Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 23/7/2016

Μαγνησία

= ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ... Τον όρκο στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας των 83 φοιτητών του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διάβασε η Βολιώτισσα Γεωργία-Μαρία Σπύρου, η οποία έτυχε βαθμολογία 9,12 Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Κορδάτος» πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας. Η πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Βασιλεία Χρηστίδου ευχήθηκε καλή επαγγελματική πορεία στους φοιτητές αναφέροντας πως από το Τμήμα έλαβαν τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια, ενώ υπογράμμισε πως με τους αποφοίτους το Τμήμα θα συνεχίσει να έχει την πολύ καλή συνεργασία μαζί τους.

= ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Μετά από έλεγχο των οικονομικών στοιχείων προηγουμένων ετών, στους οποίους προχώρησε η νέα διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου, ο Αγγ. Αγραφιώτης επισκέφθηκε χθές το μεσημέρι την Εισαγγελία Βόλου και κατέθεσε τα στοιχεία που συγκέντρωσε, προκειμένου ο αρμόδιος Εισαγγελέας να διερευνήσει δύο υποθέσεις και να αναζητήσει τυχόν πράξεις ή παραλείψεις στα πρόσωπα των παλαιοτέρων διοικήσεων, για ελλείμματα συνολικού ύψους 96.000€ .

= ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ... Για τις 7 του Δεκέμβρη αναβλήθηκε η δίκη στην οποία είχαν παραπεμφθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ο Θόδωρας Τσαλούχας και η Εύη Καρυδάκη, δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας το 2012, για την μη εφαρμογή των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων την περίοδο των πολυήμερων κινητοποιήσεων της χρονιάς εκείνης, ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις της τότε συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

= ΧΙΛΙΑΔΟΥ... Το δρόμο της ικανοποίησης παίρνει μετά από δικαστικό αγώνα δώδεκα ολόκληρων χρόνων το αίτημα των κατοίκων της Χιλιαδούς για τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης της ΔΕΥΑΜΒ, που περικλείεται στις οδούς Αρ. Ζάχου - Περιφερειακή Οδός - Καισαριανής, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο αντλιοστάσιο Χατζηαργύρη, για τη χρήση του ως κοινόχρηστου χώρου - πάρκου. Το ΣτΕ έκρινε τη νομαρχιακή προσβαλλόμενη απόφαση ως μη νόμιμη, τονίζοντας ότι γύρω από το επίμαχο ακίνητο υπάρχει πυκνοδομημένη περιοχή και η τροποποίηση επιφέρει συνέπειες για το αστικό περιβάλλον. 

= ΔΕΥΑΜΒ... Ανένδοτη δηλώνει η διοίκηση της η ΔΕΥΑΜΒ στη χλωρίωση του νερού και στην προστασία της δημόσιας υγείας, ήδη κατέθεσε δύο μηνύσεις σε κατοίκους του Κατηχωρίου, για εξύβριση, παρεμπόδιση και την ομηρία υπαλλήλου, που πήγε να τοποθετήσει χλωριωτή και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μηνύσεις σε αγωγές κατά όποιου στο μέλλον προκαλέσει δολιοφθορά, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα του νερού και όσων έγιναν το τελευταίο διάστημα στην Πορταριά και τις Σταγιάτες.

= ΚΕΡΑΜΙΔΙ... Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμιδιωτών σε συνεργασία με τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Το Κεραμίδι από το χθες στο σήμερα», σήμερα Σάββατο 23 Ιουλίου στις 8:00 το βράδυ στο χώρο του Παρθεναγωγείου του χωριού , όπου η μουσική και το τραγούδι θα συνδέσουν παππούδες και εγγόνια σε μια μοναδική αρμονία . Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης , οι νεαροί Κεραμιδιώτες μαθητές της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα θα παρουσιάσουν γνωστές μελωδίες ελλήνων και ξένων συνθετών ενώ στο δεύτερο μέρος οι ηλικιωμένοι θα μας παρουσιάσουν τον τραγουδιστικό πλούτο του Κεραμιδίου...

ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ... ΣΑΒΒΑΤΟ 23/7/2016 ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ   Παραδοσιακο γλέντι καί γευστική γιορτή μέ παραδοσιακά εδέσματα από πικάντικο λουκάνικο τό φημισμένο τής περιοχής... Σύμφωνα μέ τίς μαρτυρίες τών ντόπιων από τό 1750 οί λουκανικάδες γνώριζαν τά μυστικά γιά τήν παρασκευή τους..

ΣΠΟΡΑΔΕΣ... Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν την αιχμή της τουριστικής σεζόν οι ξενοδόχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων, ευελπιστώντας ότι τα ποσοστά πληρότητας θα ξεπεράσουν το 98%, ενώ τη δεδομένη χρονική περίοδο κυμαίνονται από 75% έως 90% αντίστοιχα. Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού, στις νησιωτικές περιοχές, διατυπώνουν την ελπίδα ότι η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο στην καλύτερη των περιπτώσεων ή με μικρή απόκλιση, αντίστοιχα, σε σύγκριση με πέρυσι..

= ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΦΑΤΣΗ... Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης,. Στην επιστολή που διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης κάνει λόγο για προσωπικούς λόγους και χωρίς να του έχει ασκηθεί επιρροή από πρόσωπα ή καταστάσεις.

Ελλάδα

  • = ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ... Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Γερμανό ομόλογό του Γιοακίμ Γκάουκ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γερμανικό λαό απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο. Τηλέφωνα επικοινωνίας για τους Έλληνες στο Μόναχο.
  • = ΟΣΕ...Παραμένει στον ΟΣΕ η διαχείριση της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και για πρώτη φορά διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του, ανέφερε, μιλώντας στην Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.  Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε επίσης, ότι το ειδικό βάρος την επόμενη δεκαετία πρέπει να πέσει στις υποδομές και τις συνδυασμένες μεταφορές.
  • = ΑΕΙ και ΤΕΙ... Μειώνονται τα δικαιολογητικά εγγραφής σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ τα οποία πρέπει να καταθέτουν όσοι επιτυγχάνουν την είσοδό τους στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • = ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ... Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανασύρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχείο οι δικογραφίες για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, που είχαν τεθεί από τις εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.
  • = ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ... Υπό έλεγχο βρίσκεται το απόγευμα της Παρασκευής πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Καμάριζα Λαυρίου. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής και στο Κίνι Σύρου.
  • = ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ... Η χώρα έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της πολιτικής δεκαετιών και «σήμερα δίνουμε τη μάχη για ευημερία και δίκαιη ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εκδήλωση για την παραχώρηση έκτασης 32 στρεμμάτων του Ασύρματου από το Δημόσιο στον δήμο Αγίου Δημητρίου.

Κόσμος

  • = MONAXO... Ήρθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μόναχο μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε εμπορικό κέντρο είναι νεκρός και -βάσει όλων των ενδείξεων- έδρασε μόνος. Δέκα οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, και περίπου 20 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά. Αγνωστα τα κίνητρα του 18χρονου γερμανο-ιρανού δράστη. Σοκ διεθνώς, αλληλεγγύη στη Γερμανία.
  • = ΓΑΛΛΙΑ... Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε απόψε ένα «προσωπικό μήνυμα στήριξης» στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του, κι ενώ στην επίθεση στο Μόναχο έχουν χάσει την ζωή τους αρκετοί άνθρωποι.
  • = ΒΡΕΤΑΝΙΑ... Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Γερμανία μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, προειδοποιώντας τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των γερμανικών αρχών.
  • = TOYΡKIA... Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ως σκοπό την επιτάχυνση του εκδημοκρατισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ επανέλαβε την έκκλησή του προς τον τουρκικό λαό να μην εγκαταλείψει τις πλατείες, μέχρι νεώτερας, στην ομιλία που έκανε αργά το βράδυ στην αίθουσα τελετών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.
  • = ΣΟΥΗΔΙΑ... H Τουρκία ζητά από τους υπηκόους της που διαμένουν στο εξωτερικό να αναφέρουν πρόσωπα και οργανώσεις που υποστηρίζουν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την τουρκική ηγεσία ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα, μετέδωσε το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο της Σουηδίας.
  • ΗΠΑ... Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινώσει τον υποψήφιο για τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Κλίντον εξέτασε τις υποψηφιότητες που της πρότεινε μια μικρή ομάδα στελεχών και επικεφαλής στην κούρσα φέρεται να είναι ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν από τη Βιρτζίνια.
  • = ΤΟΥΡΚΙΑ... Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας είπε ότι δεν χρειάζεται να στηθεί ειδικό δικαστήριο για τη δίκη των χιλιάδων ατόμων που κατηγορούνται για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και σημείωσε ότι οι δίκες θα λάβουν χώρα σε αστικά δικαστήρια στην περιοχή Σινκάν της Άγκυρας.

Οικονομία

= CAPITAL CONTROLS... Το «πράσινο φως» για τη χαλάρωση των capital controls έδωσε και τυπικά την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ανοίγοντας το δρόμο για την άμεση εφαρμογή των νέων μέτρων. Η έγκριση αυτή έρχεται λίγα 24ωρα μετά τη συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών και των θεσμών για την άρση συγκεκριμένων περιορισμών, στη βάση σχετικού αιτήματος της Τράπεζας της Ελλάδος.

  • = ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ... Ενεργοποιείται το Σάββατο 23 Ιουλίου, για 13η φορά, η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • = ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ HILTON... Με σχήμα - συνεργασία κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για το Hilton η ΤΕΜΕΣ και η τουρκική Dogus Holdings, το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτική προσφορά για το ξενοδοχείο κατέθεσε ένα ακόμα σχήμα, του κ. Γιάννη Δασκαλαντωνάκη με το αμερικανικό επενδυτικό fund Lone Star.
  • = STANTARD & POOR'S... Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's διατήρησε αμετάβλητο το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα B-, σημειώνοντας την άποψή της ότι είναι μοιρασμένοι οι κίνδυνοι για την αξιολόγηση αυτή τους επόμενους 12 μήνες. Ο οίκος προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα κορυφωθεί στο τέλος του 2016 στο 179% του ΑΕΠ.

Αθλητισμός

= ΠΑΟ... Αργά το βράδυ της Παρασκευής δημοσιοποιήθηκε (μέσω της UEFA) η 23άδα του Παναθηναϊκού για τα δύο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League, με τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Αμπέντ να μη δηλώνονται από τον Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισε να αφήσει εκτός για τα ματς εναντίον της ΑΪΚ Στοκχόκλμης, τόσο τον Αλγερινό χαφ που ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, όσο και τον 23χρονο τερματοφύλακα.

  • = ΑΕΚ... Τα ονόματα των 23 παικτών που δηλώθηκαν στην UEFA για τα δύο παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League με την Σεντ Ετιέν δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ο τεχνικός της Ένωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, συμπεριέλαβε στην ευρωπαϊκή λίστα και τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, Ούγκο Αλμέιδα και Πατίτο Ροντρίγκες. «Κόπηκαν» οι Ανάκογλου, Ζόριτς και Κορδέρο, που δεν υπολογίζονται από τον Γεωργιανό τεχνικό.
  • = ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Δυνατό φιλικό με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Μπεσίκτας, έκλεισε ο Ολυμπιακός. Το τεστ αυτό θα διεξαχθεί τέσσερις ημέρες μετά τη ρεβάνς του 3ou προκριματικού γύρου του Champions League με την Χάποελ Μπερ Σεβά, δηλαδή στις 7 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για το 7ο φιλικό που θα δώσουν οι Πειραιώτες στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: