Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 16/8/2016





ΜΑΓΝΗΣΙΑ

= Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ... Δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά το σκηνικό του καιρού σήμερα Τρίτη στο Βόλο, αλλά θα μειωθεί η ένταση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με χθες και δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου και ο ουρανός προβλέπεται ότι να είναι καθαρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι, με ένταση 2 έως 3 μποφόρ και το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές στο 42%, τις πρωινές στο 34%, τις μεσημεριανές επίσης στο 26% και τις βραδινές στο 60%

= ΑΛΥΚΕΣ.... Η εικόνα του κατεστραμμένου κρηπιδώματος στο παραλιακό μέτωπο των Αλυκών στο ύψος της Αγίας Ειρήνης, προκαλεί διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής. Το σημείο ανάμεσα στην πλαζ των Αλυκών και μέχρι το τέλος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, με την έλλειψη καθαριότητας να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Τα σοβαρότερα παράπονα των περίοικων εστιάζονται στην καθυστέρηση που παρατηρείται για την επισκευή του κρηπιδώματος. Η καθίζηση που προκλήθηκε πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργεί την αίσθηση… βομβαρδισμένου τοπίου στο συγκεκριμένο τμήμα των Αλυκών.

= ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ... Άγιο είχε ένα ζευγάρι στο δρόμο για τις Μικροθήβες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι νωρίτερα βρισκόταν στη Γιορτή Κρασιού στη Ν. Αγχίαλο και διασκέδαζε με παρέα. Πήρε το αυτοκίνητο για να φύγει και στο δρόμο για Μικροθήβες, για άγνωστο λόγο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να ντεραπάρει. Από την πρόσκρουση το ζευγάρι τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και νοσηλεύεται..

= ΠΤΕΛΕΟΣ... Την κακή κατάσταση των αγροτικών δρόμων του Πτελεού αλλά και το γεγονός ότι κανένα έργο για την αναβάθμιση της περιοχής δεν προτείνεται για ένταξη στο πρόγραμμα «CLLD/LEADER» Νομού Μαγνησίας, επισημαίνει η Εθελοντική Ομάδα για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Οικονομία «Αιολίς».

= ΧΟΡΕΥΤΟ... Επιχείρηση - «σκούπα» μικτού κλιμακίου της τουριστικής αστυνομίας και του αστυνομικού τμήματος περιφέρειας στην παραλία Χορευτό για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση παράνομων κατασκηνωτών.Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις, από πολίτες της περιοχής που με έγγραφο διαμαρτυρίας τους, είχαν καταγγείλει ότι το Χορευτό έχει μετατραπεί σε… «Ειδομένη του Πηλίου». Πολίτες διαμαρτύρονταν για την κατάληψη της παραλίας από παράνομους κατασκηνωτές και για ρύπανση που προκαλείται με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.  

ΕΛΛΑΔΑ

= ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ.... Συγχαρητήρια μηνύματα στον 26χρονο αθλητή των κρίκων, Λευτέρη Πετρούνια, που χαρίζει στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο απέστειλαν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. «Η Πατρίδα είναι υπερήφανη» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αξέχαστη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό» λέει ο πρωθυπουργός.

= ΑΡΤΑ... Το μαρτυρικό χωριό Κομμένο, στην Αρτα, θα επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να παρακολουθήσει από κοντά τις εκδηλώσεις για τα 73 χρόνια από τη σφαγή 317 κατοίκων του από τις ναζιστικές δυνάμεις.

= ΕΡΤ... Την έντονη αντίδραση της ΕΡΤ προκάλεσε η τηλεοπτική κάλυψη της Λειτουργίας από την Παναγία της Τήνου που έκανε ο ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ιδιωτικό κανάλι «έκλεψε» την εικόνα. «Για την καθεστωτική διοίκηση της ΕΡΤ για όλα ευθύνεται ο ΣΚΑΙ. Ελπίζουμε να μην ευθύνεται και για τον τορπιλισμό της Έλλης» απάντησε το ιδιωτικό κανάλι.

= ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ... Μνημείο θράσους χαρακτήρισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου στους Financial Times.

= ΛΕΒΕΝΤΗΣ... Αντιμέτωπος με ένα απρόοπτο ήρθε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, στη διάρκεια της παραμονής του στην Τήνο για τις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου. Ήταν να επιβιβαστεί σε πλοίο, όμως αυτό έφυγε νωρίτερα.

= ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ... Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για την εμφάνιση πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Τα μέτωπα της φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική ήταν δεκάδες, αγγίζοντας συγκεκριμένα τις 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές από τις 06.00 το πρωί, ως τις 18.00 το απόγευμα.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet Τζαν Ντιουντάρ ανακοίνωσε την παραίτησή του, εξηγώντας ότι δεν πιστεύει πλέον, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, στην τουρκική δικαιοσύνη, η οποία θα εξετάσει την έφεση που έχει υποβάλλει σε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί εναντίον του στο πλαίσιο μιας αμφιλεγόμενης δικαστικής υπόθεσης.

= ΟΗΕ... Καθήκοντα ειδικού εντεταλμένου του ΟΗΕ για την παγκόσμια καταπολέμηση της ανεργίας των νέων αναλαμβάνει τιμητικά από την 1η Σεπτεμβρίου ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και πρώην αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, έπειτα από σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος επαίνεσε ιδιαίτερα τον μακρόχρονο και ενεργό ρόλο του στο άνοιγμα ευκαιριών για νέους στην αυστριακή αγορά εργασίας.

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Νέο Διάταγμα που θα επιτρέπει περαιτέρω απολύσεις στα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, όπως και σε Ακτοφυλακή και Στρατό, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου μήνα, θα εκδώσει η τουρκική κυβέρνηση.

= ΡΩΣΙΑ... Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε κοινή στρατιωτική δράση κατά των μαχητών στο Χαλέπι, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. «Προχωράμε βήμα-βήμα πιο κοντά σε ένα σχέδιο» εξήγησε ο Ρώσος.

= ΙΤΑΛΙΑ... Σε χρόνο ρεκόρ η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι προχώρησε σε αλλαγές σημαντικών πόστων στην ιταλική ραδιοτηλεόραση. Δεν έλειψε μάλιστα και η απομάκρυνση «ανεπιθύμητων» δημοσιογράφων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΕΝΦΙΑ... Από τις 18 Αυγούστου θα αρχίσει η σταδιακή ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Από την ίδια ημέρα, και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης-ανάρτησης των εκκαθαριστικών, δεν θα λειτουργεί η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) για το 2016.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 69 ώς το 2060 ζητά για τους Γερμανούς η Bundesbank στην μηνιαία έκθεσή της. Η ομοσπονδιακή τράπεζα εκτιμά, επίσης, ότι οι οικονομικές επιπτώσεις στην γερμανική οικονομία από την απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ θα είναι περιορισμένες, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΧΡΥΣΟ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ... Το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο 26χρονος Ολυμπιονίκης, είναι ταυτόχρονα πρωταθλητής κόσμου κι  Ευρώπης, κάτι που έχουν καταφέρει, μόνον, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Κώστας Κεντέρης, ο Πύρρος Δήμας και ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, μια υπέροχη έξοδο και συγκέντρωσε 16.000 βαθμούς. Κέρδισε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας, στην διοργάνωση της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, μετά το χρυσό και το χάλκινο, που κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στην σκοποβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: