Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 1/7/2016

Μαγνησία

= ΨΑΡΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ...Άρχισε ή κορυφαία για τη δημοτική ενότητα της Αγριάς εκδήλωση,  της Ψαραδικής Βραδιάς, που εκπροσωπεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής, καί θα διεξαχθεί εντός του τριημέρου από την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 έως και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

= ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ 2000 ΑΤΟΜΑ... Η συντονιστική επιτροπή του Κινήματος Πολιτών «καταναλώνουμε ότι παράγουμε» παράρτημα Μαγνησίας διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών και  ελληνικών προϊόντων στο Βολιώτικο κοινό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 02 Ιουλίου 2016 στην παραλία του Βόλου έμπροσθεν της Τράπεζας της Ελλάδας από τις 21:00 έως 00:00.

= ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ... Το παζάρι θα ανοίξει τις πύλες του την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου και θα λειτουργήσει για επτά ημέρες έως και τις 10 του μήνα.   Ηδη έμποροι έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν τις θέσεις που τους αναλογούν και να στήνουν τα περίπτερα απ’ όπου θα διαθέτουν την πραμάτεια τους.

= ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ... Ο εμπορικός κόσμος ζει 7 χρόνια κρίσης, την οποία έχει πληρώσει με 260.000 λουκέτα και με πάνω από 800.000 θέσεις εργασίας. Οι πολιτικοί συνεχίζουν να κοιτούν με αδιαφορία προς εμάς και κάθε χρόνο, αντί να σταθεροποιούμαστε τουλάχιστον, για να αρχίσει η άνοδος της ανάπτυξης, αντίθετα βουλιάζουμε περισσότερο», τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, Αποκορύφωμα, ο τελευταίος χρόνος των capital control όπου κλείσανε πάνω από 1.000 επιχειρήσεις, μόνο στη Μαγνησία. Έχουμε κουραστεί και απογοητευτεί να ακούμε υποσχέσεις για την επίλυση των προβλημάτων μας.

= ΕΚΑΒ... Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 5 Ιουλίου, που θα γίνει τελικά συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, με αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είχαν ξεκινήσει αποχή από όλες τις δευτερογενείς διακομιδές, εκτός από αυτές των νεφροπαθών και των καρκινοπαθών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα της στελέχωσης των ασθενοφόρων με προσωπικό των ΟΤΑ και της Πυροσβεστικής που κατέχει δίπλωμα οδήγησης δημόσιου οχήματος. Επιπλέον οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βόλου, διαμαρτύρονται για την απόφαση της Διοίκησης, σύμφωνα με την οποία το τηλεφωνικό κέντρο του Βόλου θα μεταφερθεί στη Λάρισα.

= ΑΛΥΚΕΣ... Ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες η απομάκρυνση του ανατολικού πεσσού από το οδόστρωμα της εθνική οδού Βόλου -  Μικροθηβών από τη θέση «Αϊβαλιώτικα». Μετά από 20 χρόνια αγώνων των κατοίκων των Νέων Παγασών και της τοπικής κοινωνίας, το οδόστρωμα απελευθερώνεται από τον ένα πεσσό. Ο δρόμος θα καταστεί πιο φαρδύς στο συγκεκριμένο σημείο, όπου στένευε απότομα με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων και κάποια θανατηφόρα.

= ΠΑΝ. ΡΗΓΑΣ... Αποκατάσταση του ΕΚΑΣ από το Σεπτέμβριο καθώς θα υπάρξει, όπως προέβλεψε πλεόνασμα προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Ρήγας που ήταν χθές στο Βόλο και  παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης εν όψει του συνεδρίου του κόμματος που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο κ. Ρήγας υπεραμύνθηκε της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες, έκλεισε η αξιολόγηση και όπως υπογράμμισε η χώρα μπορεί να ατενίζει πλέον το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Επιτέθηκε σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι επιχειρούν να παρουσιάσουν το άσπρο- μαύρο αναφερόμενος και στο θέμα τών επικουρικών όπου όπως τόνισε επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ότι υπήρξαν μεγάλες περικοπές όταν έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες ότι οι επικουρικές συντάξεις θα πληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

= ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ... Ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτριος Εσερίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο και τους συνεργάτες του. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η τοποθέτηση δύο πίλαρ στο αλιευτικό καταφύγιο Αμαλιάπολης. Ένα αίτημα το οποίο είχε εκφραστεί από τους αλιείς της περιοχής, προκειμένου να μπορούν να ηλεκτροδοτούνται τα σκάφη τόσο των επαγγελματιών όσο και των ερασιτεχνών αλιέων. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και επεσήμανε ότι η συνεργασία των δύο πλευρών είναι πάρα πολύ καλή και θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον.

= ΣΚΙΑΘΟΣ...Σε ζωντανό εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα μεταμορφωθεί το νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η Σκιάθος, προκειμένου να φιλοξενήσει και να επιμορφώσει 45 εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα σε νέες πρακτικές περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και αλλαγής συμπεριφοράς των μαθητών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και συγκεκριμένα, στο δάσος. Στη διάρκεια των εργασιών οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για θέματα περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο πάνω στην προσπάθεια προστασίας της φύσης του νησιού. Το άνοιγμα του 2ου θερινού σχολείου θα γίνει στο πολιτιστικό Κέντρο «Μπούρτζι»  σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 19.00.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ....Δείπνο προς τιμήν του κ. Τζήμα, του κ. Μπίλη, του κ. Κοκκινάκη και μελών του διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης, παρέθεσε η Λέσχη Φίλων, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης παρουσίασης του τεχνικού τιμ και της διοικούσας επιτροπής σε μέσα ενημέρωσης και στον κόσμο της ομάδας.Σε μία ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα ο νέος ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής Νίκης συνομίλησε με τα μέλη της Λέσχης και έλυσε απορίες τους. Παρά την σχετική κούραση ο κ. Τζήμας δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που έπεσαν στο «τραπέζι», με τους συνομιλητές του να αποχωρούν πλήρως ικανοποιημένοι από τις διευκρινήσεις και το όραμα του Προέδρου της ποδοσφαιρικής Νίκης για την ομάδα.

Ελλάδα

  • = ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ... Επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από κυβερνητικά στελέχη, αλλά και θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων της οικονομίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί την Παρασκευή για πολυήμερο ταξίδι στην Κίνα, με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.
  • = ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ... Στο αρχείο έθεσε με πολυσέλιδη διάταξή του - αριθμεί περισσότερες από 110 σελίδες - ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης τις δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας εφετών Ιωάννης Αγγελής, καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου. Εντούτοις όπως σημειώνεται στο πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Ρασιδάκη, ο εισαγγελέας εφετών Ιωάννης Αγγελής, αν και ο ίδιος κατήγγειλε παρεμβάσεις στο έργο του και ζήτησε να ελεγχθούν όλοι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, που ενεπλάκησαν στις έρευνες για τις υποθέσεις Βγενόπουλου, εντούτοις δεν προσήλθε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να στηρίξει τις αναφορές του.
  • = ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ...Ιστορική χαρακτηρίζεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που αναγνωρίζει το δικαίωμα μεταβολής ληξιαρχικών στοιχείων φύλου και ονοματεπωνύμου χωρίς να προϋποθέτει την χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης αναπαραγωγικών οργάνων.
  • = ΛΕΒΕΝΤΗΣ... «Το ύφος της επιστολής των Κινέζων δεν ήταν το πρέπον. Δεν μου άρεσε που οι Κινέζοι έστειλαν μία σκληρή επιστολή σε μία χώρα, στην οποία θέλουν να επενδύσουν. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έδωσαν τις πρέπουσες εξηγήσεις και κακώς μερίδα της αντιπολίτευσης πάτησε πάνω σ' αυτό και σπεκουλάρισε» ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
  • = ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ... Νομοθετική ρύθμιση με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών για ένα ακόμη έτος θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
  • = ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.... Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση για το κείμενο της συμφωνίας με την COSCO εξαπέλυσε στη Βουλή ο Κ.Μητσοτάκης, λέγοντας: «Θέσατε σε κίνδυνο τις σινοελληνικές σχέσεις, για να ικανοποιήσετε μια δράκα συνδικαλιστών». Κατέστησε προσωπικά τον πρωθυπουργό υπεύθυνο για τις κινήσεις Δρίτσα και ζήτησε εκ νέου εκλογές.

Κόσμος

= ΑΓΓΛΙΑ...Την υποψηφιότητά της για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στη θέση του πρωθυπουργού ανακοίνωσε σήμερα, μέσω επιστολής της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Times, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι, την οποία πολλοί αποκαλούν «νέα Μάργκαρετ Θάτσερ», ενώ και η ίδια δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό της στην Σιδηρά Κυρία. Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Το όνομα του νέου βρετανού πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει γνωστό στις 9 Σεπτεμβρίου, αφού ψηφίσουν τα 150.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος που πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δύο επικρατέστερων από τους βουλευτές των Τόρις

  • = ΙΣΡΑΗΛ...Μία 13χρονη Ισραηλινή, υπήκοος των ΗΠΑ, δολοφονήθηκε μέσα στο υπνοδωμάτιό της, την ώρα που κοιμόταν, από 19χρονο Παλαιστίνιο. Ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι του κοριτσιού σε εβραϊκό οικισμό στην Δυτική Όχθη και μαχαίρωσε την κοπέλα μέχρι θανάτου.
  • = ΗΠΑ... Σε μία ιστορική κίνηση, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αίρει τον κανονισμό που απαγορεύει σε transgender άτομα να υπηρετούν στον στρατό.
  • = ΡΩΣΙΑ... Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την άρση των κυρώσεων της Ρωσίας κατά της Τουρκίας, αναφέρει το πρακτορείο Sputnik. O Πούτιν ανέθεσε, επίσης, στη ρωσική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την άρση της απαγόρευσης των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ήρθησαν οι κυρώσεις που αφορούσαν την πώληση τουριστικών πακέτων στην Τουρκία. Μέτρα για άρση των κυρώσεων στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου αναμένεται να ληφθούν μετά από συνομιλίες με την Άγκυρα.
  • = ΗΠΑ... Τη λήξη του συναγερμού ανακοίνωσαν αξιωματικοί στην Κοινή Βάση Άντριου στο Μέριλαντ των ΗΠΑ με μήνυμά που ανήρτησαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, μετά από σύγχυση που επικράτησε για ένοπλο στη βάση. Τελικά, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε κάποια απειλή.
  • = LUX LEAKS... Σε ποινές φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν οι πληροφοριοδότες του σκανδάλου Lux Leaks. Έντονη κριτική ασκείται για τη δικαστική απόφαση που τιμωρεί μια κίνηση που στόχευε στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Οικονομία

  • = ΟΛΠ...Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ. Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς που έγιναν.
  • = ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ... Μετά από πολλά χρόνια συζήτησης για τη λιτότητα, έχει έλθει η ώρα να συζητήσουμε για την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μπροστά μας βρίσκονται μόνο καλύτερες εποχές, τόνισε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας απόψε σε δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
  • = STANDARD & POOR'sΟ οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε AA από AA+ μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Αθλητισμός

= ΠΟΛΩΝΙΑ- ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1 - 1....Η Πορτογαλία είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα
ημιτελικά του Euro 2016 της Γαλλίας, καθώς επικράτησε με 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι της Πολωνίας. Ο Ρουί Πατρίτσιο απέκρουσε το 4ο πέναλτι των Πολωνών που εκτέλεσε ο Γιάκουμπ Μπλατσικόφσκι και ο Ρικάρντο Κουαρέσμα ευστοχώντας στο πέμπτο των Πορτογάλων, έστειλε την χώρα του στα ημιτελικά. Στη κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 χάρη στο τέρμα του Λεβαντόφσκι στο 2' και του Ρενάτο Σάντσες στο 33', με το σκορ να μην αλλάζει στην παράταση. Στον ημιτελικό η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει το νικητή της συνάντησης Βέλγιο-Ουαλία.
  • .
  • = ΠΑΟ... Διπλό «χτύπημα» την Πέμπτη από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκλας Χουλτ και του Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο 26χρονος Σουηδός αριστερός μπακ υπέγραψε με τους Πράσινους για τρια χρόνια, ενώ ο Κολομβιανός επιθετικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την Κάλιαρι. Αμφότεροι έφυγαν για την Ολλανδία ώστε να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της νέας ομάδας τους.
  • = ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με τη Βάκερ στη φιλική αναμέτρηση με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους σε αυστριακό έδαφος. Ο πρωταθλητής Ελλάδας ήταν μέτριος έως κακός στο πρώτο ημίχρονο, όταν και παρουσίασε πρόβλημα στην ανάπτυξη, αλλά βελτιώθηκε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: