Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 29/6/2016

Μαγνησία

= ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ...Πλώρη για να ενισχύσει το Νοσοκομείο Βόλου σε πρώτη φάση με γιατρούς και νοσηλευτές βάζει ο νέος πρόεδρος Ματθαίος Δραμητινός, που σήμερα έπιασε δουλειά στο «Αχιλλοπούλειο» και έθεσε προτεραιότητα να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, με δύο νοσηλευτές που αναμένονται για το σκοπό αυτό. Στις πρώτες δηλώσεις του ο Ματθαίος Δραμητινός τόνισε ότι είναι αίσθημα μεγάλης ευθύνης η Διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς πρόκειται για έναν οργανισμό ζωντανό που έχει καθημερινή κίνηση.

= ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΟΥ - ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Επιστολή με την οποία στρέφεται κατά της αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή, απέστειλε η περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασιοπούλου, αναφορικά με τις ενέργειές της για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου. Όπως αναφέρει το Υπουργείο έχει δικές του υπηρεσίες και δεν τίθεται θέμα εκχώρησης αρμοδιοτήτων στο Δήμο Βόλου...

= ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ...Η συντονιστική επιτροπή του Κινήματος Πολιτών «καταναλώνουμε ότι παράγουμε» παράρτημα Μαγνησίας διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών και  ελληνικών προϊόντων στο Βολιώτικο κοινό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02 Ιουλίου 2016 στην παραλία του Βόλου έμπροσθεν της Τράπεζας της Ελλάδας από τις 21:00 έως 00:00. Το «τραπέζι των ελληνικών προϊόντων» φιλοδοξεί να προσφέρει τοπικές γεύσεις και αρώματα σε τουλάχιστον δύο χιλιάδες (2.000) επισκέπτες και θα πλαισιωθεί από συγκρότημα ελληνικής μουσικής και χορευτικά σχήματα.  Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την προώθηση των τοπικών και ελληνικών προϊόντων που πραγματοποιεί το Κίνημα Πολιτών.

= ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ...Με μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση με τα αδέσποτα στο Δήμο Νοτίου Πηλίου το φιλοζωικό σωματείο Κόσμος και Φύση και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Σε ανοιχτή επιστολή τους, κατηγορούν τη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου ότι δεν έχει φροντίσει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Ζητούν την άμεση σύσταση πενταμελούς επιτροπής για να ασχοληθεί με το θέμα των αδέσποτων και σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

= ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ...Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Ευξεινούπολη Αλμυρού
κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα στη Μαγνησία. Η χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, καταστροφές σε καλλιέργειες και σπίτια, ενώ σε μεγάλο μέρος του Αλμυρού δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές. 
Στο μεταξύ από στέγη σπιτιού αποκολλήθηκε το κλιμακοστάσιο που ήταν φτιαγμένο τσίγκους, ο άνεμος τους παρέσυρε με αποτέλεσμα να κόψουν καλώδια της ΔΕΗ, κλαδιά δένδρων και να καταλήξουν στα κάγκελα κατοικίας και οροφής γκαράζ, προκαλώντας ζημιές,Ο δρόμος γέμισε με καλώδια και συντρίμμια, ενώ κατά την κοπή των καλωδίων της ΔΕΗ, προκλήθηκε δυνατή λάμψη και κρότος τρόμαξε τους κατοίκους. Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συνεργείου της ΔΕΗ, αλλά και των περιοίκων οι οποίοι απομάκρυναν τα συντρίμμια...

= ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ...Αμείωτο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από Αγγλους, Αμερικανούς, Καναδούς, ακόμη και Νοτιοαφρικανούς, εν δυνάμει αγοραστές ακινήτων και γης τόσο στο Πήλιο όσο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, μετά από το δημοψήφισμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate εκτιμούν ότι το Brexit δεν θα επηρεάσει το ενδιαφέρον όσων επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα και την Μαγνησία, ειδικότερα, ενώ ο δισταγμός και η αναμονή εκφράζονται σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

= Π. Π ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ... Οι επιτυχίες της ελληνικής Τεχνικής κολύμβησης
στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα συνεχίστηκαν και το μεσημέρι της Τρίτης 27/6 στο πλαίσιο του Open Water (ανοιχτή θάλασσα), πλέον, στο λιμάνι του Βόλου, με το οποίο ολοκληρώνεται η διοργάνωση. 
Η Εθνική μας ομάδα μικτής σκυταλοδρομίας 4Χ2.000 (δυο άνδρες και δυο γυναίκες) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 1ώρα18.22.49. Την ομάδα αποτελούσαν οι Χρήστος Χριστοφορίδης, Χρήστος Δαμολής, Δέσποινα Μακριά και Κατερίνα Καλαμαρίδη. Όλοι και όλες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έκαναν σπουδαίες αλλαγές δίνοντας μια ακόμη σπουδαία διάκριση στην Ελλάδα (στην πρώτη αλλαγή, μάλιστα ήταν 1η. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία με 1ώρα16.19.04, το ασημένιο η Ουκρανία ΒΙΝΤΕΟ... https://www.facebook.com/volospanemorfipolis/videos/971382359626226/

Ελλάδα

= ΑΧΑΙΑ... Έξι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έγινε χθες το βράδυ στην επαρχιακή οδό Χάνι Μερκουρίου-Βασιλικού, που βρίσκεται στον Δήμο Ερυμάνθου της Αχαΐας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μια δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε ένας 18χρονος παρέσυρε, για άγνωστους ακόμα λόγους, μία 66χρονη, δύο κορίτσια ηλικίας 10 και 5 ετών, καθώς και δύο αγόρια ηλικίας 8 και 7 ετών

  • = ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ... Λόγω των επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια από και προς τον προορισμό αυτόν έως και 6 Ιουλίου 2016 θα μπορούν είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση αλλαγής και τέλος εξυπηρέτησης.
  • = ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ... «Σοκ ιστορικών διαστάσεων» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο Αλ.Τσίπρας, στη διάρκεια της παρέμβασής του στο δείπνο των ηγετών, στη Σύνοδο Κορυφής. Είπε ακόμη πως είναι προφανής η διακριτή αντιμετωπίση της ΕΕ μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να τιμωρείται κάποιος που αποφασίζει να φύγει, αλλά ούτε και κάποιος που αποφασίζει να μείνει. Παρατήρησε, επίσης, πως σήμερα η ΕΕ παρουσιάζει μάλλον «εικόνα διάλυσης».
  • = ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ... Μειωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση της φωτιάς που μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια. Οι προσπάθειες για να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος επέκτασής της την έθεσαν τελικά υπό μερικό έλεγχο. Σύμμαχος των πυροσβεστών η απογευματινή ισχυρή βροχή.
  • = ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ... Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 6,5% στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταίρας Pulse. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 23,5% έναντι 30% της ΝΔ. Μπροστά η ΝΔ στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης.
  • = ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΣΙ... Η δυνατότητα να διαμορφωθεί ένας «νότιος άξονας», το λεγόμενο κλαμπ των χωρών της Μεσογείου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι.

Κόσμος

= ΓΙΟΥΝΚΕΡ... Εξαιρετικά σκληρή στάση απέναντι στους Βρετανούς φέρεται να ακολουθεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον οποίο αποδίδεται ένα απόρρητο έγγραφο που διενεμήθηκε στα μέλη της Κομισιόν με αυστηρές οδηγίες να μην μιλούν σε Βρετανούς αλλά και να μην επισκεφθούν το «νησί» έως ότου ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή του Brexit από το Λονδίνο.Στο έγγραφο, που το Politico ισχυρίζεται πως έχει στη διάθεσή του, συστήνεται σε μέλη της Κομισιόν, προσωπάρχες και διευθυντές, να ακολουθήσουν αυτές τις οδηγίες, ενώ υπάρχει δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν «μυστικές διαπραγματεύσεις» με τη Βρετανία..

  • = ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.. Επιθέσεις αυτοκτονίας συγκλόνισαν το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα 36 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 147 άλλοι να τραυματιστούν. Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας, ενώ προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. 
  • = ΜΕΡΚΕΛ... Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξει γνώμη η Βρετανία μετά την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Χρειάζεται όλοι μας να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ευχολόγια» ανέφερε.
  • = Ε.Ε.... Την κοινή θέση των θεσμών και των Ευρωπαίων ηγετών ότι δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση με το Λονδίνο πριν από την επίσημη κοινοποίηση από τη βρετανική κυβέρνηση της πρόθεσης εξόδου από την ΕΕ, εξέφρασαν οι τρεις πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του προεδρεύοντος του Συμβουλίου της ΕΕ Μαρκ Ρούτε.
  • = ΚΑΜΕΡΟΝ... Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου, η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και επισήμανε ότι ο νέος βρετανός πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα καθορίσει ποια ακριβώς θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Λονδίνο και Βρυξέλλες πρέπει να αναζητήσουν για το μέλλον τη στενότερη δυνατή σχέση, δήλωσε λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
  • = Ε.Ε... Με τη συμμετοχή του νέου βρετανού πρωθυπουργού είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.

Οικονομία

  • = ΟΛΠ... Τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΛΠ, με δικαίωμα μετάταξής τους με την ίδια σχέση εργασίας στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υποχρεωτικές επενδύσεις από τον παραχωρησιούχο και αύξηση του ετήσιου ανταλλάγματος παραχώρησης από 2% στο 3,5%, προβλέπει η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης που κατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και αναμένεται να έχει ψηφισθεί έως την Πέμπτη.
  • = VOLKSWAGEN... H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen αποδέχθηκε να καταβάλει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ με την ελπίδα να επιλύσει τις δικαστικές διαφορές που συνδέονται με το σκάνδαλο Dieselgate.
  • = ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ... Σε άλλον τομέα εργασίας θα χρειαστεί να μεταπηδήσουν στα επόμενα χρόνια πάνω από 640.000 Έλληνες εργαζόμενοι, καθώς τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας που χάνονται δεν αναμένεται να ανακτηθούν, όπως επισήμανε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), Τζέιμς Καλέγια. Με περισσότερους από 250.000 Έλληνες να έχουν ήδη μεταναστεύσει το cadefop απαντά ποιος θα μπορούσε να δημιουργήσει τις 1.000.000 θέσεις εργασίας;

Αθλητισμός

= EURO 2016... Η φάση των 16 του Euro ολοκληρώθηκε και έχουν σχηματιστεί τα ζευγάρια στα προημιτελικά του θεσμού. Προημιτελικοί = 30/6 Πολωνία - Πορτογαλία 22:00 Μασαλία = 01/7 Ουαλία - Βέλγιο 22:00 Λιλ = 02/7 Γερμανία - Ιταλία 22:00 Μπορντό = 03/7 Γαλλία - Ισλανδία 22:00 - Σεν Ντενί

  • = ΠΑΟ... Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο Βίκτορ Ιμπάρμπο προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό. Ο 26χρονος Κολομβιανός επιθετικός έκανε ταξίδι 35 ωρών για να φτάσει στη χώρα μας και την Τετάρτη αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο με τους Πράσινους. Αμέσως μετά θα ταξιδέψει στο Τέγκελε της Ολλανδίας για το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Τριφυλλιού.
  • = ΠΑΟΚ... Εφθασε στη Θεσσαλονίκη ο αμυντικός ποδοσφαιριστής Χοσέ Ανχελ Κρέσπο, προκειμένου να υποβληθεί αύριο σε ιατρικό και εργομετρικό έλεγχο και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης είναι 29 ετών και ανήκει στην Αστον Βίλλα με την οποία ήρθε σε συμφωνία ο ΠΑΟΚ για την μετακίνηση του Ισπανού αμυντικού. Σε περίπτωση που οι εξετάσεις είναι καλές ο Κρέσπο θα γίνει η 4η μεταγραφή του "δικεφάλου".
  • = ΑΕΚ... Οι σκόπελοι που υπήρχαν ξεπεράστηκαν και ο Τάσος Μπακασέτας είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κάμψουν τις αντιστάσεις του Πανιωνίου που δέχθηκε να παραχωρήσει τον διεθνή άσο, ανήμερα των 23ων γενεθλίων του και έξι μήνες πριν από το τέλος του συμβολαίου του. Ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων» Χρήστος Δάρας πήγε το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και όλα τελείωσαν θετικά μέσα σε λίγη ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: