Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 9/8/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ...Σε εξετάσεις υποβάλλεται ένας 24χρονος που εισήχθη την Κυριακή το βράδυ στο Νοσοκομείο Βόλου με συμπτώματα μηνιγγίτιδας. Ο νεαρός σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε σπασμούς, ενώ είχε πυρετό, δυσκαμψία αυχένα και μείωση επιπέδου συνείδησης. Ο 24χρονος  υποβάλλεται  σε σειρά εξετάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες μέρες.Στο μεταξύ στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται και ένα 11 χρονο κοριτσάκι γερμανικής καταγωγής που εισήχθη στο ΓΝΒ την περασμένη Πέμπτη και διαγνώστηκε μηνιγγίτιδα. Στο παιδί που είναι εκτός κινδύνου χορηγείται η κατάλληλη αγωγή από τους θεράποντες γιατρούς.

= ΒΟΛΟΣ... Επίθεση με σιδερογροθιά κατήγγειλε ότι δέχθηκε από συνάδελφό του 49χρονος οδηγός Ταξί του Βόλου. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, 41χρονος οδηγός Ταξί χτύπησε με σιδερογροθιά τον 49χρονο, μετά από επαγγελματικές διαφορές που είχαν. Ο 41χρονος αναζητείται από την Αστυνομία στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, προκειμένου να συλληφθεί... 

= ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΛΜΥΡΟΥ... Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου θα οδηγηθεί σήμερα η 32χρονη που κατηγορείται για επίθεση στην πεθερά της στην Ευξεινούπολη Αλμυρού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουλίου...

= ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΠΑΝΑΓΑ... Τρίτη φωτιά μέσα σε λίγες ημέρες εκδηλώθηκε χθες στην κοίτη του ποταμού στην περιοχή του Σαμπάναγα στο Διμήνι.Η φωτιά έκαψε καλαμιές και για να την σβήσουν επιχείρησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν μεταβεί οχήματα της Πυροσβεστικής τρεις φορές μέσα σε λίγες ημέρες για να σβήσουν φωτιές.

= ΣΚΙΑΘΟΣ... Τις πρώτες πρωινές ώρες χθές, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για τον εντοπισμό  σκάφους ακυβέρνητου, με τη μηχανή του σε λειτουργία, στη θαλάσσια περιοχή Καναπίτσα της Σκιάθου, χωρίς να επιβαίνει κάποιος σε αυτό. Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το σκάφος, χωρίς επιβαίνοντα, το οποίο αγκυροβόλησε στη συνέχεια σε ασφαλές σημείο Ο αλιέας εντοπίστηκε από το ελικόπτερο, χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή Καλαμάκι της Σκιάθου, στην οποία έσπευσε περιπολικό σκάφος  που τον μετέφερε στο λιμάνι της Σκιάθου. Στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

= ΣΚΙΑΘΟΣ...Την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνονται οι αγώνες τρεξίματος Kanapitsa Run στη Σκιάθο. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διανύσουν μια διαδρομή 4,6χλμ, απαιτητική αλλά ίσως η πιο μαγευτική ορεινή διαδρομή τρεξίματος μιας και δεν αποχωρίζεται ποτέ τη θέα του Αιγαίου με τα πεύκα και την οργιαστική βλάστηση να την οριοθετούν. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγάλη μιας και έχει πλέον γίνει θεσμός και έχει αγκαλιαστεί από αθλητές και φίλους του τρεξίματος, όλα δείχνουν πως το 3rd Kanapitsa Run θα ξεπεράσει τα δικά του ρεκόρ συμμετοχής.

= ΧΟΡΤΟ Ν. ΠΗΛΙΟΥ... Ενα μουσικό ταξίδι, από την ελισσαβετιανή Αγγλία, την ιταλική μπαρόκ όπερα, μέχρι το Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη θα παρουσιάσουν η μέτζο-σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και ο κιθαριστής Σπύρος Καβαλλιεράτος στο ανοιχτό θέατρο του Ιδρύματος Αγγελίνη-Χατζηνίκου στο Χόρτο Πηλίου την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 9μ.μ., στα πλαίσια του 32ου θερινού φεστιβαλ του ιδρύματος. Το πρόγραμμα τους με τον τίτλο «ηΧάδι» συνδυάζει την τελειότητα της ανθρώπινης φωνής με την απαλότητα του ήχου της κλασικής κιθάρας.

= ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΗΛΕΙΑΣ... Περιβαλλοντική καταστροφή καταγγέλλουν κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Νηλείας στο Νότιο Πήλιο. Δράστης ή δράστες έκοψαν παράνομα δέντρα από το δάσος της περιοχής που είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura, δημιουργώντας ολόκληρα… ξέφωτα. Τη… σφραγίδα που άφησαν πίσω τους λαθροϋλοτόμοι, ανακάλυψαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής. Διαπίστωσαν ότι σε δύο μεγάλα τμήματά του, το δάσος έμεινε «φαλακρό». Δράστης ή δράστες όχι μόνο έκοψαν δέντρα, αλλά έκοψαν πολύ μεγάλες οξιές - «μάνες», που όπως λένε, δεν κόβονται. Επιπλέον τα δέντρα «κουτσουρεύτηκαν», με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η αναγέννησή τους.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ...Τρία φιλικά παιχνίδια θα δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου το διάστημα μεταξύ 14 και 24 Αυγούστου. Και οι τρεις αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πανθεσσαλικό με πρώτο αντίπαλο τον Άρη Θεσσαλονίκης την Κυριακή 14 Αυγούστου. Ακολουθεί ο Απόλλων Αθηνών στις 21 Αυγούστου και η σειρά ολοκληρώνεται με την Αναγέννηση Καρδίτσας την Τετάρτη 24 Αυγούστου.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ... Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών από την Τρίτη 9 Αυγούστου.

= ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ...  Νεκροί εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στη θέση Κασταράχι Μποσίου Ανδραβίδας ο 68χρονος πατέρας και η 44χρονη κόρη του που είχαν εξαφανιστεί το απόγευμα της 16ης Ιουλίου από την Ηλεία. Σε λίγες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που θα δείξουν την αιτία θανάτου.

= ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... Καθιστική διαμαρτυρία για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας της δυτικής Θεσσαλονίκης στο παλιό εργοστάσιο της Softex πραγματοποίησαν πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης.

= ΤΣΙΠΡΑΣ... «Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση στο Facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη συμφωνία του Λονδίνου.

= ΛΕΥΚΑΔΑ... Στάχτη έγιναν παραδοσιακά κτήρια που αποτύπωναν την ιστορία πόλης της Λευκάδας εξαιτίας της μεγάλης φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο παλιό νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά το μεσημέρι. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΠΑΚΙΣΤΑΝ... Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε νοσοκομείο στην πόλη του Κουέτα του Πακιστάν το πρωί της Δευτέρας. Η αστυνομία μιλά για βόμβα που πυροδοτήθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου όταν μεταφερόταν η σορός δικηγόρου που είχε προηγουμένως δεχθεί πυροβολισμούς. Την ευθύνη ανέλαβε αρχικά η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ, παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν. Αργότερα όμως ανέλαβε την ευθύνη και το Ισλαμικό Κράτος.

= ΚΟΣΟΒΟ... Διεθνές δικαστήριο καταδίκασε την Δευτέρα έναν Κοσοβάρο, πρώην μέλος της οργάνωσης ανταρτών UÇK, σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για εγκλήματα πολέμου σε βάρος σέρβων αμάχων κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσόβου (1998-1999).

= ΒΡΑΖΙΛΙΑ... Βραζιλιάνος ιερέας, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε στην ταινία Spotlight (2015) με θέμα την παιδεραστία στην Καθολική Εκκλησία βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί όπου οδηγήθηκε έπειτα από τη νέα σύλληψή του για παιδεραστία.

= ΕΡΝΤΟΓΑΝ... Κλίμα πριν από την συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν επιχειρεί να φτιάξει ο Ερντογάν λέγοντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι επιθυμεί οι ρωσοτουρκικές σχέσεις να επαναπροσδιοριστούν σε νέα βάση και να επανεκκινήσει η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

= ΣΕΡΒΙΑ... Η 40χρονη Άνα Μπέρναμπιτς, την οποία  κατονόμασε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς ως επόμενη υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, θα είναι η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη υπουργός στη Σερβία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ POS...  Μεγάλο κύκλωμα που εισήγαγε στην Ελλάδα τα γνωστά μηχανήματα POS, εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το κύκλωμα, από το οποίο έχουν συλληφθεί συνολικά 24 άτομα, έφερνε στην Ελλάδα τις συσκευές εκκαθάρισης πληρωμών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στο εξωτερικό, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τους περιορισμούς των capital controls

= REUTERS... Το επενδυτικό κεφάλαιο ΡCP Capital Partners ενδιαφέρεται για την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού στη Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για να επενδύσει έως 2 δισ. ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής του επενδυτικού κεφαλαίου Αmandα Staveley στο πρακτορείο Reuters.

= ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ...  Με νέο αρνητικό ρεκόρ τζίρου για το 2016 έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος, με την αγορά να παρουσιάζει στο κλείσιμο εικόνα ήπιας υποχώρησης. Η επενδυτική απραξία χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση, με τον τζίρο μόλις στα 15 εκατ. ευρώ.

= ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ...  Εκδόθηκε η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Η χώρα μας χρειάζεται πολιτικές στήριξης και όχι υπονόμευσης των ιδιωτικών επενδύσεων» σημειώνει η ΝΔ.

= ΓΑΛΛΙΑ... Τα «σταφύλια της οργής» για τους Γάλλους είναι ισπανικά! Γάλλοι οινοπαραγωγοί αντιτίθενται στις φθηνές εισαγωγές από τη Ισπανία. Αποκορύφωμα η δολιοφθορά σε φορτηγά που μετέφεραν κρασί στο Σετ.

ΣΤΑΘΑΚΗΣ... Η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, επανέλαβε τη Δευτέρα από τα Χανιά ο Γιώργος Σταθάκης. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Οικονομίας περιέγραψε το γενικό πλαίσιο των ενεργειών της κυβέρνησης, με στόχο να δημιουργηθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον για τις ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς και τα βήματα που ακολουθούνται για τον εξορθολογισμό του συστήματος των δημοσίων επενδύσεων, ώστε «να έχουν αποτέλεσμα και διαφάνεια».

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ...  Στην κωπηλασία, την σκοποβολή, την τοξοβολία, το τζούντο, την ιστιοπλοΐα και την κολύμβηση θα έχει η Ελλάδα αγωνιστική παρουσία την 4η ημέρα (Τρίτη 9/8) των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016». Στην κωπηλασία, δύο ελληνικά πληρώματα (διπλό σκιφ γυναικών, τετράκωπος άνευ ελ.βαρών) αγωνίζονται στα ημιτελικά, ενώ η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Ρίο χθες στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων, συμμετέχει και στα προκριματικά στο πιστόλι 25μ. Στην τοξοβολία, η Ψάρρα αγωνίζεται στη φάση των 64, ενώ ο Ρομάν Μουστόπουλος θα συμμετέχει στα -81 κιλά του τζούντο. Δράση έχουμε και στην ιστιοπλοία σε Finn και RSX, ενώ στα προκριματικά της κολύμβησης συμμετέχουν οι Γκολομέεβ, Κουλούρης και Σαμιλίδης

= ΠΟΛ ΠΟΓΚΠΑ...  Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι πλέον πραγματικότητα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους, σε μία μετακίνηση που υπολογίζεται ότι κόστισε κοντά στα 120 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας το ρεκόρ της πώλησης του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ στη Ρεάλ, το 2013. Ο 23χρονος Γάλλος μέσος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τον αγγλικό σύλλογο και αναμένεται να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Ζοζέ Μουρίνιο, ενόψει της έναρξης της Premier League.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Ο τραυματίας Ομάρ Ελαμπντελαουί απουσιάζει από τη λίστα των παικτών που δήλωσε ο Ολυμπιακός στην UEFA, για τα play off του Europa League. Αντίθετα, στην λίστα βρίσκεται το όνομα του Αντρέ Μάρτινς, η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

= ΠΑΟ...  Με μία αλλαγή -όπως αναμενόταν- θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στα προκριματικά του Europa League. Ο Αντρέα Στραματσόνι ανακοίνωσε την λίστα που έστειλε η διοίκηση στην UEFA για τα ματς με την Μπρόντμπι. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος (λογίζεται ως ξένος) ήταν αυτός που αφαιρέθηκε και τελικά προστέθηκε το όνομα του Αργεντιμού επιθετικού, Λαουτάρο Ρινάλντι.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Στη λύση του Πάουλο Μπέντο κατέληξε ο Ολυμπιακός. Μετά το «ναυάγιο» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, λόγω των γνωστών αντιδράσεων από τον κόσμο, η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα ηνία της ομάδας στον 47χρονο Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος εκτός απρόοπτου θα ανακοινωθεί αύριο και την Τετάρτη θα παρουσιαστεί επίσημα στον Τύπο. Στο μεταξύ, η πρώτη μεταγραφή στην νέα εποχή... Μπέντο, ακούει στο όνομα του Αντρέ Μάρτινς.

= ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ...Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πανιώνιος, καθώς η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε την απόλυση του Μαρίνου Ουζουνίδη, μετά τις συζητήσεις που είχε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι αντιδράσεις των φίλων του Πανιωνίου έπιασαν τόπο και η διοίκηση ταυτίστηκε μαζί τους, με τον Ουζουνίδη να μένει άνεργος, λίγες ημέρες πριν από τη σέντρα. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Πανιώνιου, Χρήστος Δάρας, και ο αθλητικός διευθυντής, Νίκος Ζαμάνης, προχώρησαν σε κοινή δήλωση σχετικά με την λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα προπονητή.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: