Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 3/7/2016

Μαγνησία

= ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ... Την αλληλεγγύη της στον Νίκο Κανελλή εκφράζει η δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος εναντίον του σύμβουλου της δημοτικής αρχής Δημήτρη Λιβογιάννη για εξύβριση και απειλές εναντίον του.

= ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΠΑΤΣΙΑΝΤΑΣ... Την επίθεση που δέχθηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής από τον σύμβουλο της δημοτικής αρχής Δημήτρη Λιβογιάννη καταδικάζει η δημοτική παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας» αναφέροντας σε ανακοίνωσή της πως ο Ν. Κανελλής και στα δημοτικά συμβούλια έχει γίνει στόχος φραστικών και υβριστικών επιθέσεων από τη δημοτική αρχή

= ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ... Ένα μεγάλο τραπέζι στήθηκε χθές το βράδυ στην παραλία του Βόλου, απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο να αναδειχθούν τα τοπικά και ελληνικά προϊόντα. Στη εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» συμμετείχαν περισσότεροι από 20 τοπικοί παραγωγοί και επιχειρήσεις που διέθεσαν φαγητά, ποτά και αναψυκτικά για να μοιραστούν στους περισσότερους από 2.000 επισκέπτες που ήρθαν στην παραλία για να γευτούν τις τοπικές γεύσεις και αρώματα. Παράλληλα στους επισκέπτες μοιράστηκε τσίπουρο από τοπικούς παραγωγούς. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά σχήματα και χορευτικοί σύλλογοι.

= ΠΟΡΤΑΡΙΑ... Ο κ. Γκουντέλιας εκτίμησε ότι και φέτος το καλοκαίρι θα υπάρξει πρόβλημα με το νερό και υποστήριξε ότι αντί η ΔΕΥΑΜΒ να διακόπτει την λειτουργία κοινόχρηστων βρυσών, που ελάχιστη οικονομία θα φέρουν, θα μπορούσε τον χειμώνα να εξασφαλίσει επιπλέον πηγαίο νερό, από την πηγή Γερακιά, που έρχεται στο Βόλο, βρίσκεται σε 1000 μ. περίπου υψόμετρο στο βουνό και υπάρχει συμφωνία με τη ΔΕΥΑΜΒ ότι από τέλος Απριλίου, το νερό δίνεται στους κτηματίες της περιοχής. «Επειδή είναι ελάχιστοι οι κτηματίες, ακόμη και τώρα η ΔΕΥΑΜΒ, θα μπορούσε, να προκαλέσει διαβούλευση, ώστε μέρος νερού της πηγής θα κατέληγε για την ύδρευση του Βόλου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε», τόνισε ο πρώην αντιδήμαρχος.

= ΑΓΡΙΑ... Ολοκληρωθηκαν χθές Σάββατο το βράδυ, οι εκδηλώσεις του κύκλου «Ψαράδικη Βραδιά» με την κεντρική εκδήλωση του θεσμού στην παραλία της Αγριάς, η οποία  ξεκίνήσε με πηλιορείτικα τραγούδια από το Θανάση Δραγάνη και τους συνεργάτες του και  με νησιώτικες μελωδίες από τη μοναδική στο είδος της Στέλλα Κονιτοπούλου.

= ΚΑΙΡΟΣ... Μικρή περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει σήμερα Κυριακή η θερμοκρασία στο Βόλο και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια και υψηλά ποσοστά υγρασίας. Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, με ένταση 2 έως 3 μποφόρ. Το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει τις πρώτες πρωινές στο 74% και τις βραδινές στο 70%.

= ΣΚΙΑΘΟΣ... Με κανονικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες πτήσεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ άνοιξε προχθές η νέα απευθείας γραμμή σύνδεσης με Νάπολη. Το νησί του Παπαδιαμάντη συνδέεται, παράλληλα, αεροπορικά με τη Ρώμη, τη Βενετία, το Μιλάνο, τη Μπέργκαμο και το Πρίντεζι και αναμένεται δυναμική παρουσία των Ιταλών στη διάρκεια του καλοκαιριού. Στο μεταξύ, συνεχίζονται κανονικά οι προγραμματισμένες πτήσεις από το εξωτερικό, οι οποίες αναμένεται να αγγίξουν τις 100 εβδομαδιαίως στη φουλ σεζόν, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση της ροής των ξένων τουριστών στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

= ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ... Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος με οδηγό μία 67χρονη αλλοδαπή στην θαλάσσια περιοχή “ΦΛΟΙΣΒΟΣ” Λουτρακίου ν.Γλώσσας και σε βάθος πενήντα (0,50) εκατοστών, αποτέλεσμα των χειρισμών της για οπισθοδρόμηση. Άμεσα στην περιοχή μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής το οποίο βοήθησε την ανωτέρω 67χρονη να εξέλθει ασφαλώς από τη θάλασσα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

= ΚΕΡΑΜΙΔΙ... Μάνα και γιοι εξύβριζαν, απειλούσαν, και επιτίθονταν σωματικά σε 75χρονο. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Κεραμίδι προχθές πρωινή ώρα.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρας έπαιρνε νερό από βρύση όταν εκείνοι εμφανίστηκαν μπροστά του και άρχισαν να του επιτίθενται φραστικά και σωματικά. Ο 75χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και τελικά οι δράστες φοβήθηκαν και αποχώρησαν. Τραυματισμένος μεταφέρθηκε με ΤΑΞΙ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την λήψη των πρώτων βοηθειών.

= ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.... Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Εθνική ομάδα Κωφών Γυναικών, καθώς επικράτησε της Λιθουανίας στον τελικό με 52-41 και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Αφού ξεπέρασε στον ημιτελικό το εμπόδιο της Ιταλίας (56-46), η Εθνική Γυναικών έφτασε στον .μεγάλο τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη και πανηγύρισε τον τίτλο κόντρα στην Λιθουανία. Στην Εθνική Κωφων μετέχουν οι Βολιώτισσες καλαθοσφαιρίστριες του Ολυμπιακού Βόλου Λία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου

Ελλάδα

  • = ΚΚΕ... Εργαλείο για πολλές χρήσεις χαρακτηρίζει την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τονίζει ότι υπηρετεί δύο βασικές επιδιώξεις, εκ των οποίων η μία αφορά τον αποπροσανατολισμό του λαού «από τον καθημερινό του Γολγοθά» και την αλλαγή ατζέντας ενόψει της αξιολόγησης του φθινοπώρου.
  • = ΔΕΗ... Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε πως το βραδάκι του Σαββάτου αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στη Σίκινο και την Φολέγανδρο που είχε διακοπεί από το μεσημέρι της Παρασκευής.
  • = ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ... Μουεζίνης κάλεσε για πρώτη φορά μετά από 85 χρόνια σε μουσουλμανική προσευχή μέσα από τον χώρο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Έντονη η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που κάνει λόγο για «ένα ακόμη βήμα υπονόμευσης του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας» και καλεί την Τουρκία «να σταματήσει να υποστηρίζει αναχρονιστικές και ακατανόητες δραστηριότητες».
  • = ΠΟΤΑΜΙ... Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση μπαγαπόντηδων». «Η πολιτική τους είναι μία: "Όποιους μπορούμε τους κοροϊδεύουμε, αρκεί να μένουμε στις καρέκλες μας"» λέει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
  • = ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ... Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο στους δύο κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2015 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη. Σκληρά λόγια από τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, λίγο πριν την έκδοση της απόφασης.

Κόσμος

  • = ΓΑΛΛΙΑ... Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μισέλ Ροκάρ, ανακοίνωσε το γραφείο του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. «Μία σπουδαία μορφή της Γαλλικής Δημοκρατίας και της Αριστεράς χάθηκε» ανέφερε η ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου.
  • = ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ... Διήμερο εθνικό πένθος μετά την αιματηρή επίθεση ισλαμιστών σε εστιατόριο στη Ντάκα κήρυξε η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα, η οποία εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας και να εξασφαλίσει «την ελευθερία στη χώρα». H Ιαπωνία επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και επτά πολίτες της, ένας αμερικανός πολίτης, ενώ τουλάχιστον εννέα από τα θύματα είναι Ιταλοί.
  • = ΗΠΑ... Κατάθεση στο FBI έδωσε η Χίλαρι Κλίντον για τη χρήση ιδιωτικού server και του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
  • = ΑΓΓΛΙΑ... Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό Λονδίνο για να διαμαρτυρηθούν κατά του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου που έβγαλε Brexit, για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Η έκβαση της κάλπης έφερε πολιτικό σεισμό στο Λονδίνο, ενώ ειδικά η πρωτεύουσα ήταν από τις περιφέρειες που είχαν ψηφίσει υπέρ της παραμονής.
  • = ΣΕΡΒΙΑ... Άνδρας άνοιξε πυρ σε καφενείο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στη βόρεια Σερβία, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τη γυναίκα του και τραυματίζοντας είκοσι, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οικονομία

  • = ΤΣΙΠΡΑΣ... «Άξονας και κορμός της ελληνοκινεζικής συνεργασίας είναι το λιμάνι του Πειραιά και προσδοκούμε γύρω από αυτό τον άξονα να αναπτύξουμε μία πολυδιάστατη οικονομική, εμπορική και πολιτιστική συνεργασία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους έλληνες επιχειρηματίες που συνοδεύουν την κυβερνητική αποστολή στο Πεκίνο.
  • = CAPITAL CONTROLS... Την εξαίρεση των νέων καταθέσεων από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων θα αφορά κατά κύριο λόγο η περαιτέρω χαλάρωση των capital controls που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα..
  • = ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ... Μακροσκελή επιστολή, μέσω της οποίας εκφράζει την ενόχλησή του για την στάση των τεχνικών κλιμακίων στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, φέρεται να απηύθυνε προς τους επικεφαλής των θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αθλητισμός

  • = ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 1 - 1.... Στα ημιτελικά του EURO 2016 προκρίθηκε η Γερμανία ύστερα από τους πλέον συγκλονιστικούς προημιτελικούς της διοργάνωσης, καθώς επιβλήθηκε στα πέναλτι με 6-5 της Ιταλίας, μετά από 18 εκτελεσμένα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1. Ο Οζίλ άνοιξε το σκορ στο 65' και στο 78' ο Μπονούτσι με πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Πλέον οι Γερμανοί περιμένουν το νικητή της κυριακάτικης αναμέτρησης ανάμεσα σε Γαλλία και Ισλανδία.
  • = ΠΑΟΚ... Με 29 ποδοσφαιριστές θα αναχωρήσει τη Δευτέρα για το Οστερμπέκ ο ΠΑΟΚ, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο Ιλια Ιβιτς ανακοίνωσε την αποστολή...
  • = ΑΕΚ... Η πρώτη χρονιά της ΑΕΚ μετά την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ είχε πολλά σκαμπανεβάσματα για τον Γιάννη Ανέστη. Οι τελευταίοι τρεις μήνες όμως ήταν ό,τι καλύτερο για τον 26χρονο γκολκίπερ, που έκλεισε ως βασικός τη σεζόν, κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας και ξεκινά ως «Νο1» για την επόμενη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: