Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 17/7/2016

Μαγνησία

= ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΤΑΛΩΝ...Ο θρυλικός Μουντζούρης περνά στην εκμετάλλευση της Ferrovie Dello Stato Italiane SpA, από την ώρα που και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρασε στα χέρια του ιταλικού κολοσσού. Επενδύσεις στον τομέα της προβολής του Μουντζούρη αναμένουν από τον ΟΣΕ στον Βόλο και εκτιμούν ότι το σημαντικό αυτό κεφάλαιο, που μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα τουριστών στο Νομό, δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτο από μια εταιρεία σαν τη Ferrovie Dello Stato Italiane SpA. Το τρενάκι του Πηλίου είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτεί κανείς εφόσον μεταβεί στο βουνό των Κενταύρων, το οποίο μάλιστα το 1985 χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο

= ΜΠΕΟΣ ΓΙΑ ΡΗΓΩΝΗ... Από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, έγινε η ακόλουθη δήλωση, « Ξένο σώμα για την πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική μας παράταξη, αποτελεί εδώ και καιρό ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πορταριάς, Νικ. Ρηγώνης, γι αυτό και φροντίσαμε να τον απομακρύνουμε. Κλασικός εκπρόσωπος της πιο αποκρουστικής παλαιοκομματικής νοοτροπίας, κυνηγός της εξουσίας για να προωθήσει προσωπικά του, ιδιοτελή, συμφέροντα, ο εν λόγω κύριος, πρόδωσε και «πούλησε» τις αδιαπραγμάτευτες αρχές που από κοινού θέσαμε και τις ιδέες που μοιραζόμαστε και για τις οποίες καθημερινά παλεύουμε.....Τον καλούμε, λοιπόν, έστω και τώρα, να δείξει την ελάχιστη πολιτική γενναιότητα και κοινωνική ευαισθησία και να παραιτηθεί του αξιώματός του, που για άλλους λόγους και με άλλες προσδοκίες του εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας. Άλλως θα επιβεβαιώσει τις μέχρι τώρα ανομολόγητες προθέσεις του, αλλά και την γνώμη των συμπολιτών του, που, χρόνια τώρα, εκφράζονται γι αυτόν σαν τη γνωστή διαφήμιση της μπύρας: Ποιος Ρηγώνης;»

= ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΓΟΡΑ... ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ... Προαιρετικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα Κυριακή 17 Ιουλίου, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, σύμφωνα με το νόμο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας εξέδωσε ανακοίνωση στο πλαίσιο της έναρξης των εκπτώσεων, ενημερώνοντας τα μέλη του ότι όποιος επιθυμεί, μπορεί να ανοίξει το κατάστημά του αύριο. Ανακοίνωση εξέδωσε, στο μεταξύ, η Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, ενημερώνοντας για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε για σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Ο.Ι.Υ.Ε.), με απόφαση της διοίκησής της, στον κλάδο του εμπορίου.

= ΑΧΧΙΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ... Από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, έγινε η ακόλουθη δήλωση: «Το Συμβούλιο Εφετών, με μια γενναία και δίκαιη απόφαση, έκανε ομόφωνα δεκτή, κόντρα σε ένα πανίσχυρο σύστημα που με καταδιώκει, την αίτηση άρσης των σε βάρος μου περιοριστικών όρων. Δικαιώνομαι στην κατ’ επανάληψη διατυπωμένη θέση μου ότι πράγματι υπάρχουν Δικαστές με ήθος, αξία και αξιοπρέπεια, που λειτουργούν με βάση τη δικαστική τους συνείδηση. Τους ευχαριστώ και πάλι γιατί μετά από μια πενταετία και πλέον μου επέστρεψαν ένα κομμάτι από τη ζωή μου.

= Ο ΚΑΙΡΟΣ... Δεν αλλάζει σημαντικά το σκηνικό του καιρού σήμερα Κυριακή στο Βόλο σε σχέση με χθες. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα δίνουν μικρές ανάσες δροσιάς. Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, με ένταση 4 μποφόρ. Το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει τις πρώτες πρωινές στο 63%, τις πρωινές στο 48%, τις μεσημεριανές στο 26% και τις βραδινές στο 44%.

= ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ... Φόρτωσαν 13,4 τόνους ελιές σε νταλίκα από βιομηχανία επεξεργασίας στην περιοχή του Βελεστίνου, με προορισμό τη βόρεια Ιταλία, αλλά το εμπόρευμα δεν έφθασε ποτέ στον παραλήπτη του… Εξαφανίστηκε κάπου στον δρόμο, αφού όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το βουλγαρικό φορτηγό με ρυμουλκούμενο που το μετέφερε, έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας… Δεν έχει όρια η δράση της βουλγαρικής μαφίας, που πλέον κάνει «χρυσές δουλειές» όπως φαίνεται και στη χώρα μας, προφανώς με Έλληνες συνεργάτες. Θύματα της μαφίας της γειτονικής χώρας έπεσαν ιδιοκτήτες βιομηχανίας επεξεργασίας και συσκευασίας ελαιών στην περιοχή του Βελεστίνου Μαγνησίας, καθώς η μαφία με κόλπο φέρεται ότι τους άρπαξε 13.400 κιλά ελιές τύπου Καλαμών, αξίας 23.400 ευρώ.

= ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ... Το αίτημα της οικονομικής ελάφρυνσης των ελαιοπαραγωγών που βρίσκονται σε μειονεκτικές ορεινές και ημιορεινές περιοχές από τα ασφάλιστρα που καλούνται να καταβάλουν, έθεσαν υπόψη του προέδρου του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ παραγωγοί και φορείς στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο οποίος βρίσκεται στην Ξυνόβρυση για ολιγοήμερες διακοπές, συναντήθηκε χθες με τοπικούς φορείς, άκουσε τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει με το επιτελείο του τα αιτήματα που υποβλήθηκαν, προκειμένου να δοθούν λύσεις.

= ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ... Την έντονη ανησυχία του για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα εκφράζει ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού συνδέσμου στην Αθήνα, πρώην Γερουσιαστής Κρις Σπύρου, επισημαίνοντας ότι «βιώνουμε μια κατάσταση παραλογισμού». Ο διακεκριμένος Θεσσαλός, ο οποίος συμμετέχει στο παγκόσμιο αντάμωμα που πραγματοποιείται στην Τσαγκαράδα, μίλησε  για την Ελλάδα και τις διεθνείς εξελίξεις, τονίζοντας ότι θα επέλθει μελλοντικά ηρεμία, θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά δυστυχώς, όπως εκτιμά ο ίδιος, «θα υπάρξουν πολλά θύματα».

= ΣΚΙΑΘΟΣ...  Ατύχημα συνέβη στην περιφερειακή οδό του νησιού, στο ύψος του Τρούλου. Ενας 36χρονος –σύμφωνα με πληροφορίες- οδηγούσε ένα όχημα τύπου γουρούνα και, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί και διερευνώνται από την Αστυνομία, σημειώθηκε  τροχαίο και ο νέος άνδρας  υπέστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.Ο 36χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας όπου οι γιατροί  κατέβαλαν κάθε φιλότιμη προσπάθεια για να σώσουν το νεαρό. Η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη και οργανώθηκε αεροδιακομιδή για τη μεταφορά και νοσηλεία του νέου άνδρα σε Νοσοκομείο της Αθήνας

= ΠΡΟΚΥΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΟΥ Γ! ΕΘΝΙΚΗΣ... Εκδόθηκε την Παρασκευή η προκήρυξη για το Κύπελλο Γ Εθνικής, που επανέρχεται μετά από έναν χρόνο.Η ομοσπονδία επέλεξε να επαναφέρει τον θεσμό με στόχο να δώσει μεγαλύτερο κίνητρο στις ομάδες, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο έπαθλο για τον νικητή όπως ίσχυε την περσινή σεζόν, με τον κάτοχο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.Οι αγώνες, θα διεξαχθούν με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος. Οι τελικοί Αγώνες των Ομίλων και ο Τελικός του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, που θα ορίζονται με αποφάσεις της Επιτροπής.

Ελλάδα

  • = ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ... Την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που επέβαιναν σε τουρκικό ελικόπτερο, το οποίο μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος στην Τουρκία, κατέληξε στην Αλεξανδρούπολη, ζητά μετ' επιτάσεως η Αγκυρα. Η Αθήνα απαντά ότι θα εξετάσει το ζήτημα, υπό το πρίσμα του εάν οι ζωές των οκτώ συλληφθέντων τελούν υπό κίνδυνο. Δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, με πλήρωμα που θα παραλάβει το Black Hawk.
  • = ΤΣΙΠΡΑΣ... Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις 12:30 με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • = ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ... Τουρκικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, ζήτησε άδεια και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Σε αυτό επέβαιναν οκτώ άτομα με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά. Όλοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο και κρατούνται. Οι προδότες θα επαναπατριστούν το συντομότερο, έγραψε στο twitter ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
  • = ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ... Με κοινή ανακοίνωσή τους που διακινείται τις τελευταίες ώρες στην Θράκη, το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) και ο Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητα καλούν τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή κατά των πραξικοπηματιών αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα.
  • = Ν.Δ. «Η απάντηση σε κάθε εκτροπή δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ο αυταρχισμός» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκος για τα σοβαρά γεγονότα στην Τουρκία. Σε δήλωσή του σημειώνει ότι αποφεύχθηκε «μια κατάσταση εκτροπής με απρόβλεπτες συνέπειες εντός και εκτός Τουρκίας» και τόνισε τη σημασία μιας «ουσιαστικά δημοκρατικής και σταθερής Τουρκίας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και προοπτική».

Κόσμος

  • = ΤΟΥΡΚΙΑ... Σε μπαράζ εκκαθαρίσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις και το δικαστικό σώμα προχώρησε από το πρωί του Σαββάτου η τουρκική κυβέρνηση, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Ερντογάν. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι κεφαλές του στρατεύματος και της δικαιοσύνης. Συνολικά σχεδόν 3.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν συλληφθεί, σχεδόν 3.000 δικαστές ξηλώθηκαν ή κρατούνται. Την ίδια ώρα, οι νεκροί έφτασαν τους 265 και οι τραυματίες τους 1.440.
  • = ΗΠΑ... Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε όλες τις πλευρές στην Τουρκία «να ενεργήσουν με σεβασμό στο κράτος δικαίου», έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε χθες στην χώρα, επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.
  • = ΕΡΝΤΟΓΑΝ... Ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του, στην Κωνσταντινούπολη, που φώναζαν υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής στους επίδοξους πραξικοπηματίες, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι τέτοιου είδους αιτήματα ενδεχομένως να συζητηθούν στην Εθνοσυνέλευση.
  • = ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ 4 ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ... Τα τέσσερα πολιτικά κόμματα της χώρας, σε μια επίδειξη ομοψυχίας, εξέδωσαν την Κυριακή κοινό ψήφισμα καταδίκης της απόπειρας πραξικοπήματος, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ έκανε λόγο για νέα αρχή συνεργασίας στο κοινοβούλιο.
  • = ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ... Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους της Αγκυρας και της Κωνσταντινούπολης από το απόγευμα του Σαββάτου, πανηγυρίζοντας για την αποτροπή του πραξικοπήματος. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται μετά από σχετική παρότρυνση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Οικονομία

  • = ΤτΕ... Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στα capital controls, στη διάρκεια της συνέντευξής του το βράδυ της Πέμπτης, προκάλεσε την αντίδραση της Τράπεζας της Ελλάδας, που ουσιαστικά διαψεύδει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού. Ο Γ.Στουρνάρας «προειδοποίησε, αλλά δεν πρότεινε capital controls» δήλωσαν πηγές της ΤτΕ .
  • = ΠΑΤΑΞΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ... Αφορολόγητο από φέτος μόνο με e-συναλλαγές και πλαστικό χρήμα, bonus επιστροφής φόρου σε όσους συγκεντρώνουν διπλάσιες e-αποδείξεις από τα παλιά όρια, υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις σταδιακά έως το τέλος του έτους, διασύνδεση του συστήματος Taxis με ταμειακές μηχανές είναι τα βασικά μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
  • = ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ... Ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η νέα παράταση για τα φυσικά πρόσωπα είναι μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιουλίου. Για τα νομικά πρόσωπα η προθεσμία λήγει στις 25 Ιουλίου.

Αθλητισμός

  • = ΠΑΟΚ... Ικανοποιώντας κατά διαστήματα με την απόδοσή του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Τβέντε με 2-0, στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του στην Ολλανδία. Ο Εβγέν Σάκχοφ στο 77΄ άνοιξε το σκορ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζάλμα Κάμπος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Λίγο πριν το φινάλε, με ενοχλήσεις στη γάμπα, αποχώρησε στον πάγκο ο Μαρίν Λέοβατς, με συνέπεια οι «ασπρόμαυροι» να τελειώσουν το ματς με δέκα παίκτες.
  • = ΤΣΕΛΣΙ... Τη δεύτερη μεταγραφική κίνησή της ενόψει της νέας σεζόν ολοκλήρωσε η Τσέλσι, καθώς, μετά την απόκτηση του Βέλγου Μίσι Μπατσουαγί από τη Μαρσέιγ, παίκτης των «μπλε» είναι και επίσημα ο Ενγκολό Καντέ.
  • = ΛΙΟΝ... Η Λιόν ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε ο φιλικός αγώνας προετοιμασίας με τη Φενερμπαχτσέ, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: