Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 18/7/2016


ΠΟΡΤΑΡΙΑ...

Μαγνησία

= ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ  Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ν. Παρασκευόπουλο πραγματοποίησε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοβελώνη με αντικείμενο την αναδιάρθρωση των περιφερειακών υποθηκοφυλακείων. Ο κ. Παρασκευόπουλος διαβεβαίωσε την υφυπουργό ότι την ερχόμενη Τρίτη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης μια νέα μορφή προσχεδίου της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα διαμορφωθεί κατόπιν διαλόγου τονίζοντάς της ότι θα είναι σε συνεχή επικοινωνία, με ουσιαστική διαβούλευση και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

= Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ... Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα επανέρχεται σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία στο Βόλο, ενώ η ένταση των ανέμων αναμένεται να μειωθεί Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριους, με ένταση από 2 έως 4 μποφόρ. Το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει τις πρώτες πρωινές στο 58%, τις πρωινές στο 50%, τις μεσημεριανές στο 32% και τις βραδινές στο 27%.

= Η ΑΓΟΡΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ....  Ανοιχτή αλλά μέ μηδενική κίνηση ήταν χθες Κυριακή ή αγορά του Βόλου.

= ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΑΝΤΑΚΗΔΩΝ... Επιτέθηκαν σε γυναίκα επί της οδού Ανθίμου Γαζή με Κανισκέρη στο Βόλο για να της αρπάξουν την τσάντα, με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει την ισορροπία της, να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες από μάρτυρες, η γυναίκα χτύπησε το κεφάλι της στο οδόστρωμα και αιμορραγούσε όταν κατέφθανε το πλήρωμα του ασθενοφόρου. Η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό  Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

= ΣΚΙΑΘΟΣ... Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς στην Αθήνα νοσηλεύεται 36χρονος μετά από σοβαρό ατύχημα που είχει με το δίκυκλο, τύπου γουρούνα, που οδηγούσε, όταν ξέφυγε από την πορεία της και ανατράπηκε με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» σε στύλο. Το ατύχημα, συνέβη στις 10 το πρωί του Σαββάτου, στον περιφερειακό Σκιάθου – Κουκουναριές, όπου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός της μηχανής προσπαθώντας να αποφύγει όχημα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί και ο οδηγός της να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

= ΚΑΝΑΛΙΑ... Στάχτη έγιναν ένα παράπηγμα και 25 κυψέλες μελισσών από φωτιά που ξέσπασε στα Κανάλια. Στο σημείο μετέβησαν πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Β΄ Βιομηχανικής Περιοχής που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά περίπου στις 4:30 το μεσημέρι.

= ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ... Σημαντική θέση κατέχουν οι Βόρειες Σποράδες μεταξύ των δημοφιλών καλοκαιρινών προορισμών, με τη Σκιάθο και τη Σκόπελο να καταγράφονται μεταξύ των 15 κορυφαίων τουριστικών προορισμών, Σύμφωνα με έρευνα  η Σκιάθος βρίσκεται στη δωδέκατη θέση και η Σκόπελος στη δέκατη πέμπτη. Με την πρώτη θέση να καταλαμβάνεται από τα Χανιά, όπως και το περασμένο καλοκαίρι,  και ή Σαντορίνη, η οποία διατηρεί τη δεύτερη θέση στην κατάταξη προτιμήσεων των Ελλήνων, την ίδια θέση στην οποία είχε κάνει την εμφάνισή της και κατά το περασμένο καλοκαίρι.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Σήμερα 18 Ιουλίου στις 19.00 θα γίνει η επίσημη έναρξη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού Βόλου , στο Πανθεσσαλικό Στάδιο , με αγιασμό και παρουσία όλων των νέων παικτών της ομάδας, της προπονητικης ομάδας καθώς και των ανθρώπων της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου και του Δ/κου Συμβουλίου του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 , ενώ έχουν κληθεί και οι αθλητικές και πολιτικές αρχές της Μαγνησίας . Πριν την έναρξη του αγιασμού θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη των πρόσφατα αποθανόντων ποδοσφαιριστών του Συλλόγου μας , Τάκη Συνετοπουλου , Γιώργου Πασχαλιδη , Αντώνη Παππά και Παντελή Ευθυμίου . Το Δ. Σ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου καλεί τους φιλάθλους της ομάδας να παρευρεθούν στην επίσημη έναρξη για να στηρίξουν την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων που ανέλαβαν τη δύσκολη αποστολή να επαναφέρουν τον Ολυμπιακό εκεί που όλοι μας τον ονειρευόμαστε .

= ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ... Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 921 κολυμβητών, παρουσία χιλιάδων θεατών συνεχίστηκε  το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Παμπαίδων/Παγκορασίδων Α'Β' στο κολυμβητήριο Ιάσων Ζηργάνος στο Βόλο που διοργανώνει η ΚΟΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου. Στην επιτυχία της διοργάνωσης μεγάλη συμβολή έχουν οι εργαζόμενοι στο κολυμβητήριο του Βόλου, Βολιώτες παράγοντες ναυταθλητικών σωματείων, καθώς και πάνω από 100 εθελοντές όλων των ηλικιών.

Ελλάδα

= Ο ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...Τον ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί υποδέχεται σήμερα Δευτέρα τό μεσημέρι στίς (12:30), στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Σημειώνεται ότι πριν τη συνάντηση ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο. Συνάντηση θα έχει με τον κ. Μοσκοβισί και ο υπουργός Οικονομικών, παραχωρώντας κοινή συνέντευξη Τύπου. Τι θα ζητήσει η Αθήνα για πλεονάσματα, χρέος, εργασιακά...

= ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ... Σε νέες τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη τα Σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο επιβατικών αμαξοστοιχιών.

= ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ... Επίθεση στη «δεξιά και αριστερή συντήρηση» που -όπως είπε «υπονόμευσε και υπονομεύει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση» εξαπέλυσε την Κυριακή από τη Ρόδο ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, υπεραμυνόμενος της πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση του.

= ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ... Τη διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου με το οποίο προσήχθησαν ενώπιόν της οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης αποφάσισε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. Δεν ισχύει πλέον η κατηγορία απόπειρας διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του υποσχέθηκε πως οι οκτώ στρατιωτικοί θα επιστραφούν στην Τουρκία σε 10-15 ημέρες.

= ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ... Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος και διασάλευσης της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία, υπογραμμίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την αξιολόγηση των εξελίξεων στη γειτονική χώρα και για την εκτίμηση του νέου περιβάλλοντος ασφαλείας στην περιοχή.

Κόσμος

= ΗΠΑ... Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν κι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως μοναδικός δράστης της επίθεσης είναι ένας ο άνδρας που έπεσε νεκρός στη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών. Το περιστατικό γεννά φόβους για αναζωπύρωση των φυλετικών συγκρούσεων, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν προχωρήσει σε διάγγελμα, δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου».

= ΝΙΚΑΙΑ... Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του μακελειού στη Νίκαια, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, όπου τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, ή σε θρησκευτικές τελετές σε ολόκληρη τη Γαλλία, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός των 84 νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς η κατάσταση 18 τραυματιών, ανάμεσά τους ένα παιδί, είναι κρίσιμη.

= ΕΡΝΤΟΓΑΝ... Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επαναφορά της θανατικής ποινής αφήνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο εικοσιτετράωρα μετά την καταστολή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος από τμήμα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

= ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ... Έτοιμος να συμμορφωθεί με ενδεχόμενη απόφαση των αμερικανικών αρχών για έκδοσή του στην Τουρκία, δηλώνει κατά το Reuters, o Φετουλάχ Γκιουλέν, ο 75χρονος μουσουλμάνος ιεροκήρυκας, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και τον οποίο δείχνει ο Ερντογάν ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.

  • = ΝΙΚΑΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ... Χαμογελαστός μέσα στο πλήθος φωτογραφιζόταν ο Μοχάμεντ Λαουίζ Μπουλέλ, δράστης της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο αδελφός του στο Reuters. Σύμφωνα με τον Τζαμπέρ Λαουίζ Μπουλέλ, λίγες ώρες πριν σκορπίσει το θάνατο, ο 31χρονος τού τηλεφώνησε και του έστειλε μια φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται να γελάει καθώς περπατούσε ανάμεσα στον πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Οικονομία

=ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ... Εκπνέει σήμερα  Δευτέρα 18 Ιουλίου η ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στα φυσικά πρόσωπα. Για τα νομικά πρόσωπα η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

= ΔΝΤ... Επτά λάθη παραδέχεται στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης το ΔΝΤ σε εσωτερική έκθεση, που αξιολογεί το πρώτο πρόγραμμα, την οποία αποκαλύπτει η Καθημερινή. Η έκθεση, μεταξύ άλλων, μιλά για «απροετοίμαστο Ταμείο» για διάσωση χώρας της ευρωζώνης, αργοπορημένη αναδιάρθρωση χρέους, λανθασμένες εκτιμήσεις για αποκρατικοποιήσεις και ανάπτυξη επί μακρό χρονικό διάστημα. Έρχεται δε μετά τις «απολογίες» Λαγκάρντ και Τζ.Ράις για την αποτυχία των προγραμμάτων στην Ελλάδα.

= ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ... Μεγάλη σημασία αποδίδει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας στη συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, σημείωσε ο υφυπουργός Αλ.Χαρίτσης σε συναντήσεις στη Μεσσηνία. «Η ανασυγκρότηση της οικονομίας στην κατεύθυνση νέου παραγωγικού μοντέλου δεν μπορεί να είναι υπόθεση απλώς και μόνο ενός κυβερνητικού σχεδιασμού, αλλά απαιτεί την ενεργητική εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών» είπε. Ακόμη ανέπτυξε τους τρεις πυλώνες της πολιτικής στη νέα περίοδο.

Αθλητισμός

= ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ... Φιλική ήττα με 1-2 γνώρισε ο Πλατανιάς από την Πιρίν στο πρώτο τεστ που έδωσε στο Πράβετς της Βουλγαρίας. Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας, Γιώργος Παράσχος, χρησιμοποίησε τους 23 από τους 26 παίκτες που έχει μαζί του στη γειτονική χώρα κι έβγαλε τα πρώτα του συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται από την έναρξη της προετοιμασίας.

= ΠΑΟ... Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στον Παναθηναϊκό εν όψει του πρώτου αγώνα του Γ' προκριματικού γύρου του Europa League με την ΑΪΚ ή τη Γιουρόπα. Λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε στο δικέφαλο ο Λούκας Βιγιαφάνες αποχώρησε από την προπόνηση των «πρασίνων» και η συμμετοχή του στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του «τριφυλλιού» για τη νέα σεζόν καθίσταται αμφίβολη.

= ΠΑΟΚ... Παρελθόν πρόκειται να αποτελέσει για τον ΠΑΟΚ, ο Ρόμπερτ Μακ, όπως όλα δείχνουν. Ύστερα από δύο χρόνια παρουσίας ο «δικέφαλος» έχει προτάσεις για τον Σλοβάκο που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με το metrosport έχει συμφωνήσει για την πώληση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: