Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 3/8/2016

Μαγνησία

= Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ...  Στο 90% ανέρχεται η πληρότητα των ξενοδοχείων στη χερσαία Μαγνησία αυτή την περίοδο, ενώ εκτιμάται ότι στον Δεκαπενταύγουστο η πληρότητα θα έχει αγγίξει το 100%. Μάλιστα οι περισσότεροι τουρίστες είναι Έλληνες, οι οποίοι επιλέγουν ως επί το πλείστον τις τέσσερις διανυκτερεύσεις. Έχοντας εισέλθει ήδη στην περίοδο κορύφωσης της φετινής τουριστικής σεζόν οι ξενοδόχοι στη χερσαία Μαγνησία αντιμετωπίζουν μάλλον με ικανοποίηση την αυξημένη κίνηση επισκεπτών που θέλουν να απολαύσουν τα μπάνια τους στο Νότιο και Ανατολικό Πήλιο, αλλά και στη νοτιοδυτική Μαγνησία. Με καλές και ελκυστικές τιμές που ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια, αλλά και ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες οι ξενοδόχοι ελπίζουν να διατηρηθεί το «θερμό» τουριστικό ρεύμα τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Αυγούστου. Εξάλλου λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος οι μήνες Μάιος και Ιούνιος πήγαν πολύ μέτρια και προσπαθούν μήπως και ρεφάρουν για το διάστημα που απομένει.

=ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ... Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου, καταγγέλλει την απόφαση της βιομηχανίας Λεβεντέρη για την διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βόλο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «η εργοδοσία, αφού επί δεκαετίες απομύζησε τεράστια κέρδη από την δουλειά των εργατών ικανά να θρέψουν και τα δεκαδισέγγονα της, αφού επί τέσσερα χρόνια ανάγκασε ουσιαστικά τους εργαζόμενους να δουλεύουν εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή μισό μεροκάματο, μισά ένσημα, μισή ζωή, αφού απέλυσε μέσα στο 2016 το μισό σχεδόν προσωπικό, έρχεται σήμερα και ανακοινώνει το κλείσιμο του εργοστασίου, πετώντας στον δρόμο τους εργαζόμενους σαν στημένες λεμονόκουπες.....

= ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΓΡΙΑΣ... Σήμερα Τετάρτη αναμένεται η απόφαση της προέδρου του Πρωτοδικείου Βόλου, για τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα ολιγοήμερης διακοπής εργασιών που κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής «Αστέρια» Αγριάς, σχετικά με τις εργασίες κατασκευής αντλιοστασίου στο πάρκο του οικισμού.Οι κάτοικοι επικαλούνται έγγραφο του ΕΠΠΕΡΑΑ, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου, που θα μεταφερθεί στο ΣΕΣ 2014-2020. Χθές κατέθεσαν στην πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου οι τρεις πλευρές (Δήμος Βόλου, ΔΕΥΑΜΒ και κάτοικοι) και αναμένεται η απόφαση ενόψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι κάτοικοι κατά του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ. Στην κατάθεση παραβρέθηκαν ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ και μερικές δεκάδες κατοίκων της περιοχής Αστέρια, που κατήγγειλαν ότι στις 6.30 σήμερα το πρωί έγινε «καταδρομική επιχείρηση» στο πάρκο που αποκλείστηκε για να γίνει το εργοτάξιο

= Ο ΚΑΙΡΟΣ... Υψηλές θερμοκρασίες και υψηλά ποσοστά υγρασίας προβλέπεται ότι να επικρατήσουν σήμερα Τετάρτη στο Βόλο, ενώ κατά διαστήματα οι άνεμοι θα δίνουν μικρές ανάσες δροσιάς. Ο ουρανός θα είναι καθαρός μετά το μεσημέρι και με αραιή συννεφιά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε σχέση με χθες. Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι, με ένταση από 2 έως 4 μποφόρ και το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές στο 56%, τις πρωινές στο 42%, τις μεσημεριανές επίσης στο 34% και τις βραδινές στο 58%.

= ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ Α' ΒΙ.ΠΕ... Υπό έλεγχο τέθηκε στις 16.30 και αφού έκαψε ξερά χόρτα σε έκταση περίπου 15 στρεμμάτων, η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 13.15 έξω από το παλιό εργοστάσιο της ΕΒΙΕΣΚ. Λόγω του αέρα που φυσούσε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στο ύψος της Α’ ΒΙ.ΠΕ. μετά τη διασταύρωση προς Σέσκλο, οι φλόγες πέρασαν έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας και πλησίασαν τις σιδηροδρομικές γραμμές που βρίσκονται στην περιοχή, κάτι που καθυστέρηση τους πυροσβέστες, διότι δεν είχαν πρόσβαση τα υδροφόρα οχήματα. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οκτώ υδροφόρα οχήματα και 18 πυροσβέστες (μαζί με δύο πεζοπόρα τμήματα), γιατί υπήρχε κίνδυνος να καούν οι εγκαταστάσεις εργοστασίου που βρίσκονται στην περιοχή. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς, διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής.

= ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΝΑΓΙΙΩΤΙΚΟ... Ανώνυμη καταγγελία, την οποία φέρεται να συνέταξαν κάτοικοι των Αφετών, κοινοποιήθηκε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κι έχει να κάνει με τη διοργάνωση φεστιβάλ μουσικής στο φράγμα Παναγιώτικο το προσεχές Σαββατοκύριακο 6-7 Αυγούστου. Οι καταγγέλλοντες άφησαν αιχμές κατά τουριστικής εταιρείας της περιοχής, ενώ έθεσαν σειρά ερωτημάτων στον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Νίκο Φορτούνα. Πάντως, ο τελευταίος με δηλώσεις του στη «Θ» σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στη διοργάνωση του φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας: «Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Δόθηκε κανονικά άδεια. Ο καθένας μπορεί να καταγγείλει οτιδήποτε και να γράφει ό,τι θέλει. Και πιο παλιά γίνονταν εκεί εκδηλώσεις, ακόμη και από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Πήρε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο κι έχουμε ενημερώσει τους διοργανωτές ποια πράγματα οφείλουν να τηρήσουν».

= ΣΠΟΡΑΔΕΣ... Σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο «παραθερίζουν» οι «ράμπο» της Εφορίας. Το μικτό κλιμάκιο ΣΔΟΕ, ΙΚΑ και Οικονομικής Αστυνομίας κάνει φύλλο και φτερό όλα τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων. Ο έλεγχος της έκδοσης των αποδείξεων γίνεται παράλληλα και από την Εφορία Βόλου και της Νέας Ιωνίας, αλλά και όμορων Δ. Ο. Υ., σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κάθε είδους παροχή τουριστικών υπηρεσιών βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται.

= ΑΓΧΙΑΛΟΣ... Σαν… τρελοί γυρίζουν οι δείκτες των υδρομέτρων τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου. Η κατανάλωση νερού έχει χτυπήσει «κόκκινο». Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ, καταναλώνονται περίπου 200 κ.μ. νερού ανά ώρα (!). Η κατανάλωση ρεκόρ έχει θέσει σε… συναγερμό τη ΔΕΥΑΜΒ, που προσανατολίζεται στη λήψη έκτακτων μέτρων.

= ΧΟΡΕΥΤΟ... Σε… Ειδομένη του Πηλίου, μετατρέπεται η παραλία Χορευτό, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής. Δεκάδες σκηνές καταλαμβάνουν τον αιγιαλό, οι γύρω εκτάσεις μετατρέπονται σε υπαίθριες τουαλέτες και ο τόπος γεμίζει σκουπίδια. Μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής,  θέτουν ζήτημα ακόμη και δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, η κατάσταση φέτος στην παραλία του Χορευτού είναι τραγική. Ιδίως τα Σαββατοκύριακα, η παραλία καταλαμβάνεται από δεκάδες σκηνές. «Ανενόχλητοι, με το έτσι θέλω, δημιουργούν ένα είδους γκέτο, καθιστώντας στους ντόπιους δύσκολη την πρόσβαση στη θάλασσα».... 

 ΒΟΛΟΥ- ΒΕΡΟΙΑ 1 - 1... Θετικό χαρακτηρίζεται για τον Ολυμπιακό Βόλου το πρώτο τεστ με αντίπαλο την Βέροια, σήμερα το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, ύστερα από ένα μέτριο, σε γενικές γραμμές, παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να στέκεται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, αν κρίνουμε πως πρόκειται για μια εντελώς νέα ομάδα, η οποία έχει συμπληρώσει μόλις δύο εβδομάδες προετοιμασία.   Και τα δύο τέρματα σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τη Βέροια να ανοίγει το σκορ στο 2' με τον Παπαδόπουλο και τον Ολυμπιακό Βόλου να ισοφαρίζει στο 25' με πέναλτι του Ντα Κόστα. VIDEO https://www.facebook.com/lesxiolimpiakuvolu/videos/1204422156258046/

= ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ... Ξεκίνημα της νέας χρονιάς για το Σαρακηνό, στο βοηθητικό του ΕΑΚ όπου είχε οριστεί το πρώτο ραντεβού τη προετοιμασίας. Παρόντες παράγοντες της διοίκησης, το προπονητικό τιμ και εικοσιοκτώ παίκτες από το ρόστερ, που δεν έχει κλείσει, καθώς αναμένονται ακόμη τέσσερις προσθήκες.

Ελλάδα

= ΚΟΛΩΝΑΚΙ... Το υπόλειμμα βολίδας που βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον 4ο όροφο κτιρίου στο Κολωνάκι, όπου στεγάζεται χρηματιστηριακή εταιρεία, προέρχεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, από καλάσνικοφ. Την ένοπλη επίθεση, που φαίνεται πως είχε στόχο την πρεσβεία του Μεξικού στο 5ο όροφο, έφεραν σε πέρας δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Πιθανότατα σημειώθηκε το ξημέρωμα της Κυριακής.

= ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ... «Νόμιμη» αλλά και «ηθική» χαρακτήρισε την απόσπαση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, με την οποία ρωτά με ποια κριτήρια και προϋποθέσεις πήρε την απόσπαση.

= Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ... Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, όταν κατά την ομιλία του ο Κ.Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο δημόσιο έργο Πάτρας - Πύργου και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι το έργο ανατέθηκε σε εταιρεία, της οποίας ιδιοκτήτης «έχει δυο κουμπάρους υπουργούς και είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων για τις τηλεοπτικές άδειες». Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο.

= ΤΡΟΧΑΙΟ... Δύο μοναχές έχασαν τη ζωή τους και μία τρίτη τραυματίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο 9ο χλμ της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης.

= ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ... Η τροπολογία που ρυθμίζει θέματα ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που κατατέθηκε χθες, Δευτέρα, από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Κόσμος

= ΛΙΒΥΗ... Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 20 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο που είχε στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας στην Βεγγάζη στην ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

= ΦΛΟΡΙΝΤΑ... Nεαρή γυναίκα που προσπαθούσε να γυρίσει ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια, ενώ έπαιζε με ένα πιστόλι, προκειμένου να το αναρτήσει στην ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Snapchat πυροβόλησε κατά λάθος το τηλέφωνό της και τραυματίστηκε στο χέρι, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι αρχές της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

= ΣΥΡΙΑ... Περίπου 30 άνθρωποι στην πόλη Σαρακέμπ της βόρειας Συρίας εμφάνισαν συμπτώματα μετά τη ρίψη από ελικόπτερο δύο βαρελιών που πιθανότατα περιείχαν αέριο χλώριο, ανακοίνωσαν γιατροί και διασώστες.

= ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ... Μιλώντας μία ημέρα μετά την έναρξη των αμερικανικών πληγμάτων κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει αρκετή σημασία στην επόμενη ημέρα από την ανατροπή του Μοαμάρ Καντάφι στη χώρα. Ο Ομπάμα έχει εγκρίνει τις αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν συνολικά 30 ημέρες.

= ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ... Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ είναι ακατάλληλος για πρόεδρος και διερωτήθηκε γιατί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητά του δισεκατομμυριούχου. Η Κλίντον είναι ακατάλληλη, απαντά ο Τραμπ.

Οικονομία

= Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ... Την πλήρωση, προσωρινά, των κενών θέσεων διευθύνοντος συμβούλου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου από ένα μέλος του Γενικού Συμβουλίου και ένα ανώτερο στέλεχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

= STANDARD & POOR'S... Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών, μετά τη μερική χαλάρωση των μέτρων ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Ιούνιο. «Αναμένουμε κάποιες ήσσονες εισροές καταθέσεων τους προσεχείς μήνες» αναφέρει ο οίκος.

= TRAΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... Δημοσιεύτηκε την Τρίτη  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

= ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ... Αυστηροποίηση των ποινών για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων με αύξηση των προστίμων, λουκέτα σε επιχειρήσεις και απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά του υπεύθυνου της επιχείρησης και των συγγενών του μέχρι δεύτερου βαθμού επί μία δεκαετία προβλέπει τροπολογία των υπουργείων Οικονομίας και Υποδομών που κατατέθηκε στη Βουλή.

= ΑΓΓΛΙΑ... Σχέδιο ριζικής αναθεώρησης του οικονομικού μοντέλου της Βρετανίας εκθέτει η πρωθυπουργός Τερίζα Μέι. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναβίωση της βιομηχανικής παραγωγής.

Αθλητισμός 

= ΑΠΟΕΛ - ΡΟΖΕΜΠΟΡΓΚ 3 - 0... Με τρία γκολ στις καθυστερήσεις (!), ο ΑΠΟΕΛ νίκησε 3-0 τη Ρόζενμποργκ και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League. Οι πρωταθλητές Κύπρου είχαν ηττηθεί 2-1 στο πρώτο ματς στο Τροντχάιμ και ο αποκλεισμός έμοιαζε αναπόφευκτος όταν συμπληρώθηκαν 90 λεπτά αγώνα. Ομως, ο Γιάννης Γιαννιώτας που αγωνίζεται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, δεν είχε πει την... τελευταία λέξη. Με την «ψυχή στο στόμα» πέρασε η Λουντογκόρετς από τη Σερβία, βαριά ήττα και αποκλεισμός για τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Ιρλανδία.

= ΑΓΙΑΞ... Με προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας, μετά από αρκετή ώρα καθυστέρηση στην άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον σημερινό αγώνα, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον ΠΑΟΚ, ο Αγιαξ. Παιχνίδι που τα στελέχη του έχουν την πεποίθηση πως θα φέρουν εις πέρας με επιτυχία, ώστε να έχει η ομάδα παρουσία στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

= ΠΑΟΚ... Σε ρυθμούς Άγιαξ κινούνται στον ΠΑΟΚ αφού σήμερα Τετάρτη ο «δικέφαλος» του Βορρά υποδέχεται τους Ολλανδούς στη ρεβάνς του 1-1 από τον πρώτο αγώνα, στο πλαίσιο του γ' προκριματικού γύρου του Champions League. «Οι παίκτες μου πρέπει να δείξουν ότι είναι άντρες» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Βλάνταν Ίβιτς, θέλοντας να «τσιγκλίσει» τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε ότι περιμένει η ομάδα του να είναι ακόμα καλύτερη σε σχέση με το ματς στην Ολλανδία.

= ΑΕΚ... Χωρίς τον Γιάκομπ Γιόχανσον πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η προτελευταία προπόνηση της ΑΕΚ  εν όψει της ρεβάνς της 3ης προκριματικής φάσης του Europa League. Συγκεκριμένα ο ο Σουηδός μέσος δεν προπονήθηκε, καθώς είχε υψηλό πυρετό και ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα γεγονός που κρίνει αμφίβολη τη συμμετοχή του για το ματς με τους Στεφανουά.

= ΠΑΟ... Χωρίς κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού επί ελληνικού εδάφους. Οι «πράσινοι» αναχωρούν την Τετάρτη για τη Στοκχόλμη, όπου το βράδυ της Πέμπτης θα αντιμετωπίσουν την ΑΪΚ στη ρεβάνς του υπέρ τους 1-0 για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: