Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 4/7/2016

Μαγνησία

= ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ...  Τις πύλες του για να υποδεχθεί τουλάχιστον διπλάσιο κόσμο σε σχέση με πέρυσι, ανοίγει σήμερα, Δευτέρα, το παραδοσιακό παζάρι του Δήμου Βόλου, σε έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η λειτουργίας της εμποροπανήγυρης θα παραμείνει ανοιχτή από τη Δευτέρα 4 έως και την επόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου. Τα πάντα είναι έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών. Με μέριμνα του δήμου Βόλου έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου στον οποίο θα λειτουργήσει το παζάρι με ευρωπαϊκά πρότυπα. Αντί για παράγκες, ο δήμος έστησε καλαίσθητα περίπτερα, ο χώρος είναι στεγασμένος και έχει στρωθεί μέχρι και μοκέτα. Θα λειτουργήσουν τρία τμήματα: εμπορικό, εστίασης και λούνα παρκ. Ηδη έχουν καλυφθεί 252 περίπτερα στο εμπορικό τμήμα, απ’ όπου επαγγελματίες απ’ όλη τη χώρα θα πωλούν την πραμάτεια τους.Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών υπάρχει χώρος πάρκινγκ δυναμικότητας άνω των 1.000 Ι.Χ., ενώ ο δήμος Βόλου έχει έρθει σε επαφή με το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου η μετάβαση στο χώρο της εμποροπανήγυρης να γίνεται και μέσω λεωφορείων..

= ΛΕΧΩΝΙΑ... Τα επίσημα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Άνω Λεχωνίων, τελέστηκαν το Σάββατο από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίου Σαμαρά, της Αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, τοπικών παραγόντων και κατοίκων της περιοχής. Το έργο θεμελιώθηκε την 1η/12/2013 και ανεγέρθηκε δαπάνη των: Κληροδοτήματος Χατζηλαζάρου, Μαρίας Βελιτσού, εις μνήμην συζύγου Ιωάννου των α/φών Ιωάννου Πούλακα, εις μνήμην γονέων Ιωάννου και Ευφροσύνης.

= ΚΟΜΒΟΣ ΑΣΤΕΡΙΑ. Για ακόμη μία Κυριακή η έξοδος των εκδρομέων πρός Αγρία ήταν προβληματική καθώς οι ουρές των αυτοκινήτων ήταν από την Πολυμέρη έως τα Αστέρια. Εκνευρισμό προκαλεί στους οδηγούς το γεγονός ότι αναγκάζονται όσοι κινούνται στον περιφερειακό, να κατέβουν την Απόλλωνος για να βγούν από την έξοδο στο ύψος του ΝΟΒΑ. Δύναμη της Τροχαίας Βόλου βρίσκοταν στη διασταύρωση του ΝΟΒΑ αλλά ο όγκος των αυτοκινήτων ήταν τέτοιος που δεν ήταν δυνατόν να βελτιωθεί η κατάσταση.

= ΑΓΧΙΑΛΟΣ... Η προώθηση των προϊόντων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» σε ολοένα και περισσότερες και μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού ακόμη και στη μακρινή Αυστραλία είναι ο επόμενος στόχος. Η «Δήμητρα» με όπλο της την ποιότητα, τις προσιτές τιμές και κόντρα στις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά του οίνου και του τσίπουρου βάζει πλώρη να βγει πιο δυναμικά στην παγκόσμια αγορά, με «καπετάνιο» της για 26η συνεχόμενη χρονιά, τον Γιάννη Κίτσιο, που πρόσφατα κέρδισε για μία ακόμη φορά το… τιμόνι του καραβιού.

= ΑΛΜΥΡΟΣ... Μεγάλες διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων στην πόλη του Αλμυρού. Τους τελευταίους τρεις μήνες συνέβησαν έντεκα επιθέσεις ζώων με ισάριθμους τραυματίες που δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Την ίδια στιγμή οι θανατώσεις ζώων απασχολούν ολοένα και πιο συχνά και προκαλούν τις διαμαρτυρίες τόσο των φιλόζωων όσο και της δημοτικής αρχής.  Το θέμα έχει πάρει τέτοιες διατάσεις, ώστε φιλόζωοι αλλά και άλλοι Σύλλογοι εθελοντών να περάσουν την πόρτα των Δικαστηρίων και να καταγγείλουν παντελή έλλειψη μέτρων από τη δημοτική αρχή. Την πόρτα των Δικαστηρίων πέρασε και η δημοτική αρχή εκπρόσωπος της οποίας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις πολυάριθμες θανατώσεις ζώων.

= ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ... «Φυλακισμένες» στο σπίτι τους, σύμφωνα με καταγγελία, κρατούσε τις κόρες του ένας 43χρονος πατέρας με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Βελεστίνου.  Σύμφωνα με τα όσα ανάφεραν στις Αστυνομικές Αρχές οι ανήλικες κόρες του, ηλικίας 15 και 17 ετών, ο πατέρας τους τις κρατούσε κλεισμένες στο σπίτι παρά τη θέλησή τους.  Eκεί τις χτυπούσε, τις εξύβριζε και τις απειλούσε.

= ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ.. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της  11ης Πανελλήνιας συνάντησης Φουσκωτών σκαφών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αλόννησο με τη συμμετοχή 214 σκαφών και  948 πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα. «Ηταν η μεγαλύτερη Πανελλήνια συνάντηση έως τώρα και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό. Η Αλόννησος για έξι  ημέρες ήταν το κέντρο του Αιγαίου» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου,Αγγελος Αργυρίου

= ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ... Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο για την Βολιώτισσα Στελλίνα Απλαντή στο ανοιχτό Πρωτάθλημα κολύμβησης στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η αθλήτρια του ΠΑΟΚ μετά την πρωτιά στα 800μ. ελεύθερο, κατέκτησε και δεύτερο χρυσό αυτή τη φορά στα 400μ. ελεύθερο. Η Απλαντή κέρδισε στον τελικό με χρόνο 4:27.35, με διαφορά κάτι παραπάνω από έξι δευτερόλεπτα από τη Νικόλ Κοζεντίσκα που ήταν δεύτερη.

Ελλάδα

= ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΜΙΔΑΚΗ... Νεκρός βρέθηκε γύρω τις δυο μετά το μεσημέρι, στο σπίτι του στο Διόνυσο ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης, 84 ετών, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαιοειδών Jetoil. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, πρόκειται πιθανότατα για αυτοκτονία με όπλο. Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση. Ωστόσο, το γεγονός ότι έρχεται λίγα 24ωρα από τη δημοσιοποίηση της αίτησης για ένταξη στο άρθρο 99, δείχνει ότι πιθανότατα ο επικεφαλής της εταιρείας δεν άντεξε την πτώχευση της εταιρείας του. Η είδηση έπεσε σα βόμβα στον επιχειρηματικό κόσμο που γνώριζε την οικογένεια Μαμιδάκη η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 50 χρόνια κι έφτιαξε έναν πολυσχιδή όμιλο και μια τεράστια περιουσία. Η αυτοκτονία του 84χρονου Μαμιδάκη δείχνει και την εξαιρετικά δραματικη κατάσταση στην οποία βρίσκεται μεγάλη μερίδα των επιχειρηματιών οι οποίοι πνίγονται στα χρέη και βλέπουν τα δημιουργήματά τους να καταρρέουν.

= ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5 ΕΚ ΣΤΟΝ ΘΕΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ...Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία καλεί τον εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμο Αναστασιάδη να καταβάλει στο Δημόσιο πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ.Πρόκειται για μία υπόθεση η οποία «σέρνεται» από το 2007 και αφορά στις καταθέσεις του εκδότη και της συζύγου του στην τράπεζα BNP Parib Το ποσό αυτό προέκυψε έπειτα από έρευνα στις εν λόγω καταθέσεις (στις 20 Ιουλίου 2007) ύψους 2.486.000 ευρώ, αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό, ο οποίος ανοίχτηκε στην ίδια τράπεζα (23 Ιουλίου 2007) όπου και κατατέθηκαν 2.487.500 ευρώ.


  • = ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ... Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 16.15 της Κυριακής σε δύσβατη έκταση στην περιοχή Καραχάλιο, του δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, στη Βοιωτία. Στο μεταξύ, σήμα για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε διάφορες περιοχές της χώρας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  • = ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ... Συνεχίζονται και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο. Ειδικότερα από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και την Πέμπτη 7 Ιουλίου θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου.
  • = ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ... Για διασυρμό της χώρας, απόπειρα συγκέντρωσης υπερεξουσιών και έλεγχο της ενημέρωσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά την αποκάλυψη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την Αθήνα για παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω των χειρισμών για τις τηλεοπτικές άδειες. «Το γαρ πολύ της διαπλοκής γεννά παραφροσύνη» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • = ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ... Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ζητεί να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, η από 20.5.2016 υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείου και ρυθμίζονται θέματα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.
  • = ΜΥΚΟΝΟΣ... Την κοσμοπολίτικη Μύκονο επέλεξε ο Αντριου Λιβέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πανίσχυρης εταιρείας χημικών και πλαστικών Dow Chemical και ένας από τους 50 πλουσιότερους Ελληνες ομογενείς στις ΗΠΑ, για τον γάμο στις 25 Ιουνίου του μεγαλύτερου γιου του, Νικ, με τη Σκοτσέζα Τζεμίμα Τσάντγουικ. Μεγάλα ονόματα των επιχειρήσεων ταξίδεψαν ειδικά για το γεγονός απ' όλο τον κόσμο και παρόλο που το γαμήλιο γλέντι διήρκεσε τρεις ημέρες ο 62χρονος επιχειρηματίας κατάφερε να το κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κόσμος

  • = ΚΟΛΩΝΙΑ... Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Κυριακή στο Gay Pride της Κολωνίας, το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στα 49 θύματα της σφαγής στο κλαμπ του Ορλάντο. Οι σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου ήταν μεσίστιες και ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «We are Orlando» ή φορούσαν T-shirt με το σύνθημα «Love is not a crime» (Η αγάπη δεν είναι έγκλημα).
  • = ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ... Το μήνυμα ότι ακόμη κι αν χάνουν στο πεδίο της μάχης, όπως στην περίπτωση της ανακατάληψης της Φαλούτζα, μπορούν να χτυπούν στην καρδιά της ιρακινής πρωτεύουσας χύνοντας το αίμα αμάχων, στέλνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με τη σφαγή στη σιιτική, εμπορική συνοικία Καράντα της Βαγδάτης. Τουλάχιστον 125 είναι οι νεκροί και 200 οι τραυματίες της επίθεσης καμικάζι με παγιδευμένο όχημα λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν οι δρόμοι έσφυζαν από κόσμο μετά τη διακοπή της πρωινής νηστείας λόγω Ραμαζανιού... 
  • = ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ... Έκρηξη σημειώθηκε στο Central Park της Νέας Υόρκης στις 11:00 (τοπική ώρα, ή 18:00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή. Η αστυνομία εντόπισε έναν νεαρό άνδρα με σοβαρό τραύμα στο πόδι. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ατύχημα με πυροτέχνημα.
  • = ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ... Στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ έδεσε την Κυριακή τουρκικό πλοίο που μεταφέρει 11.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ-Τουρκίας για την αποκατάσταση των σχέσεών τους έξι χρόνια μετά το ρεσάλτο στο Mavi Marmara. Το φορτίο με την ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί οδικώς στη Γάζα εντός των επόμενων δύο ημερών.
  • = ΣΕΡΒΙΑ... Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag ότι η χώρα του δε θα προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την ένταξή της ή μη στην ΕΕ, εξέλιξη η οποία το Βελιγράδι ελπίζει ότι θα συμβεί το 2020. Η δήλωση Βούτσιτς έρχεται στον απόηχο της ψήφου υπέρ του Brexit και σε απάντηση αναφορών που θέλουν τον Βλ.Πούτιν να ασκεί την επιρροή για τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος στη Σερβία.

Οικονομία

  • = ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ... Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης τις εκτιμήσεις περί ανάσχεσης της τουριστικής ροής ή περί καταβαράθρωσης των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Βρετανίας λόγω του Brexit, τονίζοντας ότι «οι δεσμοί ανάμεσα στις δυο χώρες είναι στέρεοι και ιστορικοί και δεν πρόκειται να διαταραχθούν από μια νέα μορφή της σχέσης μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ».
  • = ΚΥΠΡΟΣ... Στην Κύπρο θα βρίσκονται τις επόμενες μέρες εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών στον τομέα της ενέργειας, οι οποίοι, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Στις 22 Ιουλίου ολοκληρώνεται η προθεσμία για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης στα τεμάχια εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
  • = REUTERS... Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει την Τρίτη προθεσμία τριών εβδομάδων στην Ισπανία και την Πορτογαλία, προκειμένου να λάβουν μέτρα περιορισμού των ελλειμμάτων τους και να αποφύγουν οικονομικές κυρώσεις, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος που γνωρίζει τις εξελίξεις.

Αθλητισμός

  • = ΓΑΛΛΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ 5 - 2... Το όνειρο της Ισλανδίας... γκρεμίστηκε νωρίς. Η Γαλλία ήταν εντυπωσιακή στα προημιτελικά του EURO 2016 και επιβλήθηκε με 5-2, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Δύο γκολ σημείωσε ο Ζιρού (12', 59') κι από ένα οι Πογκμπά (20'), Παγέτ (43') και Γκριζμάν (45') για τους «τρικολόρ» που συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους προς τον τελικό. Επόμενος αντίπαλος η Γερμανία με την ομάδα του Ντεσάμπ να έχει πολύ πιο δύσκολο έργο. Από την άλλη η Ισλανδία παρά τη βαριά ήττα, αποχώρησε από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, όντας η ευχάριστη έκπληξη του Euro. Τα γκολ της τιμής για τους «ψαράδες» σημείωσαν ο Σίγκτορσον στο 56' και ο Μπιάρνασον στο 85'.
  • = ΑΕΚ... Ο... νιόπαντρος Ρόναλντ Βάργκας ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην 5η ημέρα της προετοιμασίας της ΑΕΚ. Ο Λατινοαμερικανός αφίχθη την Κυριακή στο Κίελτσε καθώς είχε πάρει έξτρα άδεια λόγω γάμου και φυσικά δέχθηκε τα... απαραίτητα πειράγματα από τους συμπαίκτες τους.
  • = ΓΑΛΛΙΑ...  Αναστάτωση επικράτησε έξω από το Stade de France το απόγευμα της Κυριακής, λίγο πριν από την έναρξη του προημιτελικού για το Euro 2016 μεταξύ Γαλλίας και Ισλανδίας. Η αστυνομία εντόπισε ύποπτο όχημα έξω από το στάδιο και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: