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας ενώπιον ενός και πλέον εκατομμυρίου πολιτών στην μεγαλειώδη συγκέντρωση το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Γενί Καπί, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν θέλει να κορυφώσει την φιέστα επικράτησης επί των πολιτικών αντιπάλων του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

= Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ... «Νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις θεωρεί ότι θα ανοίξει ο Ταγίπ Ερντογάν με την επίσκεψή του στη Μόσχα την Τρίτη. Χαρακτήρισε μάλιστα «φίλο» τον Βλαντιμίρ Πούτιν και είχε ότι Ρωσία και Τουρκία «έχουν πολλά να κάνουν μαζί».

= ΒΕΛΓΙΟ... Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, το Σάββατο, με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο αεροδρόμιο Σαρλερουά, σύμφωνα με ανάρτηση του πρακτορείου Amaq στο Twitter. Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου έχουν αυξηθεί μετά τη χθεσινή επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

= ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ... Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου αναμένονται σε συγκέντρωση «υπέρ της Δημοκρατίας» στην Κωνσταντινούπολη στην οποία καλεί ο Ερντογάν, βγάζοντας, ηρωικά, στο δρόμο τους υποστηρικτές του και στήνοντας σκηνικό «υποδοχής εθνάρχη». Το κάλεσμα προσυπογράφουν και τα δύο από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του φιλοκουρδικού HDP.

= ΒΕΛΓΙΟ... Η βελγική αστυνομία συνέλαβε άνδρα με ματσέτα στη Λιέγη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο VRT. Η σύλληψη έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση άνδρα με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= 100 ΔΟΣΕΙΣ... Το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας στις 100 δόσεις θα λειτουργήσει προς όφελος των δημόσιων ταμείων και της επιβίωσης πολλών επιχειρήσεων, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

= ΕΝΟΙΚΙΑ... ... Τέλος στα «σκιώδη» ενοίκια που εισπράττουν κάθε χρόνο χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του Airbnb και άλλων ιστοσελίδων που προσελκύουν εκατομμύρια μισθωτές σκοπεύει να θέσει η κυβέρνηση, αποκαλύπτει 

= ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ... «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση του 17% της ΔΕΗ και αυτή ακριβώς είναι η θέση της κυβέρνησης» δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός ασκεί κριτική στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα.

= ΕΝΦΙΑ...  Τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ στέλνει τις επόμενες ημέρες ηλεκτρονικά το υπουργείο Οικονομικών σε 7.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Με βάση τα στοιχεία που διέρρευσε την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο, 690.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν παραπάνω φόρο σε σύγκριση με πέρσι..

= ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... Στο σφράγισμα για 48 ώρες γνωστής ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης οδήγησε ο έλεγχος από κλιμάκιο επιθεωρητών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΡΙΟ... Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο είναι γεγονός. Η Άννα Κορακάκη στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού από δέκα μέτρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο! Μόλις 20 ετών, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ελληνίδα αθλήτρια μας συγκίνησε και μας έκανε περήφανους Η Ελληνίδα αθλήτρια έσπασε μια κατάρα 100 και πλέον ετών για την Ελλάδα, αφού η χώρα μας κατακτά μετάλλιο στη σκοποβολή μετά το 1896 και τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ... Την πρώτη του νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου του Ρίο πέτυχε το Μεξικό. Οι κάτοχοι του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση του Λονδίνου έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στα Νησιά Φίτζι και με το τελικό 5-1 πέρασαν στην κορυφή του 3ου ομίλου μετά από 2 αγωνιστικές, έστω και προσωρικά καθώς αργότερα θα αναμετρηθούν, Γερμανία και Νότια Κορέα. Αν και βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Πορτογαλία, ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και με το τελικό 2-1 επί της Ονδούρας έκανε το 2Χ2 στον 4ο όμιλο.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ .... Στο περιθώριο των εξελίξεων που υπάρχουν στο Λιμάνι (και θα συνεχίσουν να υπάρχουν τις επόμενες ώρες, αφού αναμένεται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Σάντσεθ με πιθανότερο τον Λεονάρντο), ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στην Τουρκία από την Μπεσίκτας με 1-0, σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε με φόντο το Europa League.

= ΑΓΓΛΙΑ... Ο πρώτος φετινός ποδοσφαιρικός τίτλος στην Αγγλία φέρει τις υπογραφές των Ζοζέ Μουρίνιο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Πορτογάλος τεχνικός οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ (Community Shield), με τον Σουηδό να σημειώνει το δεύτερο και νικητήριο γκολ της νίκης επί της Λέστερ με 2-1 στο Γουέμπλεϊ, σκοράροντας στο 83ο λεπτό.

= ΑΓΓΛΙΑ... Γεγονός θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι ο Πολ Πογκμπά έλαβε άδεια από τη Γιουβέντους για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, με την προοπτική να ολοκληρωθεί η απόκτησή του από τους «μπέμπηδες». Από το πρωί της Κυριακής είχαν «βουΐξει» τα ιταλικά ΜΜΕ ότι ο Γάλλος διεθνής άσος θα περάσει από τις καθιερωμένες εξετάσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον αγγλικό σύλλογο.

= ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ.... Το ξεκίνημα της προπονητικής καριέρας του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν πραγματικά ονειρεμένο. Ο Γάλλος σούπερσταρ, αντικατέστησε τον Ράφα ΜπενίτεΘ στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια την οδήγησε στην κατάκτηση του 11ου Champions League της ιστορίας της ενώ πανηγύρισε το διπλό επί της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: