Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 27/8/2016



ΜΑΓΝΗΣΙΑ

= ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ... Σεισμός 3,6 βαθμών που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή του Βόλου σημειώθηκε στις 20:23 στον Παγασητικό Κόλπο. Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 11 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Βόλου, στην υποθαλάσσια περιοχή λίγο έξω από την ακτή. Το εστιακό βάθος φαίνεται να είναι πολύ μικρό, με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο να το τοποθετεί στα 4 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή τραυματισμούς. Νωρίτερα το απόγευμα, είχε σημειωθεί σεισμός 4 Ρίχτερ ανάμεσα στη Σκύρο και την Εύβοια...Στις 21:47 σημειώθηκε νέα δόνηση, μεγέθους 3,5 της κλίμακας Ρίχτερ στο ίδιο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους σεισμολόγους, οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου</span>

= ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΟΥ -ΟΛΒ... Σε νέο γύρο αντιπαράθεσης μπήκε ο Δήμος Βόλου με τον ΟΛΒ, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του προέδρου του Οργανισμού Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για λογική τύπου «Καμόρα» που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στην πόλη του Βόλου. Οι καταγγελίες του κ. Σταυριδόπουλου προκάλεσαν την παρέμβαση του, εν αργία, δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος «επικήρυξε» τα μέλη της «Καμόρα» με 2.000 ευρώ. Ο κ. Μπέος ζήτησε από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι και μπορεί να το καταγγείλει επωνύμως και με στοιχεία να απευθυνθεί στον ίδιο ή στον εισαγγελέα... . Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών φθάνουν όπως φαίνεται στα άκρα μέ.επιστολή του κ. Θεοδώρου προς το Δ.Σ. του ΟΛΒ ο οποίος αναφέρει:«Κύριοι, Για ακατανόητους, σε μας και στη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας, λόγους, συνεχίζετε να λειτουργείτε πειρατικά, σε βάρος της πόλης, αγνοώντας τις θέσεις και τις απόψεις των κορυφαίων πολιτικών, νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένων, οργάνων της πόλης και παρά το γεγονός ότι είστε διορισμένοι και, από κάθε άποψη, περαστικοί από τη θέση και το Βόλο, επιχειρείτε να επιβάλλετε ετσιθελικά τις αποφάσεις σας...... .Γιά τό ίδιο θέμα σκληρή ανακοίνωση, ζητώντας η «ιδιότυπη ομερτά που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ,εφόσον τα κρούσματα είναι πολλά , να σπάσει», εξέδωσαν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου...... Κανένας φορέας ή η Δημοτική αντιπολίτευση από μόνοι τους δεν μπορούν να δώσουν τέλος σε τέτοια φαινόμενα, αν δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και το σύνολο του πολιτικού κόσμου ,από τους οποίους και κρίνεται το αν μια πόλη μετατρέπεται σε Φαρ Ουέστ η όχι. Στην τήρηση της νομιμότητας και της ισονομίας η δικαιοσύνη και η αστυνομία οφείλουν να επεμβαίνουν αυτεπάγγελτα ,πολύ δε περισσότερο να μην αφήνουν να ευτελίζονται με αδιανόητο τρόπο θεσμοί και διαδικασίες, όπως πρόσφατα διαπιστώσαμε να γίνεται και για πάμπολλες υποθέσεις, με πρωταγωνιστές θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες της πόλης.....

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ... Ένσταση με την οποία θα ζητεί ακύρωση της διαδικασίας επιλογής των 8 θέσεων των παιδιών για τον Παιδικό Σταθμό του «Αρίωνα» του Δήμου Βόλου μέσω voucher, θα καταθέσει μητέρα, η οποία χθες το πρωί υπέστη απίστευτη ταλαιπωρία. Η ίδια ανέφερε πως «έφτασε χθες στο Μεταξουργείο στις 8π.μ., αλλά η ενημέρωση που έλαβε, ήταν πως οι οκτώ θέσεις συμπληρώθηκαν από τις 6π.μ. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και να καταλαμβάνονται οι θέσεις με χρονική προτεραιότητα, καθώς υπάρχουν μόρια» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Να αναφερθεί ότι στο Μεταξουργείο σχηματίστηκαν ουρές γονέων από τα ξημερώματα για να πάρουν σειρά

= ΖΑΓΟΡΑ.. Πλήθος εκδηλώσεων στη Ζαγορά με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ζαγορίν» και την έλευση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Ζαγοράς την ερχόμενη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Σημαντική θέση μεταξύ των εκδηλώσεων, κατέχει, παράλληλα, η ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

= ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ... Από θαύμα σώθηκαν προχθές το μεσημέρι στη Μακρινίτσα από τα δόντια αδέσποτων σκύλων μικρά παιδιά, τα οποία έπαιζαν αμέριμνα στην πλατεία. Γύρω στη 1 το μεσημέρι γύρω στα δύο - τρία αδέσποτα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους για να τους ορμίσουν αλλά κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν έγκαιρα την παρουσία τους και κατάφεραν και γλίτωσαν τους μικρούληδες την τελευταία στιγμή. Τα παιδιά σοκαρίστηκαν αλλά δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς πολίτες τους απομάκρυναν από το σημείο πριν προλάβει να γίνει το κακό.

= ΚΑΝΑΛΙΑ... Εκδήλωση ψαράδικης βραδιάς θα πραγματοποιηθεί στα Κανάλια από το Δήμο Ρήγα Φεραίου με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας (Φ.Δ. Πο.Κα.Μα.ΚΕ.Βε.) και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην πλατεία του χωριού. Οι διοργανωτές καλούν όλους να αναβιώσουν εκείνες τις βραδιές των παλιών ψαράδων που όταν γύριζαν στο χωριό (ανά 15 μέρες) από το ψάρεμα για να πάρουν προμήθειες, γλεντούσαν στην πλατεία του χωριού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

= ΣΚΟΠΕΛΟΣ... Ενθερμος φίλος των Βορείων Σποράδων είναι ο διάσημος ηθοποιός του Χόλυγουντ Αλ Πατσίνο, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τη Σκόπελο, επιβαίνοντας σε πολυτελή θαλαμηγό, που έδεσε στον Πάνορμο. Ο διάσημος σταρ δεν έγινε αντιληπτός διότι επισκέφτηκε το νησί ινκόγκνιτο, προκειμένου να απολαύσει τον ήλιο, τη θάλασσα, τις φυσικές ομορφιές αλλά και τις τοπικές γεύσεις, στη διάρκεια του Αυγούστου.

= ΔΕΥΑΜΒ... Όπως καταγγέλλει η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, χθες, διαπιστώθηκε για μία ακόμα φορά ότι άγνωστοι κατέστρεψαν τσιμεντένια κολώνα που κατασκευάσθηκε με δαπάνες της ΔΕΥΑΜΒ για την ηλεκτροδότηση της δεξαμενής ύδρευσης στη Δράκεια... Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Επιχείρησης καλεί τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, την Εισαγγελία Βόλου και τις Αστυνομικές Αρχές, «να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και να πράξουν κάθε τι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και να συνδράμουν τη ΔΕΥΑΜΒ που μέχρι σήμερα παλεύει μόνη της, για την αποτροπή τέτοιων παράνομων ενεργειών και την αποκάλυψη και τιμωρία των υπαιτίων, που εδώ και αρκετά χρόνια ατιμώρητα καταστρέφουν δημοτική περιουσία και θέτουν την υγεία των κατοίκων του Δήμου Βόλου και των επισκεπτών του σε μεγάλο κίνδυνο, κρυπτόμενοι πίσω από ανώνυμες κινήσεις και ενώσεις που εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα»

= ΣΚΙΑΘΟΣ... Η 1η καταληκτική διημερίδα του προγράμματος ISS – EWATUS θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 στη Σκιάθο. Η διημερίδα θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Skiathos Palace. Το έργο ISS-EWATUS αφορά την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που θα στοχεύει στην αποδοτική χρήση του νερού στην Ε.Ε. Κύριος στόχος του έργου είναι η προστασία του νερού με χρήση των εργαλείων που προσφέρουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας, η αύξηση της επίγνωσης του καταναλωτή του νερού, η αλλαγή της συμπεριφοράς του καταναλωτή όσον αφορά στην υπερκατανάλωση νερού και τέλος η δημιουργία νέων προτύπων κατανάλωσης νερού τόσο σε δημοτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο νοικοκυριού

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Ανακοίνωση εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, όσον αφορά τον προγραμματισμό των τμημάτων υποδομής για τη νέα χρονιά. Υπεύθυνος για την οργάνωση και τη συνεργασία με τους υπεύθυνους προπονητές είναι ο Ανδρέας Μπονόβας, ενώ οι εγγραφές στην Ακαδημία θα αρχίσουν από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Η ώρα της συναυλίας του Γιάννη Πάριου στο "Π. Μαγουλάς"  πλησιάζει. Μία μέρα μετά το προγραμματισμένο φιλικό με τον Πιερικό την Κυριακή 28 Αυγούστου, τη Δευτέρα 29/08 και ώρα 21:30 ο τραγουδιστής του έρωτα και της αγάπης έρχεται στο Βόλο για μία αξέχαστη συναυλία. Σε εντατικό ρυθμό η προετοιμασία της εκδήλωσης και ήδη έχει κλείσει εταιρία η οποία θα τοποθετήσει στον αγωνιστικό χώρο περίπου 2.000 καθίσματα για την απολαυστικότερη παρακολούθηση αυτής της μοναδικής συναυλίας.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΒΟΛΟΣ... Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:23 με επίκεντρο την περιοχή του Βόλου , 11 χιλιόμετρα νότια της πόλης. Στις 21:47 σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός ίδιου μεγέθους, 3,5 Ρίχτερ.

= ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ... Με τη φιλοδοξία να επιλύσει χρόνια προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης φέρνει προς δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου με 144 άρθρα που αφορούν θεσμικού και οργανωτικού χαρακτήρα ζητήματα.

= ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ... Mία ακόμα ληστεία σε σούπερ μάρκετ, μάλιστα σε ώρα αιχμής, σημειώθηκε την Παρασκευή. Ένοπλοι μπήκαν σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Για εκφοβισμό πυροβόλησαν στον αέρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πελάτης.

= ΕΛΛΗΝΙΚΟ... Συσσώρευση στάσιμων υδάτων και λυμάτων, λόγω βλάβης του αποχετευτικού συστήματος, σημειώθηκε σε υπόγειο στο χώρο αναχωρήσεων του πρώην δυτικού αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου στεγάζονται εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

= ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ... Υπέκυψε μετά από δύο μήνες νοσηλείας η 46χρονη, εργαζόμενη στο δήμο Ηρακλείου, η οποία είχε τραυματιστεί ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ενώ βρισκόταν σε συνεργείο αποκομιδής απορριμμάτων και παρασύρθηκε από απορριμματοφόρο.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΙΤΑΛΙΑ... Σε τουλάχιστον 281 έχει ανέλθει ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών στην κεντρική Ιταλία από τον σεισμό, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ασταμάτητα στη μάχη με το χρόνο για επιζώντες. Η κυβέρνηση υπόσχεται κεφάλαια και πάγωμα φόρων, ενώ -μετά τις επικρίσεις για την έλλειψη «αντισεισμικής κουλτούρας» στην κατασκευή κτιρίων- προαναγγέλλει πρωτοβουλίες.

= ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΡΟΝΣΟΝ... Μπορεί να έπεσε από ποδήλατο, όμως το αφεντικό της Virgin, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω» είπε ο ίδιος, ενώ οι φωτογραφίες που ανέβασε στον προσωπικό του δικτυακό χώρο, αποδεικνύουν ότι όντως χτύπησε σοβαρά.

= ΑΓΓΛΙΑ... Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή του Μπέρμιγχαμ ως ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες. Στην πόλη εστάλησαν, για προληπτικούς λόγους, πυροτεχνουργοί.

= ΤΟΥΡΚΙΑ... O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την τρίτη γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, ένα έργο με σημαντικές τεχνικές προκλήσεις που ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ.   Συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφάλειας και ανταρτών σημειώθηκαν την Πέμπτη κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΑΧΑΡΝΕΣ... Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στις Αχαρνές το πέμπτο κατάστημα στην Ελλάδα της διεθνούς αλυσίδας καταστημάτων JYSK, με βάση το πενταετές πλάνο που προβλέπει δίκτυο 40 καταστημάτων σε όλη την χώρα.

= ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ... Tο Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας, ύψους 875 εκατ. ευρώ, στις 31 Αυγούστου για την αναχρηματοδότηση παλαιότερης έκδοσης, ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ.

= ΗΠΑ... Τα επιχειρήματα για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ενισχύθηκαν τους τελευταίους μήνες, λόγω της βελτίωσης στην αγορά εργασίας και των προσδοκιών για συγκρατημένη ανάπτυξη της οικονομίας, δήλωσε η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζάνετ Γέλεν.

= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ... Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 565,34 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,09%.

= ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ... Συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί θα έχουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ... Μετά τη Σούπερ Λίγκα, ο Σταύρος Κοντονής έβαλε «φρένο» και στην έναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας!  Όπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός αθλητισμού ανέβαλε τον εν λόγω θεσμό μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου κι ενώ μέχρι τότε ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν τέσσερα παιχνίδια για την πρώτη φάση. Φυσικά, αυτή η απόφαση ήρθε ως απόρροια της κίνησης της ΕΠΟ να ορίσει... με το έτσι θέλω διαιτητές για τους προαναφερθέντες αγώνες. Όπως δηλαδή είχε συμβεί και με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στο οποίο εξίσου ο Κοντονής έβαλε stop (μέχρι να υπάρξει διαφάνεια στην εν λόγω διαδικασία). 

= ΓΑΛΛΙΑ... Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Μαρσέιγ. Στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής η ομάδα του λιμανιού επικράτησε με 2-0 της Λοριάν στο «Βελοντρόμ», με τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν την τρίτη διαδοχική τους ήττα.

= ΙΣΠΑΝΙΑ... Η Μπέτις απέτυχε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Λα Κορούνια, η οποία παραμένει αήττητη μετά από 2 αγωνιστικές.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Ένα μικρό δείγμα από τις εφετινές δυνατότητές της έδειξε η Μπάγερν στην πρεμιέρα της νέας Bundesliga. Μπροστά σε 75.000 οπαδούς της η ομάδα του Μονάχου καθοδηγούμενη από τον Κάρλο Αντσελότι φρόντισε με το... καλημέρα να στείλει το μήνυμά της προς κάθε κατεύθυνση για το ποιος θα είναι κι εφέτος το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

= ΒΕΛΓΙΟ... Στο προπονητικό τιμ της εθνικής Βελγίου ανήκει ο Τιερί Ανρί. Ο πρώην Γάλλος διεθνής άσος της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα θα είναι από τους άμεσους συνεργάτες του νέου τεχνικού των «κόκκινων διάβολων», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, στον πάγκο.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από το βράδυ της Παρασκευής ο Ταρίκ Ελιουνούσι. Ο 28χρονος Νορβηγός μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Μαρόκο, ήρθε το μεσημέρι στην Αθήνα και αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε με τους «ερυθρόλευκους».



Δεν υπάρχουν σχόλια: