Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 15/8/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ


Χιλιάδες πιστοί από όλο τόν Νομό Μαγνησίας προσήλθαν χθές παραμονή τής Κοιμήσεως τής Θεοτόκου στήν εκκλησία τής Παναγίας Ευαγγελίστριας στή Νέα Ιωνία τού Βόλου...  Ατέλειωτες ουρές γιά τό άναμμα ενός κεριού στήν χάρη τής Παναγίας από πολίτες κάθε ηλικίας ... Ή Θεία λειτουργία και ή περιφορά τής εικόνας έγινε χοροστατούντος τού Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος καί Αλμυρού κ. Ιγνάτιου μέσα σέ κλίμα ευλάβειας καί κατάνυξης...

= ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ... Σαρωτικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με έμφαση σε καφετέριες, τσιπουράδικα, μεζεδoπωλεία, αναψυκτήρια κ.α. πραγματοποίησε κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης Θεσσαλονίκης της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.)  με επίκεντρο την παραλία του Βόλου. Στη διάρκεια του ελέγχου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κλιμάκιο από τη Θεσσαλονίκη βεβαίωσε αρκετές φορολογικές παραβάσεις. Σε μια περίπτωση τσιπουράδικου, το κλιμάκιο επέβαλε 48ωρη αναστολή της λειτουργίας του, λόγω των πολλών παραβάσεων που βεβαιώθηκαν. Η απόφαση της επιβολής 48ωρου λουκέτου θυροκολλήθηκε γύρω στις 6 μ.μ. στο κατάστημα από τους εφοριακούς, με τη συνδρομή αστυνομικών

= ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΙΑΣΟΝΟΣ... Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία, σημειώθηκε την Κυριακη λίγο μετά τις  6 μ.μ. στην Ιάσονος  ΙΧΕ αυτοκίνητο κινούμενο στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, επιχείρησε αριστερή στροφή στην οδό Ηπείρου, τη στιγμή, που στην αριστερή λωρίδα της οδού Ιάσονος, κινούνταν μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα τα δύο οχήματα να συγκρουστούν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός της μοτοσυκλέτας δεν έφερε κράνος,και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και νοσηλεύεται.

= ΑΓΡΙΑ... Φωτιά για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε στύλο της ΔΕΗ στη συμβολή των οδών Δράκειας και Δημοκρατίας. Στο σημείο κατέφτασαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ενώ νωρίτερα συνεργείο της ΔΕΗ Βόλου διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης

= ΔΙΜΗΝΙ... Στις φλόγες παραδόθηκε χθες ένα ποιμνιοστάσιο στο Διμήνι. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ξεκίνησε από ποσότητα άχυρου που υπήρχε στον χώρο. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ήταν άμεση. Στον χώρο κατέφτασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και πέντε άνδρες, οι οποίοι έφεραν σε πέρας το έργο της κατάσβεσης.

= ΜΗΛΙΕΣ ΠΗΛΙΟΥ... Το στοίχημα της ανάπτυξης του ιππικού τουρισμού στη Μαγνησία βάλθηκε να κερδίσει ο Ιππικός – Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών. Δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κορόπης εδώ και μία δεκαετία κι έχει δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες όλα αυτά τα χρόνια, να μυηθούν στα μυστικά της ιππασίας, γνωρίζοντας παράλληλα τις ομορφιές που κρύβει το Πήλιο. Οι περιηγήσεις του Ι.Φ.Ο.Μ. περιλαμβάνουν επισκέψεις σε εντυπωσιακά τοπία, με τους υπεύθυνους του ομίλου μέσα από την επαφή με το άλογο να υπόσχονται μοναδικές αποδράσεις στο βουνό των Κενταύρων.

= ΣΚΙΑΘΟΣ... Συνεχόμενη αυξητική τάση παρουσιάζουν τα στοιχεία του αερολιμένα Σκιάθου και φέτος σε σχέση με πέρσι αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη σημαντική συνεισφορά στην έλευση τουριστών από το εξωτερικό στο νησί του Παπαδιαμάντη, αλλά και γενικότερα των Βορείων Σποράδων. Η αύξηση από 1/7/2016 έως 31/7/2016 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι της τάξης του 9,4% περίπου, με τους αφιχθέντες ξένους τουρίστες να φθάνουν τους 46.439, όταν τον Ιούλιο του 2015 ήταν 42.455.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Τηλεφωνική παρέμβαση στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM και στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννηέκανε η Α' Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης. Η κ. Κοκκινάκη αναφέρθηκε στην δεδομένη βοήθεια σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο από τους βουλευτές Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλή, οι οποίοι είναι γέννημα θρέμμα Νικιώτες, ενώ ακόμη και η κ. Παπανάτσιου που δεν σχετίζεται με το ποδόσφαιρο θα βοηθήσει. Τέλος η κ. Κοκκινάκη τόνισε πως τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνουν πολύ σημαντικές ανακοινώσεις για το γήπεδο και πιστεύει πως με τις δυνατότητες του κ. Τζήμα θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Κουτσούφλιανη και από το βράδυ του Σαββάτου οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο Βόλο, θα ξεκουραστούν δύο μέρες και από την Τρίτη αρχίζει το τρίτο στάδιο προετοιμασίας, με σειρά φιλικών αγώνων, μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΜΟΥΖΑΛΑΣ... Για μεταφορά στην Κρήτη 2.000 προσφύγων μάξιμουμ από την υπόλοιπη Ελλάδα έκανε λόγο την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Mιλώντας στον ΣΚΑΪ διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές για μεταφορά 3.000 μεταναστών από τη Γερμανία μιλώντας για χυδαίο λαϊκισμό. Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία κέντρου 'οικειοθελούς κράτησης' στην Αμυγδαλέζα τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Αμυγδαλέζα δεν έχει κλείσει ποτέ.

= ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ... Αντιμέτωπη με πύρινα μέτωπα στα Καλύβια Αττικής, στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου και στους Αντιφίλιππους Καβάλας η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο Μεσολόγγι διατάχθηκε προληπτική εκκένωση οικισμού. Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Εύβοια, την Κέα, στη Ροδόπη και στην Λιβαδειά.

= ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.... Στην Καστανά Ημαθίας για προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά, θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

= ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.... Πυροσβέστης ηλικίας 49 ετών έχασε τη ζωή του στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Παρόρι Βοιωτίας. Ο άτυχος άνδρας λιποθύμησε εν ώρα καθήκοντος και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

= ΗΡΑΚΛΕΙΟ... Με σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, το απόγευμα της Κυριακής, ανήλικη η οποία έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στη Νέα Αλικαρνασσό.

= ΛΑΡΙΣΑ... Εκατό πλαστά χαρτονομίσματα βρέθηκαν στην κατοχή τριών ατόμων που συνελήφθησαν στη Λάρισα και κατηγορούνται για παραχάραξη.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ... Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε τα «αηδιαστικά και διεφθαρμένα» ΜΜΕ, βάζοντας στο στόχαστρο τους New York Times για την κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας του. Υποστήριξε μάλιστα ότι αν τα μέσα ήταν «έντιμα» θα νικούσε την Κλίντον με διαφορά 20 μονάδων.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Την ανάγκη η Γερμανία να συνεχίσει να διαπραγματεύεται με την Τουρκία, παρά τις διαφωνίες, και να διατηρήσει την συμφωνία για τους πρόσφυγες, χωρίς ωστόσο να επιτρέψει να εκβιαστεί, ανέδειξε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος στήριξε την προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ και τόνισε ότι η Γερμανία παραμένει ισχυρή και σε καμία περίπτωση «ένα καράβι που βυθίζεται».

= ΝΙΓΗΡΙΑ... Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ που δρα στη Νιγηρία δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο φέρονται να εμφανίζονται δεκάδες από τις μαθήτριες που έπεσαν θύματα απαγωγής πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα μάλιστα με όσα ακούγονται στο βίντεο, «μερικές» άλλες μαθήτριες σκοτώθηκαν στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

= ΗΠΑ... Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ μετέβαινε σε διασταύρωση στα νότια της πολιτείας της Τζόρτζια έπειτα από τηλεφώνημα για ύποπτο άτομο που κινούταν στην περιοχή.

= ΕΛΒΕΤΙΑ... Στα τραύματά της υπέκυψε 34χρονη, η οποία ήταν μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης σε τρένο στην Ελβετία, ενώ υπέκυψε και ο δράστης. Ο 27χρονος Ελβετός έβαλε φωτιά στο βαγόνι του τρένου και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι κατά της 34χρονης και άλλων επιβατών. Δύο κορίτσια -ηλικίας 6 και 17 ετών- νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

= ΒΡΑΖΙΛΙΑ... Απίθανα πράγματα στο Ρίο! Η Ίνγκριντ Ντε Ολιβέιρα αποκλείστηκε από την ολυμπιακή επιτροπή της Βραζιλίας επειδή παραμονή της συμμετοχής της στις συγχρονισμένες καταδύσεις ζήτησε από τη συγκάτοικό της να της παραχωρήσει το δωμάτιο για να κάνει σεξ με τον κωπηλάτη Πέδρο Γκονσάλβες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ... «Αισθάνομαι ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο, όπου όλα κρέμονται ανάποδα» λέει στους Financial Times ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης αναφορικά με το «φουσκωμένο» έλλειμμα, που έφερε τα μνημόνια. Σημειώνει ότι εάν το δικαστήριο κρίνει σε βάρος του, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις της για το χρέος.

= ΑΓΓΛΙΑ... Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ υπόσχεται ότι, παρά την ειλημμένη απόφαση για Brexit, θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις για αγρότες, πανεπιστήμια και έργα υποδομής.

= ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ... Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φοροδιαφεύγουν. «Λουκέτο» 48 ωρών σε παραλιακό μπαρ στην Καβάλα, καθώς και σε μπαρ στην Θάσο, ενώ διήμερο «λουκέτο» και σε πάρκινγκ στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

= ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ... Στην επικείμενη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα εργασιακά η ελληνική στάση δεν θα είναι αμυντική, αλλά θετική και επιθετική, προκειμένου να αναστραφεί η γενικευμένη απορρύθμιση που ισχύει σήμερα στην εγχώρια αγορά εργασίας, σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.

= ΑΓΓΛΙΑ... Η βρετανική κυβέρνηση θα διαθέσει κεφάλαια 4,5 δισ. στερλινών (5,8 δισ. δολαρίων) προκειμένου να καλύψει οικονομικές ανάγκες για τη χρηματοδότηση δράσεων της αγροτικής οικονομίας, αλλά και πανεπιστημιακών προγραμμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «κενά» στις χρηματοδοτήσεις, που θα προκύψουν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ... Την παρουσία του στον τελικό του επί κοντώ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εξασφάλισε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/8) ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5.70 μ. και έτσι θα κάνει την προσπάθεια του για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στις 2.35 π.μ. -ώρα Ελλάδας- της Τρίτης (16/8).

= ΙΣΠΑΝΙΑ... Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του ισπανικού Super Cup έκανε η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας 2-0 της Σεβίλης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Ο Λουϊς Σουάρες στο 54΄ και ο Μουνίρ στο 81΄ πέτυχαν τα δύο γκολ για τους Καταλανούς που αναμένεται να σφραγίσουν την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της σεζόν, στη ρεβάνς της Πέμπτης στο «Καμπ Νου».

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Η... εποχή Κάρλο Αντσελότι στη Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε με τίτλο. Ο Ιταλός τεχνικός στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο των Βαυαρών είδε την ομάδα να επικρατεί με 2-0 της Ντόρτμουντ και να κατακτά το Super Cup Γερμανίας.

= ΔΑΝΙΑ... Το αήττητο που έχει στο πρωτάθλημα διατήρησε η Μπρόντμπι. Τέσσερις ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τα play off του Europa League, η ομάδα του Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ νίκησε άνετα με 4-0 την Σοντερίσκε και με την τρίτη της επιτυχία σε 5 παιχνίδια (έχει και δύο ισοπαλίες) πλησίασε στο -2 από την πρωτοπόρο, Κοπεγχάγη.

= ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ... Την ήττα με 2-0 από τη Μποαβίστα γνώρισε η Αρούκα στην πρεμιέρα του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα play off του Europa League «πλήρωσε» το πολύ κακό ξεκίνημα που είχε εκτός έδρας, καθώς δέχτηκε και τα δύο γκολ στα πρώτα 25 λεπτά και συγκεκριμένα στο 5' από τον Ιντρίσα και στο 25' από τον Ντε Λίμα.

= ΓΑΛΛΙΑ... Την πρώτη νίκη της στη νέα σεζόν του γαλλικού πρωταθλήματος πέτυχε την Κυριακή η Λιόν. Η Ολιμπίκ μπήκε «με το δεξί» στη Ligue 1, καθώς νίκησε 3-0 τη Νανσί στο «Μαρσέλ Πικό». Και τα τρία τέρματα των «λιονέ» σημείωσε ο Αλεξάντρ Λακαζέτ. Το γκολ του Σαρ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα στο «Αλιάνζ Ριβιέρα» χάρισε τη νίκη στη Νις με 1-0 επί της Ρεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: