Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 30/6/2016

Μαγνησία

= ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ...Διαβάστηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου επιστολή έξι πολιτών οι οποίοι κατηγορούν ως “πιόνια” την Νατάσα Οικονόμου και τον Φώτη Λαμπρινίδη από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης», με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου από το Βόλο ότι «η δημοτική αρχή Μπέου αποτελεί ντροπή για την πόλη και τους Βολιώτες». Οι καταγγέλλοντες, οι οποίοι υπογράφουν την επιστολή, ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει τις δηλώσεις Θεοχαρόπουλου και επισημαίνουν ότι οι κ. Οικονόμου και κ. Λαμπρινίδης πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες του Βόλου που τον ψήφισαν και όχι από τον Αχ. Μπέο γιατί δεν την έχει ανάγκη.

= ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ...Eγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο η παραχώρηση τάφου, τιμής ένεκεν, στη μνήμη του Θανάση Νάκου που διετέλεσε βουλευτής Μαγνησίας, υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής και έφυγε από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 2013.

= ΕΠΙΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ...Ανέβηκε το θερμόμετρο, εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή ανάγνωση επιστολής «πολιτών δυτικών συνοικιών», που τάσσονταν υπέρ του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντά, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος που κάνει αντιμνημονική κριτική και επιτέθηκαν κατά της ΛΑΣ της «Επιλογής Ευθύνης» και των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ.

= ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ...Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι 200 και πλέον εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας στο Βόλο και ολόκληρη τη Μαγνησία. Σε δοκιμασία και αρκετές μικρές αλλά και μεγαλύτερες τοπικές επιχειρήσεις που προμήθευαν με διάφορα προϊόντα την γνωστή αλυσίδα. Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 θα συζητηθεί την 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο και μέχρι τότε υπάρχει προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές. Η χθεσινή εξέλιξη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία εάν και τις τελευταίες εβδομάδες συσσωρεύονταν οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού όλων των μάρκετ της αλυσίδας, 

= ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ... Ενταση με την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Εκπρόσωποι του σωματείου καθαριστριών νομού Μαγνησίας ζήτησαν την έκδοση ψηφίσματος για την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων καθαριστριών που απασχολούνται στα σχολεία και των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει. Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλης Νάνος τασσόμενος υπέρ των καθαριστριών. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς ανέφερε ότι το ζήτημα είναι κλαδικό και για τέτοιας φύσης θέματα το δημοτικό συμβούλιο δεν εκδίδει ψήφισμα. Επικράτησε ένταση με τον κ. Μουλά να διακόπτει τη συνεδρίαση..

= ΠΟΡΤΑΡΙΑ...Εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή Βόλου γιατί άφησε να περάσουν δυο χρόνια μέχρι να καταγγείλει τη μίσθωση δημοτικού κτιρίου στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς, η εκμισθώτρια του οποίου χρωστάει μισθώματα 240.000 ευρώ, ζήτησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας. Ο Θ. Θεοδώρου ισχυρίστηκε ότι η παρούσα δημοτική αρχή «παρέλαβε ένα μπάχαλο και προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη».

= ΑΛΜΥΡΟΣ... Περίπου 7.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων υπολογίζεται ότι έχουν πληγεί από την ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουνίου. Η θεομηνία «χτύπησε» κυρίως την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και πιο συγκεκριμένα τις περιοχές που βρίσκονται μεταξύ Κροκίου – Αλμυρού – Αερογέφυρας Πλατάνου – Κεφάλωσης Πλατάνου – Κονταρόλακκα Σούρπης – Αχιλλείου και Αγ. Θεοδώρων σε μια ακτίνα τεσσάρων χλμ. Έχουν πληγεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κυρίως ελαιώνες, αμπέλια, βαμβάκια και οπωροκηπευτικά.

= ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ...Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής (2 και 3/7) θα υλοποιηθούν καθαρισμοί σε παραλίες της Αλοννήσου και σε νησιά του Θαλάσσιου Πάρκου, με τη συμμετοχή μελών  φορέων, εθελοντών, πολιτών και επισκεπτών της Αλοννήσου. Οι καθαρισμοί, έχουν ως στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα και θα περιλαμβάνουν καταγραφή του ρυπαντικού φορτίου των ακτών, με χρήση ειδικά διαμορφωμένων Φύλλων Καταγραφής. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στους καθαρισμούς, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της MOm στο νησί ή στο e.tounta@mom.gr

= ΣΚΙΑΘΟΣ...Κατά τη διάρκεια περιπολίας πλωτού περιπολικού σκάφους Λιμεναρχείου Σκιάθου χθες Τρίτη, διαπιστώθηκε παράνομη αλιευτική δραστηριότητα αλιευτικού σκάφους τύπου «γρι-γρι», στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκιάθου-Πηλίου, το οποίο αλίευε σε απαγορευμένη θαλάσσια περιοχή για το αλιευτικό εργαλείο που χρησιμοποιούσε, σε βάθος μικρότερο των 30 μέτρων. Κατασχέθηκαν τά παράνομα αλιευθέντα αλιεύματα συνολικού βάρους εκατόν ενενήντα (190) κιλών, μέρος των οποίων εκποιήθηκε με την προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ το υπόλοιπο αλίευμα παραδόθηκε, στον Ιερό  Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου, καθώς και στην μονή Ευαγγελιστρίας του νησιού, προκειμένου να διατεθούν περαιτέρω σε άπορες οικογένειες της Σκιάθου.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ...Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην οικογενειακή ταβέρνα «Η Λίμνη» και την παρακολούθησε πλήθος φίλων της Νίκης, ο κ. Τζήμας τόνισε επανειλημμένα πως στην ομάδα θα υπάρξει νοικοκυριό και ότι έχει εξαγγείλει θα γίνει πράξη. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο «Π. Μαγουλάς» ενώ για το ρόστερ τόνισε πως οι καλύτερες ομάδες δημιουργούνται τον Αύγουστο.

Ελλάδα

= ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ... Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση του κ. Φραγκιαδάκη, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας,  και τη συζήτηση κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής,  διαπιστώνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην «Αυγή»:  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ??? ΚΛΙΚ ΕΔΩ

  • = UNICEF... Το SolidarityNow με την υποστήριξη της UNICEF και την πολύτιμη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), προωθώντας στην πράξη την αλληλεγγύη και σε μία προσπάθεια να προσφέρει αποτελεσματική στήριξη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά, λειτουργεί πρόγραμμα Κινητών Μονάδων | Blue Dots.
  • = YΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΙΑ... Στην αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας στοχεύει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αναρτήθηκε για διαβούλευση. Ειδικότερα, συνιστώνται ανά την επικράτεια 41 έμμισθα υποθηκοφυλακεία και 700 οργανικές θέσεις.
  • = ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... Ο θανάσιμος τραυματισμός δασκάλας μέσα σε κτίριο συγκροτήματος δημοτικών σχολείων της Κάτω Τούμπας, το Δεκέμβριο του 2012, όταν υποχώρησε η ψευδοροφή δώματος όπου είχε εισέλθει, με συνέπεια η 41 ετών γυναίκα να πέσει από ύψος δέκα μέτρων και να χάσει τη ζωή της, αναβίωσε στην αίθουσα του Γ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.
  • = ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...Η εξέταση της πορείας των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στις 13 περιφέρειες της χώρας, ήταν το αντικείμενο συνεδρίασης της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής στο Μέγαρο Μαξίμου, με συντονιστή τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.
  • = ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...Αποδέκτης παραπόνων έγινε, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, από τους εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της πόλης. Μάλιστα, εργαζόμενος στο Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» αλυσοδέθηκε στην πόρτα του «Ιπποκράτειου» στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί, πανελλαδικά.

Κόσμος

  • = Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ AIRBUS A320... Η επιτροπή έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο τον Μάιο ανακοίνωσε ότι κατέστη δυνατή η ανάκτηση δεδομένων από τον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης του Airbus A320 και πρόσθεσε ότι αξιολογεί τα δεδομένα για 1.200 παραμέτρους της πτήσης στο πλαίσιο της ανάλυσης για τα αίτια της τραγωδίας.
  • = ΤΟΥΡΚΙΑ...Η Τουρκία κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 41 άτομα. Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ανατινάχθηκε έξω από το αεροδρόμιο και οι άλλοι δύο μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου. Την ISIS κατηγορεί ο Ερντογάν, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να γίνει η επίθεση σημείο καμπής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
  • = ΟΥΑΛΙΑ..Εντοπίστηκαν από τις ομάδες διάσωσης οι 20 μαθητές που χάθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη στο Μπρίκον Μπίκονς, στην ορεινή Ουαλία.
  • = ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ...Στη δημοσιότητα έρχονται συγκλονιστικά στιγμιότυπα και βίντεο από την τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 41 ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από 230.
  • = ΙΣΠΑΝΙΑ... Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και νικητής της κάλπης της Κυριακής ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη θα ξεκινήσει επαφές με τα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Οικονομία

  • = ΟΛΠ... Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές επί του νομοσχεδίου κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας έπειτα από την επιστολή-βόμβα της Cosco, με την οποία ζητά «αποκατάσταση του κατατεθέντος κυρωτικού νόμου στα συμφωνηθέντα». Το νομοσχέδιο εισάγεται το πρωί της Πέμπτης στην Ολομέλεια.
  • = ΟΛΠ...Επιστολή-«βόμβα» η οποία απειλεί να «τινάξει στον αέρα» την ψήφιση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ, απέστειλε η κινεζική εταιρεία Cosco στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται ήδη το σχετικό νομοσχέδιο και το οποίο έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής.
  • = ΟΛΠ... Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης διεξάγεται η συζήτηση της συμφωνίας ΟΛΠ-Cosco στη αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση συμβιβάστηκε ως προς την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, προσθέτοντας ωστόσο, ότι έφερε προς κύρωση μία σύμβαση βελτιωμένη και με κοινωνικό «πρόσημο». Έντονη η αντίδραση της Αντιπολίτευσης -ιδίως της ΝΔ- που στηλιτεύει ως ζημιογόνα, για την ίδια τη χώρα, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση.

Αθλητισμός

=ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ EURO 2016 = 30/6 Πολωνία - Πορτογαλία  22.00 Μασαλία  01/7 Ουαλία - Βέλγιο  22:00   Λιλ  02/7 ΓερμανίΑ - Ιταλία  22:00   Μπορντό  03/7 Γαλλία - Ισλανδία  22:00 - Σεν Ντενί
  • = ΕΠΟ... Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά απόψε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, γνωστοποίησε ότι παρέλαβε σήμερα, Τετάρτη, από τη FIFA πρόταση για το τελικό σχέδιο του Κανονισμού Δεοντολογίας. Όπως επισημαίνεται, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η απαραίτητη συνέχιση των επαφών πρέπει να συμπεριλάβει το σύνολο των θεμάτων που έχει καθορίσει η FIFA με την απόφασή της. Επίσης, τονίζεται πως η ΕΠΟ επιθυμεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με FIFA, UEFA και το υφυπουργείο Αθλητισμού, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη αν δεν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.
  • = ΠΑΡΙΣΙ... Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής απονέμοντας το παράσημο της Πόλης του Παρισιού (Ville de Paris) στους οπαδούς της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που βρέθηκαν στην πόλη για να υποστηρίξουν τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες τους.
  • = ΝΑΠΟΛΙ... Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Νάπολι, εκτός κι αν η ιταλική ομάδα αφαιρέσει τη ρήτρα εξαγοράς, σύμφωνα με τον αδελφό και εκπρόσωπό του Νίκολας. Ο Αργεντινός διεθνής έχει συμβόλαιο με τους «παρτενοπέι» ως το 2018, με buyout περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: