Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/6/2016

Μαγνησία

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ... Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σήμερα Δευτέρα στο Βόλο και κατά τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν διαστήματα με αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι, από 1 έως 4 μποφόρ, ενώ το ποσοστό της υγρασίας μετά τις 9 το βράδυ θα «σκαρφαλώσει» στο 72%

ΣΕΣΚΛΟ...Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν χθές Κυριακή αστυνομικοί και το πλήρωμα ασθενοφόρου όταν μετά από Εισαγγελική εντολή μπήκαν σε σπίτι στο Σέσκλο. Στην αυλή του σπιτιού εντόπισαν έναν άνδρα, σε αρχικά στάδια σήψης, ενώ στο σπίτι διαμένει και μια ηλικιωμένη, η οποία όπως διαπιστώθηκε είναι μητέρα του. Συγκεκριμένα, την Αστυνομία ειδοποίησαν περίοικοι καθώς τις τελευταίες ημέρες από την περιοχή του σπιτιού αναδύονταν έντονη δυσοσμία. Μετά από Εισαγγελική εντολή, αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και σε σημείο της αυλής εντόπισαν τον νεκρό γιο της, ηλικίας 60 χρόνων περίπου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός για τουλάχιστον 10 έως 15 ημέρες, ενώ από την Αστυνομία έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας –νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα αίτια και ο ακριβής χρόνος θανάτου του. Η τοπική κοινωνία στο Σέσκλο είναι ανάστατη από το γεγονός αυτό, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

ΣΠΟΡΑΔΕΣ... Σάλπαρε, έπειτα από έξι χρόνια και με πληρότητα κοντά στο 100% το καταμαράν της Hellenic Seaways, που συνδέει ακτοπλοϊκά την Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Το πρώτο σφύριγμα με προορισμό τις Σποράδες. Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα συγκεκριμένα νησιά, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πάγιου αιτήματος των δημοτικών Αρχών των νησιών να συνδεθούν με τη Βόρεια Ελλάδα. Το Flying Cat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, είναι ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο, το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους και συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες

= ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ...Σε μέτρια προς χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν σε γενικές γραμμές οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Μάλιστα ο μεγαλύτερος προβληματισμός υπήρχε στους υποψήφιους της θεωρητικής κατεύθυνσης, όπου εκεί κυριάρχησαν οι πολλές μέτριες προς χαμηλές βαθμολογίες.. Από μια πρώτη ανάγνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων του νομού, τα μαθήματα που οι υποψήφιοι σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις ήταν στην Ιστορία κατεύθυνσης, στα Μαθηματικά κατεύθυνσης για τους υποψήφιους για πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές, αλλά και στα μαθηματικά γενικής παιδείας για τους υποψήφιους θεωρητικής κατεύθυνσης που διεκδικούσαν την εισαγωγή τους στις παιδαγωγικές σχολές.

= ΠΟΡΤΑΡΙΑ....Στον περιορισμό της λειτουργίας κεντρικών κοινοχρήστων βρυσών στην Πορταριά για εξοικονόμηση νερού όποτε απαιτείται βάσει των αναγκών που θα προκύπτουν πρόκειται να προχωρήσει για το υπόλοιπο του καλοκαιριού η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, αντιδράσεις προκλήθηκαν χθες στην Πορταριά όταν συνεργείο της Επιχείρησης βρέθηκε στο χωριό και έκλεισε προσωρινά κεντρικές κοινόχρηστες βρύσες, με την διοίκηση να δεσμεύεται ότι θα ανοίξουν ξανά

= ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ,,, Γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου. Είναι η ετήσια γιορτή κλεισίματος της χειμερινής περιόδου του ΚΔΑΠ Ρήγα Φεραίου και θα περιλαμβάνει παρουσίαση χορογραφιών και θεατρικών παραστάσεων. Για όλους τους μικρούς φίλους και τους συμμετέχοντες που θα παρευρεθούν, θα υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις και δώρα. Η Δημοτική Αρχή και το Ν.Π.Δ.Δ. θα συνεχίσουν να συμπράττουν με όλες τις δυνάμεις έτσι ώστε τα παιδιά του Κέντρου να συνεχίσουν την ενεργή συμμετοχή τους στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ...Το δεκαήμερο 4-14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Καϊμακτσαλάν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να έχει ζητήσει από τη διοικούσα επιτροπή να έχει κλείσει το ρόστερ μέχρι τότε, προκειμένου να δουλέψει με όλους τους ποδοσφαιριστές και να. «χτίσει» την ομάδα της νέας χρονιάς. 

Ελλάδα

  • = ΑΧΑΙΑ... Νεκρό εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής το εννιάχρονο αγόρι, το οποίο σύμφωνα με τους γονείς του έπεσε στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, στην Αχαΐα. Για τον εντοπισμό του βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ από το μεσημέρι.
  • = ΚΑΙΡΟΣ...Καμίνι θύμισαν χθές, Κυριακή, πολλές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε αρκετές περιοχές της Αττικής καταγράφηκαν υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης και του ορίου συναγερμού για το όζον. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι ίδιες συνθήκες θα επικρατήσουν και σήμερα, Δευτέρα.
  • = ΡΟΔΟΣ... Για δεύτερη συνεχή ημέρα παραμένουν επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη νότια Ρόδο, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στο χωριό Απολακκιά.
  • = ΚΥΠΡΟΣ... Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν προληπτικά, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου, στους πρόποδες του Τροόδους, στην Κύπρο. Η φωτιά καίει πευκοδάσος και απειλεί κατοικημένη περιοχή. Οι κυπριακές αρχές έχουν ζητήσει συνδρομή και από την Ελλάδα, ενώ ήδη έχουν σπέσει τρία ισραηλινά αεροσκάφη.
  • = ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ... Στη συνεργασία και τις καλές σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, καθώς και στο ότι η Ορθοδοξία αποτελεί εστία σταθερότητας στον σύγχρονο κόσμο αναφέρθηκε στην αντιφώνησή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
  • = ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ... Δικαστήριο στα Δωδεκάνησα επέβαλε ποινή φυλάκισης 103 ετών σε 63χρονο Έλληνα διακινητή προσφύγων. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, καθώς υπήρχε ένταλμα εναντίον του στην Πρέβεζα για παρόμοιες πράξεις, ενώ από την εισαγγελία της Ραφήνας έγινε γνωστό ότι είχε εμπλακεί σε υπόθεση πλαστογραφίας και πρόκλησης ναυαγίου.

Κόσμος

  • = ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,,,, Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών στην Κωνσταντινούπολη για να διαλύσουν την πορεία διαφυλικών. Το Trans Pride είχε απαγορευθεί επειδή υπερεθνικιστές είχαν ισχυρισθεί ότι «έκφυλοι» δεν μπορούν να διαδηλώνουν και είχαν απείλησαν ότι θα διαλύσουν οι ίδιοι τη συγκέντρωση.
  • = ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βερολίνο, τη Λειψία, το Μόναχο και άλλες γερμανικές πόλεις υπέρ μίας Γερμανίας «πολυπολιτισμικής και ανοικτής στον κόσμο».
  • = ΤΟΥΡΚΙΑ... Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον οκτώ Σύρους, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος, αναφέρει το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο τουρκικός στρατός επιμένει ότι οι φρουροί έριξαν μόνο προειδοποιητικές βολές και ότι οι Σύροι διασκορπίστηκαν στην περιοχή.
  • = ΟΗΕ.... Ανθρωπιστική καταστροφή ξεδιπλώνεται στη Φαλούτζα μετά την μαζική έξοδο αμάχων εν μέσω των επιχειρήσεων του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη της πόλης από τα χέρια των τζιχαντιστών. Ογδόντα χιλιάδες πολίτες έχουν τραπεί σε φυγή εδώ και έναν μήνα και άλλοι 25.000 αναμένεται ότι θα φύγουν ή έχουν ήδη φύγει, αναφέρει ο ΟΗΕ. Οι καταυλισμοί στα περίχωρα της πόλης δεν επαρκούν και οργανώσεις αρωγής δίνουν μάχη για την παροχή τροφίμων, νερού και φαρμάκων.
  • = ΣΟΙΜΠΛΕ... Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε έκκληση για μία δυνατή και ενοποιημένη Ευρώπη, πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οικονομία

  • = ΦΠΑ... Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά όχι μόνο δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά φαίνεται και να έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο για φοροδιαφυγή. Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου δείχνουν ότι τα έσοδα από ΦΠΑ σε νησιά όπως παράδειγμα η Μύκονος παρουσιάζουν υστέρηση έναντι των στόχων κατά 62%.
  • = ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ... Ο φόβος είναι η βασική αιτία που δεν επιστρέφουν στις τράπεζες οι καταθέσεις, δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας όμως πως η διαδικασία επιστροφής θα πάρει καιρό. Η επικεφαλής ΕΕΤ ανέφερε ότι θεωρεί πιθανή την άρση «αν όχι όλων, των περισσότερων» περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίου μέχρι το τέλος του έτους.
  • = ΓΑΛΛΙΑ... Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, θα την καταστήσει τόσο σημαντική όσο το νησάκι Γκέρνσεϊ στη θάλασσα της Μάγχης. Ο Μακρόν είπε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 Ιουνίου θα πρέπει να στείλει «ένα συγκεκριμένο μήνυμα και χρονοδιάγραμμα» στη Βρετανία σε περίπτωση εξόδου της από την ΕΕ.

Αθλητισμός

  • =ΓΑΛΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ 0 -0... Στην επόμενη φάση του EURO 2016 πέρασαν Γαλλία και Ελβετία, από τον 1ο όμιλο. Το τελικό 0-0 ευνόησε και τους δύο με τους «τρικολόρ» να παίρνουν την πρώτη θέση και την ομάδα του Πέτκοβιτς τη δεύτερη. Σε ένα παιχνίδι που οι Γάλλοι είχαν τρία δοκάρια, σκισμένες εμφανίσεις και μια σκασμένη μπάλα και οι Ελβετοί είχαν την κατοχή της μπάλας! 
  • = ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ 0 - 1... Ιστορική νίκη της Αλβανίας επί της Ρουμανίας με 1-0, η πρώτη
    της σε τελική φάση Euro, που της δίνει ελπίδες πρόκριστης στην επόμενη φάση...
    Η... κατάρα έσπασε κι έπειτα από 13 ματς χωρίς νίκη κόντρα στους Ρουμάνους, η Αλβανία επικράτησε 1-0, έγραψε ιστορία και ελπίζει σε ένα θαύμα! Ο Σαντίκου πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας σε Euro, οι Αετοί πήραν την 3η θέση (1-3 γκολ) και περιμένουν τους άλλους ομίλους για να δουν αν θα συνεχίσουν στα γήπεδα της Γαλλίας. Βέβαια, η ομάδα του Ντε Μπιάζι κατάφερε να κάνει το ιδανικό φινάλε στον όμιλο, χάρη στην πίστη και στο πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του στο γήπεδο.
  • = ΙΣΠΑΝΙΑ... Απόλυτη κάλυψη στον Κριστιάνο Ρονάλντο παρείχε ο Φερνάντο Σάντος που επιμένει ότι η Πορτογαλία θα φτάσει ψηλά στο EURO 2016. Προέχει βέβαια το ματς με την Ουγγαρία την Τετάρτη και η νίκη που θα φέρει την ομάδα του στους «16», όμως ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, ήταν κατηγορηματικός σε σημερινές του δηλώσεις: «Εχω πει στην οικογένειά μου να με περιμένουν την επομένη του EURO. Επιστρέφω στις 11 Ιουλίου και θα με υποδεχθούν με μια μεγάλη γιορτή» είπε χαρακτηριστικά.
  • = ΑΓΓΛΙΑ... Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Ρόι Χότζσον για τις επιλογές του στην επίθεση, στο ματς της Δευτέρας με τη Σλοβακία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας προβληματίζεται για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στη γραμμή κρούσης, στο ματς που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: