Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 22/8/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

=ΕΛΟΝΟΣΙΑ... Σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας, εκ των οποίων και τέσσερις δήμοι στη Θεσσαλία. Ο λόγος για τον οποίο οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε «συναγερμό» από τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων ελονοσίας, μιας νόσου που από το 2009 και μετά απασχολεί όλο και πιο συχνά τις υγειονομικές αρχές, καθώς σε ετήσια βάση καταγράφονται περιστατικά εγχώριας μετάδοσής της.

= ΑΝΩ ΒΟΛΟΣ... Νεκρή στο σπίτι της στον Άνω Βόλο εντοπίστηκε χθές μια 60χρονη γυναίκα. Την αστυνομία ειδοποίησε συγγενικό πρόσωπο της 60χρονης. Η αστυνομία μετέβη στο σπίτι και βρήκε την 60χρονη νεκρή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έφυγε από τη ζωή πριν από τρεις ημέρες. Από την Αστυνομία έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

= ΔΕΥΑΜΒ...  Μια μέρα νωρίτερα, απ’ ότι είχε υπολογιστεί, και με όλα τα στάδια επεξεργασίας του λύματος εν λειτουργία, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες της ΔΕΥΑΜΒ, οι εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης σε τμήμα αγωγού διάθεσης επεξεργασίας λυμάτων, που διαπιστώθηκε την περασμένη Τετάρτη.

=ΠΟΡΤΑΡΙΑ... Την αναβίωση του πηλιορείτικου γάμου διοργάνωσε και εφέτος ο Α.Ε.Σ. «Ορμίνιο» Πορταριάς, χθές Κυριακή 21 Αυγούστου. Κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο, με μοναδικό όφελος την ηθική ικανοποίηση της συμβολής τους στη διατήρηση της παράδοσης, συμμετήχαν σε μια σειρά από δρώμενα τα οποία μεταφέρουν τους θεατές σε περασμένες εποχές. Θέατρο του δρόμου, μεταφορά των προικιών με τα άλογα, χοροί και κεράσματα τσίπουρου και μπακλαβά απ’ τα μπρατίμια βοηθούν όχι μόνο να γνωρίσουμε τη ζωή των προγόνων μας αλλά και να τη βιώσουμε...

= ΑΛΜΥΡΟΣ... Ανοίγει αύριο Τρίτη η εμποροπανήγυρη του Αλμυρού, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα. Στην εμποροπανήγυρη του Αλμυρού, στη θέση «Πλατάνια» έχουν ενοικιαστεί 520, από τα 580 περίπτερα που θα λειτουργήσουν φέτος, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών εκτιμάται από τη δημοτική αρχή ότι θα ξεπεράσει τις 5.000 ημερησίως.Ο δήμαρχος Αλμυρού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των επαγγελματιών, οι οποίοι προέρχονται από Ζάκυνθο μέχρι Μυτιλήνη και από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη, τονίζοντας παράλληλα την πολύ μεγάλη απήχηση του παζαριού, σε πανελλαδική κλίμακα.

= ΜΗΛΙΝΑ... Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα το πρωί ταβέρνα στον παραλιακό δρόμο της Μηλίνας κινητοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά ξέσπασε στις 8 το πρωί από την κουζίνα της ταβέρνας, την ώρα που η ιδιοκτήτρια ξεκίνησε την προετοιμασία του φαγητού. Μόλις ξέσπασε η φωτιά, η γυναίκα άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια και στο σημείο έσπευσαν περαστικοί που άκουσαν τις φωνές της. Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε και στον επάνω όροφο όπου βρίσκεται το σπίτι της Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με πολλούς πυροσβέστες που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.

= ΠΗΛΙΟ... Δέκα πέντε λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Πήλιο, εντοπίζει σε διθυραμβικό της δημοσίευμα για το «Μαγικό Βουνό» η Huffington Post.Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει το Πήλιο ως τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό και συνιστά ανοιχτό προσκλητήριο επίσκεψης της περιοχής για 15 λόγους που πείθουν. Η παραλία του Μυλοποτάμου είναι στην κορυφή της λίστας του δεκαπεντάλογου. Το μοναδικό τοπίο και τα κρυστάλλινα νερά φέρνουν το Μυλοπόταμο στην κορυφή της λίστας των λόγων για τους οποίους πρέπει κανείς να επισκεφθεί το Πήλιο.

= Ο ΚΑΙΡΟΣ...  Αίθριος θα είναι ο καιρός για σήμερα Δευτέρα στον Βόλο σήμερα το πρωί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς ανέμους ως 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Νικηφόρα πέρασε και από την Νεοκαισάρεια η Νίκη στη δεύτερη φιλική της αναμέτρηση με αντίπαλο τον τοπικό Αχιλλέα. Αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο μεστή αγωνιστικά δεν μπόρεσε να απαντήσει στο γκολ του Μανίκα, μόλις στο 2ο λεπτό, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με στο σκορ στο 0-1. Στην επανάληψη το συγκρότημα του Λεωνίδα Μπίλη ήταν πιο ουσιαστικό, καταφέρνοντας να κάνει την ανατροπή με γκολ του Μ. Παπαδόπουλου στο 62’ και του Ματθαίου στο 77’. Καθοριστική ήταν η επέμβαση του Τζήμα στο 48’ όταν απογειώθηκε για να κατεβάσει την μπάλα από το δεξί του γάμα, σε σουτ του Μανίκα

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Νικητής σε εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι με τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο και δημιούργησαν πολλές φάσεις, διατηρώντας παράλληλα την κατοχή της μπάλας με το μέρος τους καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Τζαναβάρα έδειξαν πως βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο εν όψει των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων της Μαγνησίας διεξήχθη στο στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος» και ξεκίνησε στις 18:00.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΕΛΟΝΟΣΙΑ... Καταστροφολογία και ανεύθυνο λαϊκισμό χαρακτηρίζει το υπουργείο Υγείας τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα της εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας στη χώρα και διαβεβαιώνει ότι έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση του «υπαρκτού, αλλά ελεγχόμενου προβλήματος».

= ΑΡΠΑΓΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ... Την καταγγελία δυο ανηλίκων για απόπειρα αρπαγής σε βάρος τους ερευνά η Αστυνομία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δυο αδέλφια, 9 και 12 ετών, ανέφεραν ότι το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ πήγαιναν από το σπίτι τους σε σπίτι φίλου τους για να παίξουν, τα πλησίασε μια ηλικιωμένη γυναίκα που κατέβηκε από φορτηγάκι τύπου βαν και προσπάθησε να αρπάξει το ένα από αυτά.

= ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ.... Στις 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα η διάσκεψη των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, με στόχο την ενίσχυση του μετώπου των «νοτίων». Η διάσκεψη συγκαλείται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και οι προσκλήσεις έχουν ήδη γίνει αποδεκτές.

= ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ... Οργή και αποτροπιασμός μπροστά σε ένα ακόμη έγκλημα με θύματα σκύλους. Άγνωστος ή άγνωστοι σκότωσαν τρεις σκύλους και έγδαραν τον έναν εξ αυτών στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας. Για απίστευτη αγριότητα κάνει λόγο η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία έχει καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων.

= ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ... «Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας ειδικά για το κατοχικό δάνειο αλλά και για τις πολεμικές επανορθώσεις-αποζημιώσεις, δηλαδή για τις γερμανικές οφειλές, είναι ενεργές και ισχυρές. Δεν παραγράφονται» αναφέρει σε άρθρο του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΗΠΑ... Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να χειριστεί «με δίκαιο και ανθρωπιστικό τρόπο» την υπόθεση των 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ και η συγκρότηση μιας ειδικής μονάδας που θα αναλάβει να τους εκδιώξει είναι μια απόφαση που δεν έχει ληφθεί ακόμη, δήλωσε η νέα διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να καλέσει τους πολίτες της χώρας να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων και νερού για την περίπτωση επίθεσης ή καταστροφής, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Παιδί ηλικίας 12 έως 14 ετών ήταν ο καμικάζι που αιματοκύλισε την υπαίθρια γαμήλια γιορτή στο Γκαζίαντεπ, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιρρίπτοντας στο Ισλαμικό Κράτος την ευθύνη για τις σκηνές φρίκης στη νοτιοανατολική Τουρκία. Στους 51 οι νεκροί και 69 οι τραυματίες -οι 17 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση- της πλέον αιματηρής επίθεσης στην Τουρκία φέτος. Το παιδί είτε πυροδότησε μόνο του τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο, είτε πυροδοτήθηκαν από απόσταση, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. Φωτογραφίες, βίντεο...

= ΓΑΛΛΙΑ... Ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας στις κάλπες του 2017 μετά τα «χαμένα» χρόνια υπό την προεδρία του Φρανσουά Ολάντ. Ο 53χρονος Μοντεμπούρ είχε απομακρυνθεί από την κυβέρνηση πριν δύο χρόνια αφότου εξέφραζε ολοένα και πιο έντονα τις αντιρρήσεις του στη «φιλελεύθερη» πολιτική που ασκούσε ο Ολάντ.

= ΙΤΑΛΙΑ... Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα υποδεχθεί τη Δευτέρα την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε ιταλικό νησί-σύμβολο στην πορεία προς την ίδρυση της ΕΕ για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η Ένωση μετά την απόφαση-σοκ της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ένωση. Η συνάντηση έρχεται τρεις εβδομάδες πριν την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ... Τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων από την πρώην εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Σημειώνει πως θα αντιμετωπιστούν και «στρεβλώσεις» στα «προνόμια» των συνδικαλιστών, αλλά δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί καμία προϋπόθεση για την κήρυξη απεργιών.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 31ων ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ... Με πολλά τραγούδια, χορογραφίες που αναπαριστούσαν τους Ολυμπιακούς Κύκλους και το γλυπτό με τον ήλιο και την Ολυμπιακή Φλόγα αναμμένη, ξεκίνησε η Τελετή Λήξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων στο ΡίοΗ Τελετή Λήξης που έγινε υπόδυνατή βροχήκατή τη μεγαλύτερη διάρκεια της, είχε πολύ χορό, πολύ μουσική και λιγότερες θεματικές ενότητες σε σχέση με αυτήν της Έναρξης. Στη συνέχεια μπήκαν οι σημαιοφόροι των χωρών που πήραν μέρος, με την Κατερίνα Στεφανίδη πρώτη σημαιοφόρο να μπαίνει στο Μαρακανά και ακολούθησαν οι αθλητές ενώ στο στάδιο είχε ξεκινήσει ήδη το πάρτι με μουσική από διάφορους dj’s. .Ακολούθησε η απονομή μεταλλίων στους μαραθωνοδρόμους όπως έχει καθιερωθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και στη συνέχεια ακούστηκε ο Ελληνικός εθνικός ύμνος με την ελληνική σημαία να ανεβαίνει στο ιστό και ακολούθησε ο Ολυμπιακός ύμνος, όπου έγινε υποστολή της Ολυμπιακής σημαίας και η παράδοση της από τον δήμαρχο του Ρίο ντε Τζανέιρο στη κυβερνήτη του Τόκυο, Γιουρίκο Κοΐκε, που θα φιλοξενήσει τους 32ουςΟλυμπιακούς Αγώνες....   

Στη συνέχεια μπήκαν οι σημαιοφόροι των χωρών που πήραν μέρος, με τηνΚατερίνα Στεφανίδη πρώτη σημαιοφόρονα μπαίνει στο Μαρακανάκαι ακολούθησαν οι αθλητές ενώ στο στάδιο είχε ξεκινήσει ήδη το πάρτι με μουσική από διάφορους dj’s.  

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Μάρκο Μαρίν, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός θα υποβληθεί το πρωί σε ιατρικές εξετάσεις και, εφόσον αποδειχθεί... ταύρος, θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες.

= ΙΣΠΑΝΙΑ... Παρά τις σημαντικές απουσίες, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Οι «μερένγκες» νίκησαν 3-0 στο «Ανοέτα» τη Σοσιεδάδ, με γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ μόλις στο 2ο λεπτό, του νεαρού Μάρκο Ασένσιο στο 40΄ και ξανά του Ουαλού στις καθυστερήσεις, ενώ είχαν ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ.

= ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ... Η πρωταθλήτρια Μπενφίκα δεν κατάφερε να... μιμηθεί την Πόρτο και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να πετύχει το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σετούμπαλ στο «ντα Λουζ». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 66΄ με τον Βενάνσιο, ενώ οι «αετοί» πήραν το βαθμό με το πέναλτι του Χιμένες στο 83΄.

= ΙΤΑΛΙΑ... «Κακή, στραβή κι ανάποδη» ήταν η πρεμιέρα για την Ίντερ στο φετινό καμπιονάτο. Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ έχασε 0-2 στο «Μπεντεγκόντι» από την Κιέβο κάνοντας απογοητευτική εκκίνηση στο πρωτάθλημα, ενώ η Νάπολι κατόρθωσε να επιστρέψει από το 0-2 στο «Stadio Adriatico» και να ισοφαρίσει την Πεσκάρα.

= ΓΑΛΛΙΑ... Με τον Σαλιμπούρ να ανοίγει το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και τον Σορμπόν να προσθέτει ακόμη ένα γκολ στο β' ημίχρονο, η Γκινγκάμπ επικράτησε 2-1 της Μαρσέιγ, για τη 2η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα της Μασαλίας, που απλά μείωσε με τον Τοβέν, παραμένει χωρίς νίκη και δείχνει να... συνεχίζει τη μέτρια πορεία της περσινής περιόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: