Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 9/6/2016

Μαγνησία

= ΒΟΛΟΣ... Σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 διοργανώνεται στην παραλία του Βόλου (Μνημείο Ηρώων) ενημερωτική εκδήλωση – γιορτή για τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Ειδικότερα: Από τις 7 το απόγευμα έως τις 8 μ.μ οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία μέσω εκπαιδευτικών – ηλεκτρονικών παιχνιδιών με θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κερδίσουν αναμνηστικά δώρα. Στις 8 μ.μ. ξεκινά το πολιτιστικό πρόγραμμα με διαδοχικές εμφανίσεις των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας, της Ένωσης Ποντίων Ν. Μαγνησίας, της Κρητικής Αδελφότητας «Το Αρκάδι», του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου και εντυπωσιακή χορογραφία breakedancers,, .Στην διάρκεια της τρίωρης εκδήλωσης θα προσφέρονται στους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα και εδέσματα από 7 γυναικείους συνεταιρισμούς της χερσαίας Μαγνησίας

=ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ...  Την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως εορτάζει η Εκκλησία μας σήμερα Πέμπτη 9/6. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος  Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, όπου χθές παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. ετελέσθη η Ακολουθία της Ενάτης του Πάσχα και  ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού, έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα ομιλήσει, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου,και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. 

= ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΟΥΤΣΙΦΕΛΗ... Άκυρη κρίνει την απόλυση του Δημήτρη Κουτσιφέλη από τη ΔΕΥΑΜΒ και προσχηματική τη μη παρουσία εκπροσώπου της Επιχείρησης στην τριμερή διαδικασία που προγραμματίστηκε για χθες Τρίτη 7 Ιουνίου, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του προέδρου του Συλλόγου των Εργαζομένων.

= ΔΕΥΑΜΒ... Με αφορμή το έγγραφο του Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη ότι τυχόν απόλυσή του από τη ΔΕΥΑΜΒ είναι άκυρη που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Απ. Γαλάτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση απόλυσης του κ. Κουτσιφέλη. «Η απόφαση θα ληφθεί όταν κληθεί να αποφασίσει το ΔΣ και αν λάβει τέτοια απόφαση», είπε. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ επιτέθηκε κατά του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, λέγοντας ότι «οι μάσκες έπεσαν και δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο». Μάλιστα συνέχισε διαμηνύοντας ότι «εμείς διοικούμε στη ΔΕΥΑΜΒ μάνατζερ ποδοσφαίρου Κουτσιφέλη» και του είπε ότι βιάστηκε και αυτό θα φαίνεται κάθε μέρα που περνάει. Ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτηρισμό και απάντησε ότι στη ΔΕΥΑΜΒ κάνουν κουμάντο οι νόμοι. «Όσο δεν είστε σ’ αυτό το μονοπάτι, θα παρεκτρέπεστε συνεχώς», είπε προς τον πρόεδρο.

=ΔΕΥΑΜΒ... Σε κλίμα έντασης συζητήθηκε και τελικά αποφασίστηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ η ακύρωση του αρχικού διαγωνισμού για την αντικατάσταση των τεσσάρων αντλιοστασίων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Το θέμα τέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο εκτός ημερησίας διάταξης με τον Μαργαρίτη Πατσιαντά και τον Δημήτρη Κουτσιφέλη να απαιτούν ενημέρωση για το θέμα την οποία δεν τους παρείχε η διοίκηση. Παρόλο που οι κ.κ. Πατσιαντάς και Κουτσιφέλης ανέφεραν ότι δεν έχουν λάβει καν την εισήγηση του θέματος και ο Γαλάτης συμφώνησε πως έχουν δίκιο, πρότεινε την ψήφισή του...

= ΜΙΤΖΙΚΟΣ... Για τα θέματα και τα προβλήματα του κλάδου των λιμενεργατών ενημερώθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ και πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ Μιχάλης Μιτζικός, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον  πρόεδρο του  Συλλόγου Λιμενεργατών Βόλου κ. Θωμά  Κρητικό . Κατά την συνάντηση των δυο ανδρών επισημάνθηκε η καμπή που παρατηρείται στην υποδοχή πλοίων , καθώς και η ανάγκη να γίνει το Λιμάνι ένας από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της πόλης, του Νομού και της Κεντρικής Ελλάδος γενικότερα.

= ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ... Μικρή συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθές το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας, που ζητούν την απόσυρση του νόμου για το νέο τύπο σχολείου οι δάσκαλοι και την ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν στο τέλος του μήνα, οι καθαρίστριες. Και στους δύο κλάδους η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή και στην Πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν λίγες δεκάδες άτομα.

= ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΗΛΕΙΑΣ... Το «Θεατρικό Ηλιοστάσιο», η μεγάλη γιορτή – θεσμός για το Θέατρο Αλώνι στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 19 Ιουνίου. Όπως κάθε χρόνο, παλιοί και καινούργιοι φίλοι του Θεάτρου, θα μαζευτούν από νωρίς το απόγευμα για να ετοιμάσουν το χώρο του θεάτρου με συνοδεία ορεκτικών και ντόπιων ποτών και προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το καλοκαιρινό πρόγραμμα. Περισσότερα ΕΔΩ

= ΣΚΙΑΘΟΣ.... Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στις 14:55, το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δόνηση σημειώθηκε 17 χλμ Νοτιοδυτικά της Σκιάθου και είχε βάθος 5 χλμ.

= ΑΛΜΥΡΟΣ... Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου παραπέμπεται υπάλληλος του δήμου Αλμυρού με την κατηγορία της υπεξαίρεσης. Η δημοτική αρχή έλαβε το παραπεμπτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας. Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου συνεδρίασε και αποφάσισε να παραστεί πολιτική αγωγή σε δίκη εις βάρος δημοτικής υπαλλήλου..

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Οι τυπικές διαδικασίες απομένουν ώστε κι επισήμως ο κ. Σάκης Τζήμας να αναλάβει τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης. Το σώμα της γενικής συνέλευσης με ψήφους 114 ναι έναντι 10 όχι, αποφάσισε να δώσει τα ηνία του ποδοσφαίρου του Συλλόγου στον επιχειρηματία από την ΚατερίνηΝα σημειώσουμε πως ο πρώην πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου, κ. Βούλγαρης, δεν παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση, ενώ η πλευρά του κ. Ξάνθη εκδήλωσε ενδιαφέρον για την Ερασιτεχνική Νίκη μέσω εκλογών στο επόμενο χρονικό διάστημα και παράλληλα στήριξε την πρόταση του κ. Τζήμα... .

Ελλάδα

= ΕΛΛΗΝΙΚΟ... Έντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από τη σημερινή αναβολή της συνάντησης των Δημάρχων Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Πληροφορίες αναφέρονται σε προσπάθεια της κυβέρνησης να συμπήξει θετικό μέτωπο υπέρ της αποκρατικοποίησης, με τους Δημάρχους Γλυφάδας - Αλίμου κ.κ. Γ. Παπανικολάου και Ανδ. Κονδύλη, όμως, να είναι αρνητικοί. Για το λόγο αυτό από την κυβέρνηση έπεσε η ιδέα συμμετοχής στην επόμενη σύσκεψη που λογικά θα γίνει την επόμενη Τρίτη και των Δημάρχων Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκη και Βούλας - Βάρης Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλου με σκοπό τη δημιουργία νέας συμμαχίας.

= ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ... Εφόσον το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, πριν την εφαρμογή του Ν. 4387/2016, είναι μεγαλύτερο των 1.300 ευρώ και το άθροισμα κύριων και επανυπολογισθέντων, κατά τις ρυθμίσεις της παρούσας απόφασης, επικουρικών συντάξεων συνεχίζει να είναι μεγαλύτερο των 1.300 ευρώ, η επικουρική σύνταξη καταβάλλεται στο ύψος που διαμορφώνεται κατ' εφαρμογή του άρθρου 2 της παρούσης. Σε κάθε περίπτωση, η αναπροσαρμογή της επικουρικής σύνταξης εφαρμόζεται σε τέτοιο ύψος, ώστε να διασφαλίζεται ότι το άθροισμα κύριας και καταβαλλόμενης επικουρικής σύνταξης του δικαιούχου να μην υπολείπεται του ποσού των 1.300 ευρώ

  • = ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ... Δέκα άξονες «τομές», όπως χαρακτηρίστηκαν, παρουσίασε η πολιτική κίνηση «Επόμενη Ελλάδα» που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση, στη πρώτη δημόσια εκδήλωση της το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.
  • = ΤΡΑΙΝΟΣΕ... Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από τα μεσάνυχτα έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 9 Ιουνίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Μηχανοδηγοί).
  • = ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ... Υπάρχει ελπίδα για τη χώρα, είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) Γιώργος Παπανδρέου και πρότεινε τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου, ενός εθνικού συμβολαίου, μιας μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων, ένα εθνικό μορατόριουμ σοβαρότητας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Ωστόσο, είπε, αν οι προσπάθειες δεν ευοδώσουν, το ΚΙΔΗΣΟ θα κατέλθει μόνο τους στις εκλογές.
  • = ΚΑΜΕΝΟΣ.... Στο πλάνο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην κατοχή του, αναφέρθηκε ο υπουργός, Πάνος Καμμένος σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.
  • = ΕΟΠΥΥ... Υπεραμύνεται το υπουργείο Υγείας της διαδικασίας ελέγχου και εκκαθάρισης που ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πληρωθούν οι πάροχοι Υγείας, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την πλευρά των πάροχων.

Κόσμος

= ΗΠΑ... Δημοσκόπηση - κόλαφος για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διεξήγαγε το Κέντρο Ερευνών Pew που εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Η έρευνα σε 10 μεγάλες χώρες της ΕΕ δείχνει δραματική αύξηση του ευρωσκεπτικισμού και μεγάλη ενίσχυση των φωνών εκείνων που ασκούν σκληρή κριτική στις Βρυξέλλες. Πάντως, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί έντονα την παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση των 28 χωρών. Συνολικά, 89% των Σουηδών, 75% των Ολλανδών και 74% των Γερμανών θεωρούν την πιθανότητα εξόδου της χώρας αρνητικό γεγονός. Το πιο σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης, όμως ήταν η κατακόρυφη πτώση της θετικής άποψης των Ευρωπαίων για την ΕΕ, πράγμα το οποίο φαίνεται να συνδέεται με τη διαχείρηση της προσφυγικής κρίσης και την οικονομία.

= ΚΑΜΕΡΟΝ... Δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε χθες το βράδυ από τηλεοράσεως του Βρετανούς «να μην επιλέξουν τη μικρή Αγγλία του Νάιτζελ Φάρατζ» κατά τη διάρκεια της μάχης ιδεών με τον αρχηγό του ευρωφοβικού Ukip στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV

  • = ΤΕΛ ΑΒΙΒ... Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε επίθεση δύο ενόπλων στο κέντρο του Τελ Αβίβ. Οι δράστες «εξουδετερώθηκαν», ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για προφανή επίθεση με στόχο ισραηλινούς πολίτες.
  • = ΟΥΚΡΑΝΙΑ... Κεντροευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκταμιεύσει επειγόντως κεφάλαια, για να συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από την ένοπλη σύρραξη στην περιοχή του Ντονμπάς.
  • = ΙΡΑΚ... Τα Ηνωμένα Έθνη αναθεώρησαν προς τα πάνω τον αριθμό των αμάχων που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί στην πολιορκημένη Φαλούτζα του Ιράκ, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Βαγδάτη, αναφέροντας ότι ενδέχεται να φτάνουν ακόμη και τις 90.000, αντί για 50.000 που ήταν η εκτίμηση των ειδικών μέχρι σήμερα.
  • = ΤΟΥΡΚΙΑ... Έκρηξη με στόχο την αστυνομία σημειώθηκε στην νοτιοανατολική Τουρκία. Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα είχε στόχο το κτίριο αστυνομικής διεύθυνσης στο Μιντιάτ της επαρχίας του Μαρντίν -περιοχή με κυρίως κουρδικό πληθυσμό κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Πέντε νεκροί και περίπου 30 τραυματίες ο απολογισμός. Στο κουρδικό PKK αποδίδει την επίθεση ο τούρκος πρωθυπουργός.
  • = ΙΤΑΛΙΑ... Καραμπινιέρος πυροβόλησε θανάσιμα 26χρονο μετανάστη εν μέσω επεισοδίων που ξέσπασαν σε καταυλισμό-συνώνυμο της οικονομικής εκμετάλλευσης μεταναστών στο Ροζάρνο της νότιας Ιταλίας. Ο καραμπινιέρος κατέθεσε ότι ενώ προσπαθούσε να χωρίσει μετανάστες που είχαν έρθει στα χέρια, ο ένας επιτέθηκε σε συνάδελφό του με μαχαίρι και ο ίδιος αναγκάσθηκε να πυροβολήσει για να αμυνθεί. Η εκδοχή ωστόσο αμφισβητείται από μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Οικονομία

  • = ΛΙΜΑΝΙΑ...Σοβαρά προβλήματα στην εκφόρτωση και φόρτωση αποσκευών επιβατών στα κρουαζιερόπλοια, στην τροφοδοσία πλοίων αλλά και στις διακινήσεις εμπορευματοκιβωτίων, προκαλούν οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς και αποχή από την εργασία το Σάββατο και την Κυριακή.
  • = ΕΚΤ... Για πρώτη φορά η ΕΚΤ τοποθετείται δημοσίως για το ζήτημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους μέσω του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Μπενουά Κερέ. Ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης σε δηλώσεις του στο γαλλικό κανάλι France 24, υποστήριξε ότι «ένας ακόμη γύρος ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, παρόλο που αυτό έχει αναδιαρθρωθεί δύο φορές μέχρι τώρα, κρίνεται αναγκαίος».
  • = EUROWORKING GROUP... Σήμερα, Πέμπτη, και τυπικά, το Euroworking Group, που πραγματοποιείται στο Ελσίνκι, θα επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα των συμφωνημένων μέτρων, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Αθλητισμός

  • = ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ... Με το μεγάλο της αστέρι να επιστρέφει... καυτός στην ενδεκάδα, η Πορτογαλία «σκόρπισε» με 7-0 την Εσθονία στο «Ντα Λους» στο τελευταίο της τεστ ενόψει του αγώνα της πρεμιέρας στο EURO 2016 με την Ισλανδία την προσεχή Τρίτη (14/06).
  • = ΟΛΑΝΔΙΑ... Άδεια για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στην Τότεναμ εξασφάλισε από την Άλκμααρ ο κορυφαίος σκόρερ της εφετινής περιόδου στην Ολλανδία, Βίνσεντ Γιάνσεν. Ο 21χρονος στράικερ βρέθηκε στο Λονδίνο και συζήτησε με τους «πετεινούς» για το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους, ωστόσο, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί κάποιο ραντεβού ανάμεσα στους συλλόγους για να συζητήσουν το οικονομικό.
  • = AEK... Η ΑΕΚ είχε απαλλαχθεί για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 21 Αυγούστου 2015, όμως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε έφεση, η Επιτροπή Εφέσεων εκδίκασε εκ νέου την υπόθεση και οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 20.000 ευρώ, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη, το οποίο θα διπλασιαστεί αν η Ένωση δεν ανακαλέσει εντός τριών ημερών,,                Θυμηθείτε την ανακοίνωση της ΑΕΚ: "Χωρίς δυστυχώς να έχουμε λάβει τα απαραίτητα δείγματα γραφής που θα μας επέτρεπαν να τρέφουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρά την αποστροφή μας απέναντι στη σημερινή εικόνα της ΕΠΟ και της πλήρως απαξιωμένης ηγεσίας της, η ΑΕΚ εκφράζει την ευχή πώς όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν γίνεται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο των τελευταίων ετών. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες αντοχές στη διαφθορά. Και αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: