Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 30/8/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

= ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ... Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε Μητροπολίτη Σμύρνης τον συντοπίτη Αρχιγραμματέα της, Αρχιμ. Βαρθολομαίο Σαμαρά. Πρόκειται για την πρώτη εκλογή Μητροπολίτη Σμύρνης μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Τελευταίος Μητροπολίτης ήταν ο εθνοϊερομάρτυς Σμύρνης Χρυσόστομος. Ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς (κατά κόσμον Μιχαήλ) γεννήθηκε στα Άνω Λεχώνια Βόλου το 1972. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασικό Λύκειο Βόλου το 1990. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας (ειδικότητας Κλασικής Φιλολογίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου.

= ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ... Έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο συνταξιούχος γυμναστής Γιώργος Αλεξίου, με την υγεία του να είναι επιβαρυμένη τα δύο τελευταία χρόνια. Επί σειρά ετών ήταν στο 1ο Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας, ενώ διετέλεσε για πολλά χρόνια προπονητής βόλεϊ στον ΓΣ Βόλου. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη (30/9) στις 17.30 στον Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως

= ΑΛΥΚΕΣ... Aπό την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εργασίες για την μετατόπιση του πεσσού στη θέση «Δόντια» Αλυκών όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Β. Μαρκογιαννάκη που δημοσιεύθηκε χθές στη «Διαύγεια». Η απόφαση ορίζει την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αθηνών, στο ρεύμα προς Βόλο στο ύφος της θέσης «Δόντια». Οι εργασίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ολοκληρωθούν έως 30 Σεπτεμβρίου καθώς μέχρι τότε ισχύει η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων από το συγκεκριμένο τμήμα.

= ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Τη δημιουργία ειδικής ομάδας διάσωσης του νοσοκομείου με εθελοντές για την εκπαίδευση αλλά και την αγωγή του πληθυσμού σε πρώτες βοήθειες και δράσεις σε πιθανές μαζικές καταστροφές, προγραμματίζει για το Φθινόπωρο η Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου. Με ανάρτησή του στο Facebook ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος αναφέρεται σε εξωστρεφείς δράσεις, άγνωστες αλλά σημαντικές και δίνει στοιχεία για την αιμοδοσία (το 2015 συγκεντρώθηκαν 10.000 φιάλες αίματος και δόθηκαν οι 9/.286για να καλύψουν διάφορες ανάγκες) για το κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού και τις ενημερωτικές εκδηλώσεις του, ενώ ανακοινώνει ότι σύντομα προγραμματίζονται μαθήματα μητρικού θηλασμού και ανώδυνου τοκετού

= ΕΛΟΝΟΣΙΑ.... Αμεσους ελέγχους σε επιχειρήσεις και χώρους εργασίας όπου είναι πιθανόν να υπάρχουν εστίες μόλυνσης από κουνούπια καλούνται να πραγματοποιήσουν για λόγους πρόληψης μετάδοσης της ελονοσίας μετά τα αυξημένα εισαγόμενα κρούσματα στην Ελλάδα οι επιθεωρητές Σώματος Επιθεώρησης Μαγνησίας, όπως και όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών, από το Γενικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ. Με εγκύκλιο ζητείται από τους επιθεωρητές να προχωρήσουν σε ενημέρωση των εργοδοτών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των εργαζομένων για τις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν για την προστασία τους. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στις «επηρεαζόμενες περιοχές».

= ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ... Η εθελοντική ομάδα «Wheeling2help» και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», απευθύνει ανοιχτή επιστολή, πρόσκληση – κάλεσμα, σε αθλητικούς συλλόγους/σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις, άτυπες ομάδες, μεμονωμένους εθελοντές, ΜΚΟ, συλλόγους, οικονομικούς χορηγούς κλπ, να λάβουν μέρος στη γιορτή εθελοντισμού, αθλητισμού, ανθρωπισμού και ευαισθητοποίησης, που θα πραγματοποιηθεί σε 20 πόλεις, μεταξύ των οποίων και ο Βόλος, στις 20 Σεπτέμβρη.

= ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ... Συναυλία ,θα πραγματοποιήσει ό Σταμάτης Κραουνάκης,την ερχόμενη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στο θερινό δημοτικό θέατρο Βόλου, έχοντας στο πλευρό του μια άξια ομάδα συνεργατών. Ενα ταξίδι  φτιαγμένο από τα πιο απλά υλικά, αλλά με δύναμη και καρδιά, είναι κατά τον ίδιο, η μουσική παράσταση που θα φιλοξενηθεί στο Βόλο, ενώ όπως ομολογεί είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία με τον κόσμο, τους θεατές, κοιτάζοντάς τους έναν - έναν στα μάτια. Ο δημιουργός πολλών επιτυχημένων τραγουδιών, τονίζει ότι η εποχή που διανύουμε αποτελεί για πολύ καλή στιγμή για επαναπροσδιορισμό και αγώνισμα, ενώ δεν παραλείπει να χαρίσει σε όσους κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους, «καινούργια φτερά».

= ΖΑΓΟΡΑ... Στη Ζαγορά θα βρεθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, για τις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια του Συνεταιρισμού Ζαγοράς. Το Σάββατο θα παρευρεθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Με διαφορετικούς στόχους αλλά με την ίδια διάθεση να αγωνιστούν για τη φανέλα με το σήμα της Νίκης Βόλου προσήλθαν χθές (29/08) το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας οι καλαθοσφαιριστές της Νίκης και των Νέων Αθλητών. Οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη πρώτη με τον καθιερωμένο αγιασμό σε ημερομηνία που θα ορίσει η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ του συλλόγου.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ... «Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στις 18:00 ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την ομάδα του Απόλλωνα Αθηνών σε μια μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση. Στα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα διατίθενται κουπόνια για την οικονομική ενίσχυση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αξίας 10€, ενώ τα παιδιά ηλικίας έως 15 ετών (με τη συνοδεία κηδεμόνα) θα εισέρχονται δωρεάν.  Οι φίλαθλοι, θα προμηθεύονται τα κουπόνια από τις 17:00 έως και την έναρξη του φιλικού αγώνα, ενώ η είσοδος θα πραγματοποιηθεί από τη δεύτερη πεζογέφυρα. Να σημειωθεί πως τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν και για τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας μας».

ΕΛΛΑΔΑ

= ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.... Εμπλοκή παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με τις εγγυητικές επιστολές δύο εκ των υποψηφίων. Τελικά, παρά τις αντιδράσεις, δεκτή έγινε η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής του κ. Καλογρίτσα, καθώς το πρωτόκολλο είχε μείνει ανοιχτό, και εκτός διαγωνισμού ετέθη ο κ. Βρυώνης. Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης των εκπροσώπων των υποψηφίων με την πενταμελή επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού, ορίστηκαν και τα πρόσωπα που θα μπουν σήμερα στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια, για να συμμετάσχουν στην δημοπρασία. Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις που κατέθεσαν οι οκτώ υποψήφιες εταιρείες είναι: 1) Γιάννης Βαρδινογιάννης και Πάνος Κυριακόπουλος 2) Βαγγέλης Μαρινάκης 3). Θοδωρής Κυριακού και Στρατής Λιαρέλης 4) Κώστας Κιμπουρόπουλος 5) Δημήτρης Φουρλεμάδης 6) Κάρολος Αλκαλάι: 7) Ιβάν Σαββίδης και Γιώργος Σαββίδης 8) Βλαδίμηρος Καλογρίτσας...  Οι  επικεφαλής των αντιπροσωπειών κάθε υποψήφιας εταιρείας θα πρέπει να είναι παρόντες από τις επτά σήμερα το πρωί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για να παραστούν στην κλήρωση για το ποιο δωμάτιο θα καταλάβει ο καθένας. Από την στιγμή που θα εισέλθουν σε αυτό, δεν θα μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν με κανέναν τρόπο και με οποιοδήποτε πρόσωπο μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

= ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ... Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον Αρχιγραμματέα της, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Σαμαρά, Μητροπολίτη Σμύρνης. Πρόκειται για την πρώτη εκλογή Μητροπολίτη Σμύρνης μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

= ΗΡΑΚΛΕΙΟ... Διαρροή λαδιών σημειώθηκε τη Δευτέρα σε αεροσκάφος Βoeing 737 την ώρα που επρόκειτο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» με προορισμό τις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να κλείσει για περίπου μια ώρα και 10 λεπτά το αεροδρόμιο.

= ΑΘΗΝΑ... Σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Πανεπιστημίου, όταν άγνωστοι ξυλοκόπησαν άγρια τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Το επεισόδιο έγινε μετά το τέλος πορείας υπέρ των προσφύγων.

= ΝΕΜΕΑ... Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κούτσι Νεμέας.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΗΠΑ... Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την Τουρκία διά του υπουργού Άμυνας Άστον Κάρτερ να μην βάζει στο στόχαστρο τους Κούρδους της Συρίας και να παραμείνει επικεντρωμένη στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους χωρίς να εμπλέκεται σε συγκρούσεις με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) -τις οποίες υποστηρίζει η Ουάσινγκτον και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η κουρδική YPG.

= ΚΙΝΑ... Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος -διατυπώνοντας παράλληλα την αντίθεσή του στην προέλαση των τουρκικών δυνάμεων σε περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τη συμμαχία της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον και στην οποία περιλαμβάνεται η κουρδική YPG.

= ΙΤΑΛΙΑ... «Ανοικοδόμηση με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια» υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφερόμενος στον τραγικό σεισμό της 24ης Αυγούστου. «Η Ιταλία είναι μια λαβωμένη οικογένεια» λέει ο Ρέντσι και τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει την φύση, «αλλά πρέπει όλοι να εργασθούν και να στηρίξουν ένα σχέδιο που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μεγαλύτερες συνθήκες ασφαλείας για τις ιταλικές οικογένειες.

= ΚΟΥΡΔΟΙ... Με το θερμόμετρo στο «κόκκινο» μετά την τουρκική εμπλοκή στον συριακό εμφύλιο, οι κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) καταγγέλλει ότι οι τουρκικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μαχητών της κατά μήκος της μεθορίου με τη Συρία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία. Διαψεύδουν πηγές των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

= ΒΑΤΙΚΑΝΟ... Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχτηκε τη Δευτέρα τον πολυεκατομμυριούχο ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Πρισίλα, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους φτωχούς, ανακοίνωσε το Βατικανό...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ... Καμία καθυστέρηση δεν θα υπάρξει στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, δήλωσαν συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Αν υπάρξει, πρόσθεσαν, θα είναι τεχνικής φύσης, 24 έως 48 ωρών.

= ΔΕΗ... Περίπου 350.000 πελάτες έχουν διακανονίσει συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ της τάξης του 1 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από 1,8 εκατομμύριο πελάτες, που επίσης οφείλουν ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ, δεν έχουν σπεύσει ακόμη να μπουν στη ρύθμιση των 36 δόσεων.

= ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ... Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,  Γιώργος Σταθάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, συναντήθηκαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, με την αρμόδια Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.

= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ... O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 561,69 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,65%.  Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 12,01 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,96% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης πτώση σε ποσοστό 0,60%.

= ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ... Την ανάγκη να υλοποιηθούν γρήγορα τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για τη δεύτερη αξιολόγηση και την εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος, επιβεβαίωσαν στην συνάντησής τους στις Βρυξέλλες οι Ευκλ.Τσακαλώτος, Γ.Σταθάκης και Γ.Χουλιαράκης, με τον Πιέρ Μοσκοβισί. Ανοιχτή γραμμή Αθήνας - Βρυξελλών για τη διαχείριση κρίσεων.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Δεδομένη θεωρούν, ΜΜΕ της Βραζιλίας, την απόκτηση του 21χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού, Μπρούνο Βιάνα, από τον Ολυμπιακό. Όπως αναφέρουν, είναι ο εκλεκτός του Πάουλο Μπέντο, αφού ο Πορτογάλος προπονητής τον γνωρίζει καλά, από την συνεργασία τους στην Κρουζέιρο. Εν τω μεταξύ, ευχάριστα ήταν τα νέα από τη προπόνηση του Ολυμπιακού την Τρίτη. Ο Πάουλο Μπέντο είδε τους Ντε Λα Μπέγια, Πάρντο και Μπουχαλάκη να παίρνουν μέρος κανονικά στο πρόγραμμα κάτι που σημαίνει ότι και οι τρεις θα είναι έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος.

= ΠΑΟ... Σε οριστική συμφωνία με την Κιέβο για το δανεισμό του Πολ Ζοζέ Εμποκού έφτασε ο Παναθηναϊκός. Ο Αφρικανός ακραίος μεσοεπιθετικός θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του «τριφυλλιού», καθώς το deal ανάμεσα στο σύλλογο που ανήκει και στους «πράσινους» έκλεισε σήμερα και ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται καθ΄ οδόν για την Αθήνα. Εκτός απρόοπτου, αύριο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις κι εν συνεχεία θα υπογράψει το νέο μονοετές συμβόλαιό του, με την αθηναϊκή ομάδα να διατηρεί την οψιόν αγοράς.

= ΓΑΛΛΙΑ... Ο πρώην ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας μπέιζμπολ Λος Άντζελες Ντότζερς, Φρανκ ΜακΚόρτ, συμφώνησε να αγοράσει τη Μαρσέιγ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επαναφέρει τον γαλλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών.

= ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ... Η αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, αναχώρησε τη Δευτέρα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τελικό προορισμό το Αϊντχόφεν, όπου θα μεταβεί οδικώς μέσω Ντίσελντορφ. Στην ολλανδική πόλη, οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, σε φιλικό αγώνα τους «οράνιε» και την επομένη θα αναχωρήσουν για την Πορτογαλία και την πόλη Φάρο, ενόψει του αγώνα με το Γιβραλτάρ (6/9) στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας (2018).

= ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ... Μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Κοντονής, ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα κατά την έξοδο του από την συνάντηση με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τα κλιμάκια των FIFA-UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: